Wifi pojačivač signala ili Powerline adapter

poruka: 16
|
čitano: 3.123
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Pozdrav ekipa. Imam problem. Preselio sam se u novi stan (u kući na katu).. E sad, gazda ima A1 interner i on (router) je dolje (u prizemlju), i internet je donekle dobar ali ping mi nenormalno skače i praktički mi je nemoguće gejmat. A na katu nemam coax kabel i nemrem si uzet svoj internet (sranje). E sad razmišljam uzet neš za pojačivanje wifi-a. Dvoumim se između Wifi pojačivača i Powerline adptera. Što vi mislite o tom, što bi najbolje radilo??

Molim vas pomoć

Turky
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 14:22 (Kimera).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Wifi pojačivač signala ili Powerline adapter
Ako su odvojena brojila, moguce da ti powerline nece ni raditi. Probaj s extenderom, igrajte se s pozicioniranjem po stanovima da vidite gdje ti je najbolji signal.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
3 godine

nazalost odvojena brojila su

Turky
16 godina
A onda extender. Ako sada hvatas nesto, sa njim bi ti trebalo biti bolje.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina

-žica (na pitanje što bi najbolje radilo) .. dok za gaming-ping wlan- bežično može biti problema tj nije isto imati u sobi-na katu ili kroz zidove-deku-armaturu.. osim pada signala i ping-lag koji je za gaming problem. .. ali možda je dovoljno dobro ako imaš sreće :) .. žica je bolja, konkretna, mora raditi osim što je problem provući-bušiti.. tj samo zato se u ovakvom primjeru koriste ostala rješenja kao power (koji zbog brojila-faze-žice ne može) o ostali extenreri-repiteri-apovi.. no logika, da ti računalo lovi dobar wlan ne bi ni imao pitanje-problem.. a teoretski će svaki wlan uređaj loviti isto, tj jedino što može pomoći je nešto na optimalnijem mjestu, npr na pola puta.. itd.

.. a to sve znaš tek kad probaš, na ćoravo je samo nagađanje osim žicom :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine

Nažalost mislim da mi neće dat da bušim, tako da kabel otpada

Turky
5 godina
Kimera kaže...

Pozdrav ekipa. Imam problem. Preselio sam se u novi stan (u kući na katu).. E sad, gazda ima A1 interner i on (router) je dolje (u prizemlju), i internet je donekle dobar ali ping mi nenormalno skače i praktički mi je nemoguće gejmat. A na katu nemam coax kabel i nemrem si uzet svoj internet (sranje). E sad razmišljam uzet neš za pojačivanje wifi-a. Dvoumim se između Wifi pojačivača i Powerline adptera. Što vi mislite o tom, što bi najbolje radilo??

Molim vas pomoć

Ne uzimaj ni jedno ni drugo. Uzmi mesh sa dva uredjaja....

11 godina

Pa i sad ima WIFI između te dvije etaže , MESH je isto WIFI .....

5 godina
AF139 kaže...

Ima ali mu ping ludi. Sa wifi pojacivacima pogotovo onim jeftinim ping ce i dalje biti los ali ce imati vezu. Doduse na manje od pola brzine;) 

16 godina

Kakav je ping na 4G/5G routerima?

Starlink is Skynet!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Posmatrač kaže...
AF139 kaže...

Ima ali mu ping ludi. Sa wifi pojacivacima pogotovo onim jeftinim ping ce i dalje biti los ali ce imati vezu. Doduse na manje od pola brzine;) 

U njegovoj situaciji ako zbilja ne može provući kabal i ti mesh uređaji će imati samo wifi u repeater modu kao što su i range extenderi , pa kad ne prođe data paketić uslijed smetnje drugih wifi uređaja koji su bliži ruteru dolazi do ponavljanja istog podatka što se osim pada brzine vidi i po velikom pingu.

3 godine

E ljudi, hvala vam na pomoći, ali nakon dosta tel poziva, ustanovili smo da imam optiku na banderi doslovno na 2m od prozora, tako da će mi tehničari to potegnut do krova i taman je tu razvodna kutija koja ide u stan...

Još jednom se zahvaljujem svima koji su probali pomoć

Turky
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Adoon kaže...

Kakav je ping na 4G/5G routerima?

25, ali skače do 2000

Turky
5 godina
AF139 kaže...
Posmatrač kaže...
AF139 kaže...

U njegovoj situaciji ako zbilja ne može provući kabal i ti mesh uređaji će imati samo wifi u repeater modu kao što su i range extenderi , pa kad ne prođe data paketić uslijed smetnje drugih wifi uređaja koji su bliži ruteru dolazi do ponavljanja istog podatka što se osim pada brzine vidi i po velikom pingu.

To pricas iz iskustva ili onako iz dupeta? Ja imam 4 mesh uredjaj i rade perfektno u okruzenju oko 30 uredjaja koji su na wifi i nema pada brzine nema pada pinga. I neces vjerovati svi rade na 90+% brzine tako da nemam pojma o cemu pricas ali izgleda da ni ti nemas pojma o cemu pricas. Mesh uredjaji barem E4 i M4 imaju svoje kanale komunikacije koji ne uticu na brzinu neta za klijente. I niti jedan mi nije kabelom povezan. 

14 godina
Zakaj to stalno moramo ispočetka?
Naravno da gubi brzinu ko i svaki wifi.
Stvar je samo u tome da ti je priključak dosta niži od specki tih m4.
Kad bi bio na gb optici, misliš da bi izvukao više od 400-450. Puno sam i rekao.
Eto, kod punice stavi 3kom x20 na gbit optiku i ni u kojem testu konfe nije išlo preko pola
5 godina
dax-lax kaže...
Zakaj to stalno moramo ispočetka?
Naravno da gubi brzinu ko i svaki wifi.
Stvar je samo u tome da ti je priključak dosta niži od specki tih m4.
Kad bi bio na gb optici, misliš da bi izvukao više od 400-450. Puno sam i rekao.
Eto, kod punice stavi 3kom x20 na gbit optiku i ni u kojem testu konfe nije išlo preko pola

Nismo pricali o limitu samog uredjaja vec da polovi brzinu. jeftini range extenderi polove brzinu bilo koju a ne samo kada dodje na limit uredjaja....

"U njegovoj situaciji ako zbilja ne može provući kabal i ti mesh uređaji će imati samo wifi u repeater modu kao što su i range extenderi , pa kad ne prođe data paketić uslijed smetnje drugih wifi uređaja koji su bliži ruteru dolazi do ponavljanja istog podatka što se osim pada brzine vidi i po velikom pingu."

Na ovo sam se osvrnuo i to je netacno iz svih mogućih uglova.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 9:03 (Posmatrač).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice