Igre se crashaju na novome kompjuteru!

poruka: 13
|
čitano: 2.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 mjeseca

Pozdrav svima novi kompjuter mi je došao jučer. Driver za matičnu se automatski instalirao i provjerio sam u BIOSima najnovija je verzija, te prepoznaje RAM i procesor u BIOSU. Driver za procesor i Graficku instalirao je AMD softver te je bez problema prepoznao koji je procesor u sustavu i koja grafička. Popis komponenata je sastavio jedan kolega sa foruma, a kompjuter je sastavila firma preko koje sam i naručio kompjuter , racunala.hr. Windows 11 je OS i updatean je na zadnje verzije i ja više sa ovim svojim znanjem ne znam što mu je. Igre se pokrenu i igraju do 10 min i samo se crashaju i izbaci me na desktop. Igra koja me jutros izbacivala sinoć je radila sat i pol bez problema. 

Molin Vas za pomoć jer ja ne znam što mu je!

Komponente su:

Procesor AMD Ryzen 5 7500F, 6 core, 3.7/5.0GHz, S.AM5 - Tray + AMD hladnjak
Šifra: HPAM-271-CK-40065

1 * Asrock B650M-H M.2, DDR5, S.AM5
Šifra: ASR-B650M-H M.2+

1 * ADATA Lancer Blade 32GB 2x16GB DDR5 6000MHz CL40
Šifra: 4711085944382

1 * Sapphire Pulse RX 7700XT Gaming, 12GB GDDR6
Šifra: sap-7700xt-pul-12g

1 * Kingston 1000GB/1TB NV2 M.2 2280 PCIe 4.0 NVMe SSD, up to 3500/2100MB/s, 320TBW, EAN: 740617329919
Šifra: SNV2S/1000G

1 * MSI MAG A650BN, 650W, 80 Plus Bronze, 120mm Low Noise Fan, 5Y Warranty
Šifra: MAG_A650BN

1 * Kućište MS FIGHTER V315 gaming, 4x120 LED, USB3.0
Šifra: 0001197902

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Igre se crashaju na novome kompjuteru!
Vrati ga tam di si ga kupio pa nek ispitaju di je problem.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

AMD hladnjak je verovatno ovo:

Nije neka sreća, ali bi trebalo da posluži.

Koja igra je u pitanju? Postoji li bilo kakva poruka kada se desi crash?

Sledeći put bi mogao da upališ HWMonitor dok igraš, pa kad se desi CTD možemo da pogledamo npr koje su maksimalne temperature koje su se javljale.

Takođe, jedna od mera koje bismo mogli da probamo je da se isključi XMP u BIOSu, pa da vidimo da li to pomaže.

Ili, ovo što je napisao forumaš možda ima i najviše smisla. Nov računar, sastavila ga je firma koja ga je prodala -  neka oni pogledaju šta je. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

probaj neke druge drivere za grafu, i ako se nastavi crashat, vrati i nek oni to dijagnosticiraju i poprave

frend ima 6750xt, i znalo mu je win preko noci povuc updaate za grafu i sjebat sve, i kada vrati na stare drivere je bilo ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2024 10:41 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Daj odvrti ovaj test barem pola sata https://www.aida64.com/ i postavi ga ovako kao na slici pa ako to prođe bez problema onda je do grafičke 7700xt iako sam nekako uvjeren da kartica radi probleme

0 0 hvala 0
3 godine
suspendiran
Jel amd?
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Napajanje je low end Tier C klase. Undervoltaj gpu da vidiš je li do njega.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2024 10:59 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...
Jel amd?

Sva sreća da je, inače bi degradirao ko intel i kuhao cijelu sobu 

11 godina

Provjerit temperture (ali preko HWInfo, HWMonitor ponekad zna bacat krive temperature i napravit stress test procesora, prek aide64 najlakse), napravit cistu instalaciju drivera grafe (

), ako to nije problem onda pogledat u biosu XMP/AXMP za ram i eventualno vratit default postavke (mozda je ram nestabilan pa radi problem). Na kraju bi eventualno bacio stress test grafe pa vidit na kolko je ona temp, ali mislim da to nije problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Gemmy kaže...

probaj neke druge drivere za grafu, i ako se nastavi crashat, vrati i nek oni to dijagnosticiraju i poprave

frend ima 6750xt, i znalo mu je win preko noci povuc updaate za grafu i sjebat sve, i kada vrati na stare drivere je bilo ok

zato se prije svega u windozama isključi update drivera i biosa

16 godina

Crashanje u Windoze je uglavnom problem sa RAM-ima ili napajanje ne može dati stabilno snagu za cijeli sustav.

Ali, kao što rekoše ekipa, ako je računalo sastavljeno od prodavača, i pogotovo ako ima garanciju, onda neka oni pogledaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

na kraju će opet bit ona naljepnica\folija koja nije skinuta kod montaže cpu-a :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Napajanje je low end Tier C klase. Undervoltaj gpu da vidiš je li do njega.

To napajanje drži i duplo jače konfe a ne to.... ništa lošije napajanje od nekog seasonica 650, corsaira 600 itd ekipe u tom rangu love. Ne mora svuda biti TOP Tier napajanje da bi komp mogao raditi.

60nine kaže...

na kraju će opet bit ona naljepnica\folija koja nije skinuta kod montaže cpu-a :)

AMD stock hladnjak nema nikakve naljepnice/folije.

TomoR kaže...

Crashanje u Windoze je uglavnom problem sa RAM-ima

Ali, kao što rekoše ekipa, ako je računalo sastavljeno od prodavača, i pogotovo ako ima garanciju, onda neka oni pogledaju.

To! Najvjerojatnije problem do memorije i to je to, naravno ako nije problem do samih windowsa i drivera.

Ali svakako, trgovina gdje si kupio i neka vide sve detaljno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2024 18:16 (FakeDeath).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice