Problem s Internetom na PC-ju

poruka: 9
|
čitano: 1.356
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

Uveli su mi jučer optiku u stan, iako bih rekao da to i nema veze s ovim problemom, ali čisto u slučaju da ima. Na taj router su u stanu spojeni PC, mobitel, dva laptopa i XBOX. I evo na PC-ju mi svako malo krepa veza i kada odem na disconnect i connect onda opet radi,

nigdje zapravo nemam obavijest da nema interneta ili da se prekinula veza, samo ne mogu više ničem pristupiti, bilo kroz browser bilo na neki drugi način. Sad ne znam do čeg bi to ona moglo biti, jer evo probao sam preko mobitela i jednog laptopa, sve normalno radi, onda je očito u samom PC-ju problem, a ne u vezi. Ali ne znam kako bih to riješio, neki reinstall drivera na matičnoj?

Ovu matičnu imam

B550M PRO-VDH WIFI

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Problem s Internetom na PC-ju

Izgleda da si na wifi spojen prema ruteru a nisi naj bliži njemu već neki drugi wifi kućni uređaji :( .

Jesi probao stacionarni PC normalno spojit LAN kablom i vidit kako to radi ? .

14 godina
AF139 kaže...

Izgleda da si na wifi spojen prema ruteru a nisi naj bliži njemu već neki drugi wifi kućni uređaji :( .

Jesi probao stacionarni PC normalno spojit LAN kablom i vidit kako to radi ? .

A odmah uz router stoji i prijamnik za TV koji je spojen na router. Sad ne znam jel on smeta, al što je to tak osjetljivo. Kad sam spojio na žicu pc i router radi sve bez greške.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 10:26 (Hazar).
11 godina

Svaki wifi uređaj dok prebacuje data podatke svojim radom smeta wifi uređajima na istom kanalu koji su dalje tj. sa slabijom snagom signala pogotovo ako se radi o A/V podacima. Probaj isključiti taj IPTV prijemnik ps vidi kako to tada radi.

Ako je normalno , tada spoji taj prijemnik TV i ruter žično i rješio si se problema.

13 godina

https://www.msi.com/Motherboard/B550M-PRO-VDH-WIFI/support#driver 

Skini si zadnje drivere za wifi bluetooth mora šljakat. Imali su nekih problema izgleda s tom pločom i wifijem.

1 0 hvala 1
7 godina

Pokušaj s ovim:u trenutku kada se veza prekine, otvori Command Prompt (pretpostavljam da su Windowsi u pitanju) i ispucaj sljedeće dvije naredbe: 

- ping google.com

Ako dobiješ grešku hostname cannot be resolved ili sličnu:

- ping 8.8.8.8

Ako dobiješ grešku hostnamea, problem je u DNS-u. Pokušaj:

- traceroute google.com

Ili

- traceroute 8.8.8.8

Dokle god bude bilo problema s hostnameom, problem je najvjerojatnije u DNS postavkama.

Update/reinstalacija drivera je dobar sljedeći korak, ali prije toga pokušaj još:

- provjeriti IP/DHCP postavke na računalu, i ako već nisu, postavi ih sve na automatske,

- provjeriti jačinu signala na mjestu gdje je antena za Wi-Fi karticu/adapter.

Ne vidim trenutno smisao rekonfiguracije mreže kada na svim ostalim uređajima radi kako treba.

Opcija B: na jednom od mobova uključi wireless hotspot i spoji PC na mrežu od moba. Ako se problem nastavi i tamo, definitivno je nešto s računalom/Wi-Fi karticom/postavkama.

14 godina
robogo kaže...

Pokušaj s ovim:u trenutku kada se veza prekine, otvori Command Prompt (pretpostavljam da su Windowsi u pitanju) i ispucaj sljedeće dvije naredbe: 

- ping google.com

Ako dobiješ grešku hostname cannot be resolved ili sličnu:

- ping 8.8.8.8

Ako dobiješ grešku hostnamea, problem je u DNS-u. Pokušaj:

- traceroute google.com

Ili

- traceroute 8.8.8.8

Dokle god bude bilo problema s hostnameom, problem je najvjerojatnije u DNS postavkama.

Update/reinstalacija drivera je dobar sljedeći korak, ali prije toga pokušaj još:

- provjeriti IP/DHCP postavke na računalu, i ako već nisu, postavi ih sve na automatske,

- provjeriti jačinu signala na mjestu gdje je antena za Wi-Fi karticu/adapter.

Ne vidim trenutno smisao rekonfiguracije mreže kada na svim ostalim uređajima radi kako treba.

Opcija B: na jednom od mobova uključi wireless hotspot i spoji PC na mrežu od moba. Ako se problem nastavi i tamo, definitivno je nešto s računalom/Wi-Fi karticom/postavkama.

Cura mi radila od doma i rekla da je i njoj bilo problema s wifijem, evo sad sam išao probati, i ovako dobijem. Kaže kad se prebacila na mobilni internet da je sve radilo bez problema. Ona je na Mac-u. Ali kad sam na žici radi sve bez problema, a ne znam da bi uređaj neki smetao, jer ovaj tv prijamnik sam sad žicom spojio na router pa ni on nebi trebao bit problem. Ne znam, da router ištekam pa uštekam, stare metode, možda mu neki reset treba. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 17:44 (Hazar).
7 godina

Kako ti izgleda konfiguracija uređaja? Optika je, pretpostavljam da imaš ONT, i na njega spojen router.

Ako preko žice radi kako treba, a na Wi-Fi ne, treba otići u Network and Sharing Center na Windowsima, s lijeve strane kliknuti Change Adapter Settings, desni klik na Wi-Fi konekciju, i pod Internet Protocol v4 (kliknuti 2x) provjeriti jesu li postavljene automatske adrese (IP i DNS). Ako su upisane ručne, prebaci sve na automatski i spremi. Možda bude potreban restart (ali ne vjerujem).

Ako ni nakon toga ne radi, trebalo bi se probati povezati u konfigurator routera (najčešće na adresi 192.168.1.1, username i password, nerijetko i adresa, pišu na samom routeru s donje ili stražnje strane), pronaći DNS postavke i pokušati postaviti statičku DNS server adresu. Za početak, može se testirati s Googleovim javnim DNS server adresama (8.8.8.8 i 8.8.4.4).

Ako nisi 100% spretan, instaliraj TeamViewer/AnyDesk i javi pa ćemo dogovoriti neku analizu.

14 godina
robogo kaže...

Kako ti izgleda konfiguracija uređaja? Optika je, pretpostavljam da imaš ONT, i na njega spojen router.

Ako preko žice radi kako treba, a na Wi-Fi ne, treba otići u Network and Sharing Center na Windowsima, s lijeve strane kliknuti Change Adapter Settings, desni klik na Wi-Fi konekciju, i pod Internet Protocol v4 (kliknuti 2x) provjeriti jesu li postavljene automatske adrese (IP i DNS). Ako su upisane ručne, prebaci sve na automatski i spremi. Možda bude potreban restart (ali ne vjerujem).

Ako ni nakon toga ne radi, trebalo bi se probati povezati u konfigurator routera (najčešće na adresi 192.168.1.1, username i password, nerijetko i adresa, pišu na samom routeru s donje ili stražnje strane), pronaći DNS postavke i pokušati postaviti statičku DNS server adresu. Za početak, može se testirati s Googleovim javnim DNS server adresama (8.8.8.8 i 8.8.4.4).

Ako nisi 100% spretan, instaliraj TeamViewer/AnyDesk i javi pa ćemo dogovoriti neku analizu.

Ovaj dio sam provjerio, stavljeno je sve na automatski. Budem onda probao mali se s konfiguracijom routera igrati, pa ako i dalje ne ide, javim se.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice