Slike vašeg Hardvera
- poruka: 11.775
- |
- čitano: 3.162.689
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
stigla nova grafa, zapravo polovna - stara dva mjeseca
msi rtx 3080 12g gaming z trio
ovaj model ima metalni backplate umjesto onog plastičnog sranja koje msi naziva 'grafenskim'
nema baš recenzija ovog z modela, no pretpostavljam da je manje-više ista kao i x model, osim tog metalnog backplatea i vjerojatno bolje binanog čipa
zasad nisam imao vremena previše je isprobavati, krmači namjeravam limitirati power da ne dere 400w, pogotovo dok ne kupim neko veće kućište
isprobao sam jedino kingdom come deliverance vrlo kratko na stock kako je stigla, sve na ultra - gura oko 90 fps, ali ide na 80 stupnjeva i 1900rpm, što je meni osobno big no no
sad ću se malo igrati s power limitom, jer mi je još zagrijala i proc na 80 stupnjeva, ponešto valjda jer ga je upregnula na max, ponešto zbog bar 300w topline koje ispušta
gadim se sam sebi pomalo što sam ovakvu krmaču od 400w uopće kupio, no 1440p 144hz monitor se ne slaže baš sa starom gtx 1070, a nova 4xxx serija nije normalna s cijenama i već dvije-tri godine čekam upgrejd grafe, pa sam pregrizo govno i uzeo je
zasad ćemo s ovim, pa kako bude
prva slika je usporedba sa starom 1070, ostalo onako random
umetnuta je i fotka novog samsung t7 shield 1tb eksterni ssd
Nisam objavljivao nista ima 100 godina pa da se malo aktiviram... vecinom nemam vremena a komponente dolaze i odlaze (pripreme za iducu sezonu, u dolasku jos dva komada A7 IV i dva DJI RS3 Pro) za video
Stari produzivao pretplatu pa si ja upiknuo novi phone,njemu dao xiaomi 12 x,za 300kn mjesecno dobar deal...da napokon probam iphone...14 pro max 128..ak nebum happy s velicinom lako rijesim za manji ili ak nebum happy s svime,lako back to android

Planirao sam uzeti nešto tipa i7-13700k, ddr5 i rtx 4070 (kada se pojavi i ako bi bila "normalna" cijena), ali prošli vikend se otvorila opcija za nevjerojatno računalo staro cca godinu dana.
Još je sve pod garancijom. Za cijenu koja je samo frakcija originalne cijene.
"Mali" upgrade od i7-4770 i rx Sapphire 580 8GB.
CPU: AMD Ryzen 9 5950X
RAM: 64.0 GB G.skill @3600Mhz
MBO: Rog Strix x570-f gaming
SSD: Samsung m2 ssd 1TB
GPU: SAPPHIRE AMD Radeon RX 6900 XT Toxic Extreme Edition Gaming, 16 GB GDDR6, AIO Liquid Cooler 360mm
PSU: Corsair Black 850w
CASE: Phanteks Enthoo Pro 2
Što mislite jesam li trebao čekati da izađe rtx 4070 i uzeti novo ili je ovo bolja opcija?
Napomena: cijena bi vjerojatno ispala i veća za Intel + Nvidia kombo.
19 | 13700 i 4070 je bolja opcija |
---|---|
24 | 5950x i 6900xt je bolja opcija |
Njegovo veličanstvo
ASUS RoG Strix G17
G713RW-KH129W
CPU: Ryzen 6800H
RAM: DDR5-4800
GPU: RTX 3070 Ti
Prodao kolegi stolnjak i uzeo asus zenbook 14 oled. Jedino razočaranje je to da nije došao sleeve u kutiji, jer eto židovi iz Sancte dogovorili takvu konfu, obzirom da su uvoznici za Asus.
Na marketplaceu uzeo lenovo hybrid dock za samo 350 kn

Bok svima,
nije me bilo skoro godinu dana u temi u tom periodu je došlo svašta novo.
Uzeo sam Razer Seiren Mini za koji sam si 3D printao adapter da stoji na ruci od Ikea Tertial radne svjetiljke.
Lenovo Legion 5 laptop sam kupio primarno zbog faksa, i skroz okej služi specifikacije su R5 4600H + GTX 1650 sa 8GB Rama, dobro bi došao neki upgrade na 16 jer danas je 8 malo...
Preko ljeta sam promijenio grafu došla je 5600xt umjeto Rx 580 8GB, nije neki veliki upgrade ali ni doplata nije bila velika.
I na kraju za Božić dobio na poklon Moondrop Chu IEMove, oduševljen sam s njima za cijenu od 20€, a Razer Deathadder V2 Mini upiknut za BF sa Amazona za 14€.
Da ne bude samo najbolji i najnoviji hardware ali moze posluziti kao prica za dobro djelo.
Cesto prodjem kod nas pijacama gdje se prodaje polovna eletronicka roba i neki dan nadjem plocu sa CPU i hladnjakom, kupim za 5 Eura onako bez znajuci da li je ispravna. Istestiram kod kuce radi, ploca je iz nekog OEM racunara sa i5 650 CPU, ubodem naknadno keks DDR 3 RAM-a od 4GB za 10 Eura, nadjem neki HDD od 500 GB, napojnu uzmem iz starog otpisanog kompa na poslu i jaran koji ima servis mi pokloni kuciste.
Sve radi, windows se podigao i sve me je kostalo punih 15 Eura (jest se dalo kompnenti koje su stajale).
Naravno meni ovakav komp ne treba ali preko tog jarana koji ima servis ce ici kao poklon nekome djetetu losijeg socijalnog stanja kome i ovakva konfiguracija moze uveliko znaciti barem za skole.
Ako nabodem gdje jos kakvu GT 1030 bit ce odlicno.
evo da se i ja pohvalim novim stvarčicama kad je napokon sve stiglo :D
-msi optix mag274qrf-qd novi monitor kupljen u Njemačkoj za BF
2. monitor AOC-24G2U ostavio od stare konfe i sad mi ga se žao rješit pa je kutija na podu :/
-stol kupljen u jysku
-Evga rtx 3080 ftw3 kupljena od kolege forumaša
PC bez grafe kupljen na njuškalu
-Procesor AMD Ryzen 9 5900x
-NZXT Kraken x53, 240mm
-ASUS ROG Strix B550-F v.2
-G.Skill RipJaws V DDR4-3200mhz (2x16gb)
-Samsung ssd 970 evo plus m.2
-Corsair RMx series RM850
-Corsair 4000D Airflow - white
-Crucial-mx500-1tb-ssd-m.2 stavljen iz stare kante
Miš i tipkovnica kupljeni na popustu: HyperX Pulsefire Haste i HyperX Alloy Origins
Evo i moje, prvi white build
GPU: MSI Gaming X Trio RTX 4070TI 12GB
CPU: Ryzen 5 5600 @ 4.9GHz 1.36v all core OC
MBO: ASUS ROG Strix B550 A Gaming
RAM: DDR4 16GB (2x8) G.Skill 3600Mhz Ripjaws V F4-3600C18D-16GVK
COOLER: SilverStone PF360W-ARGB
PSU: ASUS ROG Strix 750w GOLD
SSD: Seagate FireCuda 530 1TB
CASE: Phanteks Eclipse G500A D-RGB White