Aspire 5 A515-51G puknute šarke

poruka: 18
|
čitano: 5.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Laptop Aspire 5 A515-51G jel imao netko slučaj s  puknutim šarkama i kako ga je riješio, ljepljenjem ili zamjenom?

Jer vidim da zna opet pucat.

Već par godina lagano se ljulja ekran sad je dosta popucao i zadnji dio kućišta ekrana. Vidim da je to mana na Acer laptopima. 

Lijeva sarka je skroz pukla, a i sama lezista od sarafica vidim da su popucala tj odlomila se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Aspire 5 A515-51G puknute šarke

Bušio sam kroz kućište vijcima dok nisam poslao sve kvragu. Aceri s tim šarkama su najveće *ovno ikad. Jedino na Predator redizajnu nisam imao problema s tim. Svaki Aspire, Nitro itd prije ili kasnije ode kvragu zbog toga.

14 godina

Ima to i lenovo ideapad, i to tako ocito da nakon 3 mjeseca vec se pojavi, to je skandalozno da u 21. stoljeću se ovakve stvari događaju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Nisam nikad doživio to u tolikoj mjeri koliko na Acerima, a vidi se i zašto. Metalni dio šarke je "spregnut" u plastiku i to toliko loše da se ja jeftinijim modelima rastavlja gor je kućište s ekranom kao posljedica. Predator prije 9e generacije intela (one seksi plave) je imao katastrofalan problem s tim. Laptop od 1000+ e.

Aspire 7 sa 1050ti i 7700hq kad se otvori kućište treba se matična okrenuti za 180 ako želiš nadograditi ram - iskopčaj apsolutno sve i vadi matičnu van. Kako je sve jako nekvalitetno složeno, sve lako puca.

Predator refresh je bio super tho

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina

Na AliExpressu 1 euro... akcija!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Roditelji imaju isti ovakav laptop i odnedavno se neće upaliti, čak ni ukopčan u struju preko adaptera.

E sad, da li je problem u adapteru ili nešto drugo, neznam. 

Da li je svejedno koji adapter uzmem za laptop, bitno da je ima Acerov konektor, tj da je za Acera i da je 65w?

trenutni je: ADP-65VH F (19V, 3.42A)

vidim da ima u chipoteci

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije kupovine novog punjača bilo kakvim ispitivačem napona provjeri radi li originalni. Jer kažeš laptop se ne pali, a to je moguće zbog kombinacije neispravnog punjača i potpuno potrošene baterije. Isto tako provjeri stanje kablova i konektora, možda je netko "zapeo" za kabel pa oštetio njega i/ili konektor za punjenje na samom laptopu.

1 0 hvala 0
16 godina

punjac ispravan, provjerio sa ispitivacem napona kod frenda...

Kako dalje ustanoviti u cemu je problem? 

I believe Wi can Fi...
8 godina
Striko2009 kaže...

punjac ispravan, provjerio sa ispitivacem napona kod frenda...

Kako dalje ustanoviti u cemu je problem? 

Otvoriti laptop, spojiti na punjač i provjeriti ima li uopće struje na dolazu prema bateriji. Ako nema, konektor na ploči je oštećen. Ako ima, probajte izvaditi bateriju i upaliti laptop samo uz punjač. Ako ne ide ni dalje, a napona na matičnoj ima - može biti sto razloga, ali mnogi od njih nisu vrijedni popravljanja. 

17 godina

Kolega iznad mene je sve napisao. Bitno da si poslušao savjet i nisi kupio punjač jer bi to bio bačen novac. 

Dakle, otvoriti laptop i pogledati ide li struja dalje od konektora za punjač prema bateriji. Ako je sam konektor oštećen onda je stvar sreće da li je isti integriran na matičnu ploču ili ga se može kupiti zasebno. 

Naravno, to i dalje ne isključuje mogućnost da je sama matična ploča otišla u vječna lovišta. A onda je popravak apsolutno neisplativ.

0 0 hvala 0
16 godina

Hvala na prijedlozima obojci! 

Sad sam priključio punjač na laptop i upale se obje lampice, narančasta i plava, ali laptop se ne želi upaliti.

Možda mu treba malo da oživi pa će reagirati kasnije, ako ne, rastavljam ga i provjerim kako ste napisali... 

Nadam se samo da hard nije nastradao, ako je već nešto riknulo pa da mogu spasiti podatke... 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Upali se lampica, ali ekran ne pokazuje ništa. 

Ili hard ne radi ili je ekran krepao ili je nesto treće...

sumnjam na hard :(

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-hard s paljenjem (mrakom, tj koliko se iz opsia 'vidi'.. ništa) nema veze, možeš ga izvaditi, računalo jednako mora paliti, post-poruke ili ući u bios.. no nešto moraš vidjeti na ekranu, što će reć, više šansi da je crklo ili ovisno o napajanju-bateriji ne mora raditi ako nešto u tom dijelu nije ok, npr bez baterije neka računala ne rade.. a za probu kad ništa neće, kreneš upravo tako, eliminacijom-odspajanjem onog što nije nužno za rad (osim kad je).. i kod laptopa je to to, jer je sve ostalo integrirano, tj ako izvadiš ram klasičan bios bi beep-tulio-alarm, javljao bi grešku, no laptop ne mora paliti uopće itd. tj to su stvari specifične za neko računalo kad pravila većine ne vrijede ili možda..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

To što nema slike nema nikakve veze sa hard diskom, laptop će raditi i bez njega, samo neće podići operativni sustav. Probaj laptop prije paljenja spojiti na TV recimo (HDMI ili sl.) da eliminiraš neispravan ekran.

1 0 hvala 0
16 godina

ako ga spojim preko hdmi, mislis da ce raditi p'n'p bez ikakvog postavljanja na single/dual screen kako je inace u win?

I believe Wi can Fi...
16 godina

razumljivo, jedino sto kod ovog modela treba skinuti sve da bi se doslo do baterije pa je malo tlaka 

I believe Wi can Fi...
16 godina
Striko2009 kaže...

ako ga spojim preko hdmi, mislis da ce raditi p'n'p bez ikakvog postavljanja na single/dual screen kako je inace u win?

-defaultno u boot-postu gpu inicijalizira i pali sve izlaze, slika mora biti vidljiva, dok ulaskom u win ovisi o postavkama drivera... do tad ako je računalo ispravno, radi i vidiš sliku, automatika-defaulti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

evo probao spojiti sa hdmi na tv... nema signala

slijedeci korak, uloviti vremena i rastaviti ga, ali strah me da ovo vise nema veze s baterijom... 

mbo, gpu, ako je nesto od ovoga, to je to... a sad adio 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice