dobio nekidan od frenda ovu polovnu grafu koja daje artifakte po ekranu (uglavnom zelene ili ljubičaste crte na random preko čitavog ekrana)
artifakt se ne vidi toliko na bijeloj pozadini, drivere je nemoguće instalirati iako ih windowsi nađu kroz update i/ili browse drivers - javlja critical failure ili tak nešto (nemam poslikano nažalost jer sam na drugoj grafi)
artifakti su vidljivi i u biosu, tako da nije do windowsa i/ili drivera (valjda?)
otvorio grafičku, počistio (komprimirani zrak, četkica, IPA alkohol itd. - klasika, iako nije bilo ne znam kak prljavo), zamjenio pastu na glavnom čipu, zamjenio thermal pad-ove na memoriji - ništa se nije promjenilo
probao reflashati originalni bios (nvflash) - ništa...
ima li spasa/rješenja? tražio sam malo po googletu i nisam našao ništa pametno...
nije mi problem ako treba zagrijati glavni čip pištoljem na vrući zrak (imam ga), ako bi to išta pomoglo
thnx unaprijed
ps: monitor je spojen preko dvi izlaza (probao sam oba na grafi - ista stvar, jedino nisam još probao HDMI izlaz, al pretpostavljam da je ista stvar)
ps2: hwinfo pokazuje da grafa stoji na ugodnih 35-36 stupnjeva prilikom surfanja po internetu