Ethernet na laptopu stalno puca

poruka: 1
|
čitano: 447
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Ethernet na laptopu stalno puca

Windowsi su se prekjučer srušili, kaže HW greška (FAULTY HARDWARE CORRUPTED PAGE kaže). Nakon ponovnog starta problem sa LAN spajanjem na Internet - spoji se pa prekine veza. Dijagnostika kaže da ili nema kabela ili je razderan (nije, radilo prije toga). Restartan ruter, isto, s time da TV (drugi kabel) radi. Pokušala s vađenjem i ponovnim stavljanjem kabela od laptopa i u laptop i u ruter - nije pomoglo. Napomena: slična stvar se dešavala i nakon posljednjeg ažuriranja Windowsa negdje u 11. ili 12. mjesecu. Ne znam što je tada pomoglo. Jučer je to proradilo nakon (pretpostavljam) ažuriranja Windowsa (desetka).

Danas su se opet srušili windowsi, opet FAULTY HARDWARE CORRUPTED PAGE, opet LAN veza puca, pa dijagnostika, pa kaže da nešto nije spojeno pa onda proradi pa opet pukne za par minuta.

Budući da mi taj LAN treba, da li je moguće nabaviti onu eksternu mrežnu karticu pa spojiti LAN kabel u nju? Bi li to radilo?Inače, radi se o Realtek PCIe GBE Family Controller u laptopu, koji ima par mjeseci manje od 10 godina da je kupljen (ali dobar laptop, radi ko singerica:D). I LAN port nije korišten do prije par mjeseci, jer sam se spajala preko Wifi, nije istrošen. Kabel također novi.

Ažurirala sam windowse, to je povuklo kada sam pokušala ažurirati upravljačke programe po savjetu WCopilota. Ostalo se ne usudim jer mi laptop treba.

Windows Copilot odgovor:
Razumijem koliko to može biti frustrirajuće. Evo nekoliko koraka koje možete isprobati kako biste riješili problem s LAN vezom nakon ažuriranja Windowsa:

Provjerite upravljačke programe: Pokušajte ažurirati upravljačke programe za mrežnu karticu. Možete to učiniti putem Upravitelja uređaja (Device Manager). Desni klik na mrežnu karticu i odaberite "Ažuriraj upravljački program" (Update driver).

Resetirajte mrežne postavke: Otvorite Postavke (Settings) > Mreža i internet (Network & Internet) > Status > Mrežni reset (Network reset). Ovo će resetirati sve mrežne postavke na zadane vrijednosti.

Onemogućite i ponovno omogućite mrežnu karticu: U Upravitelju uređaja (Device Manager), desni klik na mrežnu karticu i odaberite "Onemogući uređaj" (Disable device), zatim ponovno desni klik i odaberite "Omogući uređaj" (Enable device).

Provjerite postavke napajanja: U Upravitelju uređaja (Device Manager), desni klik na mrežnu karticu, odaberite "Svojstva" (Properties), zatim karticu "Upravljanje napajanjem" (Power Management) i isključite opciju "Dopusti računalu da isključi ovaj uređaj radi uštede energije" (Allow the computer to turn off this device to save power).

Pokrenite alat za rješavanje problema: Otvorite Postavke (Settings) > Ažuriranje i sigurnost (Update & Security) > Rješavanje problema (Troubleshoot) > Dodatni alati za rješavanje problema (Additional troubleshooters) > Internet veze (Internet Connections) i pokrenite alat za rješavanje problema.

Provjerite BIOS postavke: Provjerite je li mrežna kartica omogućena u BIOS-u. Ako niste sigurni kako to učiniti, provjerite priručnik za vaš laptop ili matičnu ploču.

Ako nijedan od ovih koraka ne pomogne, možda je problem u samom hardveru. U tom slučaju, preporučujem da se obratite tehničkoj podršci ili servisu za daljnju pomoć.

Nadam se da će vam ovi koraci pomoći da riješite problem! Ako imate još pitanja ili trebate dodatnu pomoć, slobodno se javite.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 10:03 (telefon 2).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice