EDIFIER fan club

poruka: 252
|
čitano: 114.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: EDIFIER fan club
Goldmember kaže...

Dal se vrijedi još malo protegnuti i umjesto Edifiera R 2750 uzeti Edifier S1000MKII za 289€? Vidim da su oni isto na dosta velikom popustu.

Ja sam prije par mjeseci imao sličnu dvojbu i uzeo sam Edifier S1000MKII  za nekih 270 eura i moram reci da sam prezadovoljan što se tiče zvuka a i kvalitete izrade . Spojeni su mi na računalo preko optičkog kabela i većinom slušam metal ali ni bas mi se ne čini loš makar u igricama-a što sam skužio. Stvarno su snažni i još imaju opciju high-resolution audio kao jedan mali bonus . Jedino je daljinski koma , kao od nekog šugavog kineskog android box-a i moraš ga naopako držati da ne rokne sa stola. Ali za ovu cijenu teško da možeš nabaviti nove kvalitetnije zvučnike s toliko opcija.

14 godina

8" i 5.5" definitivno nije isto pogotovo ne u jacini tj glasnoci zvuka i opcenito basa, vjerovatno su ovi s1000 nesto kvalitetnijeg zvuka no u snazi im nisu ni do koljena r2750.

A dobro mislim da bi s1000 za prostoriju od 23 m2 bio i više nego dovoljno jak. R2750 mi se cini jos vise kao overkill.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.11.2023 22:17 (Goldmember).
9 godina
EDIFIER fan club

Pozdrav ekipa,

ako može preporuka za pc, sta bi bilo bolje R1280T ili MR4 ili nešto treće, hvala

0 0 hvala 0
14 godina
EDIFIER fan club

Mali upgrade dnevne sobe s R1855 na R2850

R1855 je velik napredak u odnosu na defult TV zvučnike. Dok sa R1855 na R2850 je opet isto toliki korak više. Jer jbg fizika. 

Veći zvučnici bolji niski tonovi.

Da imate dojam koja je razlika u veličini zvučnika 

Moj PC  
14 0 hvala 5
2 godine
EDIFIER fan club

Jel grmi?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
EDIFIER fan club

Evo i mene . Ne mogu vjerovati koliko su ovo dobri zvucnici (r2850). Trebali su zamijeniti modecome u mini dnevnoj, na kraju zavrsili kao main zvucnici na pc :).

S351db zvuce kao mulj prema ovima. Mislio sam da bas nece biti dovoljan, ali ovo stvarno udara.

Jedini minus su vibracije na straznjem panelu, ali skuzio sam odakle dolaze. Coax je krivac, uzeo sam stari kabel i ustekao, vibracije nestale, tako da sve ok.

Od ovoga sto imam:

Modecom eclipse 180 (fali mi basa, visoki i srednji su tu negdje sa s351db)

Edifier S351db (previše fokusa na bas, losiji visoki/srednji u odnosu na r2850)

Edifier r2850db (taman pogodjeni, dobar bas, dobri srednji/visoki)

ps. na slici sam na brzinu ustekao, pa je l/r kontra.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2023 19:16 (dustY).
Moj PC  
8 0 hvala 2
15 godina
plavi08 kaže...

R1855 je velik napredak u odnosu na defult TV zvučnike. Dok sa R1855 na R2850 je opet isto toliki korak više. Jer jbg fizika. 

Veći zvučnici bolji niski tonovi.

Da imate dojam koja je razlika u veličini zvučnika 

dustY kaže...

Evo i mene . Ne mogu vjerovati koliko su ovo dobri zvucnici (r2850). Trebali su zamijeniti modecome u mini dnevnoj, na kraju zavrsili kao main zvucnici na pc :).

S351db zvuce kao mulj prema ovima. Mislio sam da bas nece biti dovoljan, ali ovo stvarno udara.

Jedini minus su vibracije na straznjem panelu, ali skuzio sam odakle dolaze. Coax je krivac, uzeo sam stari kabel i ustekao, vibracije nestale, tako da sve ok.

Od ovoga sto imam:

Modecom eclipse 180 (fali mi basa, visoki i srednji su tu negdje sa s351db)

Edifier S351db (previše fokusa na bas, losiji visoki/srednji u odnosu na r2850)

Edifier r2850db (taman pogodjeni, dobar bas, dobri srednji/visoki)

ps. na slici sam na brzinu ustekao, pa je l/r kontra.

Čestitke obojici na novim zvucnicima.

Jedan prijedlog, odvojite zvučnike od podloge.. najjeftiniji riješenje, stoper za vrata.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
3 godine
EDIFIER fan club

Pa zar na njima već nema nešto takvo, moji S2000MK III imaju na sebi kao neke nogice.

1 0 hvala 0
2 godine
zaboravni12 kaže...

Pa zar na njima već nema nešto takvo, moji S2000MK III imaju na sebi kao neke nogice.

Imaju nogice vidi se na fotkama, bilo bi suludo da ih nema

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2023 20:03 (Boris grozni).
14 godina
Boris grozni kaže...

Jel grmi?

Mogu grmjeti. Zanimljivo da spojeni na optiku na TV ne idu do maks glasnoće. Al nebitno jer taj maks za prostoriju od 25m2 je prejak.

djigibao kaže...
plavi08 kaže...

dustY kaže...

Čestitke obojici na novim zvucnicima.

Jedan prijedlog, odvojite zvučnike od podloge.. najjeftiniji riješenje, stoper za vrata.

Imaju oni ispod nogice od mekane gume. Kao što se vidi na slici u prilogu.

Boris grozni kaže...
zaboravni12 kaže...

Imaju nogice vidi se na fotkama, bilo bi suludo da ih nema

Da.

12 godina
EDIFIER fan club

Evo postao i ja ponosni vlasnik Edifier S2000MKIII modela. Već skoro godinu dana si škicam nešto od Edifiera i evo konačno sam ubo navedeni model.

Ispalo me 344 eura s dostavom i nisam uspio pronaći povoljnije, dok vecinom drže cijenu oko 400-500 eura.

Zvučnici su stigli „doubleboxed“što je vrlo pohvalno. Pošto cijelo pakiranje teži mrvu preko 20 kila, nije loše duplo pakirati. Kutija je malo dobila u transportu,no druga kutija je bila cijela i zvučnici su stigli savršeno zdravi.

U paketu se nalaze 2 zvučnika, manuali, 3.5mm to rca kabel, rca to rca kabel i otpički kabel.  Također je unutra i kabel za spajanje zvučnika, mislim da je dugačak 5m al to je ovako odokativna procjena.

Taman su mi stigli prije posla, pa sve što sam uspio je otpakirati ih i staviti u radnu sobu na stol da se temperiraju pošto su bili dosta hladni.

Navečer sam stigao s posla samo upaliti da vidim dal rade. Radna soba mi je mala,potkrovlje, zvučnici samo na stolu,  spojeni direkt u laptop rca to 3.5mm kablom. Zvučalo je katastrofa .

Danas morao ujutro na posao,al reko kad dođem s posla ću ih stavit u mancave i da čujem kakvo zvuče u puno prostranijoj sobi, razmaknuti i sa dosta mjesta oko njih.

Spojio danas na identičan način kao jučer, vidljivo sve na slikama. Znači laptop, izlaz za slušalice, 3.5 mm kabel to rca. Mjuza SACD level ili flac.

Momci dišu, isprobavam profile. Nekako mi se dynamic učinio najboljim. Bassa ima više nego dovoljno,osobno nebih pomislio na nikakav sub.

Svidja mi se šta čujem, al fali mi još. Možda me razmazio moj Hi-fi sustav, imam kompletni Audiolab 8000 setup sa Epos ES14 zvučnicima. Imao sam dupliće pa sam 1 sustav prodao,a zvučnike nikako da dovučem od starog jer su mi tamo „parkirani“.

Nažalost stavio sam ih samo na TV stolić razmaknute koliko sam mogao(vidljivo na slikama), visina ni blizu idealne. Naručio sam i original stalke za njih,al još nisu stigli. Kad stignu ću ih naravno pravilno pozicionirati i puno bolje razmaknuti.

Ništa pala mi ideja oko spajanja pa odlucio isprobati najbolju kombinaciju koju imam za njih.

Na laptop spajam Douk Audio U2 XMOS XU208 USB to Coaxial/Optical Converter koji nudi izlaze na coax i optiku. Zatim spajam svoj DAC Audiolab 8000DAX coax kablom Chord Shawline na DOUK converter. I naposljetku spajam DAC na Edifiere putem Chord Cobra 3 interkonekti koji datiraju s kraja 90tih ili ranih 2000tih.

Puštam mjuzu, e sad se „dečkima“„rasprlo“. Znači zvuk je odmah otišao dvije stepenice iznad onog što sam čuo. Od izvođača sam vrtio Dire Straits, Pink Floyd, Claptona, Iron Maiden, Pepperse, Doorse, Offspring, Johnny Lee Hookera, Sam Mclaina, Rage against the Machine, Dubstep mjuzu, Genesis, Ray Charlesa, Lucifer's Friend i još ponešto od mjuze s kojom volim isprobavati različite sustave.

Isprobao sam zvuk i filmom Mad Max Fury Road koji je meni pojam za zvučne efekte.

Iako zvučnici nisu pozicionirani,niti na idealnoj visini, zvuk je toliko dobar, otvoren, jasan. Dynamic EQ, bass i treble na 0 na zvučnicima. Sve je na svojem mjestu. Vrlo iznenađen zvukom zvučnika od 344 eura. Vjerujem da će to još otići gore kad se usviraju i kad budu propisno pozicionirani.

Sami zvučnici nisu preveliki, ali imaju cca 9kila komad pa su dosta teški. Vrlo su kvalitetno napravljeni, od drva(brezovina), boje su im malo tamnije šta mi se osobno jako sviđa. Imaju nogice te zaista stoje stabilno. Bass reflex otvori su straga i gore,pa ih nije loše odmaknuti od zida ukoliko imate mjesta za bolji bass. Uz njih dolazi i daljinac, koji je solidne veličine, izgleda vrlo elegantno,no u ruci djeluje malo jeftino i lagano. 2xAAA baterije dolaze u pakiranju za njega, a radi precizno i besprijekorno.

Zvučnici su vrlo glasni i imaju šusa,ali to dosta ovisi o jačini materijala koji puštate. Ja većinom slušam od 30-40. Maksimum je 50.

Zvučnici imaju mali OLED ekran gdje piše source,glasnoća, pozdrav i odzdrav kad ih palite i gasite. Također ima HI RES audio naljepnicu.

Sve u svemu po meni ovakav deal šta se tiće bang for buck izgleda savršeno, a ako se netko dvoumi šta da uzme, od mene ima svakako preporuku za ovaj model!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:45 (GrimReaperKC).
Moj PC  
9 0 hvala 4
3 godine
EDIFIER fan club

I ja imam takve spojene direktno na tv optičkim kablom i služe mi umjesto soundbara koji sam imao prije i ovo mi je jedno 5 puta bolje. Ako slušate sa nekog dobrog izvora onda je to simfonija. Čuje se svaki zvuk, nigdje ništa ne pucketa, milina. Al ja Vam nisam neki stručnjak. 

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice