BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.203.970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
zeryx kaže...

dakle javlja mi se ovaj problem. nisam baš imao vremena procitati cijeli topic. a niti probavati sve jer mi laptop treba za posao trenutno. nadam se da cete mi pomoci barem nekako.

bsod se ne pojavi svai put. prije bsoda laptop mi se par put zbloka. i onda nastavi raditi kao da nije ništa bilo.

dok sam ovo pisao zblokao je 2 puta... :/

evo i 3. put.

nekad mi zna stajati na stolu i ne dogodi se po 2 tjedna ništa. nekad ne mogu 5 minuta biti na njemu.

najčešće se događa dok surfam. a skoro pa nikad dok je u full loadu kad recimo igram igre. znao sam nekad i po 2 igre imati pokrenuto i ništa nebi bilo. dok bi recimo blokao nekad kad bi samo surfao i usput gledao film... ali opet ne svaki put.. nego onako random :D

odakle početi?

Problem signature:
  Problem Event Name:    BlueScreen
  OS Version:    6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID:    1050

Additional information about the problem:
  BCCode:    f4
  BCP1:    0000000000000003
  BCP2:    FFFFFA80059AE910
  BCP3:    FFFFFA80059AEBF0
  BCP4:    FFFFF80002F82E20
  OS Version:    6_1_7600
  Service Pack:    0_0
  Product:    256_1

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\070212-31652-01.dmp
  C:\Users\Robert\AppData\Local\Temp\WER-54803-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
 http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Jel bi mogao za početak neki minidump na pastebin staviti BlueScreenView ili Windows debbuger.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

kako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zeryx kaže...

kako?

BlueScreenView skini,pokreni,najčešće automatski nađe file,ako ne Advanced(gumb ispod trake) i browse C:/Windows:/minidump.

I sa snipping tool stavi ovdje sliku ili stavi text file na pastebin.

Ako ne budu pisali specifični driveri koji su uzrok već samo ntoskrnl.exe,hal.dll i takve stvari prebacit ćemo se na windows debugger.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 22:17 (Ikarus01).
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

piše caused by driver: ntoskrnl.exe :/

sada skidam onaj windows driver kit.

i koji tu trebam skinuti?

http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463009.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 23:29 (zeryx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

ntoskrnl.exe je poprilično općenit opis problema.

Uploadaj koji minidump file iz foldera C:\Windows\minidump na mediafire ili neko slično mjesto da ga analiziramo.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan
pippo1 kaže...

Pomoć!!!

Prije nekoliko dana,kad sam išao ugasiti lap, umjesto da se nakon klika na shut down lap ugasi, on se restartao...BSOD nisam vidio jer nisam imao potvrđenu opciju da BSOD ostane na ekranu...U event wieveru mi piše da je error code 000000c2. Sličnih problema sam imao i prije mjesec dana, navodno je bilo do kernela, a to sam navodno(:))riješio vraćanjem sustavu u neku vremensku točku prije javljanja problema. Evo šaljem i link od minidumpa: https://hotfile.com/dl/160369072/f0c8766/Mini061612-01.dmp.html

Molim za pomoć i analizu minidumpa jer se u to ne razumije nikako. Hvala!!!

Problem se jučer ponovio. Taman kada sam kliknuo na turn off, lap je izbacio bsod. Znači tempo pojavljivanja BSOD-a je svakih desetak dana...?? Ljudi molim vas za pomoć i sugestije, ali laički napisane...:) Link na minidump je: https://hotfile.com/dl/162313230/b9e21db/Mini070412-01.dmp.html

Hvala!!!!

12 godina
neaktivan
pippo1 kaže...

Problem se jučer ponovio. Taman kada sam kliknuo na turn off, lap je izbacio bsod. Znači tempo pojavljivanja BSOD-a je svakih desetak dana...?? Ljudi molim vas za pomoć i sugestije, ali laički napisane...:) Link na minidump je: https://hotfile.com/dl/162313230/b9e21db/Mini070412-01.dmp.html

Hvala!!!!

Ovako po dumpu vidim da imaš ati grafičku.Da budem specifičniji BSOD problem je u driveru ati2evxx.exe.Stoga deinstaliraj sadašnje drivere u Add or Remove programs i stavi nove.Ako kojim slučajem ne znaš koji driver trebaš ili koju grafičku imaš ili odeš u device manager pod display adapter ili skineš cpu-z.Ako znaš koju imaš grafičku a ne možeš naći driver reci nam tako da ti ja ili netko drugi možemo pomoći.

Evo analiza dumpa http://codepad.org/FLCKgNo3.

Sretno!!!{#}.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Budući da mi je korisnik pippo poslao pm u pitanju drivera za x1200 seriju...evo ih mislim da je najviše što se podržava 10.2

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English

http://driverscollection.com/?H=Radeon%20X1200&By=ATI

Naravno prije instalacije novih obavezno pobrisati stare u control panelu/Uninstall programs.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znači, iz device managera vidim da je grafička ati radeon x1200 series. OS je win xp, 32 bita (ne piše izričito 32 ili 64, al preko uputa s microsoftove support stranice koje sam gledao, izgleda da je 32 bita)

12 godina
neaktivan
pippo1 kaže...

Znači, iz device managera vidim da je grafička ati radeon x1200 series. OS je win xp, 32 bita (ne piše izričito 32 ili 64, al preko uputa s microsoftove support stranice koje sam gledao, izgleda da je 32 bita)

U tom slučaju skini prvi po redu.

http://driverscollection.com/?H=Radeon%20X1200&By=ATI&SS=Windows%20XP

Također ono što si me na pm pitao ako izbrišeš driver sve je u redu samo ne možeš igrice igrati.

Također bilo bi pametno da driver izbrišeš u safe modu.Pri paljenju pritisneš F8 nekoliko puta.

16 godina
BSOD - što, zašto i kako
Imam BSOD a porukom PNF LIST CORRUPT.
Napravio sam test memorije Memtestom86+ v4.20 i ne prolazi dalje od 98% 5. testa.
Jel to definitivno memorija riknula?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
tintin kaže...
Imam BSOD a porukom PNF LIST CORRUPT.
Napravio sam test memorije Memtestom86+ v4.20 i ne prolazi dalje od 98% 5. testa.
Jel to definitivno memorija riknula?

Definitivno. I ne forsiraj PC vec idi i kupi nove module zato sto ce se desiti (a ti ces biti iznenaden) da se javljaju greske u zapisivanju na HDD

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Testirao sam sad svaku memoriju zasebno i obadvije prolaze onaj kritični dio..testirana svaka cca 5 min.

Ne kužim sad to, idem još jednom testirati kako rade u paru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 14:59 (tintin).

0 0 hvala 0
15 godina
tintin kaže...

Testirao sam sad svaku memoriju zasebno i obadvije prolaze onaj kritični dio..testirana svaka cca 5 min.

Ne kužim sad to, idem još jednom testirati kako rade u paru.

-kako objasniti smisao MemTesta? ...

-ako test izbaci jednu grešku nakon x vremena, RAM je neispravan.

Izuzetak (tumačenje podložno mišljenjima..) može biti neispravna MBO-chipset npr pregrijavanje, oksidirani kontakti itd.. ali smisao testa je upravo to, sve osom 100% ispravnog je neispravno. Tek kad npr nakon čišćenja kontakta dobiješ test koji radi nekoliko minuta... sati nekoliko prolaza bez breške, tad se za RAM zna da je ispravan. (uz predpostavku da je ostatak PCa ispravan).

-ili se dalje testiraju ostale komponente, napajanje, VGA, MBO... pa sve do tog da se isključe-odspoje i tad ako nema problema bliže si eliminaciji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ponovno sam odvrtio Memtest sa oba modula istovremeno i na istom mi mjestu ko i prije počinju greške.

Probao sam opet i svaki modul posebno i opet prolazi bez greške.

Probao sam i svaki modul posebno u drugom utoru i opet je ok.

U pitanju je laptop...koji sad sa jednim RAM modulom (192 MB RAMa + 64 za grafiku) radi OK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 16:21 (tintin).

0 0 hvala 0
15 godina

-tad je problem dualchanel, timing i sl. (RAS-CAS, voltaža..). DIMM u DCu je nestabilniji od single moda.

Ako postoji opcija u BIOSu, postavi na single chanel, otpusti timinge.. (povećati)

- inače RAM podnosi cca +10% voltaže, može se podići ako nema drugog rješenja za stabilnost (izbjegavati! pogotovo na AMD ili novijim intelima, lako pregor CPU).

-ako je uzrok pregrijavanje-chipset.. možda pomogne i dodatni ventilator na SB hladnjak.

tintin kaže...

.. 

U pitanju je laptop...koji sad sa jednim RAM modulom (192 MB RAMa + 64 za grafiku) radi OK.

notebookovi u pravilu nemaju potrebne opcije u BIOSu, ... vjerojatno DDR-266-333 ili sl. (stariji SDRAM?)..

- ovisno o chipsetu ne prepoznaje ili ne podržava npr 400Mhz module, ponekad je dovoljno imati jedan stariji modul (brzina automatski prema sporijem..) ili zamjeniti mjensta 1-u-2 utor...

.. ali, kod starijeg računala, pogotovo notebooka sve više od tog je teže.. mora se na kraju pokvariti.

Još jedan mogući test, postaviti neki ventilator da spusti bar 10c, ako bi to pomoglo znači da se MBO-chipset pregrijava i da je drugi DIMM na granici stabilnosti za napajanje.. (jer svaki uređaj treba cca 5-15W, time i opterećenje i toplina rastu..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 16:35 (ihush).
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Problem je što je to stariji laptop i u biosu nisam našao dodatne opcije za podešavanje RAMa...
Laptop se dosta grije ali sad je unutra jedan modul i za sad nema BSODa ... jedan ili dva modula RAMa, nisam siguran da utječe na grijanje

Idem malo čačkat po biosu, možda postoje kakve skrivene opcije u njemu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
tintin kaže...

Problem je što je to stariji laptop i u biosu nisam našao dodatne opcije za podešavanje RAMa...
Laptop se dosta grije ali sad je unutra jedan modul i za sad nema BSODa ... jedan ili dva modula RAMa, nisam siguran da utječe na grijanje

Nisam bas dobro procitao a mozda si napisao

Koje su marke i velicine ti moduli? Kladio bih se da su razliciti ...

Posto kazes da Memtest prolazi sa jednim modulom

15 godina
neaktivan

Par minuta nakon normalnog izlaska iz BF3, prilikom surfanja, dogodile su mi se vertiklane crte i neresponzivan komp..

Reset kompa me dovodi do BSOD koji nemogu proći, osim u safe modu.

Inače sam prije par dana nadogradio proc na X4 640 i grafu na Asus 7700 DCU..

Zaključio sam da je možda kriv "gaming" profil na Asus GPU tweak, tj. mali automatski cloak već tvornički cloakane kartice.

Međutim u Safe Modu nisam mogao pokrenuti GPUTweak kako bih poništio cloak, tj. vratio taktove, a nije ni pomogla kompletna deinstalacija grafičkih drivera, GPUTweaka i CCC..

Tako da sada molim pomoć.

Problem signature:
  Problem Event Name:    BlueScreen
  OS Version:    6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID:    1050

Additional information about the problem:
  BCCode:    1000007e
  BCP1:    FFFFFFFFC0000005
  BCP2:    FFFFF88002C745C6
  BCP3:    FFFFF880009A8B78
  BCP4:    FFFFF880009A83E0
  OS Version:    6_1_7600
  Service Pack:    0_0
  Product:    256_1

BlueScreenView:

- jel dosta samo ova crvena linija?

aswSnx.SYS    aswSnx.SYS+4f1b4    fffff880`02c2c000    fffff880`02d1a000    0x000ee000    0x4fec51b3    28.6.2012. 14:44:35                  

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 23:45 (NightShadow).
16 godina
neaktivan
moderator
NightShadow kaže...

aswSnx.SYS      aswSnx.SYS+4f1b4      fffff880`02c2c000      fffff880`02d1a000      0x000ee000      0x4fec51b3      28.6.2012. 14:44:35                                 

BSOD ti je prouzrocio Avast. Makni Avasta u Safe Mode

Ako imas pristup na net onda potrazi oficijalan deinstaler za Avast i makni ga pa javi rezultate

15 godina
neaktivan

Jel smijem vratit poslije Avasta ili da tražim drugo AV rješenje

15 godina
neaktivan
Maknuo sam i prošao pokretanje bez grešaka..
Veliko hvala na pomoći!!

Sad slijedi odluka o av-u..
16 godina
neaktivan
moderator
NightShadow kaže...
Maknuo sam i prošao pokretanje bez grešaka..
Veliko hvala na pomoći!!

Sad slijedi odluka o av-u..

Ultimativna antivirus tema - P&O

16 godina
Lazarus Long kaže...
tintin kaže...

Nisam bas dobro procitao a mozda si napisao

Koje su marke i velicine ti moduli? Kladio bih se da su razliciti ...

Posto kazes da Memtest prolazi sa jednim modulom

Moduli su isti (i proizvođač i veličina) i laptop je sa njima prije radio bez greške.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 14:46 (tintin).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav!

Imam problem sa BSOD-om i vec 2 godine ga pokusava popraviti. Slao sam ga na popravak i nitko ni nista ucimi s time. Probao sam sa debugger-om koko je napisao 0v3r10rd ali mi pise da je minidump prazan. Ali imam isti problem kao i Kemal r

i pokusao sam napraviti sto Lazarus Long ali nisam mogao naci MS Windows Live update for messenger live .

MOLIM POMOC!

0 0 hvala 0
14 godina
k3r1 kaže...

Pozdrav!

Imam problem sa BSOD-om i vec 2 godine ga pokusava popraviti. Slao sam ga na popravak i nitko ni nista ucimi s time. Probao sam sa debugger-om koko je napisao 0v3r10rd ali mi pise da je minidump prazan. Ali imam isti problem kao i Kemal r

i pokusao sam napraviti sto Lazarus Long ali nisam mogao naci MS Windows Live update for messenger live .

MOLIM POMOC!

Desni klik na My computer pa propertis. Dalje prati slike

Namjesti na kernel mempry dump ili small memory dump i onda će ti se stvorit minidump pa ćeš ga onda moći analizirati da vidiš uzrok problema

12 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Desni klik na My computer pa propertis. Dalje prati slike  Namjesti na kernel mempry dump ili small memory dump i onda će ti se stvorit minidump pa ćeš ga onda moći analizirati da vidiš uzrok problema

Kvrapcu pretekao si me.

Također postoji i opcija preko Registry editora

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl]
"CrashDumpEnabled"=dword:00000003

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 14:50 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Trebam pomoć HITNO !!! kupio sam novi komp i metnuo 64 bit-ne Windowse... pojavio mi se je sljedeći BSOD:

ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+1cb6e fffff800`02c60000 fffff800`0323d000 0x005dd000 0x4a5bc600 14.7.2009. 1:40:48 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe

i još jedan maloprije:

dump_dumpfve.sys dump_dumpfve.sys+d4fb30 fffff880`06712000 fffffd63`06725000 0x000004e300013000 0x4a5bc18f 14.7.2009. 1:21:51

to sam kopirao iz BSOD Viewera... 
Nisam siguran da li je to dosta ali nadam se da jest ...   Stvarno trebam pomoć... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bobo12 kaže...

Trebam pomoć HITNO !!! kupio sam novi komp i metnuo 64 bit-ne Windowse... pojavio mi se je sljedeći BSOD:

ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+1cb6e fffff800`02c60000 fffff800`0323d000 0x005dd000 0x4a5bc600 14.7.2009. 1:40:48 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe

i još jedan maloprije:

dump_dumpfve.sys dump_dumpfve.sys+d4fb30 fffff880`06712000 fffffd63`06725000 0x000004e300013000 0x4a5bc18f 14.7.2009. 1:21:51

to sam kopirao iz BSOD Viewera... 
Nisam siguran da li je to dosta ali nadam se da jest ...   Stvarno trebam pomoć... 

Uploadaj minidump koji se nalazi u C:\Windows\minidump na neku share stranicu i daj nam url da ga možemo skinuti.

14 godina
neaktivan

Evo (u ZIP-u), nadam se da nije problem:

http://www.2shared.com/file/g9ILek6G/Minidump.html

Hvala na potpori...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice