C# zadaci

poruka: 9
|
čitano: 13.523
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
C# zadaci

Zanima me sljedeće-pošto imam solidno znanje baza i sql-a na odlučio sam to znanje nadograditi te sam prije 2 mjeseca sa amazona naručio dvije knjige o c#.Još sam poskidao nešto literature sa interneta te krenuo u proces učenja.Pošto mi je to prvi programski jezi koji učim(znao sam elementarne stvari o c-u,ali u biti ništa) prošao sam te dvije knjige te mogu kazati da sam osnovne koncepte shvatio,ali još je to daleko od ikakvog pravog znanja.Pošto se kaže da se programiranje može naučiti samo konstantnom vježbom mene zanima da li postoji(na amazonu nema ništa slično) nekakva knjiga ili ili nešto kao zbirka zadataka iz c# sa raznim primjerima.Sve knjige koje imam i koje sam poskidao imaju par vježbi na kraju svakog poglavlja,ali to nije dovoljno.Ako itko ima ikakav link ili naziv knjige bio bih vrlo zahvalan!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: C# zadaci

Svi zadaci koje nađeš za c ili c++ se mogu riješiti i u C#(možda preskočiš dio o pokazivačima)...ali recimo kalkulator ,pa tablica množenja,faktorijel,fibonacci,igaranje s nizovima i pronalaženje brojeva ,sve možeš i u c#-u ,tako kad vidiš ili nađeš zbirku zadatadka c++,većinu lijepo riješi s C#-pom.To je ovako za sam početak i dovoljno...možda ti netko nađe i link baš za c# ali vjeruj većina je riješiva i u C#-u.Malo sam općenito govorio i nisam iznosio nikakve razlike C# i C++-a ,jer u biti algoritam pitanja i odgovora je isti.

edit;  Recimo ,imaš knjige od wrox-a (izdavač) koji nsrsvno izdaje knjige i iz C++-a i C# ,kao i knjige How to?  o C++ i C#-u ....i  kad malo bolje pogledaš ,zadaci koji su tamo su posve identični samo prilagođeni sintaksi pojedinog jezika.

Private
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 22:22 (Private).
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.I meni je prošlo kroz glavu da bi neka knjiga s c++ zadacima isto mogla poslužiti.Potražit ču od wrox-a ako ima šta na amazonu.Bio bih ti zahvalan ako izričito znaš naziv nekakve zbirke pa da mi kažeš!!

16 godina
neaktivan

Mozes malo pogledati TopCoder. (Zadaci se mogu naći u Problemskoj arhivi.) Tamo imas gomilu (sigurno preko 2 tisuće) zadataka doista različite težine i tipova. Velika većina ujedno ima i rješenje, a ono što je meni jako kul je da možeš vidjeti tuđa rješenja. Istina, zadaci jesu više-manje algoritamski, ali to ne znači da neki jednostavniji problem (kao što su Div2 - Level 1) ne bi trebao svaki ozbiljan programer znati rijesiti. Također, u TopCoder Areni mogu se "poslati zadaci na provjeru" - tj. postoji sustav za provjeru točnosti. 

Sa štovanjem, brahle!
17 godina
neaktivan
C# zadaci

http://projecteuler.net/

Možda se pokaže korisnim...

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
C# zadaci

Moj prijedlog ti je da ,ako se nisi , učlaniš na CodeProject . Imaš gotovo sva programerska područja pokrivena. Što se tiće programiranja .Net i neke baze princip ti je prilično jednostavan . Imaš komponentu konekcije, zatim komponentu zapisa slogova i upit. Kroz konekciju se spajaš na bazu , upitom određuješ koju akciju želiš izvršiti a u zapise spremaš podatke. Istima puniš neku tablicu, ali naravno u praksi je to dosta složenije Osmijeh .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C# zadaci

Moj savjet ti je da čitaš knjige i budeš uporan. Sve što pročitaš nastoj sam napisati i testirati.

Što se primjera tiče možeš sam izmisliti neke i kao takve ih programski rješiti. Malo pomalo i dobit ćeš slobodu u pisanju koda i naučit ćeš otklanjati razne greške (compile-time, run-time).

Literature ti sigurno ne fali i samo budi uporan...

SRETNO...

bila je ekstaza, moja bivsa staza...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C# zadaci

Moj savjet ti je : nikad ne slusaj savjete :)

http://www.crobasic.com

1 0 hvala 0
16 godina
paintb0x kaže...

http://projecteuler.net/

Možda se pokaže korisnim...

Polomio sam zube na dosta zadataka ali definitivno programerskoj kreativnosti pomaže.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice