C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.115
|
čitano: 467.649
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Mali fiš kaže...

Ovo je zadatak koji bi trebalo riješiti. A sad koliko bi trajala njena izrada to bolje znate vi.

 

 

 Pa samo da se pročita zadatak, potrebna su 2 sata...

9 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Je li mi moze neko pomoci u Unitiju kako da rijesim ovaj problem ?

 

https://www.reddit.com/r/Unity2D/comments/4lugud/what_is_the_most_practical_way_of_doing_this/

Darko
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Pozdrav imam 80kb .cs fajl koji radi s jednim programom. Editirao sam jedan broj sajvao stavio nazad, upalio program te pokrenuo .cs fajl  (taj .cs fajl je plugin) i baca mi error Line number 1646 error number cs1010 new line in constant

 

Evo linka ako tko moze pomoc ili zaobici tu zastitu samo da promjenim 1 broj.

 

http://pastebin.com/JhzUMwRp

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 1:22 (Kresimir4).
12 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Ne bi li trebao to ponovno kompajlirati?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
5 godina
protjeran
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Uradio sam obični edit i sejvao nazad u .cs

 

edit: ja kreten otvorio fajl u libreoffice..... sad sam editirao u notepad++ i proradilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 14:00 (Kresimir4).
10 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Ispisujem  preko printVisual. Stavio sam textboxeve na jedan veći prozor i razmjestio ih. 

Prvi dio ispisujem s lijevog dijela prozora i to je ok (imam printGrid unutar glavnog Grida)

A drugi dio mi nikako da upadne na papir... Drugi dio je desno od prvog dijela koji se ispisuje.

 

 

Probao sam ga staviti u canvas, stackpanel,grid... Uglavnom dimenzija papira je 9x11,5cm

ako mu ju zadam ne ispiše ništ, ako ga stavim na A4 onda mi se dio ispiše,

ali skroz desno (kao da je ostavio prazno za lijevi dio, nije ga ispisao, ali je ostavio mjesta) 

 

Zapeo sam na ispisu, konkretno radim na ovaj način:

pd.PrintVisual(stpanel, "Papiric");

 

Kako da ispišem samo desni dio prozora???

[URL="http://goo.gl/KpG4TT"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="http://goo.gl/xLCF5F"]REZULTATI[/URL] ankete
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 8:58 (vlovrec).
9 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Portrait ili landscape printanje? 

 

To što se on desno ispisuje, mislim da ispoštuje kompletnu strukturu WPF Page-a, pretpostavljam da su lijevi i desni dio u zasebnim kontejnerima (Stack Panel, Grid...), pa kad printaš samo desni, na papiru je desno, a lijevog nema.

11 godina
odjavljen
offline
C# - Problemi i rješenja

Ja sam to rješavao tako da sam "pisao" tekst na neki Graphics i onda printao tu bitmapu sa ispravno podešenim marginama.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
royalhero kaže...

Portrait ili landscape printanje? 

 

To što se on desno ispisuje, mislim da ispoštuje kompletnu strukturu WPF Page-a, pretpostavljam da su lijevi i desni dio u zasebnim kontejnerima (Stack Panel, Grid...), pa kad printaš samo desni, na papiru je desno, a lijevog nema.

 Portrait, mislim da se točno to događa. On printa samo desni stackPanel, a na dijelu lijevog je prazno....

Sum_of_all_fears kaže...

Ja sam to rješavao tako da sam "pisao" tekst na neki Graphics i onda printao tu bitmapu sa ispravno podešenim marginama.

 To isto onda ispišeš s printVisual?

I još jednopitanje, kako da podesim dimenziju papira programski? Jer je 90x115mm. U postavkama printera je nema, stalno slažem na custom pa  onda ispiše(canon ix6500).

Probao sam preko pagemediaSize na način:

new PageMediaSize(PageMediaSize.Unknown, widthInPx, heightInPx)

ali stalno je na A4, pa moram prije svakog ispisa nanovo podešavati

 

 

[URL="http://goo.gl/KpG4TT"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="http://goo.gl/xLCF5F"]REZULTATI[/URL] ankete
10 godina
neaktivan
offline
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav društvo! Može malo objašnjenje sljedećeg koda

 

classProgram
    {
        
        public delegate void mojDelegat(dynamic a, dynamic b);
        
        public stati cvoid zbroj(dynamic a, dynamic b){
            Console.WriteLine(a+b);
            
        }
        
        
        staticvoidMain(string[] args)
        {
            
            mojDelegat prviDelegat=new mojDelegat(zbroj);
            
            prviDelegat(5,6);
            
            Console.Write("Press any key to continue . . . ");
            Console.ReadKey(true);
        }
    }
}

 

 

Zašto ovdje funkcija zbroj mora biti static?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 23:32 (Zoko).
 
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

 

Ovdje u tvojem slučaju funkcija mora biti static jer je pozivaš bez instanciranja objekta klase na kojoj je funkcija definirana.

U tvom kodu ti zapravo u delegat proslijeđuješ "Program.zbroj", ali se to može pojednostavniti te jer se ti trenutno nalaziš u samoj klasi Program pa je dovoljno napisati samo:

 

mojDelegat prviDelegat=new mojDelegat(zbroj);

 

Inače funkcija koju proslijeđuješ u delegat ne mora biti static.

Evo primjer: 

 

    public class Foo
    {
        public void zbroj(dynamic a, dynamic b)
        {
            Console.WriteLine("Pozvano iz nestaticke metode \"zbroj\" klase Foo");
            Console.WriteLine(a + b);
            Console.WriteLine();
        }
    }


    class Program
    {
        public delegate void mojDelegat(dynamic a, dynamic b);


        public static void zbroj(dynamic a, dynamic b)
        {
            Console.WriteLine("Pozvano iz staticke metode \"zbroj\" klase Program");
            Console.WriteLine(a + b);
            Console.WriteLine();
        }


        public void NestatickiZbroj(dynamic a, dynamic b)
        {
            Console.WriteLine("Pozvano iz nestaticke metode \"NestatickiZbroj\" klase Program");
            Console.WriteLine(a + b);
            Console.WriteLine();
        }


        static void Main(string[] args)
        {

            Foo bar = new Foo();
            Program p = new Program();

            mojDelegat prviDelegat = new mojDelegat(Program.zbroj);
            prviDelegat += new mojDelegat(p.NestatickiZbroj);
            prviDelegat += new mojDelegat(bar.zbroj);

            prviDelegat(5, 6);

            Console.Write("Press any key to continue . . . ");
            Console.ReadKey(true);
        }
    }

 

10 godina
neaktivan
offline
C# - Problemi i rješenja

Hvala ti puno na ovakvom opširnom odgovoru 

 
1 0 hvala 0
4 godine
offline
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

 

kako u Entity Frameworku napraviti da mi dvije klase (tablice) imaju ONE TO ONE (tj. one to zero one) vezu? Koristim Code First pristup.

 

Npr. preko Identity autentikacije (što u ASP.NET MVC dođe po defaultu, ako želim) napravim da se korisnik registrira, a oni podaci vezani uz njegov profil idu u drugu klasu (tablicu).

Znači jedan korisnik može imati samo jedan profil.

 
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav.

 

Radim diplomski rad na temu: Osnove programiranja u C#. Pored teorijskog dijela imam nesto po izboru i prakticno da isprogramiram u C#.

Moze li mi neko preporuciti sta da napravim, nesto jednostavnije neki program ili aplikaciju i sl.( nemojte samo reci kalkulator, isfurano je vise) :D 


Slobdno bacite link, tutorijal, video ili bilo sta sto predlozite.

 

Hvala i pozz :D 

 
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Ako je kalkulator isfuran, napravi adresar. Ili neku jednostavnu aplikaciju za backupiranje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
6 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Gogee kaže...

Pozdrav.

 

Radim diplomski rad na temu: Osnove programiranja u C#. Pored teorijskog dijela imam nesto po izboru i prakticno da isprogramiram u C#.

Moze li mi neko preporuciti sta da napravim, nesto jednostavnije neki program ili aplikaciju i sl.( nemojte samo reci kalkulator, isfurano je vise) :D 


Slobdno bacite link, tutorijal, video ili bilo sta sto predlozite.

 

Hvala i pozz :D 

 I ja treba da diplomiram sljedeće godine, volio bi uzeti neku temu vezanu za C#, nešto malo kompleksnije od "Osnova programiranja u C#". Razmišljao sam da uzmem nešto vezano za kompresiju podataka, tipa kako postići što bolje rezultate prilikom kompresije. 

 Pronašao sam dosta zanimljivih primjera na Githubu ali ne mogu da smislim pravi naziv teme. Ako netko ima preporuku za naziv bio bih zahvalan, uostalom ne mora to biti kompresija, bitno da je vezano za C# i da zvuči zanimljivo.

11 godina
odjavljen
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Napravi neki stack/framework za RPC (remote procedure call) preko TCP protokola. Slično kao zmq/remoting. Tu ima svašta. Serijalizacija/deserijalizacija, TCP, refleksija, kompresija, enkripcija...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
6 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

@Gogee

 

Nešto u Unity, možda neku igru....

 

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
5 godina
neaktivan
offline
C# - Problemi i rješenja

Zanima me ovako da li je moguce izraditi Android aplikaciju u C#?

 

Znam da nesto se radi Visaul studio + Xamarine, ali sta kako to setupovati, i povezati da sljaka, nemam pojma.

Ako je neko radio u C# android aplikaciju na taj nacin ili sa necim drugim, neka objasni kako i sta, ako nije problem naravno. 

Hvala unaprijed.

 
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Instaliraš VS, Xamarin dođe sa njime, napišeš program i to radi.

 

Ne moraš ništa posebno mozgati niti podešavati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Pozz decki,

 

Imam problem sa jednim zadatkom, predpostavljam da je vama lagan.

 

Kako u konzoli ispisati 10 brojeva (koje ja odaberem, recimo stavim ih u int array) i pozovem ih preko for loop, da se oni redaju po redu. To sam uspio napraviti, medjutim moj problem je sto ne mogu isto napraviti samo da brojevi idu obrnuto ? Zapravio uspio sam napraviti i obrnuto, ali sam koristio Array.Reverse, ali imam osjecaj kao da sam cheat koristio, je li postoji neki tradicionalni nacin da se ovo uradi ? 

Darko
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
DarkoKwon kaže...

Pozz decki,

 

Imam problem sa jednim zadatkom, predpostavljam da je vama lagan.

 

Kako u konzoli ispisati 10 brojeva (koje ja odaberem, recimo stavim ih u int array) i pozovem ih preko for loop, da se oni redaju po redu. To sam uspio napraviti, medjutim moj problem je sto ne mogu isto napraviti samo da brojevi idu obrnuto ? Zapravio uspio sam napraviti i obrnuto, ali sam koristio Array.Reverse, ali imam osjecaj kao da sam cheat koristio, je li postoji neki tradicionalni nacin da se ovo uradi ? 

Ne vidim ništa loše sa Array.Reverse(); zamisli da ne postoji, sigurno bi izgubio nešto vremena na pisanju koda . Uvijek kada nešto radim gledam da to uradim na najkraći mogući način. Ne mislim da je to nešto kao "cheat", više je to snalaženje, organizacija... 

 

for (int i = 0; i < arr.Length / 2; i++)
{
int tmp = arr[i];
arr[i] = arr[arr.Length - i - 1];
arr[arr.Length - i - 1] = tmp;
}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 8:41 (Dema).
8 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Dema kaže...
DarkoKwon kaže...

Pozz decki,

 

Imam problem sa jednim zadatkom, predpostavljam da je vama lagan.

 

Kako u konzoli ispisati 10 brojeva (koje ja odaberem, recimo stavim ih u int array) i pozovem ih preko for loop, da se oni redaju po redu. To sam uspio napraviti, medjutim moj problem je sto ne mogu isto napraviti samo da brojevi idu obrnuto ? Zapravio uspio sam napraviti i obrnuto, ali sam koristio Array.Reverse, ali imam osjecaj kao da sam cheat koristio, je li postoji neki tradicionalni nacin da se ovo uradi ? 

Ne vidim ništa loše sa Array.Reverse(); zamisli da ne postoji, sigurno bi izgubio nešto vremena na pisanju koda . Uvijek kada nešto radim gledam da to uradim na najkraći mogući način. Ne mislim da je to nešto kao "cheat", više je to snalaženje, organizacija... 

 

for (int i = 0; i < arr.Length / 2; i++)
{
int tmp = arr[i];
arr[i] = arr[arr.Length - i - 1];
arr[arr.Length - i - 1] = tmp;
}

 Zar nije lakše pri ispisivanju samo ispisati obrnuto? A ne cijeli niz preokrenuti pa onda ispisati. npr

 

for(int i = arr.Length -1; i>=0; i--)

{

System.Console.WriteLine(arr[i]);

}

I cant be a wizzard so Im a programmer.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 15:53 (warix).
9 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Dema kaže...
DarkoKwon kaže...

Pozz decki,

 

Imam problem sa jednim zadatkom, predpostavljam da je vama lagan.

 

Kako u konzoli ispisati 10 brojeva (koje ja odaberem, recimo stavim ih u int array) i pozovem ih preko for loop, da se oni redaju po redu. To sam uspio napraviti, medjutim moj problem je sto ne mogu isto napraviti samo da brojevi idu obrnuto ? Zapravio uspio sam napraviti i obrnuto, ali sam koristio Array.Reverse, ali imam osjecaj kao da sam cheat koristio, je li postoji neki tradicionalni nacin da se ovo uradi ? 

Ne vidim ništa loše sa Array.Reverse(); zamisli da ne postoji, sigurno bi izgubio nešto vremena na pisanju koda . Uvijek kada nešto radim gledam da to uradim na najkraći mogući način. Ne mislim da je to nešto kao "cheat", više je to snalaženje, organizacija... 

 

for (int i = 0; i < arr.Length / 2; i++)
{
int tmp = arr[i];
arr[i] = arr[arr.Length - i - 1];
arr[arr.Length - i - 1] = tmp;
}

 Vidio sam ja ovo rjesenje na googlu, ali mi nije bilo bas najjasnije, pa ga nisam htio koristiti, jer ono sto ne razumijem, ne zelim u svom kodu, tek kada izucim nesto, onda ubacujem. No stvar je sto mom prijatelju u C treba rjesenje za ovo, predpostavljam da on nema mogucnosti array.reverse, pa sam mislio uraditi u c# isto samo bez tog array.reverse. Normalno, da ja sebi radim ovaj kod koristio bi array.reverse, ali sada vjezbam neke zadatke, pa sam htio isto da uradim na malo drugaciji nacin.

Darko
9 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Pokusavam napraviti jednu funkciju u unitiju. Dakle, kada kliknem na dugme, int treba porasti za 1, medjutim, ako ponovo kliknem onda treba porasti jos jednom. Koristio sam +=, =+, =, = +, i nista od navedenog nije radilo. Je li postoji mogucnost u c# da se ovo uradi ? 

Darko
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Nesto krivo radis jer += 1 treba funkcionirati
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Hmm += mi cita previse brojeva, kao da sam isao counter++. Ali koliko sam skontao, dugmetu treba previse vremena da se iskljuci i tako se nabere brojeva, vidjecu neki nacin da to rijesim.

Darko
9 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
DarkoKwon kaže...

Hmm += mi cita previse brojeva, kao da sam isao counter++. Ali koliko sam skontao, dugmetu treba previse vremena da se iskljuci i tako se nabere brojeva, vidjecu neki nacin da to rijesim.

 A kako se funkcija koju koristis zove? Ocito se radi o nekom while held triggeru.

http://luka-ivankovic.from.hr/
12 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Uči li netko od vas preko Pluralsighta C# ili nešto drugo?

 

Meni sada istječe 6 mjeseci koliko sam imao besplatno pa važem uzeti možda pretplatu ili ne... Ima li nekoga zainteresiranog pa da ju podijelimo možda?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Pero Dinamit kaže...

Uči li netko od vas preko Pluralsighta C# ili nešto drugo?

 

Meni sada istječe 6 mjeseci koliko sam imao besplatno pa važem uzeti možda pretplatu ili ne... Ima li nekoga zainteresiranog pa da ju podijelimo možda?

 Upravo gledam njihovu ponudu, da li mi možeš reći zašto bi Pluralsight preporučio a ne neko drugo mjesto za učenje ? Ovako na prvu djeluje mi malo preskupo, sigurno ima neki razalog za ovakve cijene ?

 Takođe ako možeš da izneseš svoje iskustvo u tih 6 mjeseci učenja ? Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 15:41 (qwertzii).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice