AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 29.047
|
čitano: 4.357.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mostsexy kaže...

Poz može li me netko ko ima iskustva savjetovat koji proc da uparin s novom rtx 4070ti. Opcije su 5600 i 5800X3D. Isplati li se ovaj 2000kn više, s obzirom da triban onda i novi cooler? Igran na 1440p 144hz sve, od sp do mp tipa warzone, bf2042 itd.

Ako ti lova ne igra onda x3d jer u nekim naslovima zna biti i preko 50% razlika, tko zna ubuduće možda sve više igri. BfV izgleda dosta profitira od x3d pa bi mogao i 2042, Warzone također velika razlika.Ovde su testovi sve rezolucije razni gpu i cpu 5600/3600 vs 5800x3d:

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2023 23:59 (dery).
10 godina

0 0 hvala 0
12 godina
Kryptonian kaže...

Na 1440p ultra postavkama ce ta graficka bez problema biti na 95+% loada sa r5 5600, koji se usput i zmajski kloka, moj radi na 1.36v na 4.9GHz all core stabilan za 24/7 primjenu, u sintetici CB R23, CPU-Z i Blenderu 20% vise od stocka i barem 10-15% vise od PBO

Jel ti onda imaš najbolje clockabilan R5 5600 na svijetu? 

2 mjeseca
protjeran
itomic009 kaže...
Kryptonian kaže...

Na 1440p ultra postavkama ce ta graficka bez problema biti na 95+% loada sa r5 5600, koji se usput i zmajski kloka, moj radi na 1.36v na 4.9GHz all core stabilan za 24/7 primjenu, u sintetici CB R23, CPU-Z i Blenderu 20% vise od stocka i barem 10-15% vise od PBO

Jel ti onda imaš najbolje clockabilan R5 5600 na svijetu? 

Idem ti zaljepit neke rezultate u Benchmark temu da vidis malo kako se radi štimung. Radi on meni i na 5GHz ovako u desktopu ali nemogu testove proč koliko god digao napone, tu mu je izgleda hard point, ili bi uz custom loop eventualno izvukao ako bi sa manjom temp smanjio i leakage pa ga uspio zauzdat.

Jedino jos nisam na 4.95GHz isao vrtiti nije mi se dalo, nedugo je složen sistem

9 godina
dery kaže...

Ako ti lova ne igra onda x3d jer u nekim naslovima zna biti i preko 50% razlika...

to je ono kad bereš trešnje, pa nađeš poneku igru gdje je razlika 'i do 50%', a prosjek možda 15%

možda tako nađeš i trgovinu gdje je razlika u cijeni 'samo' 150%

ako ne igra tu specificiranu igru dat će 150% više novaca za 10-15% razlike

fuck yea, kome treba pamet

14 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Ako ti lova ne igra onda x3d jer u nekim naslovima zna biti i preko 50% razlika...

to je ono kad bereš trešnje, pa nađeš poneku igru gdje je razlika 'i do 50%', a prosjek možda 15%

možda tako nađeš i trgovinu gdje je razlika u cijeni 'samo' 150%

ako ne igra tu specificiranu igru dat će 150% više novaca za 10-15% razlike

fuck yea, kome treba pamet

Jel on rekao da igra te dvije igre i pokazao sam mu koliko dobije u te dvije igre. Moraš ga zatrolat svaki put.

9 godina
dery kaže...

Jel on rekao da igra te dvije igre i pokazao sam mu koliko dobije u te dvije igre. Moraš ga zatrolat svaki put.

Igran na 1440p 144hz sve, od sp do mp tipa warzone, bf2042 itd.

moraš malo bolje čitat 

14 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Igran na 1440p 144hz sve, od sp do mp tipa warzone, bf2042 itd.

moraš malo bolje čitat 

Zaboravio si na naglašene igre, to je najbitnije. Dobro si izabrao sebi ime picajzla ne bi ga bog bolje pogodio.

9 godina
dery kaže...

Zaboravio si na naglašene igre, to je najbitnije. Dobro si izabrao sebi ime picajzla ne bi ga bog bolje pogodio.

ako je rekao sve od sp do mp, a ti izabereš samo dvije, onda je to cherypicking

pa čak i u te dvije igre razlika je 150% cijene za 50% više perfomansi, omjer također no brain(er)

2 mjeseca
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Onaj video od HUB je usporedba sa ryzen 5 3600 koji nema nikakve veze sa upitom, plus usporedba na 1080p i med/high postavkama.

Između tih procesora bude mozda 3-4% razlike na 1440p ultra jer ce 4070ti vecinom biti zakucana na 95% loada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2023 15:55 (Kryptonian).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kryptonian kaže...

Onaj video od HUB je usporedba sa ryzen 5 3600 koji nema nikakve veze sa upitom, plus usporedba na 1080p i med/high postavkama.

Između tih procesora bude mozda 3-4% razlike na 1440p ultra jer ce 4070ti vecinom biti zakucana na 95% loada.

Pogledaj malo bolje koji je još proc u usporedbi.Ustvari nisi ništa ni pogleda jer vidim bulazniš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2023 0:35 (dery).
14 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

ako je rekao sve od sp do mp, a ti izabereš samo dvije, onda je to cherypicking

pa čak i u te dvije igre razlika je 150% cijene za 50% više perfomansi, omjer također no brain(er)

Kolega naglasi te dvije igre i kažeš ja ih odabrao ahahaha. Velik si ko trol iz filma trol.Ovaj novi forumaš šta postiže svjetski rekord u oc ryzena5600 nek ti da ruku.

10 godina

Evo usporedni test R5 5600 i R7 5700X vs i5 12400 i 13400

Moj PC  
2 0 hvala 0
2 mjeseca
protjeran
dery kaže...

Pogledaj malo bolje koji je još proc u usporedbi.Ustvari nisi ništa ni pogleda jer vidim bulazniš.

U pravu si sokole, nisan provrtia cili test da vidim da je i r5 5600 strojnica unutra

2 mjeseca
protjeran
mostsexy kaže...

Poz može li me netko ko ima iskustva savjetovat koji proc da uparin s novom rtx 4070ti. Opcije su 5600 i 5800X3D. Isplati li se ovaj 2000kn više, s obzirom da triban onda i novi cooler? Igran na 1440p 144hz sve, od sp do mp tipa warzone, bf2042 itd.

Evo kupio ja 4070ti pa ti lako provrtim neke in game benchmarke na 1440p max postavkama da vidis ima li smisla ikakvog taj 5800x3d u kombinaciji sa tom grafom.

9 godina
Ako ti ne znaš razliku između isticanja i nabrajanja, ja ti nemrem pomoći.
Mogao je početi nabrajati od drugih igara i što bi onda, rekao je da igra sve. Dakle, gleda se prosjek, ne najbolji slučaj.
U svakom slučaju prevelika je razlika u cijeni u odnosu na dobitak u perfomansama, to je baš školski primjer neisplativosti. Da je neka grafa jača od 10 do 50, u prosjeku 15% i da košta 150% više posrali bi je uzduž i poprijeko.
Da je riječ o intelu, posrao bi ga i ti
4 godine

Recimo da je razlika s ta 2 procesora u današnjim igrama uparenim s rtx 4070ti sada 10-15%, znači li to da će s vremenom kako igre budu postajale grafički zahtjevnije ta razlika bit sve manja do trenutka kad će bit svejedno koji je procesor unutra te će oba davat isti fps jer ću kompletno bit gpu bound ili nešto krivo shvaćam?

U tom slučaju bi iša na 5600.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

a tko može biti siguran, možda će igre sve više iskorištavati 3d keš, pa će se razlika povećavati

meni osobno je ta razlika u cijeni previsoka, ali netko tko ne gleda na takav način i želi najbolje, razmišlja drukčije

nekad je takva razlika bila između intelovih 4core i7 i i5, isto neisplativo u većini slučajeva, pa je opet ekipa kupovala i7

tako i sad, neisplativo jest, ali se kupuje, amd i intel dobro znaju da vune uvijek ima

4 godine

Btw mislite li 120mm aio držati 5800x3d pod kontrolom tj. ispod 85° u najtežim slučajevima? Puno je sad faktora koji mi igraju.

Koliki je otprilike fps drop kad se clock speed spusti za 200 MHz recimo uslijed throttlanja itd.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Držati će jer taj CPU nije nešto specijalno zahtjevan za hladiti, plus ima radne taktove nešto niže od R7 5800X u startu. To te ne treba zabrinjavati.

12 godina
mostsexy kaže...

Recimo da je razlika s ta 2 procesora u današnjim igrama uparenim s rtx 4070ti sada 10-15%, znači li to da će s vremenom kako igre budu postajale grafički zahtjevnije ta razlika bit sve manja do trenutka kad će bit svejedno koji je procesor unutra te će oba davat isti fps jer ću kompletno bit gpu bound ili nešto krivo shvaćam?

U tom slučaju bi iša na 5600.

nažalost ili na sreću, konzole drmaju svijetom gaminga, odnosno igre se rade poglavito za njih (htjeli mi to priznati ili ne), 
 uzmeš minimalno 5600 i miran si par godina, bit će to dobar proc dokle god je aktualna ova generacija konzola.

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
14 godina
picajzla0707 kaže...
Ako ti ne znaš razliku između isticanja i nabrajanja, ja ti nemrem pomoći.
Mogao je početi nabrajati od drugih igara i što bi onda, rekao je da igra sve. Dakle, gleda se prosjek, ne najbolji slučaj.
U svakom slučaju prevelika je razlika u cijeni u odnosu na dobitak u perfomansama, to je baš školski primjer neisplativosti. Da je neka grafa jača od 10 do 50, u prosjeku 15% i da košta 150% više posrali bi je uzduž i poprijeko.
Da je riječ o intelu, posrao bi ga i ti

Ima popriličan broj igri koje imaju ogromnu korist osim BF-a i COD-a,tu je: Farcry 6,Spiderman remaster,Riftbreaker, Aseto corsa, Watch dogs, Tarkov...

To je šta sam uspio pronači a testirano je sa slabijim grafama od Rtx 4070ti, ima toga još vjerovatno šta nije prikazano u testovima. Tako da ima tu neke računice o isplativosti umjesto ultra skupih gpu-a uzme se jači proc.

4 godine
itomic009 kaže...

Držati će jer taj CPU nije nešto specijalno zahtjevan za hladiti, plus ima radne taktove nešto niže od R7 5800X u startu. To te ne treba zabrinjavati.

To je praktički jedina prevaga da se sad odlučim. Koliko je zapravo sigurno da proc radi na 80°+ stupnjeva na duge staze? Nemam opciju upgradea na jači cooler zbog manjka prostora u kućištu.

Kad uguglam ispada da su temperaturno u najmanju ruku izjednačeni.

12 godina

Ma ne sekiraj se. Neće ti on u gamingu raditi na visokim temperaturama jer masa igara ne opterećuje full procesor. 120mm vodeno je obično u rangu boljih zračnih coolera, a to je sve više nego dovoljno za držanje R7 5800X ili 5800X3D u radnom rasponu temperatura. Isto tako, s obzirom da je 80C ili nešto više od toga i dalje u radnom rasponu, to ne skraćuje vijek išta bitno. Ako on varira u igranju na oko 70ak do 80ak stupnjeva, to je sve ok i tako može raditi godinama. Prije ćeš ti sve skupa mijenjati nego da će on krepat od pregrijavanja. Na kraju krajeva, uvijek možeš danas sutra mijenjati možda i kućište, pa stavljati hlađenje koje želiš. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2023 13:03 (itomic009).
9 godina
dery kaže...

Ima popriličan broj igri koje imaju ogromnu korist ...

jedino što je ogromno je razlika u cijeni, ostalo se svodi na prosječnih 10-15% kako god ti okretao ražanj

15 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Ima popriličan broj igri koje imaju ogromnu korist ...

jedino što je ogromno je razlika u cijeni, ostalo se svodi na prosječnih 10-15% kako god ti okretao ražanj

10-15% uopće nije malo...pa ljudi nabrijavaju za istu lovu memoriju, a tu je dobitak 2-3%

9 godina
segregator kaže...

10-15% uopće nije malo...pa ljudi nabrijavaju za istu lovu memoriju, a tu je dobitak 2-3%

tko je rekao da je malo samo po sebi, ali kad uzmeš price/performance odnos, onda je razlika ogromna

dati 150% više love za 15% više performansi je katastrofa

evo baš nekidan gledam ovaj video - rajzen 2600 vs intel 8700k, 6/12 vs 6/12, razlika u cijeni niti blizu onoj u perfomansama

naš cijenjeni kolega dery u to vrijeme je imao potpuno suprotna stajališta, naravno, jer je uzeo 2600, sad odjednom je promijenio mišljenje u sasvim suprotno

15 godina

Alo?
Rječnik !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da je meni imati vase zivotne probleme kad imate vremena za ovolike budalastinje 

Lik je imao vremena da nadje citat iz tamo neke teme od prije jedno 3 godine i objavi ga ovdje da bi dokazao "nesto". 

Dok je vjeka i vjekova uvijek je bilo da sto se ide na bolji komad hardware-a razlika u performansama je manja, a cijena je rasla astronomski. 

I iskreno zaboli vas obojicu ona stvar ako ce netko dati 150% vise kesha da bi imao 15% bolje performanse. Njegov kesh pa i kad bi ga  spalio u vjetar sta tebe boli ona stvar. 

Ajde odjebite u PM (mislim na poruke da ne povezete sa necim drugim mada koliko spamate svasta prodje kroz misli) i pustite normalan svijet da procita normalne stvari u temi.

Moj PC  
23 0 hvala 2
14 godina

Perspective is everything....  

...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2023 23:06 (lion002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice