Dobar dan.Žena ima jedan sumnjivi problem sa Microsoft verification code na SMS. Znaci svakih 10tak minuta stize joj sms poruka od Microsofta da potvrdi nekakav Microsoft verification code. I uvijek je drugaciji kod.Meni to izgleda kao da netko pokušava provaliti u njezin mail? Pa vas molim, sta bi bilo sada najbolje uciniti?
Microsoft verification code SMS
- poruka: 7
- |
- čitano: 903
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Promjeniti password
Promjeniti password
Ma nemože bit tako jednostavno, neeeee
Ali cudna mi je jedna stvar. Zar nebi trebao gmail me upozoriti da netko pokušava uci na njezin mail?
Da li je stavila Microsoft authenticator za 2nd step ili ima od Google authenticator? Za taj svoj Gmail account?
Od toga treba poći.
Pa onda dalje vidit da li ima Microsoft authenticator za neki drugi servis?
I vidi da nije neki phishing taj sms koji dobiva, da nije da treba klikati na kakav link slučajno? Pripazite da si ne navučete kakvu virozu ili malware s tim klikanjem...
Piše joj kao pošiljatelj Microsoft... Znaci ne vidi se broj. I kada dodje taj kod, ja vjerujem da je ustvari to i link za kliknuti. Budem postao sliku, pa ceze viditi kako izgleda poruka. Ugl, na poruku se nemoze odgovoriti.
Taj kod je verifikacija kod ulogiravanja na neki ms acc. koji posjeduješ, ja bih prvo provjerio mail, ponekad se mail client na telefonu zna odlogirati pa ti šalje verifikacijsku sms poruku za ponovni login, ukoliko nije to i ne pokušavaš se ti ulogirati znači da to čini netko drugi tko već zna user i pass tvog računa, tada je vrijeme promijeniti password na računu jer netko pokušava na silu ući.