Reanimacija Compaq 615

poruka: 11
|
čitano: 4.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
offline
Reanimacija Compaq 615

Pozdrav ljudi, prvo bi Vam se htio zahvaliti što ste otvorili temu (i pokušali pomoći). Naime, danas sam iz torbe izvadio sestrin pokvareni laptop(HP Compaqu 615) kojem je otišao GPU. Bio je na "pregledu" u ovlaštenom servisu(laptop se pokvario prije 3 ili 4 godine, moguće čak i više) no u servisu su rekli da je matična ošla i da mu nema spasa(te su potom ladno lapili sebi RAMe i ovalili neku pločicu/ce). No prije nekoliko mjeseci sam na Youtubeu vidio da je Cile(SrpskiTutorijali) dobio na popravak laptop koji je imao sličan problem kao i od moje sestre. Problem je bio u tome(pričam za Ciletom laptop) da su se kuglice otopile/deformirale između matične i GPUa te zbog toga nije bilo slike(a laptop je radio) nekih 40ak minuta. Takav sličan problem(ako ne i isti) je imao i sestrin HPovac. Laptop je radio, ventilator se čuo, LEDice su radile ali slike nije bilo(s tim da ga moja sestra nije držala dugo upaljenim tako da ne znam dali bi se slika pojavila nakon dužeg vremena rada). Eh, nakon toga se "ogrebala" tako što je prodala HDD i tipkovnicu pa mi sad i to fali.

Danas sam laptop otvorio, skinio sve što se skinit moglo i vidio sam CPU(njega sam izvadio i polako vratio, pinovi su na mjestu). Na matičnoj nema nigdje crnila(da je ona sama zapekla - dakle grafa je u pitanju). Također ispod dodatna dva čipa(predpostavljam sjeverni i južni most odnosno čipste) je imala kao neka crvena smola(nisam pipo šta je to tako da ne znam). Ta dva čipa sam nekih 3-4 minute grijao s fenom na srednjoj jačini(fen sam stavio dosta blizu). E sad, kad bi sve to išlo po planu pa da taj trik s fenom popravi GPU(al naravno to ne znam dok ne uzmem RAMe), onda bi trebao uzeti još samo tipkovnicu i HDD/SDD. No ako(kako to kod mene uvijek biva) to krene loše(tj da ne upali trik), onda bi trebao uz sve navedeno još i matičnu.

Pa ako Vam nije problem da pogledate slike ispod i kažete dali vrijedi to spašavati... Jest, DDR2 je do 800 MHz ali na njemu bi samo radio nešto malo u Illustratoru i Photoshopu, net i koji program iz Office paketa. Uzeo bi dva puta do 4 GB RAMa(to je dovoljno za mene). Također ako bi mogli da mi nađete na netu matičnu(istu kao što je sada ili neku drugu(bolju) ali da je za kučište laptopa) i tipkovnicu(isto za ovaj laptop) u nekom eŠopu(pouzdanom) a da dostavljaju unutar RH. Ovo bi po nekoj mojoj matematici ispalo ispod 2k HRKa a opet bi imao dosta dobar laptop za "office" upotrebu. Ovdje se nalaze speficikacije, kad sam vadio CPU na njemu je pisalo "Turion" ali mi nije jasno zašto ima dva CPUa na listi. Zavhaljujem Bugaši <3

 
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Re: Reanimacija Compaq 615
Itko?
14 godina
moderator
online
Reanimacija Compaq 615

Zaboravi na to. Matičnu nećeš naći.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
offline
Re: Reanimacija Compaq 615
Zašto? Nisam baš u svijetu laptopa pa nzm ni kako to ide
14 godina
moderator
online
Re: Reanimacija Compaq 615

Zato što takvu matičnu možeš naći samo u takvom identičnom laptopu.

 

Dijelova za laptope nema u prodaji (osim diskova i memorije) i dobavljivi su jedino preko servisa ili tražiti po nuškalu/ebay-u rabljeno upitne ispravnosti.

 

Jedina opcija ti je da imaš toliko srteće pa naletiš na identični laptop kojem je razbijen ekran pa skombiniraš iz dva jednoga.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan
offline
Re: Reanimacija Compaq 615
Ja prodajem taj laptop, razbijen ekran, samo nemam punjač pa ne znam jel samo ekran ne radi ili još nešto krepalo možda.
Since the hard kick pioneered the scene, no words are fit to describe how explosive the sound has become. With the force of headbangers and die hard producers, we are now at maximum power.
12 godina
odjavljen
offline
Re: Reanimacija Compaq 615

Odakle si inaće?

14 godina
offline
Reanimacija Compaq 615

Imam i ja jednog isto gpu valjda. Hard sam izvadio davno punjač je tu. Lap stoji bez veze godinu i pol.

HP Compaq 615. Turion RM-74 x2, ATI HD 3200 256MB, RAM 2GB 800 DDR2. 

 

Znači imaš sve osim harda pa napiši da li ideš do zg vidim da si iz županje i koliko bi dao pa da se dogovorimo. Meni ne treba a tebi treba. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 22:22 (Oldy).
 
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
offline
Reanimacija Compaq 615

Ma ne treba ni meni, msm nije hitno ono... imam komp, to bi samo koristio za vrijeme dok nisam na kompu... Vjerovatno neću ove godine ići u Zg

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Reanimacija Compaq 615

Ne treba ni meni tj. nisam mogao biti bez kompa/lapa a da mi bude na servisu ne znam koliko pa sam nakon bezuspješnog paljenja drugi dan otišao i kupio novi lap.

 

Kupio sam i vanjsko kućište za hard, prebacio si sve u novi lap tada probook a compaq stoji u jednom ruksaku u ormaru.

 

Pa ako nekom treba, neka se javi sve osim harda je tu, nije se više htio upaliti. Dakle ne radi a ima dakle tih djelova koji se daju još koristiti samo ne bih prodavao po djelovima nego kako je. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 23:57 (Oldy).
 
1 0 hvala 1
15 godina
offline
Reanimacija Compaq 615

Ja sam u 2 godine imao 2 takva laptopa (615). Oba sam kupio polovna i nijedan nije izdržao ni godinu dana kod mene (nisam ih puno premještao i držao sam ih na stolu). U oba slučaja je pregorio grafički čip. I pokvareni se daju dobro prodati. Jedan sam prodao za 350 kn već nakon tjedan dana a drugi sam dao servisu pod račun za polovni PC za nećaka.

Ne dajte da vam stoje u ormaru. Ne isplati vam se popravljati ih. Stavite ih u oglase i vratite si nešto novaca. Display paše i za neke druge modele pa imate veće prodajne šanse. Ili ako imate strpljenja, rastavite ih pa prodajte dijelove.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice