Provođenje instalacije od razvodne kutije do modem

poruka: 80
|
čitano: 25.790
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Provođenje instalacije od razvodne kutije do m
Posmatrač kaže...
sandokan111 kaže...

HAhahahaha, tipicni cop out neznalice :)

Nemoj se brukati jer ne znas sa kim pricas.....

Ne trolaj i uvlaci me u thread koji normalno ide. Itekako znam s kim pricam, lik je klaun vec 10g i buba gluposti po internetu, dokazano sto puta vec na ovom forumu. Sad nek thread ide dalje.

5 mjeseci

Pozdrav, ulogirao sam se samo da ovo napisem.

Radim u HT-u kao tehnicar 5 godina, i ovo sto Sandokan pise nema veze sa stvarnoscu, sve je to samo njegovo osobno misljenje koje nije istinito.

U zgradi je odgovoran vlasnik zgrade ili suvlasnik( obicno imaju firmu za sanacije , javiti se predstavniku stanara) a u stanu, kuci je odgovoran vlasnik kuce/stana, i tu prica zavrsava.

Dal vam plinara provodi plinske cijevi po kuci?

Mislim da ne, dovedu plinsku kutiju do fasade, dalje si sam provlaci kako zelis?

Dal vam HEP provlaci struju kroz stan?

Isto mislim da ne. Pa zakljucite dalje sami.

Znaci ako nemas instalaciju ili pripremu, ide storno naloga.

Ako imas smetnju kao aktivni korisnik na kucnoj instalaciji?

Ide zamjenska mobilna usluga preko sim kartice, ili iskljucenje iz tehnickih razloga bez placanja penala ako odbijas rjesiti instalaciju ili odbijas zamjensku uslugu.

LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 18:26 (Optikataka).

2 0 hvala 1
5 mjeseci

Samo da nadodam, postoji tehnologija supervektoring na kabinetima gdje apsolutno moze losa instalacija jednog korisnika narusiti druge na tom kabinetu, ali je prednost sto daje puno vece brzine nego obican vdsl bez supervectoringa

0 0 hvala 0
13 godina
Trebam savjet, dakle od dolazne tcom linije je provucen Cat7a S/PTF kabel do rutera, jos nista nije spojeno pa me zanima kako najbolje to sve pospajati dakle od tcom kabela preko Cat7a to DSL ulaza u ruter, hvala?!

0 0 hvala 0
5 mjeseci

Provuces kabel kako god znas i umijes od razvodne kutije do mjesta di ce biti modem, ako moze podzbukno kroz cijev, tehnicar ce zakrimpati i spojiti na razvodnoj kutiji, za dolazni dsl ti ne treba cat7 vec samo jedna parica , tj 2 bakrene zice. Ali moze se iskoristiti od tih 8 zica u cat7 kablu samo dvije

13 godina
Kabel je vec provucen, mogu li na drugi kraj Cat7 spojiti Cat7 keystone i onda iz njega obicnim telefonskim do RJ11 dsl porta na modemu (vjerujem da RJ11 moze u RJ45 keystone? Ili mozda sa ovim kabelom, ima RJ45 na jednom a RJ11 na drugom kraju?
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 15:01 (duskoskoko).
13 godina
Kabel je vec provucen, mogu li na drugi kraj Cat7 spojiti Cat7 keystone i onda iz njega obicnim telefonskim do RJ11 dsl porta na modemu (vjerujem da RJ11 moze u RJ45 keystone?
9 godina

Možeš, samo neka na drugo strani spoji na plavu i plavo bijelu i nijednu drugu. Ti onda spojiš obični tel. kabel u taj keystone (RJ11 ili RJ45) a drugu stranu u modem (obično RJ11).

13 godina
Mislis na plavo/plavibijelu od Cat7 kabela spojiti na jednu paricu od dolaznog tcom kabela?
9 godina

Tako je.

10 godina
Optikataka kaže...

Radim u HT-u kao tehnicar 5 godina, i ovo sto Sandokan pise nema veze sa stvarnoscu, sve je to samo njegovo osobno misljenje koje nije istinito.

U zgradi je odgovoran vlasnik zgrade ili suvlasnik( obicno imaju firmu za sanacije , javiti se predstavniku stanara) a u stanu, kuci je odgovoran vlasnik kuce/stana, i tu prica zavrsava.

Mislim da ne, dovedu plinsku kutiju do fasade, dalje si sam provlaci kako zelis?

Ide zamjenska mobilna usluga preko sim kartice, ili iskljucenje iz tehnickih razloga bez placanja penala ako odbijas rjesiti instalaciju ili odbijas zamjensku uslugu.

LP

Evo iz prve ruke... meni je HT dovukao optiku na objekat (višeobiteljska) i onda su neki njihovi kooperanti (čakovčani... zaboravio sam ime firme) razveli do svakog stana do razvodne kutije unutar stana (imao sam viška bužira - mislilo se unaprijed). Dalje samo došao tehničar spojiti router i to je to. Čakovčani nepuna dva dana (jedno popodne i jedno prijepodne i još malo... popili, pojeli... svima super) proveli u mom objektu... da nije bilo bužira išli bi nadžbukno.

13 godina
Da te jos malo gnjavim🤪Plavo/ plavo bijela ide na dolazni tcom kabel zica na zicu i izolir? Bar tako kaze puno njih da je to najbolji spoj. Ako je tako mogu li onda i umjesto keystona isto direktno zica na zicu i u to slucaju koje dvije zice se spajaju sa telefonskog kabela na Cat7 plavu/plavo bijelu? U slucaju keystona koji sistem spajanja ide A ili B?
9 godina

Dolazni HT kabel (1 par zica, recimo zuta i zelena) -> spoj na tvoj kabel na plavu i plavo bijelu (kako cete izvesti ovaj spoj je na vama - izolirka, wago, najidealnije bi bila kutija sa krone regletom) -> tvoj kabel po kuci -> keystone kod modema (po B standardu uvijek, bez prevelike rasprave - mada je tebi svejedno jer su po A i B rasporedu plave na sredini) -> RJ11 ili RJ45 (bolje 45 veci konektor, bolje drzi) krimpan na cetverozilni "telefonski" ili koji god drugi, bitne su samo "srednje" zile - 4 i 5 na RJ45, 2 i 3 na RJ11, kako su okrenute svejedno -> RJ11 u modem, koriste se 2 i 3, 1 i 4 krimpas radi mehanike - cvrstoce.

Poanta price - od pocetka, od HTovog kabela do modema, ti koristis samo "srednje" pinove na konektorima. 

13 godina

Da kuzim, da li misliš da je ovaj kabel dobar, ima RJ45 na jednoj strani za keystone i RJ11 na drugoj za adsl utor na modemu. Već je napravljen i tip tvrdi da je 100% bakar ne CCA?Hvala!

Kabel RJ45 to RJ11

9 godina

Bacanje novaca. Nakrimpaj ga sam ili nek ti tehnicar slozi...

16 godina

uz napomenu, kad se ista utičnica koristi za mrežu i liniju (srednji plavo-bijeli par-parica), tad je to ograničeno na fast-100mbsp, dok gbe-1000 (i više 2,5-10..) traži svih 8 žica, duplo. Tad se ne smiju 'miješati' tj ovisi kako se razvedu utičnice-kablovi..

-za liniju (do modema) može i običan telefonski kabel, može i rj11 konektor, kompatiblino s rj45, tj samo je fizički manji-isti, ali i mehanički je tako 'klimavije', pa je bolje-čvršće koristiti rj45 konektor tj često modem umjesto rj11 ima rj45 ali to je samo veći-čvršći konektor..

-to može biti 'problem' tj ograničenje brzine, jer se upravo tako prije kojeg desetljeća 'štedjelo' na kablu, provlačenje.. pri čemu kuće često imaju priključak u podrumu ili tavanu i nije baš jednostavno provući novu žicu, pa je relativno često korištena za oboje, no tad je ograničenje 100, a sad svi žele brže, pa ako netko ima problem vjerojatno je to uzrok..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2024 9:40 (ihush).

1 0 hvala 1
7 godina

Postavili su mi ovaj tjedan razvodni ormarić s optikom (t-Com)na tavan. Sad bi ja sam povukao optički kabel od razvodne kutije do mjesta gdje mi router.

Gledam na netu gdje kupiti optički kabel i vidim da ima različitih konektora, koji meni trebaju? LC-APC, SC-APC, neki treći...?

0 0 hvala 0
16 godina

-kupiš odgovarajući, tj onaj koji oprema koju imaš ili ćeš tek pribaviti podržava.. a to vjerojatno nije router nego modem-linija .. za router ti treba mrežni kabel RJ45 npr cat5e-cat6..

-zatim kad hipotetski pribaviš opremu, konektore.. to treba napraviti, alatom.. koji imaš? znaš cijenu ili koristiti?

-djelatnik tcoma je postavio opremu, optički modem-liniju i router (mreža+wlan.. +iptv itd.), sve ti radi, imaš internet-tv? .. ti dalje relativno lako možeš postavljati kućnu mrežu, lan-wlan, optiku samo ako imaš opermu-znanje-alat..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina

Nemam nikakve opreme, samo bi htio sam (bez tehničara) provuci kabel od kutije na tavanu do mjesta gdje će mi biti modem-router ( koji će mi donijeti tehničar operatera) 

Sad je pitanje koji optički kabel trebam kupiti, odnosno koje konektore kabel treba imati?
Fotka ormarića https://postimg.cc/gallery/NTBqWt0

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 22:27 (gregorypek).

0 0 hvala 0
9 godina
Optikataka kaže...

LP

Vid ove bisere haha. Od straha da mu ne odgovorim ni quotao nije da mi se pojavi gore notifikacija :)))) kakvih klanunova po netu ima. Napises hrpu pasusa i onda sam sebe pobijes s jednom jedinom recenicom. Da uklonimo sikaru od stabla

Sto naravno znaci da usluge nema, ugovor se raskida, i HT kao jedan od ugovornih stranaka ima mogucnost raskinut ugovor. Isto kao i korisnik. Jesi u ovom svom trabunjanju od pasusa uopce ista od toga pobio? Ne, bubas gluposti i zavrsis na mome. Ovaj levat tehnicar s pocetka je precvikao liku zice. Ugovor nije storniran, usluga je nastavila dalje ici a on usluge nema jer je lik unistio njegovu opremu.

Na ove druge gluposti sto pises nema uopce smisla odgovarat kad si ocito fake nick kojeg grize vec duze vrijeme da nije u pravu na internetu pa se vjerojatno vise ni pojavit neces.

Optikataka kaže...

Samo da nadodam, postoji tehnologija supervektoring na kabinetima gdje apsolutno moze losa instalacija jednog korisnika narusiti druge na tom kabinetu, ali je prednost sto daje puno vece brzine nego obican vdsl bez supervectoringa

De upali chatgpt da ti par stvari napise.

miki_the_pirat kaže...

Evo iz prve ruke... meni je HT dovukao optiku na objekat (višeobiteljska) i onda su neki njihovi kooperanti (čakovčani... zaboravio sam ime firme) razveli do svakog stana do razvodne kutije unutar stana (imao sam viška bužira - mislilo se unaprijed). Dalje samo došao tehničar spojiti router i to je to. Čakovčani nepuna dva dana (jedno popodne i jedno prijepodne i još malo... popili, pojeli... svima super) proveli u mom objektu... da nije bilo bužira išli bi nadžbukno.

Normalno da su ti proveli. Sve je njima u interesu da storniraju ugovore radi ovakvih stvari. I normalno da imaju vanjske suradnike jer im je jeftinije platit vanjsku firmu i kompenzirat se tako nego imat djelatnike koji su zaduzeni samo za ovo stalno na placi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice