Ultimativna tema za odabir prijenosnika
- poruka: 36.286
- |
- čitano: 12.447.202
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Nešto od ovoga - gaming laptop za Autocad radi potrebne grafičke: LINK.
Ovo su laptopi sa grafičkom RTX 4050 koja je nova, brza i dolazi sa 6GB RAMa što bi mu trebalo biti dosta.
Ali nisam radio u autocadu samo znam da je to preporuka.
Preporučam i Intel procesor radi Thunderbolta ako ćeš ga spajati na docking station i bar 16GB RAMa
CAD 2D ili 3D?
Za 2D ti je dosta i U serija Ryzena, 6/12 ili 8/16 sa iGPU i 16GB rama, gledaj da ima samo full support type C radi više ekrana.
pozdrav trebao bih preporuku za laptop do 1000e
obavezno bez integrirane graficke
15.6 ekran
za zahtjevnije programiranje, ableton, i laganiji gaming
i vjerojatno da je acer jer stari laptop mi je acer i super sam zadovoljan s njim
Pozdrav svima! evo ovako, dva dana bez prekida tražim laptop za jednu curu koja je upisala elektrotehniku, zapetljao sam se oko specifikacija, najviše sam gledao koji procesor izabrati i što više čitam sve sam zbunjeniji, te važno je broj jezgri, herzi, pa cache, pa zagrijavanje, hlađenje, ni sam ne znam šta bih više gledao....budžet nije velik, do 550 eura, ne mora imati win, to bi ja riješio, al ako ima win još bolje....znači nešto za faks elektrotehnike, na kakvim programima ce oni raditi, ima li tu programiranja nemam pojma, uglavnom da potraje, da ne zašteka nakon godinu dana....
evo što sam ja našao, što je najbolje od ovoga i da li ima nešto bolje:
https://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-X1502ZA_BQ1148W/
Pozdrav svima! evo ovako, dva dana bez prekida tražim laptop za jednu curu koja je upisala elektrotehniku, zapetljao sam se oko specifikacija, najviše sam gledao koji procesor izabrati i što više čitam sve sam zbunjeniji, te važno je broj jezgri, herzi, pa cache, pa zagrijavanje, hlađenje, ni sam ne znam šta bih više gledao....budžet nije velik, do 550 eura, ne mora imati win, to bi ja riješio, al ako ima win još bolje....znači nešto za faks elektrotehnike, na kakvim programima ce oni raditi, ima li tu programiranja nemam pojma, uglavnom da potraje, da ne zašteka nakon godinu dana....
evo što sam ja našao, što je najbolje od ovoga i da li ima nešto bolje:
https://www.instar-informatika.hr/notebook-hp-255-g10-859q0ea-156-fhd-ips-amd-ryzen-5-7530u-up-to-4/209026/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click#tehspecsection
https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82ku024usc-156-fhd-ips-amd-ry/206659/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
https://www.instar-informatika.hr/notebook-hp-15s-fq5055nm-7d1e3ea-156-fhd-ips-intel-core-i5-1235u-/162832/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
https://www.links.hr/hr/laptop-hp15-fd0010nm-8c9h7ea-core-i3-1315u-16gb-512gb-ssd-intel-hd-graphics-15-6-fhd-ips-bez-os-srebrni-010101844?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
https://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-X1502ZA_BQ1148W/
I mene je nekako najvise taj privukao, vidim da je dosta nov ovaj amd procesor, iako me i intelovi privlace jer za mene koji ne pratim bas ovo podrucje intel je nekako poznatije ime, al evo kazu po netu da je amd danas cak i bolji....hvala ti na odgovoru...
Hm, sad imam dvojbu, ti kazes ovaj sa R7 5700, a ovaj drugi prijedlog je hp sa R5 7530U....
Koja je razlika izmedju njih, a ostale komponente mislim da su manje vise jednake...
Hm, sad imam dvojbu, ti kazes ovaj sa R7 5700, a ovaj drugi prijedlog je hp sa R5 7530U....
Koja je razlika izmedju njih, a ostale komponente mislim da su manje vise jednake...
R7 5700U procesor ima 2 logičke i 4 fizičke jezgre više pa je u multitasku i brži unatoč tome što je generaciju stariji, pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, slider za kameru kada ju ne koristiš, svjetliji ekran i generalno malo bolji ekran.
HP je isto ok, ali je ovo ipak malo bolje.
Aha, sad mi je jasno, cini se onda stvarno boljim s obzirom na ostale prednosti....onda ce vjerojatno biti ovaj lenovo, thanks :)
Ako moze jos jedna informacija, vidim u specifikacijama da je layout tipkovnice US, ali da ima hr znakove, a citam da to zna biti problem jer znaju nedostajati neki simboli zbog nedostatka jedne tipke jer "alt" na takvoj tipkovnici je veci i zauzima mjesta za dvije tipke i onda simbol poput npr. "<>" nedostaje, a kombinacija alt i nekog druge tipke da bi se dobili ovi simnoli u određenim programima ne funkcionira....a s obzirom da se kupuje racunalo za tehnkcki faks i u slucaju nekog programiranja to bi mogao biti problem...
R7 5700U procesor ima 2 logičke i 4 fizičke jezgre više pa je u multitasku i brži unatoč tome što je generaciju stariji...
i to što je generaciju stariji je samo po nazivu, amdovo zavaravanje protivnika, odnosno kupaca
7530u je isto zen3 arhitektura kao i 5700u, rađen na istih 7nm, specificiran na isti ddr4 ram, jednako ograničen na prastari pcie 3.0 itd.
to je samo bezobrazna navlakuša sa sedmicom u imenu da izgleda kao nova serija
Onda ce definitivno biti onaj prvi kako si mi ti i predlozio, hp sa ryzen 5 7530u...
Zamolio bih te samo jos ako mi mozes dati info za proc i3 1220p, gledam u benchovima da je bolji od ovog ryzena, da je bolji u singl i multi core i u grafici, a podrzava i ddr5 i pcle 4.0 je...naletio sam na asus vivobook sa ovim proc i 12gb ram-a, a za 50-ak eur skuplji od hp-a...dali se to isplati?
Sad gledam usporedbu na ovoj stranici, u single threadu je 7530u ipak malo bolji, dok su ukupni rezultati podjednaki...
Nisu podjednaki, 5700U je brži 10-12% kada je u total upotrebi.
Po meni su oba dobra opcija, Lenovo bolji radi boljeg ekrana jer će se ipak raditi na njemu i provoditi dosta vremena. :)
Nešto od ovoga - gaming laptop za Autocad radi potrebne grafičke: LINK.
Ovo su laptopi sa grafičkom RTX 4050 koja je nova, brza i dolazi sa 6GB RAMa što bi mu trebalo biti dosta.
Ali nisam radio u autocadu samo znam da je to preporuka.
Preporučam i Intel procesor radi Thunderbolta ako ćeš ga spajati na docking station i bar 16GB RAMa
Ako je 2D onda je dovoljan i iGPU, za 3D bi bilo dobro imati i dGPU.
U slučaju da ide na iGPU opciju onda bi preporučio da izbjegne Intel. Vidim da se puno ljudi žali na crash CAD-a zbog drivera (dovoljno je googlati, te se čak i na stranicama autocada piše o tom problemu), te je potrebno isključiti Hardware acceleration opciju a onda to CAD radi puno lošije. Konkretnom koristim CAD (2D) na laptopu Lenovo sa Intelom 8550u, Lenovo sa AMD 5800u. Ovaj sa AMDom radi osjetno bolje ali je i noviji laptop.
Pozdrav,
Tražim laptop za strica
Nije zahtjevan korisnik, surfanje, face, igrice (ne igre nego web igrice), gledanje filmova, iptv
Traži 15-16 incha, cilj mi je da mu traje što duže
Windowsi nisu uvjet to mu lako ja stavim.
Budžet oko 600-700eur
Živi u njemačkoj ali kupnja može biti i ovdje i tamo.
A sve mi to između ova dva izgleda slično, kao sto kazes oba su podjednaka...a kakav je i3 1220p u usporedbi sa ova dva ryzena? U medjuvremenu smo vidili na netu da se dosta ljudi zale na hp laptope iz serije 250 gxx i te nize serije zbog loše izrade i plastike i ne znam kolko je to bas tocno, onaj lenovo ima tipkovnicu sa layout "US" pa nam je to isto dilema, a asus dobiva dosta pohvala po pitanju izrade, a za ovu cijenu smo nasli vivobook x1502za al u njemu je ovaj procesor i3 1220p, ima osvjetljenu tipkovnicu i zastitu preko kamere kao i ovaj Lenovo sto si mi predlozio, al ima 8gb rama sto za sada nije neki problem, moze se nadograditi u slucaju potrebe....ja se ispricavam i tebi i drugima ako sam malo naporan, ali evo nije bas da smo pri velikim novcima pa za ovo sto se ima htjeli bi nesto ok i da potraje....
Pozdrav ekipa,
student 1. godine stomatologije kupuje laptop za potrebe studiranja, netflix iostalo...
Budžet je 500 €, a Windowse ne mora imati.
Hvala na pomoći.
Pozdrav ekipa,
student 1. godine stomatologije kupuje laptop za potrebe studiranja, netflix iostalo...
Budžet je 500 €, a Windowse ne mora imati.
Hvala na pomoći.
Popust ako imaš Diners, kao i ovaj ispod, isti modeli.
A sve mi to između ova dva izgleda slično, kao sto kazes oba su podjednaka...a kakav je i3 1220p u usporedbi sa ova dva ryzena? U medjuvremenu smo vidili na netu da se dosta ljudi zale na hp laptope iz serije 250 gxx i te nize serije zbog loše izrade i plastike i ne znam kolko je to bas tocno, onaj lenovo ima tipkovnicu sa layout "US" pa nam je to isto dilema, a asus dobiva dosta pohvala po pitanju izrade, a za ovu cijenu smo nasli vivobook x1502za al u njemu je ovaj procesor i3 1220p, ima osvjetljenu tipkovnicu i zastitu preko kamere kao i ovaj Lenovo sto si mi predlozio, al ima 8gb rama sto za sada nije neki problem, moze se nadograditi u slucaju potrebe....ja se ispricavam i tebi i drugima ako sam malo naporan, ali evo nije bas da smo pri velikim novcima pa za ovo sto se ima htjeli bi nesto ok i da potraje....
Ako imaš Diners.
Pozdrav,
Tražim laptop za strica
Nije zahtjevan korisnik, surfanje, face, igrice (ne igre nego web igrice), gledanje filmova, iptv
Traži 15-16 incha, cilj mi je da mu traje što duže
Windowsi nisu uvjet to mu lako ja stavim.
Budžet oko 600-700eur
Živi u njemačkoj ali kupnja može biti i ovdje i tamo.
Uff odlican za ove novce pa i bez dinersa...jel ovo ima oled ekran? ne bih zelio oled zbog straha od burn in...
I na jednom mjestu pise da ima 16GB ram, a na drugom 8GB i da je jedan utor zauzet?
Solidan laptop na velikom popustu: Lenovo ThinkBook R3
Jeste samo 4 jezgreni procesor, ali je brza Zen 3 arhitektura, te premium kućište Thinkbook, snižen je za cca 300 €. Pogotovo ako im se plaća internet bankarstvom.
Nema OLED, to ima ista serija sa najjačim AMD procom, R9.
Ovo je TN matrica.
Piše 16GB, pitaj ih.
Da budem najiskreniji HP mi bas ne odaje neko povjerenje... Ako mozda ima još netko prijedlog.
Hvala

Koji brand želiš?
Imam doma HP, s 5500U, radi kao sat već godinu i pol.