Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 38.006
|
čitano: 16.649.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molim preporuku laptopa za gaming, do 1000€.

pozeljno da ima hr layout, dijagonala ne ispod 15.6"

jeli ovo najbolji izbor u tom budetu?

505 s crtom
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Molio bih preporuka par modela laptopa sa ovim specifikacijama:

• Win 11 PRO
  • 16GB RAM (minimum)
  • 256GB SSD (minimum)
  • 15"
  • LAN port (ako je moguće)
  • do 700-800€

Hvala

Hvala na odgovorima...riješeno...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2026 16:32 (djigibao).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Bome jeste thread mrtav.  

A kaj sad, pitajmo ChatGPT.

17 godina
Pozdrav,

Riječ je o poslovnom korisniku, kojem je bitna kvaliteta izrade, i da su šarke kvalitetne, da neće puknuti ili olabaviti.. koristit će se uglavnom ga prezentacije, excel, ppt, itd.. ništa grafički zahtjevno. Bitno je da ima ugrađen win11 sustav.

Cijena: MAX 2300 EUR. ni centa više.

Našao sam par izbora...;

DELL PRO 16 plus (PB16250)

Ili ići na ovo;

https://www.mikronis.hr/proizvod/lenovo-thinkpad-t16-gen-4-21qe0086sc-16-wuxga-intel-core-ultra-5-225u-64gb-1tb-w11p-intel-graphics/52780

Što preporučiti? Ima li nešto treće, a da je bolje... Hvala unaprijed!
Only God Can Judge Me
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Evo da lupim jednu alternativu, sa popustom negdje 2360€, dakle trenutno skoro 6000 centi više https://www.ronis.hr/hr/lenovo-thinkpad-t16-g5-cu5-325-32gb-512ssd-w11-pro-black-topseller

Od tvog predloženog Thinkpada ima procesor novije generacije, koji daje duže držeću bateriju, te jače AI mogućnosti, sad koliko mu je AI bitan nezz. Ima i zamjenjiv RAM potpuno novog dizajna LPCAMM2.

Meni je tradeoff od manjih a zamjenjivih 32GB / 512GB, za noviji CPU uvijek privlačan.

Zenbook koji je kolega predložio daje odlične specifikacije, OLED ekran i atraktivno tanko metalno kućište povoljno, a Thinkpad je po predviđenoj trajnosti klasa iznad, sad da li vrijedi toliko para.... nek svak procijeni sam sebi.

13 godina
jukiii kaže...
Pozdrav,

Riječ je o poslovnom korisniku, kojem je bitna kvaliteta izrade, i da su šarke kvalitetne, da neće puknuti ili olabaviti.. koristit će se uglavnom ga prezentacije, excel, ppt, itd.. ništa grafički zahtjevno. Bitno je da ima ugrađen win11 sustav.

Cijena: MAX 2300 EUR. ni centa više.

Našao sam par izbora...;

DELL PRO 16 plus (PB16250)

Ili ići na ovo;

https://www.mikronis.hr/proizvod/lenovo-thinkpad-t16-gen-4-21qe0086sc-16-wuxga-intel-core-ultra-5-225u-64gb-1tb-w11p-intel-graphics/52780

Što preporučiti? Ima li nešto treće, a da je bolje... Hvala unaprijed!

Spremi lovu, sta ces cijeli buđet ispucat nepotrebno

https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/laptop-lenovo-ideapad-pro-5-16akp10-ryzen-ai-7-32gb-1tb-ssd-16-28k-oled-windows-11-home-luna-grey-cijena-853434451

14 godina

Ekipa,

Što vam se čini ovaj skup? Valjaju li šta? Vrijedi li ih uvoziti i gravirati slova/tipke na naše?

Btw. Da li se naći nešto pošteno za 300njak eura ili kasnim cca godinu dana? :)

Koristio bi se za svašta, ne znam što bih drugo rekao, čak i za nekakvu foto-video prinudnu obradu...

Asus

Dell

Asus

Lenovo

1 0 hvala 0
10 godina

Prije godinu dana se moglo naći pristojan, bare minimum laptop za 300€.

Pod time mislim na:

• Ryzen 3 ili I3 (Zen 3 ili Alder Lake 12-te generacije)
  • 16 GB RAM-a
  • 500GB SSD-a
  • EDIT: i IPS ekran

Znam za cijenu jer sam frendu bio preporučio jedan privremeni HP-ov laptop za točno 300€.

Sada taj luksuz košta 400-450 €.

Meni je to bare minimum kriterij, jer nisu skoro niš skuplji od slabijih Zen 2 ili I3-11-te generacije.

Dakle, barem 2 jake jezgre, 16GB RAM-a, te SSD koji nije polupun, i koji nije eMMC smeće, to su meni bare minimum za neki rad ili surfanje bez frustracija kroz 3-4 godine.

eMMC ili 8GB RAM-a koji je nenadogradiv == smrt 

Neki se kunu da Pentiumi sa samo slabim jezgrama, nisu loši za surfanje, ja to ne bih iako je moguće, ali obično budu i upareni sa šit komponentama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 17:24 (EricCartman).
10 godina

Foto Edit nije problem, nezz za tebe, ali ja Video Editam u Davinchiju a on je zahtjevan za GPU i količinu RAM-a, pogotovo ove nove verzije. 20, 21... te preferira dodatnu NVIDIA-u.

Na Mac Airu sa 16GB unificirane (CPU & GPU) memorije radi čist dobro i u 4K.

Ali na Windows/Linux laptopu sa 16 GB cjelokupnog RAM-a, ajao... ruši se ko starčeki u polju na ovim vrućinama. Na Windowsima nisam ni isprobavao novije Davincije jer ih ni nemam na laptopu, ali na Linuxu je Davinci ispalio cijeli komp iz stroja, ne samo svoj proces, nekoliko puta. Sa ili bez uključene virtualne memorije. A dodaj na video samo pomičuće title preko ekrana i gledaj veselja kako smrzava komp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 17:45 (EricCartman).
13 godina
Pozdrav, da li znate da gdje ima najjeftinije da se kupi Macbook Neo, uzeo bi verziju sa 512GB. Sutra doalzim u ZG pa ako je nekim slucajem jeftinije nego u Banja Luci kupio bi.
Hvala vammm

0 0 hvala 0
10 godina
14 godina
EricCartman kaže...

Pod time mislim na:

• 16 GB RAM-a
  • 500GB SSD-a

Znam za cijenu jer sam frendu bio preporučio jedan privremeni HP-ov laptop za točno 300€.

Meni je to bare minimum kriterij, jer nisu skoro niš skuplji od slabijih Zen 2 ili I3-11-te generacije.

Dakle, barem 2 jake jezgre, 16GB RAM-a, te SSD koji nije polupun, i koji nije eMMC smeće, to su meni bare minimum za neki rad ili surfanje bez frustracija kroz 3-4 godine.

Neki se kunu da Pentiumi sa samo slabim jezgrama, nisu loši za surfanje, ja to ne bih iako je moguće, ali obično budu i upareni sa šit komponentama.

EricCartman kaže...

Foto Edit nije problem, nezz za tebe, ali ja Video Editam u Davinchiju a on je zahtjevan za GPU i količinu RAM-a, pogotovo ove nove verzije. 20, 21... te preferira dodatnu NVIDIA-u.

Ali na Windows/Linux laptopu sa 16 GB cjelokupnog RAM-a, ajao... ruši se ko starčeki u polju na ovim vrućinama. Na Windowsima nisam ni isprobavao novije Davincije jer ih ni nemam na laptopu, ali na Linuxu je Davinci ispalio cijeli komp iz stroja, ne samo svoj proces, nekoliko puta. Sa ili bez uključene virtualne memorije. A dodaj na video samo pomičuće title preko ekrana i gledaj veselja kako smrzava komp.

Hvala na opširnim odgovorima...

Da, dalo se ubosti dobrih stvari, npr. za 400tinjak eura je bio gamerski Lenovo Ideapad Gaming.

Za video edit sam davno koristio Sony Vegas i mislio oprobati Davinci.

Razmišljao sam i o Kineskim miniPC-evima ali toliko su cijene išle gore a i vidim da većina tih proizvođača ima problem s lošim napajanjem + virusići na njima(ništa nerješivo al eto 😄)

Pa reko možda ipak bolje mobilniji laptop...

14 godina
EricCartman kaže...

Pod time mislim na:

• 16 GB RAM-a
  • 500GB SSD-a

EricCartman kaže...

Hvala na opširnim odgovorima...

Da, dalo se ubosti dobrih stvari, npr. za 400tinjak eura je bio gamerski Lenovo Ideapad Gaming.

Za video edit sam davno koristio Sony Vegas i mislio oprobati Davinci.

Razmišljao sam i o Kineskim miniPC-evima ali toliko su cijene išle gore a i vidim da većina tih proizvođača ima problem s lošim napajanjem + virusići na njima(ništa nerješivo al eto 😄)

Pa reko možda ipak bolje mobilniji laptop...

10 godina

Ha, za 4k video edit, sa današnjim cijenama, imaš 3 kategorije mogućnosti::

Po meni, Apple je van konkurencije:

• Drži cijenu i performanse
  • nema ventilator
  • premium izrada
  • baterija traje duugo

Ovi ostali mali laptopi nemaju još toliko optimizacija, ovi gamerski su baš veliki i teški.

Ali ježi ga, kome su bliži Windowsi, teško da će htjet preći živjeti u "Mecosustavu".

14 godina

Pozdrav,

potreban mi je prijenosnik do 1300,00 €. 

Služio bi mi za posao(bavim se građevinom) i povremeni gaming.

Većinu vremena bi bio spojen na monitor i bežićnu tipkovnicu i miš. 

Hvala unaprijed. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
EricCartman kaže...

Ovi ostali mali laptopi nemaju još toliko optimizacija, ovi gamerski su baš veliki i teški.

Ali ježi ga, kome su bliži Windowsi, teško da će htjet preći živjeti u "Mecosustavu".

tu je dosta bitan faktor 'prenosivosti', ako furaš laptop u autu onda ti je ionako svejedno kolika je razlika u težini, to je sve nebitno kad se 'prenosivost' svodi na prijenos iz auta do nekog sto9la na terenu

nije da je razlika 5kg vs 50kg pa ćeš svaki put otegnut jaja dok ga upogoniš

10 godina

A ima tu, danas svima nama, i pitanje budžeta.

Što se tiče velilčine, neni osobno rad na 15" je ubojstvo za oči, 98% vremena laptop mi je spojen na monitor, ili dva.

A počesto, iako u autu, znam ponijeti 2 laptopa, i tada bi mi fakat dobro došlo da nisu 15".

13" Macbook Air, je zaista sitnica za staviti u ruksak, poput tableta. 14" Thinkpad sa novim Intel Panther Lakeom X7-358H bi bio dostojna alternativa, ipak malo kabastiji, ali puno više nadogradiv i popravljiv.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 7:01 (EricCartman).
10 godina
Rucipe kaže...

Pozdrav,

potreban mi je prijenosnik do 1300,00 €. 

Služio bi mi za posao(bavim se građevinom) i povremeni gaming.

Većinu vremena bi bio spojen na monitor i bežićnu tipkovnicu i miš. 

Hvala unaprijed. 

Nešto ovako: https://www.nabava.net/prijenosna-racunala?q=nvidia&cod=900&cdo=1350&se=394544%2C2633731&dntshwfid=8%2C157%2C162%2C210%2C225%2C253%2C294%2C328%2C357%2C367%2C372%2C388%2C398%2C435%2C487%2C496%2C502%2C504%2C512%2C525%2C581%2C747%2C771%2C1074%2C1193%2C1357%2C1585%2C1691%2C1701%2C1841%2C1883%2C1963%2C1987%2C2008%2C2194%2C2278%2C2617%2C2890%2C2932%2C3238%2C3687

Za te generacije, bolje gađaj rađe AMD-ov procesor, a stavio sam u filter NVIDIA 5060.

Provjeri sa AI-em da li model podržava, a vjerojatno podržava, dodavanje osnovnog RAM-a.

Modeli rangirani po kvaliteti, by ChatGPT:

1. HP Omen
  2. Lenovo LOQ
  3. MSI (Katana/Crosshair etc.)
  4. Acer Nitro
  5. HP Victus

4 godine
Treba mi prijenosnik do 500 eura, maksimalno sto se da izvuci iz tog budzeta. Light office work, hard disk/ssd dosta i 500gb, ram preferiram 16gb. Nade li se sto u ovom rangu cijene da nije teski srot?

Gledao sam Vivobook nemam pojma kakve su mu recenzije, i mislim Aspire Lite. 15in mi je ok isto

0 0 hvala 0
13 godina

Moze li preporuka za laptop za gimnazijalku, da je ekran velik 15,4 inaca, jako dobra baterija i do 900 eura? Dakle, za sada bi ga koristila uglavnom za skolu

0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa, može preporuka za ultrabook (14 inča) do 2000€

Preferencija: autonomija, disk, pristojne performanse
Namjena: office job, povremeno foto/video edit u light modeu, najviše će raditi browser
Uvjeti: Windows, x86

Trenutno mi je zapeo za oko Zenbook S14.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mjaneci3 kaže...

Namjena: office job, povremeno foto/video edit u light modeu, najviše će raditi browser

Za te novce kupi si Lenovo Thinkpad T14 G6/G7 i miran si godinama.

Znam šta pričam, 2013 kupio sam poznaniku T430 i još danas nakon 14 godina radi besprijekorno 

Ja sam imao T430, W530, P50, P51, P52, P71, P15 Gen1, P15 Gen 2, nikad niti s jednim problema nisam imao.

To su poslovne mašine napravljene da rade godinama.

11 godina
gnautix kaže...
Treba mi prijenosnik do 500 eura, maksimalno sto se da izvuci iz tog budzeta. Light office work, hard disk/ssd dosta i 500gb, ram preferiram 16gb. Nade li se sto u ovom rangu cijene da nije teski srot?

Gledao sam Vivobook nemam pojma kakve su mu recenzije, i mislim Aspire Lite. 15in mi je ok isto

https://www.hardsoft.hr/laptop-lenovo-thinkpad-t14-g1-amd-ryzen-5-ram-16-gb-ssd-pogon-/230823/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

ovo ti nije šrot 

14 godina
Daten007 kaže...
mjaneci3 kaže...

Za te novce kupi si Lenovo Thinkpad T14 G6/G7 i miran si godinama.

Znam šta pričam, 2013 kupio sam poznaniku T430 i još danas nakon 14 godina radi besprijekorno 

Ja sam imao T430, W530, P50, P51, P52, P71, P15 Gen1, P15 Gen 2, nikad niti s jednim problema nisam imao.

To su poslovne mašine napravljene da rade godinama.

Ne čini mi se kao dobra opcija za foto/video nimalo. Koliko vidim, ako želim autonomiju, moram uzeti neki sa shit ekranom. Možda sam nešto krivo skužio? Zenbook mi se i dalje čini kao bolja opcija. 

16 godina

Pa imaš i VivoBookove s OLEDom, koji nauštrb manej luksuznog/premijum finiša (ali ne znači loše kvalitete) nude više sape...

Ju je je? Je ju je!
16 godina

a gle odabir 14" s 32 GB RAMA i novim Ryzenima 4xx serije i Core 9 ultra....

već od 1500 € imaš OLED ekrane...

https://www.nabava.net/prijenosna-racunala?cod=1509&cdo=2706&se=9982%2C1179003%2C2043370%2C2713205

Ju je je? Je ju je!
10 godina

Za autonomiju i dobar video foto edit, ja bih gađao CPU Panther Lake Core X7-358H sa barem 32 GB RAM-a, ili još bolje LPCAMM2 zamjenjivim RAM-om.

Bit će i jeftinijih modela.

A s tim procesorom se može imati i ovce i novce!

Edit: mislim možeš imat autonomiju i dobre edit performanse, novce ne buš imal kad ga kupiš 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2026 21:55 (EricCartman).
14 godina
Stric_Jura kaže...

Pa imaš i VivoBookove s OLEDom, koji nauštrb manej luksuznog/premijum finiša (ali ne znači loše kvalitete) nude više sape...

Imam jedan Vivobook i nije to za nošenje. Upravo zbog tog šparanja na završnoj obradi, dosta osjetljivo djeluje. Zato gledam da si uzmem Zenbook... :)

EricCartman kaže...

Za autonomiju i dobar video foto edit, ja bih gađao CPU Panther Lake Core X7-358H sa barem 32 GB RAM-a, ili još bolje LPCAMM2 zamjenjivim RAM-om.

Bit će i jeftinijih modela.

A s tim procesorom se može imati i ovce i novce!

Edit: mislim možeš imat autonomiju i dobre edit performanse, novce ne buš imal kad ga kupiš 

Ne nalazim ništa s tim specifikacijama u budžetu. :/ Imaš neki konkretni prijedlog?
Pare nisu problem, para nema 

10 godina
mjaneci3 kaže...

Ne nalazim ništa s tim specifikacijama u budžetu. :/ Imaš neki konkretni prijedlog?
Pare nisu problem, para nema 

A ni ja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice