AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.598
|
čitano: 6.561.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...

Nova pila sa starom grafom (1660ti)...

R7 7800X3D, Gigabyte B850 Aorus Elite Wifi7, Corsair Vengeance 2x16 6000 CL30, Arctic Liquid Freezer 360 Pro, Lian Li Lancool 217...

Prije svega bacio najnoviji bios gore i PRVO sam se igrao sa ventovima jer ovo vodeno je nenormalno glasno na stock postavkama (znaci tko god ce ga uzimat, racunajte da se budete malo igrali da bude necujno), dobra stvar je jedino sta su pro ventovi dosta poboljsani naspram ovih standardnih tak da i ne trebaju radit na velikim postotcima. Ali da, ventovi fixirani na 30% (necujni), pumpa na 80% (ona se tak i tak ne cuje i kad je na 100%), fanovi od kucista fixirani na 25%. CU stavljen odma na -20 (iako ide bez beda na -30, top primjerci i -40.. to budem probaval poslije) i ukljucen EXPO, prime pol sata 80c, CB R23 18.5k bodova. Nazalost bolna tocka u kucistu je 1660ti koja je i dalje glasna (kao i prvog dana), ona sad pak ne prelazi 70c i nejde prek 2000rpma (sto je i dalje jako glasno)... zamjena valjda bude uskoro. A inace sto se tice temp u igrama, za sad sam jedino probal scum (na nizim postavkama i 1920x1440) i temp nije presla 53c.

Nikada mi neće biti jasni ti s bukom pc-a problemi. Sve proizvodi neke zvukove. Ja imam npr. akvarij i voda se neprekidno čuje (zavisi o razini), a tek šugavi cucki vani. I da taj Artic je samo po sebi bučan, al hebeno dobar. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2025 7:32 (rokonja).
12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Da ali ovo je pro verzija, mislim da su ovi ventovi 10dB glasniji od non pro verzije, ali zato su poboljsani u drugim stvarima tak da niti ne trebaju radit nit blizu 50%. Inace pro verzija ovog vodenog je jedna od najglasnijih na trzistu i doslovno na stock postavkama kao da rafal uzlijece 

Sto se tice grafe, ne budem jos nist stavljal, vjerovatno budem nest uzeo ali tek kad izadje bf6... pubg je trenutno na 200-250 fpsa, scum prek 100tke, cs2 300-400... jos sam ukljucil X3D turbo mode (tu i iskljuci SMT tak da je 8/8), temp u gejmanju 50ak stupnjeva... dodatno sam jos smanjio case ventove na 20% (650ak rpma)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2025 7:59 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rokonja kaže...

Nikada mi neće biti jasni ti s bukom pc-a problemi. Sve proizvodi neke zvukove. Ja imam npr. akvarij i voda se neprekidno čuje (zavisi o razini), a tek šugavi cucki vani. I da taj Artic je samo po sebi bučan, al hebeno dobar. 

to ti je posebna sorta... od klinaca koje je bolio piton koliko zuji, huči i buči, pretvorili smo se u picajzle kojima smeta i najmanji zvuk iz kućišta

meni je najprije počelo smetati išta dok je komp u idle, kad bi rano ujutro dok klinci i žena spavaju, u mrtvoj tišini pio kavu i drkao po internetu

onda me uhvatila opsesija da bude što tiši i dok gejmam, jer bi me neka igrica 'obuzela', pa bi je nakon gejmanja dugo u noć nastavio i ujutro igrat tih po ure prije posla, sa zvučnicima na minimum i onda bi me opet smetalo hučanje i zujanje

na koncu sam došao do toga da se komp ne čuje i kad ga upregnem u najzahtjevnijim igricama i postao poznat na forumu kao picajzla na buku 

jbga, nije bolest sve što boli 

15 godina
Ne patim toliko od te tišine, jer ono uvjek stavim slušalice na glavu neka suluda navika ili što već. Pa ne čujem kućište i ako se mogu složiti ako gledam neki film, seriju ili dokumentarac.Pa ako je neka tišina na filmu da čuje se u pozadini buka tih ventilatora i ako mislim da sad kad bi mjenjao ventilatore sve, trebao izdvojiti u najmanju ruku 200€.Sve su stari noctua 120mm ventovi mislim da imaju po 10 godina, 8 komada ispravite me ako griješim po pitanju cijene.A što se tiče procesora i više nego zadovoljan, a naravno uvjek nedostaje koja jezgra više možda sam se zeznuo što sam išao na 7600 mogao sam i na 7700x ili 7800x3d.A što se tiče gejminga zarazio sam se sa war thunder, u njega sam uložio pa sigurno nekih 300€ zadnjih godinu dana.
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2025 20:26 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...

to ti je posebna sorta... od klinaca koje je bolio piton koliko zuji, huči i buči, pretvorili smo se u picajzle kojima smeta i najmanji zvuk iz kućišta

meni je najprije počelo smetati išta dok je komp u idle, kad bi rano ujutro dok klinci i žena spavaju, u mrtvoj tišini pio kavu i drkao po internetu

onda me uhvatila opsesija da bude što tiši i dok gejmam, jer bi me neka igrica 'obuzela', pa bi je nakon gejmanja dugo u noć nastavio i ujutro igrat tih po ure prije posla, sa zvučnicima na minimum i onda bi me opet smetalo hučanje i zujanje

na koncu sam došao do toga da se komp ne čuje i kad ga upregnem u najzahtjevnijim igricama i postao poznat na forumu kao picajzla na buku 

Pa ne znam baš, s jedne strane jeste da se ljudi nisu toliko opterećivali tišinom kao što je sada ponekad slučaj, ali čini mi se i da danas ima hardwarea koji zna biti ludački glasan. Recimo, smeo bih da potpišem da je ovaj 6700 XT Pulse, kad se zaleti, neuporedivo glasniji od bilo čega što sam imao kad sam bio klinac. Da sam sam u stanu, ne bih previše primećivao, ionako generalno igram sa slušalicama, ali nisam sam. U idleu mi je dovoljno tih, mada je za to trebalo malo podesiti fan curve u BIOSu, jer se inače dešavalo da CPU cooler svako malo poludi zato što temperatura ode par stepeni preko nekog praga, pa se posle nekoliko sekundi utiša, pa opet, i tako u krug, što jeste bilo iritantno (i opet je nešto što moje starije konfiguracije nisu radile). 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 2:32 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ivan(4) kaže...
picajzla0707 kaže...

Pa ne znam baš, s jedne strane jeste da se ljudi nisu toliko opterećivali tišinom kao što je sada ponekad slučaj, ali čini mi se i da danas ima hardwarea koji zna biti ludački glasan. Recimo, smeo bih da potpišem da je ovaj 6700 XT Pulse, kad se zaleti, neuporedivo glasniji od bilo čega što sam imao kad sam bio klinac. Da sam sam u stanu, ne bih previše primećivao, ionako generalno igram sa slušalicama, ali nisam sam. U idleu mi je dovoljno tih, mada je za to trebalo malo podesiti fan curve u BIOSu, jer se inače dešavalo da CPU cooler svako malo poludi zato što temperatura ode par stepeni preko nekog praga, pa se posle nekoliko sekundi utiša, pa opet, i tako u krug, što jeste bilo iritantno (i opet je nešto što moje starije konfiguracije nisu radile). 

Ma vraga, sjećam se kasnih devedesetih i ranih dvijetisućitih godina sva računala su bila glasna, upališ ga on buči, drnda, vent klepeće i to sve samo dok se pali ili stoji u idle-u 

Ali ne samo računala, sve je bilo glasnije tada tipa stari CRT TV-ejci, zuji kao trafo stanica a navečer kad ga prije spavanja ugasiš još pucketa iz njega pola sata-sat kao da treba egzorcista 

Nisu ljudi prije obraćali toliko pažnju na to kao danas.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:27 (ibme74).
15 godina

Isplati li se uopće trenutno gledati na 9800x3d jer je razlika u cijeni naspram 7800x3d čitavih 130€?

Gledam na Geizhals.eu:

7800X3D - 332€

9800X3d - 459€

38% više para za 9800X3D, a performanse mi se ne čine ni 10% bolje u igrama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ferritin kaže...

Isplati li se uopće trenutno gledati na 9800x3d jer je razlika u cijeni naspram 7800x3d čitavih 130€?

Gledam na Geizhals.eu:

7800X3D - 332€

9800X3d - 459€

38% više para za 9800X3D, a performanse mi se ne čine ni 10% bolje u igrama?

naravno da se "ne isplati" - pitanje je samo dal kupujes ono sto se vise isplati ili ono sto je najbolje bez obzira na pare. ja bih osobno da sad uzimam uzeo 7800X3D svaki put s obzirom na razliku.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice