Monitor šteka

poruka: 25
|
čitano: 4.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
monitor ptoblem?

pozdrav,trebao bih malu pomoć oko čudnog ponašanja monitora kod paljenja pc-a.Taj komp ne radi stalno, možda 1 mjesečno po 10minuta ,kupljen prije 4 g. u Instaru. Kod paljenja se pojavi kao sitna mreža na monitoru i ne radi niš drugo.Kad ga ugasim, iskopčam iz struje, izvadim kablove iz njega i opet uštekam, proradi normalno, kaj bi to moglo biti?Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
Re: monitor ptoblem?
xixi kaže...

pozdrav,trebao bih malu pomoć oko čudnog ponašanja monitora kod paljenja pc-a.Taj komp ne radi stalno, možda 1 mjesečno po 10minuta ,kupljen prije 4 g. u Instaru. Kod paljenja se pojavi kao sitna mreža na monitoru i ne radi niš drugo.Kad ga ugasim, iskopčam iz struje, izvadim kablove iz njega i opet uštekam, proradi normalno, kaj bi to moglo biti?Hvala unaprijed

Ne odgovara mu stajanje, moraš to češće paliti, barem jednom tjedno da radi po dva sata.

14 godina

Vrlo vjerojatno je problem u kabelu s kojim ga spajaš na grafičku karticu. Meni je povremeno bila slična stvar. Nakon malo jačeg uključivanja kabela (obje strane) problem mi se više nije javljao.

10 godina
Monitor šteka

ok,hvala, budem probao s kabelima i češćim radom na njemu

0 0 hvala 0
10 godina
Izzy kaže...

Vrlo vjerojatno je problem u kabelu s kojim ga spajaš na grafičku karticu. Meni je povremeno bila slična stvar. Nakon malo jačeg uključivanja kabela (obje strane) problem mi se više nije javljao.

nisam baš previše upućen,kak izgleda taj kabel? Ide iz monitora u komp sa zadn

je strane?  ili je unutar kutije? hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2023 20:51 (xixi).
14 godina

Spaja se sa stražnje strane računala. Vjerojatno je HDMI ili Displayport kabel u pitanju. Ništa unutar računala nemaš gledati.

10 godina
Monitor šteka

ok,hvala vam

0 0 hvala 0
10 godina
Izzy kaže...

jutros prodrmao kabel i radi.Sad probao,ne radi.Da kupim novi kabel ili je možda problem u ženskoj utičnici?

12 godina

moguće, ali veća vjerovatnost je u kabelu.

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
10 godina
Monitor šteka

niš,kupit ću novi kabel pa probati, hvala vam

0 0 hvala 0
10 godina
Monitor šteka

kupljen novi kabel,ista stvar se dešava,tek kad ga preštekam par puta,nirmalno radi.Sad ga ostavio na standby-u, možda je u tom problem,makar mi se čini da to ne bi trebalo imati veze

0 0 hvala 0
4 godine
Re: Monitor šteka
xixi kaže...

kupljen novi kabel,ista stvar se dešava,tek kad ga preštekam par puta,nirmalno radi.Sad ga ostavio na standby-u, možda je u tom problem,makar mi se čini da to ne bi trebalo imati veze

Nisi napiso koji je monitor u pitanju 

A zašto nisi probao rastaviti mon, može biti i da je nešto u monu otišlo, možda neki kondić nema dovoljan kapacitet ili je čak i cijela MBO riknula (ako je do nje, ne isplati se osim ako negdje ne nađeš origigi MBO) 

Edit: Kolega (mod) mbaksa je dobro napiso, definitivno kondić, kada mon uključiš prvi put (odnosno nakon buđenja ili povratka s posla), neki od kondića sigurno gubi kapacitet, pa se mon nije uspio "dignuti", tek nakon standardnog isključivanja sa napona i ponovnog uključivanja monitor proradi. Ako imaš bar malo elektrotehničkog znanja, fino šarafciger/odvijač, lemilicu i Unimer (mjerni instrument) na stol, rastavi monitor, otkačiš i odvrneš MBO, okreneš i opipaš dio gdje bi trebali biti kondići, onda unimerom ispitaj jedan po jedan, i ako jedan od tih pokazuje slabu ili uopće nema voltaže, odlemi ga i na netu nađi odgovarajući kondić, naruči ga, pa kad stigne, zalemi ga na isto mjesto gdje je bio "potrošeni".

Edit 2: Ovo napravi ako planiraš ga fixat nakon isteka gare, u suprotnom, nosi ga u ovlašteni servis 

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2023 22:59 (Vavoom).
12 godina
Monitor šteka

Rastavljanje bi preporučio samo ako se čovjek razumije, inače možda bolje probat potražit pomoć nekoga tko se razumije ili otići do nekoga servisa.

1 0 hvala 0
10 godina
Monitor šteka

monitor je dell, kupljeno je sve u instaru,prije par godina.Slabo se koristio,nekad i po mjesec dana nije paljeno.Budem vidip s njima,čini mi se da imaju servis,sam se ne usudim ništa prčkati,osim možda otvoriti pa počistiti prašine ako je ima,makar sumnjam da to može uticati na sami rad

0 0 hvala 0
10 godina
Vavoom kaže...
xixi kaže...

Nisi napiso koji je monitor u pitanju 

A zašt nisi probo rastavit mon, nije da je samo do kabla već nešt unutar mona, možda neki kondić nema dovoljan kapacitet ili je čak i cijela MBO riknula (ako je do nje, ne isplati se osim ako negdje ne nađeš origigi MBO) 

mbo je? baš ne znam ništa o tome

10 godina
Monitor šteka

našao račun s garancijom, koja istječe u 11. mjesecu, međutim vidim da garancija vrijedi jedino ako se svaku godinu komp nosio kod njih na preventivni servis.Što će će mi servis ako je bio u kutiji par godina.Vjerovatno mogu vidjeti da računalo nije radilo sve skupa 10tak sati

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
xixi kaže...

našao račun s garancijom, koja istječe u 11. mjesecu, međutim vidim da garancija vrijedi jedino ako se svaku godinu komp nosio kod njih na preventivni servis.Što će će mi servis ako je bio u kutiji par godina.Vjerovatno mogu vidjeti da računalo nije radilo sve skupa 10tak sati

Ne vrijedi garancija - na što? Na monitor? Na računalnu konfiguraciju? Je li monitor posebno specificiran na računu? Jel možda piše koliko je jamstvo na monitor? Jer vidim da na njihovoj stranici i najjeftiniji Dellovi monitori imaju 36 mjeseci jamstva, a sad da ti uvjetuju to jamstvo redoviti "preventivnim" servisom (računala?), to baš i ne pije vodu, jer bi ti trebalo ostati jamstvo na monitor i komponente, čak i ako si izgubio jamstvo na računalo (pod uvjetom da su ti oni slagali računalo, a ne da si kupio gotovo Dellovo računalo s monitorom).

Ako ti oni ne žele uvažiti jamstvo na monitor, raspitaj se u ovlaštenom Dellovom servisu.

Što je inače s monitorom? Lako moguće kondenzatori. Naime, ako je neki elektrolitski kondenzator defektan (tj. dotrajao, s premalim kapacitetom), prvi put kad ga uključiš, problematični se kondenztor možda nije uspio dovoljno napuniti pa je došlo do problema s "inicijalizacijom" monitora. A kad ga isključiš i uključiš, u međuvremenu se uspio još nešto dopuniti pa se drugi put normalno inicijalizira. Ali može biti i nešto sasvim treće kao uzrok problema.

4 godine
xixi kaže...

mbo je? baš ne znam ništa o tome

To ti je kratica za matičnu ploču (eng.) 

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
10 godina
Monitor šteka

hvala vam,ide na servis

0 0 hvala 0
8 godina
xixi kaže...

Ne nasjedaj na gluposti... kakav preventivni servis... šta je to? Pretplata na garanciju?

10 godina
Monitor šteka

glupost je,ali se ograđuju

0 0 hvala 0
8 godina
xixi kaže...

glupost je,ali se ograđuju

Mogu se i ja ograditi kad izračunam statiku za neki objekat da ne prihvaćam odgovornost za urušavanje ako nisam osobno nadzirao gradnju... ali po zakonu to ne ide tako. Papir trpi sve... što ne znači da je legitimno sve što piše na papiru.

10 godina
Monitor šteka

sve mi je to jasno,drugi tjedan nosim kod njih pa ću vidjeti što će reći

0 0 hvala 0
10 godina
xixi kaže...

sve mi je to jasno,drugi tjedan nosim kod njih pa ću vidjeti što će reći

radije ti njih najprije kontaktiraj mejlom, objasni da imaš pokvaren proizvod koji je još u garanciji, skeniraj račun i pitaj kad možeš donijeti proizvod za servis

i ne daj se zajebat, ako ti kažu da nemereš ostvariti garanciju jer nisi išao na 'preventivni servis' odmah im odgovori da ti se čini da to nije u skladu sa regulama o zaštiti potrošač i da ćeš se obratiti nadležnoj inspekciji

ovo sa mejlom ti savjetujem tako da imaš pisani trag i njihov odgovor kao dokaz za bilo kakvu daljnju akciju

10 godina
Monitor šteka

puno hvala na savjetu,poslao danas mail

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice