Ovaj podatak o problemima s pouzdanoscu nisam nigdje vidio, ali kao sto sam i rekao Dynaudio mi je osobno favorit i odluka pada na njega najvjerojatnije...
Plus ima ova jedna zanimljiva spravica sto se moze koristiti uz njih i jako je prakticna:
https://www.dynaudio.com/home-audio/connect/connect
E sad ako je tko slusao neku verziju dynaudio pasive/aktive, sve je dobrodoslo...jedan kolega ima Dynaudio Xeo 2, malu verziju Xea 20, i kaze da je preodusevljen zvukom, naprosto ne moze vjerovati sto te male kutijice mogu, a on me zapravo i nagovarao na njih :)
I to što je, ako je i kada je netko slušao neku aktiv/pasiv verziju Dynaudio kutija ti neće puno pomoći.
Kolega Zoki B je imao Dynaudio; kolega lmutak ima Dynaudio, ali svaki sa drugačijom amplifikacijom u potpuno različitim sobama i prostorima, sa drugačijim ožičenjima i uvjetima korištenja, pa ti njihova iskustva neće pružiti nikakvu satisfakciju velikog saznanja, jer, ako sam dobro razumio - ti pucaš na AKTIVNE Dynaudio zvučnike, a, ako sam opet dobro shvato - u njima je njihovo, Made by Dynaudio pojačalo sa potpuno drugačijim ustrojem, načinom i modelom rada od pojačala koje rabe (u svojim okolnostima) navedeni kolege.
Ako me pamćenje služi, kolega Zoki B ima Roksan pojačalo, kolega lmutak ima Marantz... dakle - pojačala vanjskog tipa koja ama baš nikakve veze sa pojačalom kakvo ćeš ti (eventualno) kupiti, dobiti i koristiti u svojim okolnostima. Veze s vezom nema. DA pojednostavimo:
Zvuk njihovih Dynaudio kutija može biti totalno različit od zvuka koji ćeš ti imati. Pod tim "totalno", naravno, nemoj misliti da će kod tebe basovi svirati visoko, a trebli nisko... ne... ali, mislim na boju zvuka, prostornost, separaciju kanala, dubinu stereo slike, definiciju zvuka, naglašenos ili nenaglašenost pojedinog zvučnog spektra i slično.
Dynaudio kod njih ne mora (generalno) zvučati kao Dynaudio kod tebe... i neće, to je sigurno (razloge sam upravo naveo).
Neka te ovo ne omete u odluci. Dynaudio koje si naumio kupiti su vrlo dobar izbor i nećeš ni malo pogriješiti, samo, očekivati ovdje neku veliku realnu usporedbu na osnovi onoga što kolege imaju - zaboravi.
I ja sam nekad imao Kef zvučnike, davno, Kef C75, pa mi ne pada na pamet davati mišljenje o tome kakav je zvuk, sada, kad su i tebi bili interesantni. Moji su KEFovi svirali tada, s mojom tadašnjom elektronikom u mom prostoru i to veze nema sa KEFom koji ti danas gledaš (ako još gledaš, a bilo bi dobro da ne gledaš).