AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU

poruka: 1.577
|
čitano: 346.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU
Nisam nista micao. Situacija je ovakva. Stavio zadnji bios od msia .. Probo bootat i rebootat par puta.. Boota se normalno,kod reboota mi jebb dell ode u hibernaciju i vise ne reagira na nista osim cupanja kabla od struje i vracanja nazad.. onda me doceka win11 log in screen...
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
R3nchi kaže...
Nisam nista micao. Situacija je ovakva. Stavio zadnji bios od msia .. Probo bootat i rebootat par puta.. Boota se normalno,kod reboota mi jebb dell ode u hibernaciju i vise ne reagira na nista osim cupanja kabla od struje i vracanja nazad.. onda me doceka win11 log in screen...

Kakav sad fcking dell, jel' možeš pisati normalno i određeno kada želiš da ti se pomogne?

15 godina
R3nchi kaže...

To meet the 0.5W deep sleep power consumption target, the S2716DG Nvidia G-sync module is turned off after the monitor enters deep sleep mode.

If your monitor doesn't wake from deep sleep, either turn off deep sleep, or G-sync

Znači kupi AMD grafičku, ili isključi (na MONITORU) deep sleep

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2023 11:22 (segregator).
7 mjeseci
AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU

Ili kupit novi monitor bez gsynca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
segregator kaže...

Ni ti nisi pažljivo gledao...sve su jezgre u tom Epyc procesoru iste

nisam uopće gledao, komentiram 'brigu' oko jezgri i jezgrica

jer kad amd uvali u 7xxx seriju procesora - koja bi trebala biti najnovija tehnologija - one prastare zen2 jezgre onda je to ok, ali nedajbože da u hibridnima budu 'manje' jezgre

iako jesu manje, ali je vaaaažno istaknuti da nije druga arhitektura, jer amd to nebi nikad...

15 godina
picajzla0707 kaže...
segregator kaže...

nisam uopće gledao, komentiram 'brigu' oko jezgri i jezgrica

jer kad amd uvali u 7xxx seriju procesora - koja bi trebala biti najnovija tehnologija - one prastare zen2 jezgre onda je to ok, ali nedajbože da u hibridnima budu 'manje' jezgre

iako jesu manje, ali je vaaaažno istaknuti da nije druga arhitektura, jer amd to nebi nikad...

Krivo gledaš, a stvar je logična...gledaš zadnje 2 brojke, i 20 je Zen2, 30 je Zen3, a 35 je Zen3+

15 godina
segregator kaže...
Mno kaže...
rambox kaže...

Nek se igraju sa 128 Zen 4C jegzretina, i da znamo da to nisu nikakve male CPU jezgre kao Intel E krampanjole.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-7000-zen-4-cpu/282858.aspx?page=42&jumpto=6688606&sort=asc&view=flat

E jezgre idu na 4.5 Ghz i zovu ih patuljastima, a ove jedva 1.5, još ih treba pogurati koliko su spore, ali su svejedno velike

zašto komentiraš video koji očigledno nisi pogledao?

picajzla0707 kaže...

oko čega vi natežete kožicu... čije su jezgre jezgrice, a čije nisu, jer je jedino na ovom bitno tko je prvi počeo i tko koga kopira

pa sam amd je u planovima prije par godina ovu arhitekturu nazvalo big.little, kopiraju jedan drugoga uzduž i poprijeko gdjegod stignu

amd kopira nevidiju apsolutno u svemu zadnjih par godina, pa koga briga...

ali nedajbože da je ovaj sistem jačih+slabijih jezgri kopiranje intela

koga briga osim par fanboja s bug foruma koji grčevito dokazuju da to 'nije isto' 

Očito ljudi ne razumiju engleski, ili ono kaj se več odavno spominje na forumu.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-7000-zen-4-cpu/282858.aspx?page=51&jumpto=6700734&sort=asc&view=flat

Linus se igra sa serverskim procesorom, a to fakat i nema smisla s obzirom na vrlo specifičnu serversku/HPC namjenu.AMD Bergamo, a dalje se nema kaj napisati.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-vlak-napokon-krece-pravom-smjeru/238615.aspx?page=2&jumpto=6513989&sort=asc&view=flat

forumaš kaže...

Negdje sam vidio da ide Xeon sa 144 E jezgre....

To još nije niti lansirano, a Zen 5/Zen 5C več se testiraju kod određenih jakih serverskih kupaca.

- jedna Intel P jezgra=na istu površinu stanu četri Intel E jezgre

Mladen kaže...

Da, to bi trebali biti Sierra Forest, to je već izašlo ?

Ako je cilj što manja potrošnja zašto ne, ali kombinacija P+E u poslovnim okruženjima nema smisla, dapače, radi probleme kod virtualizacije.

Najavio je Intel i 288 jezgri CPU,dakle serverski CPU baziran na E CPU jezgrama.Ali to je tek u 2025 godini, ako uopče i dođe s obzirom da nema velike potražnje fučkaj ga sad.

https://www.tomshardware.com/news/intel-announces-288-core-processor-5th-gen-xeon-arrives-december-14

AMD serverskih procesora nema viška, to je sve več unapred rasprodano u TSMC pečnici.

Klasičan problem, Intel opet kasni a to je na serverskom CPU segmentu vrlo problematično ili gubiš veliku lovu.

Pored trenutnih Zen4C serverskih procesora ili budučih Zen 5C procova, pa realno ima vrlo malo želje i potražnje za Intel serverskim procovima baziranim na malim E patuljastim CPU jezgrama.

https://www.tomshardware.com/news/intel-details-sierra-forest-and-granite-rapids-architecture-xeon-roadmap

"As with prior generations, each E-core is single-threaded. Intel also doubled the L1 cache to 64KB and employs a 6-wide decode engine (dual 3-wide to improve latency and power consumption), 5-wide allocate, and 8-wide retire. The Sierra Glen cores do not support AMX or AVX-512, they will rely on AVX10 instead, but Intel did add support for BF16, FP16, AVX-IFMA, and AVX-DOT-PROD-INT8" 

Žuto ili očekivano, Intel E CPU jezgre niti za serverske potrebe ne podržavaju AVX512.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2023 14:58 (rambox).
10 godina
segregator kaže...

Krivo gledaš, a stvar je logična...gledaš zadnje 2 brojke, i 20 je Zen2, 30 je Zen3, a 35 je Zen3+

stvar je logična? da izdaju novu seriju i da u nju stavljaju prastaru arhitekturu

logično da, s gledišta kompanije koja itekako zna da velika većina kupaca vidi prvu brojku i misli da kupuje najnoviju tehnologiju, pa im uvale kitu

15 godina
picajzla0707 kaže...
segregator kaže...

stvar je logična? da izdaju novu seriju i da u nju stavljaju prastaru arhitekturu

logično da, s gledišta kompanije koja itekako zna da velika većina kupaca vidi prvu brojku i misli da kupuje najnoviju tehnologiju, pa im uvale kitu

Eto, otkrio si da postoji nešto što se zove marketing...ono, samo AMD to radi?

neobaviješteni ionako kupuju laptop, bez da imaju ikakvog pojma o

procesorima, memoriji ili ičemu što se ugrađuje u PC, a mi koji znamo

gdje gledati...kupujemo točno što nam treba ili želimo

10 godina
segregator kaže...

lupaš gluposti i gledaš svijet iz svoje perspektive, misleći da su svi kao ti

pogledaj samo preporuke konfiguracija na forumu, 90% pc-jaša nema pojma što bi kupilo

15 godina
picajzla0707 kaže...
segregator kaže...

lupaš gluposti i gledaš svijet iz svoje perspektive, misleći da su svi kao ti

pogledaj samo preporuke konfiguracija na forumu, 90% pc-jaša nema pojma što bi kupilo

Ne zaboravi im napomenuti da su E jezgre na Intel 13xxx seriji zastarjele gracemont jezgre koje su se ugrađivale u prastaroj 12xxx seriji

15 godina
AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU

... koji vuče korijene od Atoma, i to nije ništa loše, za neke scenarije je dovoljno.

Za Intelov P+E koncept nisam napisao da je to loooooše, dapače, sasvim praktično rješenje kad zbog potrošnje ili proizvodnje (yielda) nisu mogli staviti više P jezgri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
segregator kaže...

Ne zaboravi im napomenuti da su E jezgre na Intel 13xxx seriji zastarjele gracemont jezgre koje su se ugrađivale u prastaroj 12xxx seriji

ofkors, kritika treba biti jednaka prema svima

ali u konačnici većini korisnika sasvim je nebitno jel rajzen 7020 serija starija amd arhitektura ili potpuno nova, isto kao i jesu li intelove male jezgre starije ili novije arhitekture, ako sve fercera kako treba i kako se očekuje

to više zanima nas 'entuzijaste', ali pritom treba biti kritičan jednako prema svima

srat po intelu da stavlja stariju arhitekturu u novi čip je u najmanju ruku bedasto, ako amd to isto radi u svojim čipovima, nebitno jel riječ o 'malim' jezgrama ili novim mobilnim čipovima

14 godina
forumaš kaže...

Uglavnom ovakav CPU je za Intela SF, kao da gledaju Picarada koji kaže 

14 godina
AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU

Uzeo B650E Taichi, R9 7950X3D u kombinaciji sa 2x32GB , 6000mhz, CL30, točnije model F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR.

Stavio zadnju verziju UEFI-a, ali i prije toga je konfa uredno proradila, sam UEFI je po defaultu povukao EXPO na 6000mhz.

Inače, ovaj model se ne nalazi na official supportu, ali postoje neke druge stranice, gdje se ustvari vidi koliko modela niti nije na official listi.

Ukratko, za sada na prvu aposlutno nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.11.2023 22:22 (zabranjeniples).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU

Lako se ohlade, i vrlo su efikasni pogotovo kad se uspoređuje sa Intel i9 Desktop rastrošnim šparetimaOvo dole je potrošnja komplentog sistema, s obzirom da Cinebenčina R24 u testu više ne koristi samo CPU.

To je sad ipak posebna HEDT platforma za profiče, s obzirom da Tredripanovič 7000 koristi DDR5 R-DIMM memorijske module.Nema više guranja obične radne memorije u HEDT kompove, kao što je to bio slučaj kod starih AMD Tredripanovič HEDT CPU platformi.

https://www.atpinc.com/blog/DDR5-dimm-types-rdimm-vs-udimm-for-server-platform

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.11.2023 22:05 (rambox).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU

RAM Disk na Zen4 V-Cache, solidne brojke fučkaj ga sad.

https://x.com/ultrawide219/status/1727919636661117238?s=20

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice