Pozdrav, imam cudnu situaciju. Sastavio sam konfiguraciju sa 3080 prije cca 5 godina (kad je spomenuta GPU izasla tek). Komp je super radio do prije cca 5 mjeseci, kad se ponekad tijekom gameanja na visim temperaturama pocelo događati da se ekran ugasi, a ventilatori GPU podivljaju na 100%. Komp ostane tehnicki upaljen i zvuk i dalje ide, ali slike nema. Nakon 1-2 minute, cijeli komp se ugasi.
E sad, graficka se ne rusi kad ju stress testiram necim kao FurMark, te se nikad ne događa ako je idle ili ako se browsa internet, gleda Twitch/Youtube, ili igra nesto non-GPU intensive, kao recimo WoW ili starije igre. Međutim, dao sam taj komp bratu prije mjesec dana i kada igra LoL sve je ok te je GPU na 30% usage a temperatura je ~47c. Međutim, neka upali WoT, usage je 40-45% ali je temperatura 80 stupnjeva u roku ni 5 minuta gameanja. Doduse, njemu se nije crashalo niti jednom ali je nenormalno visoka temperatura s obzirom na igru i ukupan GPU usage.
Ako se igra ugasi, grafa se bez problema ohladi na 40-50 u par sekundi, te se prilikom podizanja temperature ventilatori cuju kako ubrzavaju, tako da nisu neispravni.
Jel itko imao takvu situaciju ili ima ikakvu ideju o cemu bi se moglo raditi?