Čisto da ažuriram temu.
I dalje imam isti problem. Zadnjih par mjeseci jedna te ista stvar se dešava, probao sam apsolutno sve, jednu po jednu stvar testiram i pokušavam kroz benchmarkove izforsat da se ugasi, ali svaki benchmark prolazi bez problema. I benchmarko sam odvojeno svaku komponentu i sve zajedno sa OCCT i naravno nema crasheva.
U zadnjih par dana se jednostavno 5 min nakon što upalim računalo odmah to desi, restart je jedini naćin da se vratim nazad u windowse, no sad niti sa restartom više ne mogu duže bez istog problem, jer nakon 5-10min se stalno u krug isto dešava, no međutim jedina solucija koju sam našao privremeno da komp radi bez problema 2-3 dana je ovo:
- Ugasim komp kompletno
- Izvadim oba dva RAM sticka
- Stavim ih nazad unutra
- Radi normalno 2-3 dana
Sad naravno sam došao do trenutka gdje je jedina opcija da mjenjam komponentu po komponentu, uzimam nove dijelove 1 po 1 i vidim gdje je bila greška. Naravno uzet ću nove RAM-e prvo pa vidjeti da li je tu problem. Racunala.hr gdje je komp kupljen žele da cijelo računalo pošaljem nazad na dijagnostiku, no međutim pošto ne mogu ni ja sam izforsati grešku, vjerojatno neće ništa naći te će komp vratiti kao da je sve u redu.