Da, posve zadovoljavajuce temperature
Hvala na odgovoru :D
Da, posve zadovoljavajuce temperature
Hvala na odgovoru :D
Znači imam phanteks eclipse P360A. Namjeravam si nabavit 5800X, trenutno imam R5 3600. Treba mi hladnjak za taj 5800x. Hoću da mi je relativno tih. Znači dimenzije čak ni nisu toliki problem nego mi je više estetike radi. Kućište ima dobar protok zraka tako da tu nema nikakvih problema. Uostalom ni ne želim remetit prostor u kućištu, treba mi hladnjak koji nije preglomazan i koji je najefektivniji s obzirom na svoju veličinu.
Znači imam phanteks eclipse P360A. Namjeravam si nabavit 5800X, trenutno imam R5 3600. Treba mi hladnjak za taj 5800x. Hoću da mi je relativno tih. Znači dimenzije čak ni nisu toliki problem nego mi je više estetike radi. Kućište ima dobar protok zraka tako da tu nema nikakvih problema. Uostalom ni ne želim remetit prostor u kućištu, treba mi hladnjak koji nije preglomazan i koji je najefektivniji s obzirom na svoju veličinu.
Arctic Freezer 34 eSports /DUO je u toj klasi pobrao sve nagrade, osobno bi za 5800x rade uzeo
, zapravo je svejedno kaj god da uzmes od njih neces pozaliti!Kužim, imaš još koju ideju za hladnjak? Ona najveca noc5ua mi je preglomazna
Ja koristim HN-U14S, ima i 12S verzija koja je nesto manja (i novija). Pogledaj si te dvije. Performanse u rangu one najvece i najmocnije a znatno su manje (single tower)
Edit:
Ima cak i 92mm verzija koja je jos kompaktnija
https://www.amazon.de/-/en/Noctua-NH-U9S-PU-Cooler-92mm/dp/B00TBHYYFK/
Da, ta manja Noctua je jako-jako dobra.
Meni drži 72ºC u renderiranju (Arnold C4D 4.3Ghz all core)
Kužim, imaš još koju ideju za hladnjak? Ona najveca noc5ua mi je preglomazna
Ja koristim HN-U14S, ima i 12S verzija koja je nesto manja (i novija). Pogledaj si te dvije. Performanse u rangu one najvece i najmocnije a znatno su manje (single tower)
Edit:
Opa, nice.
A i dobro izgleda, bas je slick i sexy.
Meni proc treba radi ipc-a. Radim CAD i simulation. Tu i tamo render i CFD (planiram u budućnosti).
Edit:
Opa, nice.
Meni proc treba radi ipc-a. Radim CAD i simulation. Tu i tamo render i CFD (planiram u budućnosti).
Kao vlasnik 5800X preporucam ti da nejdes na taj procesor jer je daleko topliji od svih ostalih iz generacije. Radije se protegni do 5900X, neces pozaliti. Ovaj cak is top AIO hlađenjem i Kryonautom ide na 83-85 u Cinebenchu R20 npr i 90 u OCCT. Posto ti je za rad, vjerojatno zelis ipak malo nize tempereature :)
Edit:
Opa, nice.
Kao vlasnik 5800X preporucam ti da nejdes na taj procesor jer je daleko topliji od svih ostalih iz generacije. Radije se protegni do 5900X, neces pozaliti. Ovaj cak is top AIO hlađenjem i Kryonautom ide na 83-85 u Cinebenchu R20 npr i 90 u OCCT. Posto ti je za rad, vjerojatno zelis ipak malo nize tempereature :)
Stvar je u tome da je 5800x bolji u stvarima koje meni trebaju nego 5900x a i jeftiniji. Možda ti je i ploča problem, kakav je vrm ?
Edit: btw to kućište je ok ali termalno je loše izvedeno
Edit: ipak je 5900x bolji i u biti idealan izbor za mene, samo je dosta skuplji, ali otom potom.
LC-CC-120-LiCo
Vidim da ti Speccy pokazuje dobru temperaturu procesora. Meni za 2600x i dalje pokazuje (kao i prije 3 godine) između 75-110 celzija (ovisno o oloadu) i od toga trebam uvijek oduzeti 40 celzija
Imaš novu verziju ili?
Edit:
Opa, nice.
Stvar je u tome da je 5800x bolji u stvarima koje meni trebaju nego 5900x a i jeftiniji. Možda ti je i ploča problem, kakav je vrm ?
Edit: btw to kućište je ok ali termalno je loše izvedeno
Edit: ipak je 5900x bolji i u biti idealan izbor za mene, samo je dosta skuplji, ali otom potom.
Nema to nikakve veze sa mojom osobnom konfiguracijom (VRM je vrhunski, kuciste ima dodatne PST ventilatore i odlican airflow, ide ledeni zrak van kad stavis ruku, "problem" je jednostavno sto proizvodi puno topline na samo 1 CCX, za razliku od 5600x, 5900x i 5950x koji su svi 2 CCX). Googlaj malo. Cisto dobronamjerno upozorenje, ne moras ga uzet u obzir :)
Nema to nikakve veze sa mojom osobnom konfiguracijom (VRM je vrhunski, kuciste ima dodatne PST ventilatore i odlican airflow, ide ledeni zrak van kad stavis ruku, "problem" je jednostavno sto proizvodi puno topline na samo 1 CCX, za razliku od 5600x, 5900x i 5950x koji su svi 2 CCX). Googlaj malo. Cisto dobronamjerno upozorenje, ne moras ga uzet u obzir :)
5600x, ako se ne varam, također ima jedan ccx kao 5800x, ali su mu dvije jezgre disejblane i zato je hladniji
kak misiš to je to? čekamo procjenu tvog primjerka
Ja sam ti pobjegao s 3700x na 10900, preporodio se :)
Taj program radi sa svim pločama, radit će na b350?
kako misliš preporodio se, pa nije 10900 puno jači od 3700x
Možda mu bilo hladno u sobi, pa se čovjek konačno ugrijao
Aha Ryzen hladan ko špricer
Malo trosi, pa kupio raketaša da se ima s cim hvaliti
Malo trosi, pa kupio raketaša da se ima s cim hvaliti
Kakvog sad raketaša pa tko spominje rakete ovdje su kometi u pitanju
* * *
Po čemu si se preporordio? CPU kao CPU, mnogo ne bitan faktor u kućištu i za OS.
Da nisi na Riži kao stari automehaničari visili više pod autom nego u njemu? Ili je nešto treće u pitanju? Onako me iskustva zanimaju.
big.little dizajn za zen5???
AMD Zen 5 Strix Point Processors Rumored To Feature big.LITTLE Core Design | TechPowerUp
Pobjegao, preporodio snazni su izrazi, nadam se blago sarkasticnog karaktera u vezi CPU teme. Inace se slazem s procjenom kolege ENVY-a, o razlikama ta 2 cpu.
Inace ne znam od cega sam ja osjetio takav preporod kad sam pobjegao, neki gadan posao mozda..?
Ah, mozda probat takav switch sa r5 1600 na neki i5, kad je tako lako naci srecu?
Ja sam presao s 1600 obicnog na 5600x..to je stvarno pomak i preporod sad nebih rekao s 3700x na 10900 da je neka bitnija razlika
A bas me zanima sto mu je bilo, mozda je neki falican primjerak imao.
Meni je zadnji preporod bio sa Hdd na SSD. ;)
* * *
Po čemu si se preporordio? CPU kao CPU, mnogo ne bitan faktor u kućištu i za OS.
Da nisi na Riži kao stari automehaničari visili više pod autom nego u njemu? Ili je nešto treće u pitanju? Onako me iskustva zanimaju.
Ma zafrkavam se ja malo... Ali daleko od toga da s ryzenom nisam imao problema. Svako malo rušenja i smrzavanja sistema. Nemaš pojma koliko je iritantno obavljati neki posao, a sve ti se sruši barem dva puta u nekoliko sati rada.
Nakon milijun fixeva izgubio sam živce i vratio se intelu, da kucnem o drvo ni najmanjih problema
Ewo meni sve super..nit se ista rusi niti nista..igram surfam i radim bez problema...
* * *
Ma zafrkavam se ja malo... Ali daleko od toga da s ryzenom nisam imao problema. Svako malo rušenja i smrzavanja sistema. Nemaš pojma koliko je iritantno obavljati neki posao, a sve ti se sruši barem dva puta u nekoliko sati rada.
Nakon milijun fixeva izgubio sam živce i vratio se intelu, da kucnem o drvo ni najmanjih problema
Pričaš gluposti jbte. Kakvo rušenje, pogotovo radi procesora?
Šta si ti radio s njim ? Šansa da je proc defektan je ravna 0.