Kako ti radi sa PBO Scalar na Auto? Sta uopce radi taj skalar, ne kuzim. I di mijenjas PPT/TDC/EDC vrijednosti u BIOSu i di ih vidis u HWinfo? Ja u HWinfo vidim jedino Power Reporting Devation postotak, to se moze vidit samo ako imas 5000 seriju ili? Procitao sam ovo: https://www.gamersnexus.net/guides/3491-explaining-precision-boost-overdrive-benchmarks-auto-oc ..
PBO scalar definira koliko dugo ce drzati boost vrijednosti ako se ne varam - sta nemas opis tih opcija u BIOSu?
PPT/EDC/TDC mjenjas tako da PBO prvo postavis na advanced i onda ti se prikazu te opcije - a nalaze se pod "AMD overclocking > accept > PBO"
moras imati zadnji HWInfo64 instaliran da bi ih vidio - i mislim da je to podrzano samo na zen3 procesorima zasad (curve optimizer takodjer?)
Doma sam sad, a pitam za frendov komp. Pitam unaprijed da imam sve pripremljeno, neda mise kod njega testirat ne znam kolko sati. Moguce da prikazuje samo za zen3 jer kod sebe imam 1600 i ne vidim te postavke u zadnjem 6.40 HWinfo. Hvala, mislim da je jasno vise manje sve, samo treba vidjet kakav je primjerak dobio.
trebat ce vam bar 2h da nadjete stabilan omjer curve optimizer, PBO boost, PPT/EDC/TDC postavki - jer moras uzlazit u BIOS pa onda u Windows da istestiras da li je sve OK
najbolje da mu ostavis PBO na enabled/auto i nek updejta kad kako koji BIOS izadje sa novom AGESom koji ce to automatski podesavati
u gejmingu on tih 90C nikad ionako nece vidjeti jer nijedna igra ne zakuca procesor na 100%, prije ce graficka biti na 100% nego zen3 - druga stvar ako radi encoding/renderiranje i ostale stvari gdje je konstantno veliki load na procesor..