Cpu tray vs box

poruka: 12
|
čitano: 1.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Cpu tray vs box

S obzirom da se tray procesori nude po jeftinijoj cijeni, zanimaju me iskustva i savjeti u vezi s uzimanjem takvih u odnosu na box.

Isplati li se i je li istina da su garancije ili ne postojeće ili puno manje na takve procesore ? 

Hvala. 

0 0 hvala 0
15 godina
Cpu tray vs box

ne vidim zašto se nebi isplatilo, garancije zna biti kraća ali i ista(uglavnom ja sam uzimao na computer universe i garancija je bila ista), imao sam 2 takva 9700k i 13400f, nikad nikakvih problema.

razlika je samo u pakiranju i eventualno cooleru ako nije k verzija proca. Kvaliteta izrade i ostale stvari su identicne.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: Cpu tray vs box

Box dolazi sa proizvođačevom garancijom(intel,amd) i nekad sa njihovim hladnjakom(doduše neznam za amd danas) a tray sa prodavačevom garancijom koja nije standardna/možda je i ne daje kao kod prvih.Ja sam zadnji 12700k uzeo tray verziju i to je jedina komponenta gdje mi garancija nije bitna,ali to sam samo ja valjda dok mi jedan proc ne pokaže suprotno 

13 godina
Cpu tray vs box

Razlika između Tray i box je isto u modelu procesora, primjer ja sam kupio i5 12400f boxed i dobio sam SRL4W revision C0 koji se kloka na 5ghz bez problema ali preko toga treba puno vise voltaze ( preko 1.3v) dok imas Tray verziju SRL5Y revision H0 koji bez problema ide 5.1-5.2 ghz na 1.25v to su ti isto neke razlike izmedu Tray i boxed.Vjerujem da su takve razlike na svim procesorima no tko ce sada picajzlit i gledat svaku iglu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Cpu tray vs box

box verzija je retail verzija za maloprodaju, nema veze dali dolazi sa hladnjakom ili ne. pokriveni su punom garancijom poizvodjaca.

tray ili tzv oem verzija je namjenjena velikim "sastavljacima" koji ih ugradjuju u svoje konfiguracije, nebitno dali je to hp, dell, microsoft ili jozo i sinovi d.o.o, oni se niti kupuju niti prodaju na komad, i apsolutno nisu pokriveni nikakvom garancijom od strane proizvodjaca.

naravno, to ne znaci da garancija ne postoji, samo sto krajnji kupac nije taj koji garanciju moze ostvariti, jer primarno takav procesor ni ne moze kupiti u maloprodaji.

garanciju daje proizvodjac (sastavljac) racunala (dell,hp, jozo), najcesce ona je ista kao i garancija proizvodjaca sto se trajanja tice.

elem, tray verzija koja se prodaje u maloprodaji - dajte mi jedan cpu, siva zona, nebi se smjelo tako prodavati, a garancija je iskljuciva volja prodavaca, s time da vjerovatno onaj od kojeg kupite je zadnji u dugom sivom lancu koji se mora proci kod eventualne reklamacije.

razlike u proizvodu nema nikakve, identican je, te fore koji bin, koja serija.....sve je to lutrija, jedina razlika je u pakiranju - box maloprodajno pojedinacno pakiranje, tray masovno pakiranje vise komada bez ikakve ambalaze. i u "licenci" za prodaju koja je kako rekoh za box valjana za bilo koju trgovinu, za tray samo veliki proizvodjaci koji imaju ugovor. 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam uzeo i7 14700K tray i revizija je srn3x, i prema intelu ista je revizija i za tray i za boxed

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/236783/intel-core-i7-processor-14700k-33m-cache-up-to-5-60-ghz/ordering.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 16:39 (sosta).
13 godina
Damir22 kaže...

box verzija je retail verzija za maloprodaju, nema veze dali dolazi sa hladnjakom ili ne. pokriveni su punom garancijom poizvodjaca.

tray ili tzv oem verzija je namjenjena velikim "sastavljacima" koji ih ugradjuju u svoje konfiguracije, nebitno dali je to hp, dell, microsoft ili jozo i sinovi d.o.o, oni se niti kupuju niti prodaju na komad, i apsolutno nisu pokriveni nikakvom garancijom od strane proizvodjaca.

naravno, to ne znaci da garancija ne postoji, samo sto krajnji kupac nije taj koji garanciju moze ostvariti, jer primarno takav procesor ni ne moze kupiti u maloprodaji.

garanciju daje proizvodjac (sastavljac) racunala (dell,hp, jozo), najcesce ona je ista kao i garancija proizvodjaca sto se trajanja tice.

elem, tray verzija koja se prodaje u maloprodaji - dajte mi jedan cpu, siva zona, nebi se smjelo tako prodavati, a garancija je iskljuciva volja prodavaca, s time da vjerovatno onaj od kojeg kupite je zadnji u dugom sivom lancu koji se mora proci kod eventualne reklamacije.

A zašto onda na računu za tray procesor uredno piše koliko je jamstvo?

9 godina
Cpu tray vs box

vec sam to objasnio, siva zona, ti peocesori se nebi smjeli prodavati "na komad" krajnjem korisniku.

intel kaze: 

We refer to these processors as tray or OEM processors. Intel doesn't provide direct warranty support.

amd pak kaze:

"AMD’s warranty on processors only extends to customers who have purchased sealed, retail-packaged Processors in a Box."

jer ponavljam, tray verzija se nikad i ni pod kojim uvjetima nebi smjela naci u maloprodaji krajnjem korisniku. nedostajanje kutije, popratnog sadrzaja, dokumentacije i slicno jasno govori o namjeni..

"neimenovana trgovina kompjuterima" naravno moze uzeti 100 komada od svog dobavljaca, da ih ugradjuje u svoje prebuild konfiguracije, no, tu se ne prodaje cpu kom 1, vec cijela konfiguracija. nekad ostane visak, pa se proda i u maloprodaji, kupci pristaju na to zbog nize cijene, a cesto nisu ni svjesni da u osnovi nemaju proizvodjacevu garanciju na takav proizvod, samo prodavacevu, sto nije isto....

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Cpu tray vs box

evo zanimalo me sta ce reći pa sam poslao adm-u mail u vezi jamstva.

specificno za ryzen 7700x tray. razlika od boxa je nekakvih 50ak eura. 

Odgovorili da proizvod ima jamstvo te da je 36 mj. 

e, sad...

0 0 hvala 0
13 godina
Damir22 kaže...

"neimenovana trgovina kompjuterima" naravno moze uzeti 100 komada od svog dobavljaca, da ih ugradjuje u svoje prebuild konfiguracije, no, tu se ne prodaje cpu kom 1, vec cijela konfiguracija. nekad ostane visak, pa se proda i u maloprodaji, kupci pristaju na to zbog nize cijene, a cesto nisu ni svjesni da u osnovi nemaju proizvodjacevu garanciju na takav proizvod, samo prodavacevu, sto nije isto....

Isto ko što se nebi smjelo prodvati ništa što je OEM, od HW do SW, pa se ipak prodaje kod nas. A za jamstvo ionako moraš ići preko prodavača, pa koja je razlika?

9 godina
Cpu tray vs box

komplicirate bez veze, procesori se gotovo nikad ne kvare, usteda nije zanemariva, osobno nemam nista protiv tray verzije, tako da mene nema potrebe uvjeravati u prednosti.

zasto se kod nas ili negdje prodaju takvi procesori, ili opcenito oem hw i sw, to je druga tema,odgovor na pitanje stoji - razlika izmedju box i tray verzije je samo i jedino u pakiranju, dokumentaciji, popratnom sadrzaju u kutiji, te garanciji.

a to nije nesto sto ja mislim, osjecam, smatram ili tvrdim, to je nesto sto tvrde proizvodjaci. a ja mozda naivno vjerujem da barem oni znaju o cemu pricaju.... ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ivo321 kaže...

evo zanimalo me sta ce reći pa sam poslao adm-u mail u vezi jamstva.

specificno za ryzen 7700x tray. razlika od boxa je nekakvih 50ak eura. 

Odgovorili da proizvod ima jamstvo te da je 36 mj. 

e, sad...

nemas sta cekat, opleti po trayu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice