Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 36.411
|
čitano: 12.581.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Mogu kupiti Macbook m1 pro 14" za 1700€, model iz 2021-e, aktiviran ove godine.

Jel se isplati ovo uzeti ili ima boljih alternativi za tu istu ili manju cijenu?

Koristilo bi se pretezno za posao(it-devops, nista jako zahtjevno) i za tipicno surfanje bez koristenja dodatne periferije(naglasak na tipkovnicu i touchpad).

Bitno mi je da je kvalitetne izrade, dobar zaslon i baterija koja moze izdrzati 6,7h normalnog koristenja.

Who cares anyway.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca

Pozdrav svima

U planu je kupnja novog laptopa, treba mi za posao ali i za gejming

Zelim dobar ekran a dvoumim se izmedu ova dva izbora pa se bas ne razumijem 

16", 3840x2160 (UHD), IPS, 165Hz V-Sync
16:9 , 100% sRGB
 Ili

Display 16" WQXGA (2560x1600) IPS 500nits Anti-glare, 100% sRGB, 240Hz, DisplayHDR 400, Dolby Vision, G-SYNC,

Ako ima tko sta za preporuciti cca 2500-2700e

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pa da budem iskren jedino prema tom HPu prema imam neku averziju. U kući imamo lenovo, dell, asus, apple.
HP znam da su opasno pali kvalitetom u zadnjih nekoliko godina, a i kako sam čita dosta ih završi na servisu.

Gleda sam Lenove i Asuse najviše.

Sony Alpha A7III, 16-35mm 2.8 GM, 70-200mm 2.8 GM II, 55mm 1.8, 85mm 1.4, DJI Ronin S2
13 godina
tunazg kaže...

Uff odlican za ove novce pa i bez dinersa...jel ovo ima oled ekran? ne bih zelio oled zbog straha od burn in...

I na jednom mjestu pise da ima 16GB ram, a na drugom 8GB i da je jedan utor zauzet?

Misliš li da je OLED loš odabir za laptop? Ja isto u procesu kupnje i kad vidim da 90% ovih do ~700 EUR su svi na 250cd/m^2 i 45% pokrivenosti NTSC padne mi mrak na oči. Obzirom da većenom ono što radim je pregledavanje teksta u raznim oblicima bio to kod, čitanje literature, exell... uvijek nekako taj dio puštam dok ne dođem kući na "pravom" monitoru jer mi se boje i sllova čine užano isprana.

3 godine

Pozdrav svima,

zamolio bih Vas za mišljenje o kupnji ovog laptopa?

Isti bi služio za osnovne stvari, office, filmovi i internet...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 12:52 (Lukati).

0 0 hvala 0
14 godina

Kao i svi V serije - loše ekran...

https://psref.lenovo.com/Detail/Lenovo/Lenovo_V15_G3_IAP?M=82TT00A0SC

pogledaj si par postova prije onaj ThinkBook s R3 -5425U, dodaj mu još keks RAMa, prst u uho i pjevaj

Ju je je? Je ju je!
15 godina

Pozdrav svima!

Koji OLED laptop bi preporučili za nekog everyday usera. Nekakav best buy omjer kvalitete, dobrih materijala, malih dimenzija, jako izdržljive baterije i ugodnog rada za povremene baze podataka, surfanje i gledanje videa. Acer? Asus? HP? Lenovo?

Za cijenu, ako je moguće do soma eura. I jel bolje čekat crne petke ili sad neke trenutne i vikend akcije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Dana92 kaže...

Pozdrav svima

U planu je kupnja novog laptopa, treba mi za posao ali i za gejming

Zelim dobar ekran a dvoumim se izmedu ova dva izbora pa se bas ne razumijem 

16", 3840x2160 (UHD), IPS, 165Hz V-Sync
16:9 , 100% sRGB
 Ili

Display 16" WQXGA (2560x1600) IPS 500nits Anti-glare, 100% sRGB, 240Hz, DisplayHDR 400, Dolby Vision, G-SYNC,

Ako ima tko sta za preporuciti cca 2500-2700e

Netko ?

14 godina
Dachande kaže...

Pozdrav svima!

Koji OLED laptop bi preporučili za nekog everyday usera. Nekakav best buy omjer kvalitete, dobrih materijala, malih dimenzija, jako izdržljive baterije i ugodnog rada za povremene baze podataka, surfanje i gledanje videa. Acer? Asus? HP? Lenovo?

Za cijenu, ako je moguće do soma eura. I jel bolje čekat crne petke ili sad neke trenutne i vikend akcije?

Ako želiš izvrstan ekran onda probaj asus-vivobook-pro-16x-oled

https://www.notebookcheck.net/Asus-Vivobook-Pro-16X-Laptop-in-review-Asus-system-with-a-top-of-the-line-OLED-Display.666843.0.html

4 godine

Pozdrav svima,

Trazim laptop za moga nećaka i njegove roditelje. Nećak ima 7 godina. Laptop bi primarno služio za browser, filmove/serije, yt, te poneku igricu (Fortnite na neki low settings, ako he moguce). Budget je do 800€. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
3 godine

Hvala na odgovoru, što kažete na ovaj. Uzimam iz trgovine na linku pa mi je izbor sužen... Ako možete preporučiti laptop u cijenovnom rangu cca 500 EUR te 1000 EUR (cijena nije fiksna, 100 eura gore dole po laptopu ne predstavlja razliku, kupujem dva laptopa te će oba služiti nezahtjevnom uredskom poslovanju, gledanju filmova i pretraživanju interneta) bio bih zahvalan. Naglasak je na autonomiji, ekranu i trajnosti:)

Srdačan pozdrav 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 14:15 (Lukati).
12 godina
Kelam kaže...

Pozdrav, 
Tražim laptop za strica
Nije zahtjevan korisnik, surfanje, face, igrice (ne igre nego web igrice), gledanje filmova, iptv

Traži 15-16 incha, cilj mi je da mu traje što duže
Windowsi nisu uvjet to mu lako ja stavim.

Budžet oko 600-700eur

Živi u njemačkoj ali kupnja može biti i ovdje i tamo.

BUMP

Sony Alpha A7III, 16-35mm 2.8 GM, 70-200mm 2.8 GM II, 55mm 1.8, 85mm 1.4, DJI Ronin S2
7 godina
Kelam kaže...
Kelam kaže...

Pozdrav, 
Tražim laptop za strica
Nije zahtjevan korisnik, surfanje, face, igrice (ne igre nego web igrice), gledanje filmova, iptv

Traži 15-16 incha, cilj mi je da mu traje što duže
Windowsi nisu uvjet to mu lako ja stavim.

Budžet oko 600-700eur

Živi u njemačkoj ali kupnja može biti i ovdje i tamo.

BUMP

Onaj Thinkbook kojeg sam gore linkao po redovnoj cijeni i jeste 600-700€, a na akciji 50%, samo mu treba dodati još 8GB RAM-a.

Nabava.net

Ako se ne varam, ima čak i metalni poklopac. Iako je unutra budget 4c/8t procesor, kako je Zen3, po meni to je bolja opcija i od 6c Zen2 procesora.

Ja sam ga kupio, pa ću ga idući tjedan preuzeti, dograditi, i isprobati.

6 godina

Ljudi, za gaming trebam. Nisam zahtjevan što se FPS-ova u igri tiče. Evo budžet mi je 900€, ali dalo bi se protegnut to do 1000€ ako bi baš baš baš baš baš bilo isplativo. ja sam našao ovo , šta kažete Notebook HP Gaming Victus 15-fa0046nm, 801Z9EA, 15.6" FHD IPS 144Hz, Intel Core i5 12450H up to 4.4GHz, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX3050 4GB, no OS, 3 god

0 0 hvala 0
14 godina

Ja bi osobno svakako isao na minimalno rtx 4050 za neki pristojni gaming, lap tipa ovo:

https://www.futura-it.hr/gigabyte-notebook-g5-mf-156in-1920x1080144hz-ips-intel-core-i5-12500h-8gb-/195151/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Zašto? Zato jer 4050 ima 6gb gddr-a a 3050 ima samo 4gb pa će se i tu primjećivati razlika u budućim naslovima jer svi već traze dosta rama. 

Nazalost ovaj model ima samo 8gb ddr4 rama no u razlici u cijeni kupiš jos dodatnih 8gb i ugradiš i imaš skroz sposoban gaming lap za soma eura. 

Imaš i ovaj msi koji ima 16gb rama ali je i proc malo slabiji od onog u gihi, ali je i 30e+. 

https://team-media.hr/proizvod/msi-thin-gf63-12ve-030-156-fhd-144hz-display-intel-core-i5-12450h-16gb-ram-512gb-ssd-nvidia-rtx-4050-freedos/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

6 godina

hvala dalja..

1 0 hvala 0
10 godina

Kolega traži laptop za solidworks i 3D modeliranje. Nije profic, cisto za sebe doma da ima nesto. Kaze iskljucivo laptop dolazi u obzir. Ima budzet od 800€ i zeli izvuc najbolje iz toga.

Ima tko kakvog iskustva sa solidom, sto vam treba za koristenje i sl.?

Jel bi njemu bio dobar ovakav

Ili jedan od ova dva mozda?

MSI Thin GF63  Gigabyte G5

EDIT: nasao sam ovaj HP VICTUS sa 15,6 FHD 144Hz, Intel Core i5 12450H, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050. 899€ pa -10% je 809€. Mozda je ovo bolje onda od ovih gore?

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 18:50 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Pozdrav, može li mi netko mogao preporučiti laptop do 900 eura može i 1000 eura  ako je velika razlika u kvaliteti. Platio bih gotovinom, a može iz bilo koje trgovine.. Računalo bi se koristilo za programiranje u C i C++, i također za paralelizaciju na GPU (CUDA) zbog čega mi treba NVIDIA grafička kartica.
Bez Windowsa.

Hvala na pomoći!!!

0 0 hvala 0
7 godina
hdsicgu kaže...

Pozdrav, može li mi netko mogao preporučiti laptop do 900 eura može i 1000 eura  ako je velika razlika u kvaliteti. Platio bih gotovinom, a može iz bilo koje trgovine.. Računalo bi se koristilo za programiranje u C i C++, i također za paralelizaciju na GPU (CUDA) zbog čega mi treba NVIDIA grafička kartica.
Bez Windowsa.

Hvala na pomoći!!!

Moze li neko pomoci

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2023 12:36 (hdsicgu).
12 godina
hdsicgu kaže...
hdsicgu kaže...

Bez Windowsa.

Hvala na pomoći!!!

Moze li neko pomoci

nabava.net

filter: cijena, nvidia gpu, no OS i gledaj kaj se nudi.

3 godine

Poštovani,

zamolio bih Vas preporuku laptopa za cca 900,00-1.000,00 EUR. Isti će se koristiti za uredski posao (excel, word). Važna mi je trajnost baterije i ekran.

Hvala na preporuci i pozdrav,

Luka

0 0 hvala 0
12 godina
Lukati kaže...

Poštovani,

zamolio bih Vas preporuku laptopa za cca 900,00-1.000,00 EUR. Isti će se koristiti za uredski posao (excel, word). Važna mi je trajnost baterije i ekran.

Luka

Sigurno se može naći neki zenbook sa oled displayem za tu lovu.

Ako možeš razvući budget malo preporučio bih lenovo yoga 7 pro.

15 godina
Lukati kaže...

Poštovani,

Luka

evo, preporuka:

https://www.mikronis.hr/Proizvod/lenovo-ideapad-5-pro-82sn0066sc-16-2-5k-amd-ryzen-7-6800hs-16gb-1tb-ssd-freedos-amd-radeon-680m-graphics/36456?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

3 godine

Poštovani,

Zahvaljujem na preporuci, postoji li možda neka preporuka s manjim ekranom od 16".

Pozdrav,

Luka

12 godina
Lukati kaže...

Poštovani,

Zahvaljujem na preporuci, postoji li možda neka preporuka s manjim ekranom od 16".

Pozdrav,

Luka

Koliko je zbilja bitan ekran? Ja radim na T14 gen2. 14'' ekran, ultra laki laptop. Baterija drži blesavo dugo, a za uredski posao performanse i više nego dovoljne.

Refurbished placen oko 800€

3 godine

Poštovani,

Pa s obzirom da nisam zahtjevan korisnik te se laptop uglavnom koristi za poslovne svrhe, ciljam na veličinu ekrana od 14" ili 15,6" te da je ekran dovoljno kvalitetan da na primjer možeš relativno neometano pregledavati sadržaj na istom na danjem svjetlu.

Pozdrav,

Luka

14 godina
Lukati kaže...

Poštovani,

Pa s obzirom da nisam zahtjevan korisnik te se laptop uglavnom koristi za poslovne svrhe, ciljam na veličinu ekrana od 14" ili 15,6" te da je ekran dovoljno kvalitetan da na primjer možeš relativno neometano pregledavati sadržaj na istom na danjem svjetlu.

Pozdrav,

Luka

Kolika je razlika između 15.6 i 16 inčnog ekrana?Skoro nikakva.A što se tiče posla mislim da je na 16:10 ekranu daleko ugodnije raditi.Po meni BoTiA ti je savjetovao laptop sa jako kvalitetnim IPS ekranom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2023 13:37 (ghibli7).
13 godina

Ekipa, kakva je kupnja Macbook Air 13" M1 za 950 EUR?

Koristio bi se pretežno za nezahtjevne radnje, uglavnom surfanje i multimedija, bez igranja.

Imamo 2 iPhone-a u kući i uzeo bih ovo jer mi se čini kao dobar deal, jedino sam skeptičan jer sam cijeli život na Windowsima pa me malo strah promjene.

Hvala na savjetima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2023 15:03 (zvone07).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Trebam što portabilniji laptop za potrebe učenja programiranja. Ne treba biti extra nabrijan, jer ako dođem do kompleksnijih stvari imam desktop računalo.

Već mj dana gledam i ne znam što uzet, nešto kvalitetnije tipa thinkpad ili .... Na njemu bi bio linux. Budget oko 300 € mogu uložit više, ali ne znam ima li smisla.

0 0 hvala 0
12 godina
Meneldor kaže...

Trebam što portabilniji laptop za potrebe učenja programiranja. Ne treba biti extra nabrijan, jer ako dođem do kompleksnijih stvari imam desktop računalo.

Već mj dana gledam i ne znam što uzet, nešto kvalitetnije tipa thinkpad ili .... Na njemu bi bio linux. Budget oko 300 € mogu uložit više, ali ne znam ima li smisla.

Thinkpad za 300€? T460 ti je plafon a i to ako nađeš, sretno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice