Ne znam čemu toliki hejt. Hvala AMDu da je pritisnuo Intel pa sad imamo i5 11400f, 11600KF, 11700F i 11700KF koji će biti odlični procesori uloženo dobiveno za gamere, nove 560 mbo sa pcie 4.0 i podrškom za bržu memoriju...
Znači paket bez mana po dobrim cijenama, te odmah izbaciju cijelu liniju procesora, ne čuvaju jeftinije modele za početak druge godine i sl. Za ove i9 i tako nitko ne mari, pa koga briga,
I čemu sada hejt? Čemu nervoza? Tko hejta ima AMD i sve 5. Meni je zadnja AMD serija odlična, ali jednostavno pre skupa. Ako su cijene jednake uvijek ću radije kupiti Intel/nvidia proizvode zbog bolje gemerske podrške i lakše kasnije preprodaje.
Onajk tko smnatra drugačije, savim OK, neka kupi AMD/Radeon po ovim cijenama. Svatko troši svoj novac kako želi.
hejt je jer smo dobili razočarenje u vidu Rocket Lake-a, pa je upitno koliko će AMD imati razloga snižavati cijene svojih proizvoda, eto zašto. AMD je s razlogom skuplji, ne igraju svi samo igrice, prednost Zen-a 3 dolazi najviše do izražaja u aplikacijama i tu je razlika osjetnija nego u igrama. I zašto se stalno spominje Intel/Nvidia, ja imam AMD/Nvidia jer je to najbolja kombinacija, kada bude Intel imat ću Intel, previše miješate radeon i AMD korisnike, velika razlika.
Savtko tko i malo prati zna i jasno mu je da Intel trenutno na trenutnom proizvidnom procesu ne može bolje. Ostao im je gaming kao jedini segment gdje mogu biti konurentni i tu su izbacili dobre proizvode koji nisu precijenjeni.
Tako da je hejt radi hejtanja, a ne nekih realnih očekivanja od Intela na polju višejezgrenih aplikacija. Uostalom nas ovdje večina koristi proceore za gaming i multimediju pa nas to i najviše zanima.
Dobro onda se uhvatimo tog gaminga, znači prema Intelovim rezultatima (a znamo koliko im možemo vjerovati) je Rocket Lake oko 5% bolji na 1080p rezoluciji, uz osjetno veću potrošnju i limit na 8 jezgri, a u igrama koje znaju koristiti više od 8 jegri (a takvih će sve više biti) će čak i 10900k biti bolji kao što sam pokazao na slici iznad. Ako je to uspjeh, razlog za ne kritizirati Intel onda ću se povući. Svi kenjaju po cijenama zen 3, a sada kad izađe još jedan fail od Intela i dalje će biti problem u AMD-u, a nitko se ne pita kako jedan moćni Intel nije u stanju napraviti nešto bolje od AMD-a. Da ljut sam, postalo je mučno gledati šta Intel radi od sebe, sigurno nisam ljut što mi primarni komp nije Intel jer je Intel inferiorna platforma, kupio bi ju da je superiornija, čisto da znaju neki Intelovci ovdje koji pišu o ljubomori, AMD je skuplja platforma i bolja.