PC nakon ciscenja ne radi

poruka: 7
|
čitano: 1.347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

Pozdrav svima! 

Opis problema; Problem je poceo prije par tjedana, smrzavanje slike nakon kojega dobijam poruku da moram restartati PC. Driver graficke kartice se tada reinstalira. 

Ovdje sam procitao da bi to mogao biti problem s RAM memorijom a ne graf. karticom. 

Odlucio sam to provjeriti i usput sam pocistio nakupljenu prasinu, izvadio RAM ove i opet ih vratio. Nakon toga jos veci problemi; kompjuter se upali i nakon 2 sekunde se ugasi te se opet sam upali ali ne ukljucuje monitor. 

Moguce je da sam prilikom ciscenja nesto smrdao, ali nemam ideju odakle poceti, slabo se kuzim u sve ovo. Bio bih zahvalan ako netko moze reci sto bi mogao biti problem. 

Konfiguracija (kupljeno novo 2020.)

1 * AMD CPU Desktop Ryzen 3 4C/4T 3200G (4.0GHz,6MB,65W,AM4) box, RX Vega 8 Graphics, with Wraith Stealth cooler

1 * Asrock AMD AM4 Socket A320M chipset (mATX) MB

1 * Memorija GSkill Aegis 16GB (2x8) DDR4 3000MHz

1 * Kingston SSD 240GB A400 SATA3 2.5 SSD (7mm height), TBW: 80TB, EAN: 740617261219

1 * Tvrdi Disk WD Blue 1TB 7200 WD10EZEX

1 * LC-Power napajanje LC420H-12 V1.3, ATX

1 * Zalman S3, 1x120mm, USB3.0

0 0 hvala 0
13 godina
Re: PC nakon ciscenja ne radi

Tesko je reci sta moze da bude problem jer moras da ides sistemom eliminacije kod ovakvih sitacija.

Za početak iskljuci sve sa napona i izvadi malu bateriju sa maticne sacekaj 30 sekundi pa pokusaj.

Ako ni to ne upali izvadi oba rama pa stavis jedan u prvi slot pa probaj u drugi ako ne bude radilo, tako isto uradis i sa drugom pločicom rama.

Možeš probati iskljuciti sve sa napajanja i matične ploče SSD i HDD mozda je u njima problem pa ne dozvoljavaju BIOS-u da iščita podatke.

To je ono što može uraditi sa onim sto imaš.

Za ostalo ti treba drugo napajanje, proceso, matična itd...

4 godine

Hvala puno na savjetu. Napravio sam tako i komp je proradio! :) Doduše samo s jednom pločicom RAMova. E sad ili je otišao slot na matičnoj ili je do RAMova. Ne prčkam više ništa za sad. 

3 godine

Al si ga očistija, svaka čast!😁

12 godina

Pokusaj izvaditi bateriju sa maticne pa ju nakon par minuta ponovo vrati. 

I am a man who walks alone And when I'm walking a dark road
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
coa13 kaže...

Za početak iskljuci sve sa napona i izvadi malu bateriju sa maticne sacekaj 30 sekundi pa pokusaj.

mufljuz kaže...

Hvala puno na savjetu. Napravio sam tako i komp je proradio! :) Doduše samo s jednom pločicom RAMova. E sad ili je otišao slot na matičnoj ili je do RAMova. Ne prčkam više ništa za sad.
Vuk15 kaže...

Pokusaj izvaditi bateriju sa maticne pa ju nakon par minuta ponovo vrati.

Vuče

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 16:39 (notloB).
10 godina
mufljuz kaže...

Probaj uzeti gumicu (školsku, da ne bude zabune) pa očistiti pinove na ramu koji ne radi. Pretpostavljam da si probao jedan po jedan pa ustanovio da jedan ne radi. Ili jednostavno ne rade u paru a pojedinačno rade, u tom slučaju dobro pregledaj utor za memoriju da nije ostala kakva "mucica" prašine unutra. Odi u biosu na "load safe defaults" ili takvo što... javi situejšn

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice