AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 24.902
|
čitano: 2.507.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kako popraviti ovaj monitor info? registrira mi pun k broj cpua

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
matecro007 kaže...

Kako popraviti ovaj monitor info? registrira mi pun k broj cpua

 Nisu to procesori nego threadovi 

8 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...
matecro007 kaže...

Kako popraviti ovaj monitor info? registrira mi pun k broj cpua

 Nisu to procesori nego threadovi 

 A mislim pretpostavio sam, na proslom cpu mi je pokazao samo kao jedan a ne vise. Znaci nije nikakav bug?

11 godina
online
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
matecro007 kaže...
* * *

 A mislim pretpostavio sam, na proslom cpu mi je pokazao samo kao jedan a ne vise. Znaci nije nikakav bug?

Desni klik na Taskbar pa onda odaberi Task Manager pa u opciju Performance pod poljem CPU odabrati Change graph to -> Logical processors, i onda ćeš vidjeti zašto Windowsi 8c/16t vide kao zasebnih 16 zasebnih procesora.

PS: Upute su za Windows 10.

7 godina
offline
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Evo za sve skepticne koji nisu vjerovali da ce moc stavit jedan 5600x na neku random low end B450 plocu i mislili da ce tokom stress testanja VRM od ploce zapalit obliznju sumu, no za istu lovu bi radije uzeo B450M Pro4f.

 

Znaci, R5 5600X koji je boostao do 4.75ghz i Gigabyte B450M DS3H u CB23 na 10minuta. Posto je mjerio termometrom isto, 2600x je imao 4 stupnjeva vece VRM temperature od 5600X.

 

Druga slika je ta da je Brko (tj. njegov frend) pronasao SAM (BAR) opciju u X470 ploci, za X370 plocu i Zen 3 se jos moramo malko strpit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 13:11 (hahhaajaads).
Moj PC  
7 0 hvala 3
9 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 12:36 (mislioc).
 
3 0 hvala 0
2 godine
online
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Jel ima kakvih problema sa biosom ili nečime sa izlaskom Ryzena 5xxx na bilo kojoj platformi, nitko se ne žali...

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
offline
AMD Ryzen procesori (opća tema)

A di su sigurnosni propusti? Intel ih skuplja kao pokemone, nisi faca ako ih nemaš sve .

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 12:39 (Riot).
 
2 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
cvaja997 kaže...

Jel ima kakvih problema sa biosom ili nečime sa izlaskom Ryzena 5xxx na bilo kojoj platformi, nitko se ne žali...

 Niti ovi na B450 ploci ih nemaju a kamoli ovi na B550/X570 

11 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 skuplji je od i7 10700F 8/16 i to dosta skuplji.

7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
forumaš kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 skuplji je od i7 10700F 8/16 i to dosta skuplji.

5600X ti kaska manje od 200 bodova u multicore iako ima par jezgri i threadova manje, s tim da ga opere u gamingu, a i 5600X sa maticnom je opcenito opet jeftiniji osim ako nejdes na 10700f i lockanu B plocu.

I po testovima u programima, 5600X je u vecini slucajeva bio ispred 10700K,

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 13:14 (hahhaajaads).
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Nije bas ni fer usporedba, 10700K bi se trebao usporedjivati s 5600X, a nadolazeci 5600 s 10700F, ne znam ni sam s kojeg gledista, ali po meni bi tak trebalo ici jer su 5600 i 10700F jeftinije verzije 10700K i 5600X. Bice bolja usporedba kad 5600 ustvari izadje..

 

Koji je bolji value bolje ne raspravljati da ne naspamamo temu..

11 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...
forumaš kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 skuplji je od i7 10700F 8/16 i to dosta skuplji.

5600X ti kaska manje od 200 bodova u multicore iako ima par jezgri i threadova manje, s tim da ga opere u gamingu, a i 5600X sa maticnom je opcenito opet jeftiniji osim ako nejdes na 10700f i lockanu B plocu.

 opere ga u esports naslovima na nižoj rezoluciji, ostalo u gamingu je praktilki jednako. na zaključanoj B ploči radi sa ramom na 2933 mhza i to nije neki hendikep. košta 2400 kn i vrijedi svake kune, 8/16 bi mogao dobro poslužiti za buduće igre.

dobar je to procesor i nije bezobrazno skup.

12 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...

Evo za sve skepticne koji nisu vjerovali da ce moc stavit jedan 5600x na neku random low end B450 plocui mislili da ce tokom stress testanja VRM od ploce zapalit obliznju sumu, no za istu lovu bi radije uzeo B450M Pro4f.

 

Znaci, R5 5600X koji je boostao do 4.75ghz i Gigabyte B450M DS3H u CB23 na 10minuta. Posto je mjerio termometrom isto, 2600x je imao 4 stupnjeva vece VRM temperature od 5600X.

 

Druga slika je ta da je Brko pronasao SAM (BAR) opciju u X470 ploci, za X370 plocu i Zen 3 se jos moramo malko strpit.

A gdje rastu takvi skeptici, uh pa takva identična naponska regulacija(4+3 phase) bez frke drži i 16/32 Ryzen proc.Prema struji koju vuče, R5 5600X je komarac za navedenu Gigabyte matičnu.

 

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=738&jumpto=6217481&sort=asc&view=flat

 

 

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 13:20 (rambox).
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
forumaš kaže...
hahhaajaads kaže...
forumaš kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 skuplji je od i7 10700F 8/16 i to dosta skuplji.

5600X ti kaska manje od 200 bodova u multicore iako ima par jezgri i threadova manje, s tim da ga opere u gamingu, a i 5600X sa maticnom je opcenito opet jeftiniji osim ako nejdes na 10700f i lockanu B plocu.

 opere ga u esports naslovima na nižoj rezoluciji, ostalo u gamingu je praktilki jednako. na zaključanoj B ploči radi sa ramom na 2933 mhza i to nije neki hendikep. košta 2400 kn i vrijedi svake kune, 8/16 bi mogao dobro poslužiti za buduće igre.

dobar je to procesor i nije bezobrazno skup.

To ti mislis da nije hendikep na 2933mhz, mislis da ljudi bezveze stavljaju 4000+mhz na intela ?

 

Evo pogledaj si kod GNa razliku izmedju 10600K na 5.0ghz/3400 CL15 i 10600k na 5.1ghz/4000 CL15, u tomb raideru razlika skoro 30 fpsa, division 20 fpsa, F1 2020 20 fpsa itd... I ovdje se radi o ono noname igrama, znaci da je razlika jos veca na 1080p i esports naslovima pogotovo ako imas jacu grafu kao 6800/XT/RTX 3070/3080/3090.

7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
rambox kaže...
hahhaajaads kaže...

Evo za sve skepticne koji nisu vjerovali da ce moc stavit jedan 5600x na neku random low end B450 plocui mislili da ce tokom stress testanja VRM od ploce zapalit obliznju sumu, no za istu lovu bi radije uzeo B450M Pro4f.

 

Znaci, R5 5600X koji je boostao do 4.75ghz i Gigabyte B450M DS3H u CB23 na 10minuta. Posto je mjerio termometrom isto, 2600x je imao 4 stupnjeva vece VRM temperature od 5600X.

 

Druga slika je ta da je Brko pronasao SAM (BAR) opciju u X470 ploci, za X370 plocu i Zen 3 se jos moramo malko strpit.

A gdje rastu takvi skeptici, uh pa takva identična naponska regulacija(4+3 phase) bez frke drži i 16/32 Ryzen proc.Prema struji koju vuče, R5 5600X je komarac za navedenu Gigabyte matičnu.

 

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=738&jumpto=6217481&sort=asc&view=flat

 

 

 Takvi skeptici rastu na "registrirajte se" i "ovaj racun je trajno uklonjen" drvetu  Izgleda da se ActionReaction nije bas proslavio kad je rekao da ce bit nesto zapaljeno sa nekakvom znj B450 plocom i high end Ryzenom. Jos da napomenem da isto znam covjeka koji je stavio 5900X na B450-F i ima dobre vrm temp, a zna se da ta ploca nema bas bajan vrm  Zaboravio sam napomenut da je 5600X vukao manje struje nego doticni 2600X. 

11 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...
forumaš kaže...
hahhaajaads kaže...
forumaš kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 skuplji je od i7 10700F 8/16 i to dosta skuplji.

5600X ti kaska manje od 200 bodova u multicore iako ima par jezgri i threadova manje, s tim da ga opere u gamingu, a i 5600X sa maticnom je opcenito opet jeftiniji osim ako nejdes na 10700f i lockanu B plocu.

 opere ga u esports naslovima na nižoj rezoluciji, ostalo u gamingu je praktilki jednako. na zaključanoj B ploči radi sa ramom na 2933 mhza i to nije neki hendikep. košta 2400 kn i vrijedi svake kune, 8/16 bi mogao dobro poslužiti za buduće igre.

dobar je to procesor i nije bezobrazno skup.

To ti mislis da nije hendikep na 2933mhz, mislis da ljudi bezveze stavljaju 4000+mhz na intela ?

 

Evo pogledaj si kod GNa razliku izmedju 10600K na 5.0ghz/3400 CL15 i 10600k na 5.1ghz/4000 CL15, u tomb raideru razlika skoro 30 fpsa, division 20 fpsa, F1 2020 20 fpsa itd... I ovdje se radi o ono noname igrama, znaci da je razlika jos veca na 1080p i esports naslovima pogotovo ako imas jacu grafu kao 6800/XT/RTX 3070/3080/3090.

OK, onda krivo mislim.

9 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

šta je sad tu toliko drastično da 2666mhz predstavlja problem. A ove nebuloze 4000mhz na Ryzenu no comment lol. Da ne pričam o savjetima kupi 1600AF ili 2600 pa naklokaj kit rama od 500kn na 3800mhz

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 13:36 (mislioc).
 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ryzen 3600 i 3600XT po 200 eura svaki na MF, lol.

7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 

Nije poanta u tome koliko r5 5600x kosta nego u tome sto su pojedinci ovdje govorili kako je AMD postao šupci jer nece 5xxx serija ici na 3xx ploce i da ce biti samo neke 4xx pa sad kad je ocito da ce biti za sve 3xx i 4xx serije (samo je pitanje vremena) onda je bila prica "nece moc jeftinije 3xx i 4xx ploce gurati te 5xxx procesore", kao sto se gore vidi moze, ako jedna jeftina b450m ploca goni r5 5600x kako tek nece neke skuplje 350/450.

10 godina
offline
AMD Ryzen procesori (opća tema)

pozz svima uzivajte u videu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ibme74 kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 

Nije poanta u tome koliko r5 5600x kosta nego u tome sto su pojedinci ovdje govorili kako je AMD postao šupci jer nece 5xxx serija ici na 3xx ploce i da ce biti samo neke 4xx pa sad kad je ocito da ce biti za sve 3xx i 4xx serije (samo je pitanje vremena) onda je bila prica "nece moc jeftinije 3xx i 4xx ploce gurati te 5xxx procesore", kao sto se gore vidi moze, ako jedna jeftina b450m ploca goni r5 5600x kako tek nece neke skuplje 350/450.

 Poanta je da na tu ploču od 500kn nikad nećeš stavit 5950X i neke nebuloze koje se spominju kao upgrade path. Jer tom logikom bi svi sa B350 X370 danas trebali gledat 3950X, a nitko ga spomenuo nije. Za ove sa Ryzenima 1000 i 2000 jedini pravi skok je 5600X za skoro 3000kn. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 17:31 (mislioc).
7 godina
offline
AMD Ryzen procesori (opća tema)

(možda) glupo pitanje...

ima li smisla ubosti b550 ploču (recimo Tomahawk Mag) i na nju staviti 2700x ?

 

pa za godinu dvije napraviti upgrade na 5600 ili 5800 na istoj ovoj ploči

 

ne gejmam, ali mi se 2700x čini trenutno best buy za posao, a glupo bi mi bilo uzimati i b550 i trenutno skuplji 3600 (a mala je razlika između njega i 2700x) 

 

znam da službeno ova ploča ne podržava 2700x, ali vidjeh da je ekipa na redditu uredno prijavljivala da im sve radi bez problema...

 

i sori ak sam fulao temu, al mozgam ovo već 2 tjedna valjda :)

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Radit će ti 2700X fino i na Asrock B450 Pro4 za 500kn, a podržava i Ryzene 5000 pa imaš super budget kombinaciju za 1650kn. I kad to izguštaš prodaš i procesor i ploču pa kupiš sve novo vjv puno modernije i puno manje izgubiš. Pusti ove fore o budućim nadogradnjama to su bajke.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 19:02 (mislioc).
 
2 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...
Radit će ti 2700X fino i na Asrock B450 Pro4 za 500kn, a podržava i Ryzene 5000 pa imaš super budget kombinaciju za 1650kn.

 

kužim, a jesi ziher da je to baš futureproof ploča za par godina?

ak već moram na b450, rađe bi msi tomahawk također

7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...
ibme74 kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 

Nije poanta u tome koliko r5 5600x kosta nego u tome sto su pojedinci ovdje govorili kako je AMD postao šupci jer nece 5xxx serija ici na 3xx ploce i da ce biti samo neke 4xx pa sad kad je ocito da ce biti za sve 3xx i 4xx serije (samo je pitanje vremena) onda je bila prica "nece moc jeftinije 3xx i 4xx ploce gurati te 5xxx procesore", kao sto se gore vidi moze, ako jedna jeftina b450m ploca goni r5 5600x kako tek nece neke skuplje 350/450.

 Poanta je da na tu ploču od 500kn nikad nećeš stavit 5950X i neke nebuloze koje se spominju kao upgrade path. Jer tom logikom bi svi sa B350 X370 danas trebali gledat 3950X, a nitko ga spomenuo nije. Za ove sa Ryzenima 1000 i 2000 jedini pravi skok je 5600X za skoro 3000kn. 

 

Kakav 5950X? Pričamo o r5 5600x na jeftinjari od gige b450m ds3h, prije nekih 2 tjenda je ovdje bila rasprava kako r5 3600 čak pregrijava vrm od msi b450 tomahawk što će tek biti sa r5 5600x + jeftina b450 - evo vidiš kako šljaka r5 5600x na jeftinoj b450

9 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
60nine kaže...
mislioc kaže...
Radit će ti 2700X fino i na Asrock B450 Pro4 za 500kn, a podržava i Ryzene 5000 pa imaš super budget kombinaciju za 1650kn.

 

kužim, a jesi ziher da je to baš futureproof ploča za par godina?

ak već moram na b450, rađe bi msi tomahawk također

 Možeš i tu Tomahawk Max znam da bolje izgleda :) 

9 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ibme74 kaže...
mislioc kaže...
ibme74 kaže...
mislioc kaže...
Jedini problem je kaj 5600X košta kao šest takvih ploča. Košta kao tri 1600AF-a ili skoro kao dva 3600. Svi navedeni su 6/12.

 

Nije poanta u tome koliko r5 5600x kosta nego u tome sto su pojedinci ovdje govorili kako je AMD postao šupci jer nece 5xxx serija ici na 3xx ploce i da ce biti samo neke 4xx pa sad kad je ocito da ce biti za sve 3xx i 4xx serije (samo je pitanje vremena) onda je bila prica "nece moc jeftinije 3xx i 4xx ploce gurati te 5xxx procesore", kao sto se gore vidi moze, ako jedna jeftina b450m ploca goni r5 5600x kako tek nece neke skuplje 350/450.

 Poanta je da na tu ploču od 500kn nikad nećeš stavit 5950X i neke nebuloze koje se spominju kao upgrade path. Jer tom logikom bi svi sa B350 X370 danas trebali gledat 3950X, a nitko ga spomenuo nije. Za ove sa Ryzenima 1000 i 2000 jedini pravi skok je 5600X za skoro 3000kn. 

 

Kakav 5950X? Pričamo o r5 5600x na jeftinjari od gige b450m ds3h, prije nekih 2 tjenda je ovdje bila rasprava kako r5 3600 čak pregrijava vrm od msi b450 tomahawk što će tek biti sa r5 5600x + jeftina b450 - evo vidiš kako šljaka r5 5600x na jeftinoj b450

 Taj koji je kupio tu jeftinu gigu ruje po njuškalu da kupi 3600 za 900kn, a ne 5600x za 2850kn. U teoriji možeš sve u praksi nikad viđeno. Zakaj bi se VRM pregrijavao kad su na 90% tih AM4 ploča stavili overkill VRM. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2020 19:15 (mislioc).
7 godina
offline
AMD Ryzen procesori (opća tema)

i opet nema apsolutno veze s ovim sto ja pricam :)

bit je da je pričano prvo da te ploče neće imati ni podrsku a kad je potvrđeno da ipak hoce onda je bilo nece one moc gurat ni 5600x da ne izgore od temperatura kad ono...

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...

 Možeš i tu Tomahawk Max znam da bolje izgleda :) 

 

kaj nema msi puno bolji vrm?

E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice