Na rubu živčanog sloma stavljam svoj post pod ovu temu jer više ne znam kako i šta da radim.
Prije manje od 20 dana, kupio sam ove komponente u Protisu (pogledaj pod moj PC).
Platio sam čovjeku koji radi kao informatičar u jednoj velikoj hrvatskoj tvrtki, a inače je obiteljski prijatelj, da mi sve sastavi.
Nisam neiskusan u tom polju, jer sam s cimerom sastavio jedno 10ak kompova studentima u domu, ali želio sam pustiti njemu jer došle su neke tehnologije koje nisam pratio pa sam želio biti siguran da će sve biti ok složeno.
Kada smo otvorili matičnu, primjetili smo da ima dvije male ogrebotine na stražnjoj strani. Nisu se činile opasne pa smo sastavili da vidimo jel radi.
Radilo je jednu noć tijekom koje sam ostavio upaljen komp da vidim jel sve ok, i radilo je do jutra. U jutro sam ga isključio i otišao na posao, a kad sam se vratio ponovno ga uključih i ništa...ventilatori zuje, a slike na displayu nema.
Odfurao sam cijelu kantu u Protis, da sad ne raskopavam komponente i da nešto slučajno sje... pa da zbog toga ne izgubim garanciju, oni su je zaprimili i nakon 11 dana obavijestili me da je matična bila u kvaru i da je zamijenjena.
Donesem komp kući, kupim novi monitor nadajući se da će sve biti ok i da ću konačno moći obaviti posao zbog kojeg sam kupio komp.
Instaliram Windows 7 x64, to sam radio x puta u životu tako da ne sumnjam u taj dio procesa, preko ovog foruma i foruma windows seven nađem preporučene drivere za komponente.
Podignem driver po driver, s restartom između. Sve se čini ok. Nakon instalacije drivera za grafičku karticu, Sapphire Radeon 6950 1gb, događa se slijedeće:
Nakon podizanja sustava, ulogiram se i desktop se prikaže. Nekad odmah nakon logina, nekad par sekundi poslije, a nekad izdrži do 5 min događa se BSOD.
Međutim, naviknut na klasične BSOD, ostadoh iznenađen što se ovdje display samo zacrni ili zaplavi u tamnoj ili svijetloj nijansi.
Nakon restarta kojeg moram obaviti ručno, jer se inače ništa ne događa koliko god dugo ostavio sistem u tom stanju "freeza", odabirem safe mode. U protivnom ako odaberem start win normally opet mi se nakon logina pojavi BSOD (ta zacrnjena verzija).
Dakle, odem u safe mode i tamo ne dobijem nikakvo upozorenje o erroru. Bdw, samo sam ga jednom dobio i pisalo je slijedeće:
Problem signature:
BlueScreen
Locale ID: 1050
Additional infor. about problem:
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA8008FAA4E0
BCP2: FFFFF880041808B8
BCP3: 000000000000000
BCP4: 000000000000000
Pokušao sam s whocrashed programom, ali izbaci mi: no valid crash dump have been found on your comp. Tražio sam Minidump file i pomoću windows searcha i sam, ali ga nema.
Na forumu Windows Seven postao sam svoj problem, i uz pomoć nekog programa zalijepio dump file...ako netko zna kako se čitaju podaci koje da taj program neka pogleda u privitak, pokušat ću nekako dodati zip file kao privitak.
MOLIM VAS za pomoć!!!
Ne znam što da radim. Osjećam se glupo, jer ako donesem sve komponente na zamjenu, a ne znam objasniti koji je problem, neće mi ih zaprimiti.
Imam li uopće pravo na zamjenu komponenata bez razloga?
ADD:
Testirao sam RAMe s MemTestom, 3 puta su prošli test.
Testirao sam HDD s HDTunePro, no errors, no bad sectors, sve ok.
Testirao sam temperature s SpeedFanom, sve ok, ali temperatura procesora raste do 60 C kad ga se upregne. (stock cooler je trenutno na procesoru, Mugen 3 čeka instalciju)
FurMark test grafičke ne mogu izvesti jer iz normal Windows moda ne stignem ga ni pokrenuti, a u safe modu ga ne mogu pokrenuti jer ZoomGPU nije inicijaliziran.
Sumnjam najviše na grafičku i to na nekakve drivere za kontroler ili takvo nešto.
Sta da radim?