Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.646
|
čitano: 2.221.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaming

Hmm,mislim da nebi trebale.Jesi probao hodati po sobi dok slušaš da ne kupiš neke smetnje makar nema smisla ako samo krče na bassu,prije bi bilo možda nekaj do drivera,dlaka kose ili nećistoća.Obje slušalice krče?

7 godina

Obje krče, da. Tak da sumnjam da je nečistoća, ali probat ću ih otvoriti i vidjet.

Smetnje u signalu nisu sigurno.

16 godina
Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga

Pozdrav, moram zamijeniti jastučiće na Steelseries arctis wireless pro ... ima li negde u RH da ne čekam  i koje je najbolje kupiti?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
stručnjak kaže...

Pozdrav, moram zamijeniti jastučiće na Steelseries arctis wireless pro ... ima li negde u RH da ne čekam  i koje je najbolje kupiti?

https://fixpart.hr/slusalice-rezervni-dio/steelseries/jastucici-za-usi

Imaju ovi gore izgleda ali nebi to uzimao jer je preskupo, radije pogledaj brainwavz, manja cijena i bolji jastucici.

15 godina
Ja bih rekao Wicked Cushions jer povecavaju prostor za uši koji je na Arctis Nova kriminalno plitak, ali nema ih bas kod nas. Ja sam nabavljao sa Amazon.de ...
16 godina
hahhaajaads kaže...
stručnjak kaže...

https://fixpart.hr/slusalice-rezervni-dio/steelseries/jastucici-za-usi

Imaju ovi gore izgleda ali nebi to uzimao jer je preskupo, radije pogledaj brainwavz, manja cijena i bolji jastucici.

Nije da su ostali jeftiniji, jer za komad krpe i spužve/pjene 30 eura svakako nije malo :), još ako moraš platiti poštarinu onda jao...xd

Frka85
17 godina
Ulysses182 kaže...

Jel mi može netko pliz preporučiti slušalice na temelju ovih uvjeta:
- Da su wireless 2.4 GHz + BT (opcionalno i wired)
- Da imaju izmjenjivu bateriju (jedna se koristi dok se druga puni)
- Odličan zvuk 
- Da imaju mikrofon koji se može sakriti ili skinuti (kvaliteta nije presudna)
- Da se uz 2.4 GHz može i paralelno spojiti BT uređaj

Trenutno imam Steelseries Artcis Pro Wireless i imaju sve gore navedeno osim dobrog zvuka, tj ne znam da li su moje defektne ili su sve takve, no na niskim frekvencijama zvuka imaju većih problema u smislu da krče sve izraženije što je niža frekvencija (najizraženije kod 20-30 Hz). Koristim Equalizer APO da malo pojačam bas (jer mi je mrvicu preslab po defaultu), što dodatno pojačava to krčanje, no ne bih rekao da sam pretjerao s time i da je to razlog krčanja jer se ono čuje i bez tog pojačavanja, samo tiše.

Prošle slušalice koje sam imao (puno jeftinije) su imale jači bas i nisu krčale (ali na njima je treble bio katastrofa i skoro nepostojeć), tako da sam uvjeren da postoje neke koje imaju jedno i drugo kak spada. Samo me zanima koje bi to bile...

Opet Razer Barracuda X 2022.

Stavka 2 oko baterije je nepotrebna. Ako ikad uspijes potrositi bateriju za 50h u komadu, spojiš kabal usb-c i koristiš dalje dok se baterija puni.

Preporuka je sve efekte, eq, 3D i sl. isključiti jer samo kvare izvorniv zvuk.

15 godina
Osim EQ, to je jako cesto potrebno zbog osobnih preferencija, a najbolje se daju dobro EQ-at (poput Maxwella recimo)...
10 godina

bratu se raspale cloud alpha, probao je moje sennheiser hd 560s sa banana metrom kod sebe, kaze ovo je wall hack , narucio je sennheiser hd 560s, sad su po novome iz 2023 ja mislim skratili kabel na 1.8 metara umjesto da bude 3m

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2025 13:52 (Mr.Natural).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Koje bežične slušalice s mikrofonom uzeti za xbox i pc, gledam Razer Kaira Pro for Xbox i Turtle Beach Stealth 600, sad su na BF-u u rasponu od 65 do 70E, koje odabrati od njih ili nešto drugo u tom cjenovnom rangu? RTINGS kaže da je Razer better build quality.

https://tinyurl.com/2es8en23

https://tinyurl.com/yc4js95w

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Znam da moraju biti brendirane Xbox i imati dongle sa security čipom da bi radile bezicno na Xboxu. Ne znam napamet za S600, a osobno vise volim skuplje Blackshark:

https://www.razer.com/eu-en/console-headsets/razer-blackshark-v3-x-hyperspeed-for-xbox
14 godina

Ova oba modela koja sam linkao bi trebala raditi na xboxu, ako navode da je izvedba za xbox. Blacshark v3 mi je trenutno izvan cjenovnog ranga, pogotovo jer vidim da je izvedba za xbox skuplja, možda ako upadne neka BFG akcija.

9 godina

Već sam pisao o tome prije par strana. Nema ti smisla davati za neke razere, logiteche i ine 50-100€, ako možeš na Temu proći za ispod 20. 
Marke kao Onikuma, Binune i slično.. Osobno sam uzeo Onikuma B2 nedavno, izašle su me ispod 20€. Bolje nego sve "markirane" koje sam prije koristio. Također imaju i valor padove, ne kožu.. A pritom su i najlakše ikad pa ni ne znaš da ih imaš na glavi. Nisu ni upadljive, ni ona rgb kričava sranja.. A u fps shooterima čujem zvuk i prije onih koji imaju Steelseriese od 200injak €. Tako da... Stvarno razmisli i pitaj se jel ti toliko znači da ti na glavi piše Razer!? 

Ja sam sa ovog linka uzeo. Jedini "minus" koji im se može prišiti je ugrađeni mic, pa nema onaj što razvučeš do usta. Mada nikome na discordu ne smeta, tako da je za potrebe gaminga očito više nego dobro. Doduše, ima drugih Onikuma bežičnih modela. Prije ovih sam uzeo i jedne žičane. Te su me s nekim popustima izašle ispod 10€. Zvuk odličan, mic još bolji. Pametnom dosta.

Prijatelju ove dolaze danas/sutra. 

Sretno. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2025 13:46 (birra).
14 godina

Ovo koji si linkao ne mogu se bežično povezati na xbox.

15 godina

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Isprike, ocito sam preskocio dio gdje spominjes xbox. Samo pc :)

Nista, zanemari..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
U tom slucaju bih rekao da su Turtle bolje, bar sto se funkcionalnosti tice, za clamp-force i kvalitetu ne znam... ali za te pare...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2025 7:53 (Mad Ant).
9 godina
sosta kaže...

Jesi siguran u ovo? Bas sam sad isao pogledati, ovo im stoji u opisu:

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 17:08 (birra).
15 godina
Neki znaju zicano povezivanje u bezicni kontroler nazivati kao da je nativno bezicno povezivanje direktno usb dongleom u konzolu, za sto treba sec. čip/licenca koja kosta, tako da obavezno naci primjer da radi i kako...
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2025 23:15 (Mad Ant).
14 godina
birra kaže...
sosta kaže...

Jesi siguran u ovo? Bas sam sad isao pogledati, ovo im stoji u opisu:

Da,

za xbox im je wired mode, tj. 3.5mm audio kabel se šteka u kontroler.

Mad Ant kaže...
Neki znaju zicano povezivanje u bezicni kontroler nazivati kao da je nativno bezicno povezivanje direktno usb dongleom u konzolu, za sto treba sec. čip/licenca koja kosta, tako da obavezno naci primjer da radi i kako...

Da, gledam sad malo kak se povezuju ove što sam linkao, turtle beach 600 ima usb dongle koji ide u xbox, dok razer kaira pro izgleda ima podržanu direktnu konkeciju na xbox wireless.

8 tjedana

Ima li netko iskustva s ear buds slušalicama za gaming i koje biste preporučili?

Isključivo želim da budu ear buds, bez ikakvih glomaznih ili teških modela za na glavu, ali da su ipak kvalitetne.

Razmišljam o RAZER Hammerhead Pro HyperSpeed, pa ako netko ima iskustva s njima, svaka preporuka je dobrodošla.

Ili pak, neki normalan headset, ali da je lagan i da ne žulja za uši... po mogućnosti ispod 250 - 300 grama :D

Budžet: max 150 eur

https://steamcommunity.com/id/jasminkxgh/
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 12:31 (jasminkxgh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jasminkxgh kaže...

Ima li netko iskustva s ear buds slušalicama za gaming i koje biste preporučili?

Isključivo želim da budu ear buds, bez ikakvih glomaznih ili teških modela za na glavu, ali da su ipak kvalitetne.

Razmišljam o RAZER Hammerhead Pro HyperSpeed, pa ako netko ima iskustva s njima, svaka preporuka je dobrodošla.

Ili pak, neki normalan headset, ali da je lagan i da ne žulja za uši... po mogućnosti ispod 250 - 300 grama :D

Budžet: max 150 eur

TWS dakle bežične ili može i žične odnosno IEM?

8 tjedana

Uzeo upravo Razer - Barracuda X 2022 

https://steamcommunity.com/id/jasminkxgh/
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ima bas te, isto se iznenadio koliko su lagane/udobne, ali ne toliko flimsy kao Arctis Nova. Default EQ ima nafrljeni bas, pa preporucan napraviti svoj custom, osim ako slusas EDM/dubstep. Prolaze one bass testove na YT bez prđenja sto me zacudilo s obzirom na cijenu.

Mijenjao sam za Maxwella jer sam htio nesto bolje za metal, u jednom, da nemam dva headseta.
17 godina
birra kaže...

Već sam pisao o tome prije par strana. Nema ti smisla davati za neke razere, logiteche i ine 50-100€, ako možeš na Temu proći za ispod 20. 
Marke kao Onikuma, Binune i slično.. Osobno sam uzeo Onikuma B2 nedavno, izašle su me ispod 20€. Bolje nego sve "markirane" koje sam prije koristio. Također imaju i valor padove, ne kožu.. A pritom su i najlakše ikad pa ni ne znaš da ih imaš na glavi. Nisu ni upadljive, ni ona rgb kričava sranja.. A u fps shooterima čujem zvuk i prije onih koji imaju Steelseriese od 200injak €. Tako da... Stvarno razmisli i pitaj se jel ti toliko znači da ti na glavi piše Razer!? 

Ja sam sa ovog linka uzeo. Jedini "minus" koji im se može prišiti je ugrađeni mic, pa nema onaj što razvučeš do usta. Mada nikome na discordu ne smeta, tako da je za potrebe gaminga očito više nego dobro. Doduše, ima drugih Onikuma bežičnih modela. Prije ovih sam uzeo i jedne žičane. Te su me s nekim popustima izašle ispod 10€. Zvuk odličan, mic još bolji. Pametnom dosta.

Prijatelju ove dolaze danas/sutra

Sretno. 

Evo kratki osvrt s moje strane na ovo...tražio sam neke bežične sluške za sebe, pa sam vidio da ekipa ovdje preporučuje kineze s Temua...naručio sam ove koje je Birra rekao da je njegov frend naručio...sve u svemu koliko para toliko muzike...kvaliteta izrade, noise cancelling i općenito dojam kvalitete je debelo ispod razine A brendova. 

Koliko ima smisla - iskreno za razliku u cijeni od par desetaka eura, ne isplati se po meni kupovati kineze...radi to dobro, ali nije to to...kvaliteta zvuka, izrade itd. je aman taman toliko koliko koštaju...

S obzirom da se Logitech da naći već za 50ak eura...po meni neisplativo.

S druge strane ako ste on budget i niste prezahtjevni onda svakako ima smisla, ali ne treba se zavaravati time da ćete za 20-30 eura dobiti išta približno po kvaliteti u odnosu na A brendove  

Zed's dead baby, Zed's dead...
9 godina
To što ti svrtavaš pod "A brand" je isto kinez sa poznatijom naljepnicom. Logitech od 50€ je Onikuma od 10€ sa malo više bassa. Ako misliš da je išta kvalitetnije jedno od drugog, u krivu si.

Osobno mi trebaju slušalice za igranje FPS naslova. Baš taj višak bassa mi smeta i snalaženje u prostoru bude dosta teže nego kod "ogoljenih" Onikuma modela. Kao što sam i u svim prošlim postovima naveo - to je stvar osobnog mišljenja i preferenci. Trenutno istražujem IEMove.

Ako kolega želi "A brend" koji spominješ, neka se okrene Seinnheiseru, Audio Tehnici i sličnima. To sigurno nisu Razer i Logitech. A evo imao je zadnjih mjesec dana na ali expressu FiiO JT1 za 50€ (na amazonu najjeftinije 70, u nas 90ak). Po svim člancima i dojmovima s interneta, to je najbliže što će doći "A brendu" za nikakve novce.

EDIT: žao mi je da si radi mog posta uzeo slušalice koje ti ne pašu. Nisam probao te koje si narucio, znam da prijatelj nema zamjerki. Ovaj bezicni B2 model koji ja imam odgovara mi odlično. Za ono što treba, sumnjam da može bolje po toj cijeni od 20ak€.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2025 12:54 (birra).
17 godina

Ma možda se nismo dobro razumjeli...slušalice su daleko od loših :) za te pare, i više nego dobre :) samo ne bih išao tako daleko da se kvalificiraju i preporučuju kao bolja alternativa "poznatijim" brendovima jer jednostavno nisu kvalitetom niti blizu - kako kvalitetom zvuka, tako i kvalitetom izrade, ali opet, cijena je tu bitan faktor, pa kako kome paše. Ja sam samo dao drugačiju perspektivu...ne kritiziram, samo ne bih volio da ljudi naruče nešto za 20€ i misle da će dobiti kvalitetu slušalica od 100€+ jer, ono, neće :) 

Srećom, imam mogućnosti isprobati jako puno opreme, pa eto nije da nešto mislim ili pišem napamet...više manje sam isprobao većinu Logitech modela, dosta Hyper X modela (i jedan i drugi brend posjedujem osobno, jedne za posao, druge "za po doma"), ponešto Razer modela itd itd....

A brendovi su upravo to kaj sam napisao ako gledamo slušalice za gaming i općenito market share koji imaju na tržištu, a koji uostalom i definira poziciju i ešalon brenda. 

Sve slušalice su kinezi pa opaska o poznatijoj naljepnici nema smisla baš, ali razumijem u kojem kontekstu si to napisao. Uostalom, to vrijedi više manje za svaki tip proizvoda na tržištu ;) 

I nema ti kaj biti žao - dao si preporuku baziranu na svom iskustvu i hvala ti :) Zato forumi i postoje :) 

Zed's dead baby, Zed's dead...
11 godina

Naletio na post na redditu,imam skoro identičnu situaciju/mišljenje samo je moj uparen sa gsx1200..ispada da je to najdugovječniji komad periferije koji posjedujem 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2025 14:27 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
birra kaže...
To što ti svrtavaš pod "A brand" je isto kinez sa poznatijom naljepnicom. Logitech od 50€ je Onikuma od 10€ sa malo više bassa. Ako misliš da je išta kvalitetnije jedno od drugog, u krivu si.

Osobno mi trebaju slušalice za igranje FPS naslova. Baš taj višak bassa mi smeta i snalaženje u prostoru bude dosta teže nego kod "ogoljenih" Onikuma modela. Kao što sam i u svim prošlim postovima naveo - to je stvar osobnog mišljenja i preferenci. Trenutno istražujem IEMove.

Ako kolega želi "A brend" koji spominješ, neka se okrene Seinnheiseru, Audio Tehnici i sličnima. To sigurno nisu Razer i Logitech. A evo imao je zadnjih mjesec dana na ali expressu FiiO JT1 za 50€ (na amazonu najjeftinije 70, u nas 90ak). Po svim člancima i dojmovima s interneta, to je najbliže što će doći "A brendu" za nikakve novce.

EDIT: žao mi je da si radi mog posta uzeo slušalice koje ti ne pašu. Nisam probao te koje si narucio, znam da prijatelj nema zamjerki. Ovaj bezicni B2 model koji ja imam odgovara mi odlično. Za ono što treba, sumnjam da može bolje po toj cijeni od 20ak€.

JT1 su baš totalno bas slušalice i previše su razvikane radi recenzija placenih a i od ekipe ovdje koja ih ziher nije ni probala.Govorim iz prve ruke,probao ih u FPS igrama i u slušanju muzike i nisu dobre.Recimo KSC 75 jeftine sluše od 20 $ su puno puno bolje u oba segmenta,nevjerojatno kako ljudi padaju na recenzije i copy paste stvari dalje.Btw probao sam jako puno sluslica i JT1 mi je bas razočarenje,sami bas i L R audio i prostorno zvuk je los.

BE HAPPY 要開心 : )
9 godina
Joe Cooker kaže...

JT1 su baš totalno bas slušalice i previše su razvikane radi recenzija placenih a i od ekipe ovdje koja ih ziher nije ni probala.Govorim iz prve ruke,probao ih u FPS igrama i u slušanju muzike i nisu dobre.Recimo KSC 75 jeftine sluše od 20 $ su puno puno bolje u oba segmenta,nevjerojatno kako ljudi padaju na recenzije i copy paste stvari dalje.Btw probao sam jako puno sluslica i JT1 mi je bas razočarenje,sami bas i L R audio i prostorno zvuk je los.

U startu sam napisao da se vezem na recenzije s neta, ne osobno iskustvo. Ovo je prvi post koji sam procitao sa toliko negativne kritike prema JT1. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice