Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.800
|
čitano: 860.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Printer - preporuke

printer je spojen na kućnu WiFi mrežu

mobitel je spojen na istu WiFi mrežu

printam preko aplikacije Epson iPrint ... ne spajam mobitel posebno na printer

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Printer - preporuke

Isto, i 235W prije i L3260 (oba Epsoni) glatko rade preko WiFia, bilo komp (spojen žicom na router) biloi laptopi, bilo mobiteli (iPriint)...

 

 

bez da bi ikada štucnuo...

Ju je je? Je ju je!
13 godina
offline
Re: Printer - preporuke
BoTiA kaže...

printer je spojen na kućnu WiFi mrežu

mobitel je spojen na istu WiFi mrežu

printam preko aplikacije Epson iPrint ... ne spajam mobitel posebno na printer

 Moguće da je do tog onda. Ovdje u stanu nemam kucni WIFI pa nemam mogućnosti probati. Inače istu situaciju ima susjed, spaja ga na Direct Wifi jer nema kućni Wifi i isto ponekad  treba restart printera. 

 

11 mjeseci
offline
Re: Printer - preporuke
marxone kaže...
BoTiA kaže...

printer je spojen na kućnu WiFi mrežu

mobitel je spojen na istu WiFi mrežu

printam preko aplikacije Epson iPrint ... ne spajam mobitel posebno na printer

 Moguće da je do tog onda. Ovdje u stanu nemam kucni WIFI pa nemam mogućnosti probati. Inače istu situaciju ima susjed, spaja ga na Direct Wifi jer nema kućni Wifi i isto ponekad  treba restart printera. 

 

 kod mene sve radi bez greške, već godinama, ali isto idem preko wifi mreže i routera.

13 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2024 22:43 (kaw_liga).
16 godina
offline
Re: Printer - preporuke

nije ti jasno koja je razlika? .. aj molim te pročitaj opis ... malo promisli što tebi stvarno treba i onda postavi pitanje

13 godina
offline
Re: Printer - preporuke

Ovaj Epson ima i skener opciju i vj je kvalitetniji ?

Zato je i skuplji a ovaj drugi u opisu mu samo piše da je najjmanji u svojoj klasi.

Treba ocu printer za tu i tamo nešto isprintati nikakvi extra zahtjevi da su boje što jeftinije i eto da je kvalitetan.Koliko može biti za te novce 

16 godina
offline
Re: Printer - preporuke
kaw_liga kaže...

Ovaj Epson ima i skener opciju i vj je kvalitetniji ?

Zato je i skuplji a ovaj drugi u opisu mu samo piše da je najjmanji u svojoj klasi.

Treba ocu printer za tu i tamo nešto isprintati nikakvi extra zahtjevi da su boje što jeftinije i eto da je kvalitetan.Koliko može biti za te novce 

 prvi je laserski i printa samo crno bijelo ... drugi je tintni i u boji ... ako ti odgovara crno bijelo uzmi laserski ...

 

 

12 godina
offline
Printer - preporuke

Jel može neka preporuka za dobar stolni Laserski priner u boji, sa dobrim scanerom i da je ujedno kopirka. Ono rezolucija barem 600×600dpi. Limit pa tamo negdje do 500-600€. Ovako nešto:

Printer Brother MFC-L3740CDW, ispis u boji, kopirka, skener, faks, dup (instar-informatika.hr)

Nikad nisam imao kontakt sa Brother printerima i zato sam stavio ovaj link. Ono što me zanima je kvalitata, jer vidim da ovaj ima garanciju 3 god. Dosta mi je više Canona. Pokvari se čim garancija prođe. Nekadašnji HP "kockica" je bio zakon, nepoderiv. Htio sam ga otkupit od firme, ali očito je još netko "jači" bacio oko na njega, a ja ga cijelo vrijeme imao na stolu i održavao ga doslovce. Ne znam da li danas Hp ima tu kvalitetu, jer taj je bio težak oko 20kg isto kao i ovaj Brother, ali ovaj je Color, scaner i kopirke u jednom. Jedino što mi je na tom Brotheru nepotrebno je ladica sa 250 papira. Bilo bi dovoljno i 50. Zato sam pitao ako netko može preporučit naki dobar multifunkcijski color Laser printer. Samo da je kvalitata i da se ne kvari. Znam da je ovakav ustvari previše za mene pogotovo ako bi printao godišnje možda 100-200 stranica i skenirao možda 50-tak puta godišnje. To mi je za osobne potrebe. I mlađi brat, 1 god. garancije.

Printer Brother DCP-L3520CDW, ispis u boji, kopirka, skener, duplex, U (instar-informatika.hr)

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2024 15:19 (Cobra33).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Printer - preporuke

Nema odgovora! Zar nitko ne koristi takve ili slične, pa nema što preporučit ili???

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2024 13:21 (Cobra33).
 
0 0 hvala 0
11 mjeseci
offline
Re: Printer - preporuke
Cobra33 kaže...

Jel može neka preporuka za dobar stolni Laserski priner u boji, sa dobrim scanerom i da je ujedno kopirka. Ono rezolucija barem 600×600dpi. Limit pa tamo negdje do 500-600€. Ovako nešto:

Printer Brother MFC-L3740CDW, ispis u boji, kopirka, skener, faks, dup (instar-informatika.hr)

Nikad nisam imao kontakt sa Brother printerima i zato sam stavio ovaj link. Ono što me zanima je kvalitata, jer vidim da ovaj ima garanciju 3 god. Dosta mi je više Canona. Pokvari se čim garancija prođe. Nekadašnji HP "kockica" je bio zakon, nepoderiv. Htio sam ga otkupit od firme, ali očito je još netko "jači" bacio oko na njega, a ja ga cijelo vrijeme imao na stolu i održavao ga doslovce. Ne znam da li danas Hp ima tu kvalitetu, jer taj je bio težak oko 20kg isto kao i ovaj Brother, ali ovaj je Color, scaner i kopirke u jednom. Jedino što mi je na tom Brotheru nepotrebno je ladica sa 250 papira. Bilo bi dovoljno i 50. Zato sam pitao ako netko može preporučit naki dobar multifunkcijski color Laser printer. Samo da je kvalitata i da se ne kvari. Znam da je ovakav ustvari previše za mene pogotovo ako bi printao godišnje možda 100-200 stranica i skenirao možda 50-tak puta godišnje. To mi je za osobne potrebe. I mlađi brat, 1 god. garancije.

Printer Brother DCP-L3520CDW, ispis u boji, kopirka, skener, duplex, U (instar-informatika.hr)

 nemam taj printer, ali Brother je provjereni proizvođač. Po meni ti je najbitnije pogledati trošak tonera i ima li zamjenske, jer često komplet tonera košta kao sam printer pa jednom kad se potroše (oni koji dolaze s printerom su obično manjeg kapaciteta) printer skuplja prašinu.

 

https://www.brother.hr/printers/laser-printers/mfc-l3740cdw

https://www.brother.hr/printers/laser-printers/mfc-l3770cdw

 

imaš dosta recenzija za L3770, a koliko vidim razlika između njega i L3740 nije velika, prvi je nešto brži ima NFC, a drugi ima gigabitni LAN, ali sve je to tu negdje. Sam usporedi jer sam ja samo pogledao na brzinu.

 

https://www.rtings.com/printer/reviews/brother/mfc-l3770cdw-laser

https://www.pcmag.com/reviews/brother-mfc-l3770cdw

https://www.pcmag.com/reviews/brother-mfc-l3750cdw

12 godina
offline
Printer - preporuke

Eto, ovo za tonere je prava informacija. Koliko vidim postoje zamjenske i zapremina ima je 2,3 puta veća. 200€ komplet BCMY.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2024 18:01 (Cobra33).
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Pozdrav

Molio bi preporuku nekog budget laserskog pisača samo crno da printa. Neće raditi niti jednom mjesečno, a i kad bude radio isprintati će nekoliko stranica, pa će odmarati .Tako da neki ok osnovni model.
Hvala svima na preporukama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Printer - preporuke

Nešto mi nije jasno uzeo sam printer HP Laser jet M110w i orginalni toner košta oko 51 eur i moze isprintati 900 stranica a zamjenski je jeftiniji i dodje 39 eur i moze isprintati 1500 stranica.

Ovaj što je dosao uz printer je isprintao 280 stranica i kraj.Moze neko pojasnjenje

 

https://www.tvoj-toner.com/printer/?code=sh-M110w

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Printer - preporuke

Ovaj što dođe s njim nije punog kapaciteta... đubretare tako svi, ali HP je definitivno vodeće đubre - "pretplata" na tinte, ne možeš skenirati ako nema tinte i sl... nedavno su ih razvlačili po yt radi takve politike

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2024 20:09 (miki_the_pirat).
10 godina
offline
Printer - preporuke

 

To sa printerima je biznis. Vi ako želite proći jefitnije, refilajte spremnike.

Probušiš rupu u spremniku, te sa injekcijom staviš tintu. Pa, printaš.

 

To kaj postoji pretplata ili slične stvari, to vam je tak+

Biznis. 

dzg
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Pozdrav ekipa

Pisao sam prije tri dana i nitko se nije obazirao na moju poruku, te stoga bi molio neku dobru dušu da mi odgovori koji je best buy budget laserski pisač.
Zahvaljujem se unaprijed
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Nema osobno iskustvo, ali većina preporučuje Brother i da se izbjegava HP
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
11 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Tako sam malo i ja čitao po netu da je Brother za preporuku, a HP obilaziti u širokom luku.
Nažalost imam HP tako da znam kako je to kad te počne "jašiti" imam ga od 2018 i sad je ostao mu toner bez boje.
12 godina
offline
Printer - preporuke

Odluka je ipak pala i kupujem Brothera MFC-L3740CDW. 

Da li je netko kupovao kod ovih nešto, jer mi je cijena previše sumnjiva, preniska prema drugima i isto garancija 3 god. Jeftinine pod drugih 120€| na više. Frka?

https://www.uzishop.hr/mfp-pisaci/139995-pisac-brother-laser-color-mfc-l3740cdw-a4-wifi-network-duplex-adf-fax.html

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Cobra33 kaže...

Odluka je ipak pala i kupujem Brothera MFC-L3740CDW. 

Da li je netko kupovao kod ovih nešto, jer mi je cijena previše sumnjiva, preniska prema drugima i isto garancija 3 god. Jeftinine pod drugih 120€| na više. Frka?

https://www.uzishop.hr/mfp-pisaci/139995-pisac-brother-laser-color-mfc-l3740cdw-a4-wifi-network-duplex-adf-fax.html

 Ova odluka je pala i upravo naručen Brother DCP-L3560CDW. Razlika između njega i gore spomenutog je brži rad, i nema Fax što mi nije potrebno. Posve istog izgleda i dimenzija. Rekli bi braća. Po mani nije to visoka cijena. Upravo naručujem i set zamjenskih tonera za njega. 206€ XL komplet za printanje 3000 stranica.

https://www.printink.hr/multifunkcijski-uredaj-dcp-l3560cdw

15 godina
offline
Printer - preporuke

Imam EPSON ITS L3260 i odlično me služi, ali imam potrebu za printom a3 formata i to poprilično često. Jel netko uzimao a3 printer da je zadovoljan s cijenom uređaja i s cijenom boje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Printer - preporuke
MarioVk kaže...

Imam EPSON ITS L3260 i odlično me služi, ali imam potrebu za printom a3 formata i to poprilično često. Jel netko uzimao a3 printer da je zadovoljan s cijenom uređaja i s cijenom boje?

 Cijena uredjaja ti je manje bitna stavka i obicno skuplji uredjaji te na kraju dodju jeftinije... Cijena tonera je bitna.....

6 godina
offline
Printer - preporuke

Trenutno sam na Canon TS3600 i što se samo printanja tiče nemam nikakvih zamjerki jer print odlično i crno bijelo i footografije, ali brate GUTAAAA toner kao da je đaba, i što je najgore guta ga i kad ništa ne printaš. Jučer stavim dvije nove boje, a žuta je bila pri kraju, dam mu za printat jednu sliku i javi mi nakon par sekundi da nema više žute a ove dvije nove spusti sa 100% na cca 80% bez da je išta uopće isprinta ????? WTF iskreno. Uglavnom pun kufer je mi je ovog gutača tonera i treba mi nešto isplativije. 

 

Vidim da ove Epsonove eco-tank puno reklamiraju i sa jednim punjenjem možeš opalit par tisuća stramnica što je bolesno, pa me zanimaju vaša iskustva. Malo sam kopa po internetu eli je problem šta ovi mdoeli koji se prodaju kod nas su drukčije imenovani od modela za ostatak EU i SAD i nema skoro nikakvog pametnog testa, a neznam kako povezat EU i ove naše modele.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Printer - preporuke

evo za 2 mj. će biti 2 g. (kolovoz 2022) kako imam Epson L3260...

 

važno mi je da printer bude multifunkcijski (skeniram dokumente da imam sve digitalno) i bežični, da svi možemo printati...

 

Klinka je tada bila u osnovnoj, sad je prvi srednje, ona je glavni ispisivač...

 

Boje CMY su iznad 90%, crna je na 40% - i imam još jednu bočicu crne koju sam dobio pri kupovini (2xBK, 1xCMY)...

 

dakle, definitivno se isplati...

Ju je je? Je ju je!
6 godina
offline
Re: Printer - preporuke

Kakav ti je za printanje fotografija na foto papir ako si ih printao, kakva je kvaliteta?

14 godina
offline
Re: Printer - preporuke

vrlo dobro, ništa profesionalno da se razumijemo, ali nema mrljanja, separacija boja je OK, detalji...

Ju je je? Je ju je!
3 tjedna
offline
Re: Printer - preporuke
Ima li netko rješenje kako "popraviti" grešku kod canon printera kad se upotrebljava zamjenski toner? Neće mi raditi, javlja grešku cartridge communication error, a counterfeit or non-canon cartridge may be in use.
Toner je sa resetiranim čipom i piše da bi samo trebalo pritisnuti ok da bi radio, samo što na tom primejeru je natpis bez cartridge communication error. ili se možda nekako može softver vratiti na stariju verziju pa bi možda radio?
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2024 11:58 (Mare0203).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Printer - preporuke

Koji papir za Laser i tintni pisač???

Može se pročitati gore par postova ranije da sam od nema dugo vlasanik Lasera Brother DCP-L3560CDW. Jako sam zadovoljan sa njime. Ali uspio sam osposobit i tintni pisač Canon MG-7550. Javljao je grešku da ne pepoznaje print glavu. Probao sam je očistit, ali i dalje ista poruka. I odlučio riskirat i kupit na Aliju zamjensku, 5 puta jeftiniju od originalne. Stavio je, proradio i to odlično. E sada bi me zanimalo, a vjerujem da nisam jedini koji ima laserski i tintni pisač nešto o papiru. Koji se pokazao kao dobar univerzalni papir za oba tipa pisača. Cijenu ne gledajte. Tako i onako printam možda 200-300 stranica godišnje. Ono što sigurno znam da želim malo teži papir, 100g. Eto ako može preporuka.

Edit, baš sada gledam, Navigator ili Mondi. Ovaj drugi je skuplji 30% od prvog. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2024 13:27 (Cobra33).
 
0 1 hvala 0
6 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Cobra33 kaže...

Koji papir za Laser i tintni pisač???

Može se pročitati gore par postova ranije da sam od nema dugo vlasanik Lasera Brother DCP-L3560CDW. Jako sam zadovoljan sa njime. Ali uspio sam osposobit i tintni pisač Canon MG-7550. Javljao je grešku da ne pepoznaje print glavu. Probao sam je očistit, ali i dalje ista poruka. I odlučio riskirat i kupit na Aliju zamjensku, 5 puta jeftiniju od originalne. Stavio je, proradio i to odlično. E sada bi me zanimalo, a vjerujem da nisam jedini koji ima laserski i tintni pisač nešto o papiru. Koji se pokazao kao dobar univerzalni papir za oba tipa pisača. Cijenu ne gledajte. Tako i onako printam možda 200-300 stranica godišnje. Ono što sigurno znam da želim malo teži papir, 100g. Eto ako može preporuka.

Edit, baš sada gledam, Navigator ili Mondi. Ovaj drugi je skuplji 30% od prvog. 

 Printao sam na svom Canonu na 4-5 različith vrsta papira i osim u samoj debljini papira doslovno nikakve razlike nisam vidio, kvaliteta printa je bila ista na svim, jedino što mi je draže nekako imat malo deblji papir pošto ne printam kao i ti puno, čak i manje od 200 stranica godišnje jer ovaj guta toner ka da je đaba - govno malo. Zato i gledam prešaltat na Epsonov Ecotank.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice