Ljubitelj sam analogije, ali danas se hi-end sustav ne može zasnivati isključivo na analogiji jer su digitalni izvori već duže vrijeme bez problema ravnopravni, ako ne i bolji od analogije. Nove LP ploče potječu ionako s digitalnih izvora pa je i tu upitno govoriti o analogiji dok stare, analogne LP ploče, poput mojih, više ne mogu pružiti kompletni užitak. Koliko se god trudiš ne možeš u glavi eliminirati zvukove mehaničkih oštećenja brazdi. Ali još uvijek postoji ona ljepota rituala stavljanja ploče na gramofon. Ipak time se dobiva samo nostalgija za mladošću, a ne nekakav posebni užitak slušanja hi-end zvuka. Pojedini streaming servisi su vrhunske kvalitete i audiofilija se neminovno okreće njima pa se već sada može reći da je uz amp i zvučnike eksterni dac postao srce sustava.
Još uvijek ima izdavača koji posjeduju originalne Master magnetofonske trake i sa njih skidaju materijal za novi tisak ploča.
Slažem se da nema više toliko kvalitetnih izdavaća koji imaju kvalitetan tisak, tako da je i nekad prosječni Jugoton bolji od njih (ako imaš oćuvanu ploču).
Glede habanja ploća, pravi ljubitelji imaju najmanje jedan original iste u rezervi i još neke primjerke istog naslova od ostalih izdavaća, perače ploča i sl.
Jedan kolega ima tako cca 2-3 tisuće ploča i kada je neka "višak" ili se malo istroši mogu je kupiti od njega. Za mene je ok jer je još uvijek u odličnom stanju.
Streaming servisi su ok (i sam koristim Tidal; preko Roon-a), ali još uvijek nisam toliko siguran u porijeklo izvora, makar pisalo 16/44 ili 24/192 na ekranu.
Flacevi sa mojih HDD/SSD-a još uvijek bolje zvuče.