Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.366
|
čitano: 1.264.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Pozdrav!

Zanimaju me vaša iskustva sa Beats sluškama (ako je netko posjedovao neki od modela).

Isplati li ih se uopće uzeti (radi se o malo višem cjenovnom rangu)? Vidim da se ljudi žale na kvalitetu zvuka, govore da uopće ne valja i da se ne isplati za tolike pare.

Trebaju mi neke over-ear sluške za laptop (planiram si zemiti Macbook, ali još razmišljam) i mobitel (iPhone). Prvenstveno me zanima udobnost jer imam uši srednje veličine...

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
Vavoom kaže...

Pozdrav!

Zanimaju me vaša iskustva sa Beats sluškama (ako je netko posjedovao neki od modela).

Isplati li ih se uopće uzeti (radi se o malo višem cjenovnom rangu)? Vidim da se ljudi žale na kvalitetu zvuka, govore da uopće ne valja i da se ne isplati za tolike pare.

Trebaju mi neke over-ear sluške za laptop (planiram si zemiti Macbook, ali još razmišljam) i mobitel (iPhone). Prvenstveno me zanima udobnost jer imam uši srednje veličine...

Nisam ih nikada imao ali su generalno na losem glasu.

Nisi tacno naveo cjenu koju si voljan dati ali opet smatram da su xm5, Momentum 4, ATH-M50x bolji izbor. 

Ako vec ides na laptop i mobitel od jabuke zasto ne i Airpods Max ako se ima novca za njih. 

Ako ti je udobnost glavni zahtjev onda bih ti preporucio slusalice koje imaju veliki obim jastucica tako da uho udje u potpunosti u njih i da jastucic ide oko uha po kozi glave. 

Meni iskreno ne gode modeli koji prave pritisak na usnu skoljku jer se vremenom uho zamori od tog pritiska. 

Imam stari model Sennheised HD 4.40 i nikada mi nisu prijale bas radi toga.

4 mjeseca
Vavoom kaže...

Pozdrav!

Ako slušaš hip-hop mogu proći jer su naglašeni basovi za taj beat odnosno vrstu glazbe, ali svakako preporučujem nešto kvalitetnije i zvučnijeg imena koje nešto ipak i znači u audio svijetu.
 Sa kojom cifrom raspolažeš ?

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
14 godina

Nakon godinu i 3 mjeseca HyperX cloud II bežične,počele proizvodit "hissing" zvuk/šum nakon šta se upale, nebitno dal je dongle spojen na komp/konzolu.Firmware je updejtan.Kada se nešto pusti i pojača, ne čuje se.Ali kad su u "praznom hodu" dok ništa ne slušam baš smeta.Jel ima netko iskustva sa time?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam imao sličan problem s jednim zvučnicima, čulo se tiho pucketanje kada ništa ne svira iz njih. Na kraju je problem bio što mi je router bio pokraj kompa ali ga jednostavno nisam imao gdje preseliti u stanu. Čim sam ugasio WiFi na routeru pucketanje bi prestalo, ne znam imaš li ti u blizini kakav uređaj da bi mogao smetati? Jesi probao dongle u drugi usb port uključiti? Možda da probaš sa usb extenderom pa da se dongle može odmaknuti od ostale elektronike? Mogu li se te slušalice spojiti kao BT bez dongle-a? Čisto da se može eliminirati barem nešto kao uzrok problema?

14 godina

Dongle je potpuno nebitan, on je u ladici, slušalice samo upalim i čuje se.Otišao sam na drugi kat gdje nema rutera, nije do toga.Guglao sam i dosta ljudi ima taj problem.Navodno žičane nemaju taj problem.

5 godina
Dr. Vicko kaže...

Nisam ih nikada imao ali su generalno na losem glasu.

Nisi tacno naveo cjenu koju si voljan dati ali opet smatram da su xm5, Momentum 4, ATH-M50x bolji izbor. 

Ako vec ides na laptop i mobitel od jabuke zasto ne i Airpods Max ako se ima novca za njih. 

Ako ti je udobnost glavni zahtjev onda bih ti preporucio slusalice koje imaju veliki obim jastucica tako da uho udje u potpunosti u njih i da jastucic ide oko uha po kozi glave. 

Meni iskreno ne gode modeli koji prave pritisak na usnu skoljku jer se vremenom uho zamori od tog pritiska.

Ako slušaš hip-hop mogu proći jer su naglašeni basovi za taj beat odnosno vrstu glazbe, ali svakako preporučujem nešto kvalitetnije i zvučnijeg imena koje nešto ipak i znači u audio svijetu.
 Sa kojom cifrom raspolažeš ?

Mislim ne dati više od 550€, ali mi trebaju neke koje podržavaju Airplay iz već navedenih razloga.

Airpods Max sam prvobitno htio ali mi baš i ne odgovara dizajn, pa sam onda u obzir dodao Beatsice ali kad sam čuo da nisu nešto...odlučih ovdje pitat.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
13 godina
Vavoom kaže...

Pozdrav!

Pozdrav kolega, ovo su moja iskustva ukratko! 

Imam i iPhone 16Pro Max, iPad 12.9 5th edition i MBP sa M1 procesorom, kao Appleov eco sustav, ali i B&W Px8 i Pi8 slušalice, o Px8 sam uradio svoju recenziju, mogu ju uvijek nadograditi, a Pi8 tek upoznajem, ali uživam na najjače! 

Ako imate kakvih pitanja, slobodno navedite, apropos Px8 samo mogu kazati da traju i traju, prvi puta kada sam ih otpakirao, imale su oko 66% bakterije i durale dkorom dva tjedna po dva sata prosjek akcije! 

ATJ Lučko
11 godina

Ne znam što pravi audiofili misle mo njima, ali meni je Marshall Mayor 5 kvantni skok sa dugogodišnjeg korišćenja kojekakvih konfekcija.
Bluetooth povezivanje sa mobitelom je jednostavno, ali wireless sa PC nikako ne ide. Čitajući upute ne razaznajem da li je to uopće moguće?

0 0 hvala 0
13 godina
paor kaže...

Ne znam što pravi audiofili misle mo njima, ali meni je Marshall Mayor 5 kvantni skok sa dugogodišnjeg korišćenja kojekakvih konfekcija.
Bluetooth povezivanje sa mobitelom je jednostavno, ali wireless sa PC nikako ne ide. Čitajući upute ne razaznajem da li je to uopće moguće?

Dobar ujutar kolega. Očigledno niste dobro pazili na nastavi  NHF!!!!! 

Niti moje B&W Px8 sa mojim Macom ne rade wireless, zašto, pa nema B&W aplikacije za Mac, simple as that! Pretpostavljam da je isto i sa vašim Marshalom?! 
Zašto, razlog treba upitati proizvođače, na kraju krajeva, na Macu imam 3.5 izlaz za jack, pa valjda je tamo iz nekog razloga, a bez aplikacije NEMA podešavanja zvuka! 

ATJ Lučko
9 godina
Meni je fascinantno koliko vas ima što koristite bezžične slušalice. I pošto to nikako ne mogu razumjeti, dali mi možete malo pojasnit kako vi gledate na to? Mislim to da imaš kraj mozga neki bezžični uredjaj 100% dugoročno napravi neku štetu po zdravlje. Isto kao telefon uz tjelo 24/7 ali ovo je baš pri mozgu. Zar vrjedi po cjenu zdravlja izbjegavati onu jednu žicu kod žičnih slušalica? Hvala na podjeli mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 5:11 (deeki).

1 0 hvala 0
15 godina
Ak se referenciras na neka zracenja i takve stvari, zaboravi na to.

Ak pricas o ostecenjima sluha zbog razine glasnoce, onda ti je isti klinac dal je bezicno il zicano i na tebi je da pazis.
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
9 godina
Zracenje normalno. Sto si toliko siguran da zračenje nije stetno, jesi sam neke testove radijo ili si pročito u nekom članku da nije štetno?
Hočes reči da si 100% siguran da bezžične slušalice nisi ni 1% štetnije za zdravlje od žičanih?
Jer meni je več taj 1% dovoljan razlog da nosam žičane, a šta ako je taj % puno puno veči?
Mislim jel vrjedno riskirati zbog one jedne žičice koja uopšte ne smeta? Rizik nije sorazmjeran dobiti. To ne kapiram.
Recimo kod telefona je dobit puno veči pa sam onda spreman riskirat zdravlje za te ugodnosti i potrebe što mi jih telefon donosi. Dok več kod slušalica je dobit premali.
Ali opet nisam spreman riskirati imati 5G telefon (dok se još može nači 4G) jer mi apsolutno ništa ne donosi da bi opravdo rizik.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 9:25 (deeki).

0 2 hvala 0
16 godina

Kakvo zračenje? Od bluetootha? Mislim da ima puno većih sranja od toga.
Ako ćemo tako, kroz tebe prolaze onda i zračenje od signala mobitela, wi-fi-a od susjeda jer pretpostavljam da ti to ne koristiš, zračenje od televizora. A o sunčevu zračenju da i ne govorim.

Evo iz jednog članka:
Bluetooth uređaji za bežičnu komunikaciju koriste radiofrekventno elektromagnetsko zračenje (RF-EMF). Riječ je o obliku neionizirajućeg zračenja, koje nema dovoljno energije za uklanjanje elektrona iz atoma, što ga čini manje štetnim u usporedbi s ionizirajućim zračenjem poput rendgenskih zraka ili sunčevih UV zraka koje potvrđeno mogu izazvati rak. Ipak, i neionizirajuće zračenje može izazvati određene biološke promjene, posebno kod dugotrajne i intenzivne uporabe.

Za usporedbu, prema IARC-u sunčanje i suhomesnati proizvodi spadaju u skupinu 1 karcinogena, što znači da postoje dovoljno jaki dokazi da njihova konzumacija uzrokuje rak kod ljudi. Crveno meso klasificirano je kao "vjerojatni karcinogen" (skupina 2A) zbog dokaza o povezanosti s rakom debelog crijeva, dok je ukiseljeno povrće (više na azijski način nego na europski zbog više dodataka, soli, fermentacije i temperature) svrstano u skupinu 2B "mogućih karcinogena", slično kao i RF-EMF zračenje bluetooth uređaja.

Eto, nemoj jesti crveno meso i ići na sunce te smiješ staviti slušalice u uho i valjda ćeš preživjeti. 

Zamaraš se glupostima, ako ćeš gledati što te može ubiti nemoj izlaziti iz sobe, sve tamo isključi (i svjetlo jer i ono zrači) i sve bude okej. I da, nemoj jesti crveno meso dok si u sobici, to te može ubiti.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
9 godina
Auu čovječe pa ti si totalno izklopijo svoj mozak i vjeruješ ama baš sve što vidiš na tv/pročitaš na internetu.

I tvoje tjelo je najvrjednije što češ ikad imati na tom svjetu i ako ti je briga o svom tjelu glupost onda se zapitaj jel dobro razmišljaš!

Ako si voljan primit jedan dobronamjerni savjet, daču ti ga: nikad nemoj biti siguran da sve znaš ili da nešto 100% razumiješ i da si samo ti u pravu. I nemoj ničemu 100% vjerovat što nisi sam testiro! Uvjek dopusti mogučnost da nisi u pravu i saslušaj svakog pa poslije procjeni dali postoji mogučnost da nije baš tako ko što si ti mislijo da jeste. Kad budeš razumijo kako svet funkcioniše bit če ti jasnije o čemu pričam. Neznam dali več radiš ili se još školuješ ali svi mi koji radimo radimo tačno to što nam šef kaže. I nemoj misliti da je kod onog pisca članka ili kod novinara na TVu šta drugačije. On nema nikakve slobode govora i ako te uvjerava u to nego mora napisati baš to što mu šefovi dozvole. A sad ko su mu šefovi to je druga priča, ali ako pratiš ko ga financira doći češ do neke vrlo bogate elite kojima je u interesu sve drugo osim toga da si ti zdrav i razgledan. Vjerovatno si još mlad pa moraš još proči tu školu nažalost.

Samo za primjer, recimo ne tako davno nazad su na tvju promovirali da su cigarete zdrave za trudnice!
Pa su nas uvjerili da je sunce štetno za zdravlje i da se treba mazati kremama koje su ustvari štetne.
Pa su nas uvjerili da je otrov za parcove dobar za naše zdravlje pa ga danas večina koristi u pasti za zube (fluor).
Pa da če vakcina sprječiti da obolimo od korone. Pa onda da če bar sprječiti od smrti. Pa onda da če bar bit blaži simptomi i blaža smrt...
I tako x laži koje ti svi ti mediji plasiraju svaki dan. Tvoje je da uključiš mozak i kritično razmišljanje i da vidiš u biti oče oni više zaradit od tebe kad si zdrav ili kad nisi.

Da se vratim na temu, da ima puno večih sranja od bluetootha ali jih nemaš direktno pored mozga i na njih nemožeš utjecati. Nemožeš jih izbječi ali možeš smanjiti bar one na koje imaš utjecaj! Kao što sam napiso wifi koristim iako nebi htio ali sam tu spreman rizkirati jer mi taj rizik donosi puno pluseva kod korištenja telefona. Jebiga svi smo se navukli na telefone i danas je tezko bez njih. Ali bar gledam da imam upaljen 4g ili wifi samo baš kad mi treba i onda izklapam odma. I kuči samo wifi po potrebi jer puno manje zrači od mobilnog interneta. A u slušalica je taj rizik puno veči od onog malog plusa da nema žice.
Nemoj se bojati sunca, to ti je priroda i nešto najbolje što možeš dati tjelu, bolje se boj bluetootha i tok vještačkog sranja.
Kao što predpostavljaš tog tvog članka nisam čito jer je financiran od nekog a neznam kakve interese ima taj neko.
16 godina
Kupio ih i ja. Ocjena 2/10, i to izricito zbog izgleda i kvalitete izrade, sve ostalo nula. Tesko sam se razocarao.

Iskreni savjet svima, bjezite od marshall major V slusalica. Imao sam njihov samostalni zvucnik, ocjena 9/10 i zbog toga sam uzeo slusalice, ali eto, ugazio u govno.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice