T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.439
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Ha ha ha
10 godina
bunker kaže...

Ima netko ovdje iskustva kao kupac struje od ht-a ?

Ako uzmem i struju od njih, uz max2, nude mjesecni popust od 45 kn na dve godine....bar me tako uvjerava prodajni predstavnik. Usporedbom vidim da im je osnovna cijena struje ipak malo skuplja od npr Gen-I ....pa neznam koliko onda taj njihov popust nakraju stvarno umanji racun u odnosu na sadasnji...

Pa izracunaj? Ili imas jednotarifno, ili dvotarifno brojilo, pogledaj si cijenu kilowata, potrosnju po zadnjem izracunu i izracunaj :)

8 godina

Nije problem izračun, već me više zanimalo da li se ht naknadno drži tih dogovorenih popusta ili iskemijaju štogod čime popust bude minoran...
15 godina
T-Com Internet

Ja se nakon dugo vremena mislim vratit na, trenutno mi završava ugovor s bnetom.

Ono što sam sklopio, net brzina 100mb, osnovni paket + sportski (sve arene i svi sport klubovi i šta još ide), telefon 1000min prema mobitelima i 5000min prema telefonima = 234kn mjesečno.

Nema naknade za uspostavu poziva.

Ovo za minute, mislim da je nemoguće potrošit u mjesec dana.

Dali imate kakav savjet ili prigovor na t-com, čisto da znam na čemu sam i što me čeka ??

Jedino što ovako na oko mogu usporedit sa bnetom, da ću imat manji broj programa (na bnetu sam imao prošireni paket) i da ću imat veću brzinu neta (na bnetu sam imao 50mb, a da sad produžim ugovor, imao bih 70mb).

Vezano za programe, malo bitniji su mi ovi filmski, a nema ih (tipa cinestar, koje bnet ima 4, a ovdje je jedan, dok je drugi u proširenom paketu, a ostala dva uopće nemaju u ponudi ili recimo tv1000 isto u proširenom).

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Ja se nakon dugo vremena mislim vratit na, trenutno mi završava ugovor s bnetom.

Ono što sam sklopio, net brzina 100mb, osnovni paket + sportski (sve arene i svi sport klubovi i šta još ide), telefon 1000min prema mobitelima i 5000min prema telefonima = 234kn mjesečno.

Nema naknade za uspostavu poziva.

Ovo za minute, mislim da je nemoguće potrošit u mjesec dana.

kako si takav paket dobio? ja sam tako nesto trazio na t-comu ali nula bodova. mozes i pp odg.

14 godina
T-Com Internet

pretpostavljam da je uzeo ultra max3M paket koji zasad najnize ide po 219kn i to ti je to, zoves nekog prodanog predstavnika iz HT-a i kazes hocu to.

Sportski plus ti je 15kn jos uvijek a HBO je bio prije 5kn sad je valjda najniza cifra 29,50kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Da, promocija je neka valjda.

Nego, gdje vidim cijene ostalih paketa i dali se to naknadno moze ukljucit po kakvim promotivnim cijenama ili ??

Ne znam, jer sam vec stavio potpis na ovo gore navedeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

zna li netko kakve su ovo tarife ht-a i gdje se mogu pronaći specifikacije? ponudu sam dobio kao poslovni korisnik.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 22:20 (all_or_nothing).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moralo bi ti u ponudi biti i cijene, opis- ne samo te stavke.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina

cijene imam, ali točnih specifikacija paketa na njihovim stranicama nema, zapravo, uopće ih nema. zanimalo me je li netko već dobio takvu ponudu/tarifu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 22:37 (all_or_nothing).
15 godina
T-Com Internet

Bio sam dugo na VIP internet+telefon za 190kn. i 5mbps download brzine.

Počeli nedavno reklamirat sulude brzine preko onog turbo homeboxa za 130kn. ali kuča mi nije pokrivena 4G signalom pa niš od toga ( probao sam i pokućni od Tele2 i ista priča, nemam 4G u kuči)

Rekoh ajd da pitam jel imaju kakve zanimljive pakete interneta sa primamljivim download brzinama a da nisu preko 200kn i štanga...memaju!

Gledao sam malo kod ostalih "provajdera" ali nisu provajdali niš sa čime bi mali čovjek bio zadovoljan i onda sam se slučajno našao na t-com chatu i pitao za jednu zanimljivu opciju koju nađoh na njihovim stranicama:

Pojedinačna usluga pristupa internetu putem MAXadsl-a
MAXadsl 20/2 + Flat

Neograničen (Flat) internetski promet

Brzina 14-20 Mbit/s download

Brzina 1,4-2 Mbit/s upload

141,43 kn/mj
cijena uz postojeću telefonsku liniju
i ugovor na 24 mj.

Naručite
Produljite ugovor

To mi se učinilo primamljivo za "bakar" sa paricom propusnosti do max.20mbps kakvu imam  ALI...moj broj je u VIP-u pa su rekli da ne mogu osim ako mi broj nije njihov i tako su mi ponudili da se prebacim u T-Com za 169kn u šta ulazi telefon+internet sa 20mbps.

Kaj o tome vi mislite? Jel to ok ili ima nešto bolje?

Dao sam preko telefona sve podatke koje je tražio i reko da će oni sve riješiti i jedino da će me tada nazvati serviser da dogovorimo ugradnju.

Zanima me također jel će mi on dati da potpišem ugovore ili se to sve može i bez podpisivanja u papirnatom obliku?

Na šta sve trebam obratiti pozornost?

Pričate o nekoliko vrsta modema, koji je najbolji koji mogu dobiti i da li uopče mogu zahtjevati određeni?

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 22:05 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

@andy

Pročitaj par stranica unazad kaj su meni ponudili za 149 kn mjesečno, plus 45 kn mjesecnog popusta na struju ( ako znaci uzmem od njih telefon, net i struju ) : Flat voice i 1000 min prema mobilnima, sve bez uspostavd poziva, flat net brzine 20 a uz 10 kn nadoplate brzinu do 50 ( vdsl ), caller id, bežični panasonic....

Ht ti ima vise prodajnih kanala i svaki od tih kanala ima neke stvari koje moze ponuditi jeftinije od drugih kanala...

.
12 godina
T-Com Internet

ima li tko da je presao sa bnet kablovske na t-com optiku ? 

trenutno imam 30/5 (uskoro 120/15mbit) kod bneta ali planiram se seliti uskoro u zgradu u kojoj ce biti dostupna optika

posto dosta igram online, zanima me ima li drasticne razlike u latenciji izmedju kablovske i optike? 

mislim malo mi vrijedi tih 30 ili 120mbita ako zalaga svaki put kad cura pocne koristiti internet (bilo voip ili surfanje preko tableta) pa me zanima pomaze li optika u tim slucajevima

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Pa nema bolje od optike, kaj se bojiš?

btw: ja cu ipak umjesto t-com interneta uzeti H1.

Nude mi za 149kn. bez ugovorne obaveze vdsl od min.20mbps.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 15:34 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

pa bojim se smeca od t-comovaca

ne zelim prelaziti sa jednog smeca na drugo ako necu osjetiti nikakvu razliku u radu, a pritom cu placati 20+kn vise mjesecni racun

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

kako mislis "min 20mbps"? obicno nude DO XY mbps.

ps. ako je tvoj nick ista osoba iz eRepublik-a (HLD) iz davnih godina, pozdrav! :)

15 godina
T-Com Internet

Ak imaš dostupnu optiku, ne dvoumi se!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Fanu kaže...

ima li tko da je presao sa bnet kablovske na t-com optiku ? 

trenutno imam 30/5 (uskoro 120/15mbit) kod bneta ali planiram se seliti uskoro u zgradu u kojoj ce biti dostupna optika

posto dosta igram online, zanima me ima li drasticne razlike u latenciji izmedju kablovske i optike? 

mislim malo mi vrijedi tih 30 ili 120mbita ako zalaga svaki put kad cura pocne koristiti internet (bilo voip ili surfanje preko tableta) pa me zanima pomaze li optika u tim slucajevima

tnx

Ja sam ti na t-com optici pa pitaj ak te kaj zanima, inace moram ti rec da su brzine prema inozemstvu nis posebno cak znaju padat vise nego kablovska

8 godina
neaktivan
T-Com Internet

andi.cro - baš je suprotno. Oni na paket od 139kn mjesečno mogu prebacit samo one koji nemaju postojeći priključak kod njih.

0 0 hvala 0
15 godina
hrca02 kaže...
andi.cro kaže...

kako mislis "min 20mbps"? obicno nude DO XY mbps.

ps. ako je tvoj nick ista osoba iz eRepublik-a (HLD) iz davnih godina, pozdrav! :)

Pa rekli su mi tak, da cu imati vdsl i tarifu od 20mbps koja ce mi uvijek biti raspoloziva a da mi takodjer poklanjaju maximalnu brzinu koja mi fizički može biti isporucena sukladno okolnostima.

btw: nisam ja taj Andi na kojeg ti misliš.

15 godina
IcyTexx kaže...

andi.cro - baš je suprotno. Oni na paket od 139kn mjesečno mogu prebacit samo one koji nemaju postojeći priključak kod njih.

Pa ja sam trenutno ns VIP-u i prebaciti cu se na H1 i za 149kn mi nude ono što sam napisao i još nemam ni ugovorne obaveze koju svi drugi zahtijevaju!

8 godina
neaktivan

Govorim za HT.

Kod HT-a si pod ugovorom, ali kad pogledaš uvjete, smiješni su - lagano je raskinut kad god želiš uz minimalne troškove.

Od 10.08.2015. uvodi se novi MAX2 XS paket za privatne korisnike koji se sastoji od telefonske linije bez uključenih minuta razgovora u mjesečnu naknadu (ostvareni govorni promet se obračunava prema cijenama za tarifni paket Halo Super 60), ADSL pristupa internetu s brzinom od 2048/256 kbit/s do 4096/512 kbit/s) te bez Internet prometa uključenog u mjesečnu naknadu (ostvareni Internet promet se obračunava u blokovima od 512 MB po cijeni 15,20 (bez PDV-a) te 19,00 kn (s PDV-om) za svaki započeti blok prometa). Cijena MAX2 XS paketa bez obveznog trajanja ugovora je: 87,20 kn (bez PDV-a) te 109 kn (s PDV-om). Cijena MAX2 XS paketa uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci je: 84 kn (bez PDV-a) te 105,00 kn (s PDV-om). Cijena MAX2 XS paketa uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca je: 79,20 kn (bez PDV-a) te 99 kn (s PDV-om). Ako tijekom razdoblja obveznog trajanja Pretplatničkog ugovora za MAX2 XS paket (dalje u tekstu: Pretplatnički ugovor) korisnik, odnosno Pretplatnik jednostrano raskine Pretplatnički ugovor ili ako krivnjom Pretplatnika dođe do raskida Pretplatničkog ugovora, Pretplatnik je obvezan HT-u platiti mjesečnu naknadu za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora ili drugu naknadu u visini popusta na iznos mjesečne naknade koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za Pretplatnika. Popust na iznos mjesečne naknade predstavlja razliku između zbroja cijena mjesečnih naknada pojedinačnih usluga unutar MAX2 XS paketa i iznosa mjesečne naknade ugovorenog MAX2 XS paketa (uz ugovoreno obvezno trajanje ugovora), pomnoženo s brojem mjeseci tijekom kojih se korisnik koristio MAX2 XS paketom uz obvezno trajanje ugovora. Mjesečni iznos popusta koji korisnik ostvaruje na iznos mjesečne naknade je za: MAX2 XS uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci 3,2 kn (bez PDV-a)/4,00 kn (s PDV-om), a za MAX2 XS uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca 8,00 kn (bez PDVa)/ 10,00 kn (s PDV-om).

Znači ako želiš otkazati ugovor kojeg si dogovorio na 24 mjeseca, plaćaš (broj mjeseci koji si koristio)*10kn.

Ove cijene gore su niske jer fali 40kn za flat. Iako piše da je max brzina 4mbps, meni su na dva priključka aktivirali gratis 20mbps i 40mbps.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 0:53 (IcyTexx).
12 godina
roby27 kaže...
 Ja sam ti na t-com optici pa pitaj ak te kaj zanima, inace moram ti rec da su brzine prema inozemstvu nis posebno cak znaju padat vise nego kablovska

na kojoj si brzini, koliko placas paket i igras li sta online (tj koliki ti je ping) ? ako vas je vise u stanu/kuci spojeno na net, imas li problema sa latencijom (tipa ako sestra surfa na ipadu, osjetis li ti to na svom kompu u smislu da imas veci ping u igrama)?

btw kad ti brzina pada? meni se to ne dogadja na bnetu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 8:28 (Fanu).
15 godina
T-Com Internet

....

0 0 hvala 0
17 godina
IcyTexx kaže...

Govorim za HT.

Kod HT-a si pod ugovorom, ali kad pogledaš uvjete, smiješni su - lagano je raskinut kad god želiš uz minimalne troškove.

Od 10.08.2015. uvodi se novi MAX2 XS paket za privatne korisnike koji se sastoji od telefonske linije bez uključenih minuta razgovora u mjesečnu naknadu (ostvareni govorni promet se obračunava prema cijenama za tarifni paket Halo Super 60), ADSL pristupa internetu s brzinom od 2048/256 kbit/s do 4096/512 kbit/s) te bez Internet prometa uključenog u mjesečnu naknadu (ostvareni Internet promet se obračunava u blokovima od 512 MB po cijeni 15,20 (bez PDV-a) te 19,00 kn (s PDV-om) za svaki započeti blok prometa). Cijena MAX2 XS paketa bez obveznog trajanja ugovora je: 87,20 kn (bez PDV-a) te 109 kn (s PDV-om). Cijena MAX2 XS paketa uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci je: 84 kn (bez PDV-a) te 105,00 kn (s PDV-om). Cijena MAX2 XS paketa uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca je: 79,20 kn (bez PDV-a) te 99 kn (s PDV-om). Ako tijekom razdoblja obveznog trajanja Pretplatničkog ugovora za MAX2 XS paket (dalje u tekstu: Pretplatnički ugovor) korisnik, odnosno Pretplatnik jednostrano raskine Pretplatnički ugovor ili ako krivnjom Pretplatnika dođe do raskida Pretplatničkog ugovora, Pretplatnik je obvezan HT-u platiti mjesečnu naknadu za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora ili drugu naknadu u visini popusta na iznos mjesečne naknade koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za Pretplatnika. Popust na iznos mjesečne naknade predstavlja razliku između zbroja cijena mjesečnih naknada pojedinačnih usluga unutar MAX2 XS paketa i iznosa mjesečne naknade ugovorenog MAX2 XS paketa (uz ugovoreno obvezno trajanje ugovora), pomnoženo s brojem mjeseci tijekom kojih se korisnik koristio MAX2 XS paketom uz obvezno trajanje ugovora. Mjesečni iznos popusta koji korisnik ostvaruje na iznos mjesečne naknade je za: MAX2 XS uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci 3,2 kn (bez PDV-a)/4,00 kn (s PDV-om), a za MAX2 XS uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca 8,00 kn (bez PDVa)/ 10,00 kn (s PDV-om).

Znači ako želiš otkazati ugovor kojeg si dogovorio na 24 mjeseca, plaćaš (broj mjeseci koji si koristio)*10kn.

Ove cijene gore su niske jer fali 40kn za flat. Iako piše da je max brzina 4mbps, meni su na dva priključka aktivirali gratis 20mbps i 40mbps.

Sta zelis reci da ako pretplatnik otkaze nakon mjesec dana da ce platit 230kn?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
na kojoj si brzini, koliko placas paket i igras li sta online (tj koliki ti je ping) ? ako vas je vise u stanu/kuci spojeno na net, imas li problema sa latencijom (tipa ako sestra surfa na ipadu, osjetis li ti to na svom kompu u smislu da imas veci ping u igrama)?

Na optici sam 100/20, nema govora o nekakvim padovima, max tv radi, žena surfa na tabletu i brzina je 94/24 Mbs a ping prema Hamburgu 24 ms i naravo igram online istovremeno.

Da i dva mobitela su stalno na Wi Fi.

Mislim da ne možeš tražiti ništa bolje od optike jer je neusporediva s koaksijalcem. Priču o tome da je koaksijalac bolji od optike prodavao je i meni tip i Bneta naravno...

battlelog pukycro
8 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Sta zelis reci da ako pretplatnik otkaze nakon mjesec dana da ce platit 230kn?

Ne, 1*10kn.

Ako otkaže nakon 23 mjeseca, onda je 23*10kn (zapravo nije, isplativije je platit 99kn - mjesečna naknada za ostatak razdoblja oveznog trajanja ugovora).

Prevedeno, ako otkažeš tokom trajanja ugovora, moraš im platiti razliku do pune cijene usluge do tog trenutka kada otkazuješ, a to je broj mjeseci korištenja usluge od početka ugovora puta popust koji si mjesečno ostvario. Naravno, ako je to isplativije od toga da im isplatiš razliku trenutno plaćenog do cijene tarife s popustom puta 24 mjeseca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 18:48 (IcyTexx).
17 godina
Mislim da krivo mislis....
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
T-Com Internet
Upravo sam produžio ugovor.
Do sada sam imao MAX3L HBO i brzinu 10 Mbit/s, preko uključene Turbo opciju i to je išlo bez problema. Lokacija je ista. Žica je ista. Router je osta isti, prominija san samo MAXTV prijemnik. Međutim, sad, nakon produženog ugovora (Max3 Biram) brzina mi je opet smanjena na osnovnu brzinu i ne može se podignit pomoću turbo opcije. Postoji li neki drugi način da se poveća brzina (Navodno je u paketu "brzina do 50 MBit/s", citat završen )

0 0 hvala 0
13 godina
IcyTexx kaže...

djigibao kaže...
Mislim da krivo mislis....

"Razlika izmedu zbroja cijena mjesecnih naknada pojedinacni usluga i iznosa mjeseca naknade ugovorenog paketa, pomnozeno s brojem mjeseci"

Isto je uvedeno i u Iskonu (grupacija) ukoliko je ugovor produzen, a ne na novo sklopljen (mislim da je isti slucaj i ovdje jer se naplacuje i ukljucenje u tom slucaju) placa se akcija tj. popust pomnozen sa brojem mjeseci koristenja usluge. Znaci ako je popust 30 kuna * recimo 6 mjeseci usluge - cifra je 180kn, ali nije tkao kod svih operatera.

Naravno, najbolje je pitati i traziti ispis troskova i paziti da ne ukljuce opremu u tu cijenu, jer se ona vraca, a oni ju vole ukljuciti u cijenu jer ljudi odustaju kada vide cetverroznamenkaste brojke

Filko Garbin kaže...
Upravo sam produžio ugovor.
Do sada sam imao MAX3L HBO i brzinu 10 Mbit/s, preko uključene Turbo opciju i to je išlo bez problema. Lokacija je ista. Žica je ista. Router je osta isti, prominija san samo MAXTV prijemnik. Međutim, sad, nakon produženog ugovora (Max3 Biram) brzina mi je opet smanjena na osnovnu brzinu i ne može se podignit pomoću turbo opcije. Postoji li neki drugi način da se poveća brzina (Navodno je u paketu "brzina do 50 MBit/s", citat završen )

Kljucna je ova rijec "do" 50Mbit/s, kolika je donja granica paketa? Nacin ograđivanja, do 50 moze znaciti i 10 recimo, naravno postoji donja granica pa manje onih 30% jer su duzni isporuciti 70% i eto, oni su upravu

Na njihovoj stranici 

Najveća dostupna brzina interneta u paketu ovisi o vrsti infrastrukture (bakrena ili optička) i tehničkim uvjetima vašeg kućnog priključka kao što su kvaliteta linije i kućnih instalacija ili udaljenost od telefonske centrale. Osnovna brzina na bakrenoj infrastrukturi iznosi do 20  Mbit/s (download).
Osnovna brzina na optičkoj infrastrukturi iznosi 50 Mbit/s (download). Za MAX2 i MAX3 Premium pakete osnovna brzina na bakrenoj infrastruktori iznosi do 50 Mbit/s, na optičkoj infrastrukturi 100 Mbit/s (download). Dostupnost navedene optičke brzine ovisi o raspoloživosti optičke infrastrukture. (Pristup 21.6)

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice