E tu su već cijene, a čuj u garmina je koliko para toliko muzike , onaj najjeftiniji je najzakinutiji i svaki skuplji ima nešto bolje , a oni najskuplji imaju sve.
E tu su već cijene, a čuj u garmina je koliko para toliko muzike , onaj najjeftiniji je najzakinutiji i svaki skuplji ima nešto bolje , a oni najskuplji imaju sve.
Dvojba između modela, sve su Garmini.
Trenutno imam Venu 3 i najviše mi služi za teretanu (iako ga koristim svugdje), koji sljedeći uzeti, Fenix 8, E ili novi Venu X1?
@Novice....ja sam prije oko mjesec dana kupio odlično očuvan-polovan naravno Garmin Tactix 7 Standard, možda se može naći polovan (ako želite uopšte polovan?), do sada ovo je najbolji Garmin sat koji sam ikad imao.
Xiaomi Watch S4 za 122 eura i besplatnu dostavu djeluje kao dobra prilika.
https://www.mobis.hr/xiaomi-watch-s4-srebrna
ima izmjenjive okvire (bezel) što je isto zgodan dodatak.
imao sam polar grit x pro godinu dana...dobar sat, ali nekako manjak truda oko aplikacije.
prodao sam ga i uzeo polovan garmin 7x pro solar saphire za 400eur...sat je nebo i zemlja...a najviše od svega, baterija traje 20 dana sa korištenjem praćenja treninga (teretana, gps...)
tako da od sada na dalje vjeorjatno samo uzimam garmin.
pozz ekipa.
imam amazfit stratos, sad je napunio 6 godina već. Žena mi već par dana priča da mi za rođ želi uzet novi, ja nedam, no sinoć mi se nešto zbrejkao nakon što sam ga skinuo s punjača nije htio upalit.
Jutros je nekako upalio,no baterija je jasno već slaba pa sad gledam čime ga zamjeniti.
Ispao sam skroz iz tih shema pa me zanima šta je sada best buy i što je aktualno? Huawei gt5, xiaomi pro? Oneplus 3?
Volio bi da ima mikrofon to mi je shema, i baterija šta duža, ali nemoš imat sve jasno.
Rang love, a tipa 150-300 eura ako se isplati dati 300e.
Što se sportova tiče, teretana, nogomet, badminton, za sve aktivnosti ga skidam ioanako tako da mi je manje bitno da mjeri sport i to.
Povezivost, notifikacije, razgovori, da ima NFC da se može platit njime isto top fićur.
UGl ispao sam iz toga, uzeo bi nešto novo, pa me zanima što sad ide i što možete preporučiti?
HVALA!
Lijep je, samo da je točan, vodootporan i da izmjeri podatke od šetanja...
Sto se tice preporuke.
Ja sam ti sad gledo nedavno satove.
Ak trebas neki sat koji je mix za smart app i pracenje aktivnosti baci oko na OnePlus Watch seriju (2, 2r, 3)
Ako te vise zanima pracenje aktivnoati, a manje neke smart opcije i zelis zadrzat ekran slican onom kojeg imas na stratos baci oko na Coros Pace 3.
Baterije na tim modelima su odlicne i satovi nude jako puno za svoju cijenu. Sad jedino pogledaj dal tebi odgovara sve sto ti nude il ti fali neki feature koji ti je deal breaker.
Isto ti je i tu opcija Garmi Forerunner 255 i novije 2X5 modeli.

Sto se tice preporuke.
Ak trebas neki sat koji je mix za smart app i pracenje aktivnosti baci oko na OnePlus Watch seriju (2, 2r, 3)
Ako te vise zanima pracenje aktivnoati, a manje neke smart opcije i zelis zadrzat ekran slican onom kojeg imas na stratos baci oko na Coros Pace 3.
Baterije na tim modelima su odlicne i satovi nude jako puno za svoju cijenu. Sad jedino pogledaj dal tebi odgovara sve sto ti nude il ti fali neki feature koji ti je deal breaker.
Pa da, za prvu ruku ono javit se pod tušem dok me ljubavnica zove.
A gledao sam, oneplus, xiaomi, huawei. Hoću povezivost bez greške, NFC za plaćanje bi bio top. Baterija lagani usage 5 do 7 ako da opet dobro.
Taj transreflektivni ekran mi je čudo, šta novi svi imaju ugaešn ekran dok ga ne digneš?
A velim, da ima ok bateriju, lijep ekran, nfc i mikrofon.
Što se sportova tiče, svi oni entry leveeli su za moj nivo sporta ok, nek mi mjeri spavanje ili u slučaju male djece doma nespavanje da se možemo žena i natjecati ko je umorniji i tjt
hvala ti na preporuci
Lijep je, samo da je točan, vodootporan i da izmjeri podatke od šetanja...
točan je približno kao i gotovo svi satovi u rangu do 300tinjak eura. tu odskaču Apple, Garmin i ostali, ali oni imaju i svoju cijenu. Vodootporan je do nekakvih 50m dubine (5ATM).
ima GPS pa mjeri prođenu rutu, preciznost je solidna prema recenzijama, meni osobno je sve isto je li na karti zabilježio nešto metar dva lijevo ili desno, bitno da je ukupna ruta tu negdje.
ima mikrofon i zvučnik za razgovore.
baterija navodno kod većeg korištenja traje oko 5 dana, prosječno oko 7 dana, a može i duže, ovisno o tome što se koristi.
ima AoD.
ima NFC.
super svijetli ekran, nekakvih 2200 nits (peak).
što nema, a volio bi da ima:
- SIM/eSIM (za to je potrebno izdvojiti barem 3 puta više eura)
- mogućnost odgovaranja na poruke/notifikacije (ovo bi bilo zgodno da ima, s obzirom da ima mikrofon mogle bi se barem slati glasovne poruke, npr. whatsapp ili da barem ima nekakve unaprijed pripremljene odgovore
- spotify samo u kombinaciji sa mobitelom (bluetooth veza), ali glazba se može prebaciti i na sat
- nije moguće dodavati druge aplikacije
ima koliko sam vidio dobru health aplikaciju, preko 150 modova za razne sportove. mjeri sve i svašta.
osobno nisam pronašao razlog za izdvojiti još 100-200 eura za neki drugi model jer nude približno sve što i ovaj S4.
ovaj lik to sve testira u detalje, ako nekoga zanima. nema još S4, ali ima neke druge popularne modele koje sam gledao.
https://www.youtube.com/@TheQuantifiedScientist
Sto se tice preporuke.
Pa da, za prvu ruku ono javit se pod tušem dok me ljubavnica zove.
A gledao sam, oneplus, xiaomi, huawei. Hoću povezivost bez greške, NFC za plaćanje bi bio top. Baterija lagani usage 5 do 7 ako da opet dobro.
Taj transreflektivni ekran mi je čudo, šta novi svi imaju ugaešn ekran dok ga ne digneš?
A velim, da ima ok bateriju, lijep ekran, nfc i mikrofon.
Što se sportova tiče, svi oni entry leveeli su za moj nivo sporta ok, nek mi mjeri spavanje ili u slučaju male djece doma nespavanje da se možemo žena i natjecati ko je umorniji i tjt
hvala ti na preporuci
većina ima AoD, npr. ovaj Xiaomi S4 ima AoD, ali to i troši bateriju više.
Izgleda mi nevjerojatno lijepo, a ima i dosta featurea.
Nego, platil sam KEKS Payom ali mi nije došla nikakva potvrda o uplati od strane Mobisa, iako je prošlo i imam potvrde od KEKS-a i banke...
Izgleda mi nevjerojatno lijepo, a ima i dosta featurea.
Nego, platil sam KEKS Payom ali mi nije došla nikakva potvrda o uplati od strane Mobisa, iako je prošlo i imam potvrde od KEKS-a i banke...
NFC plaćanje ti radi samo sa Mastercard Curve u Hrvatskoj
Na A1 webshopu su vam Galaxy Watch 7 40mm i 44mm i Ultra na 50% popusta.
Na A1 webshopu su vam Galaxy Watch 7 40mm i 44mm i Ultra na 50% popusta.
Bome ne nalazim na 50% ultru bez tarife
jel može s4 plaćat prek nfc normlno bez nekih dodatnih appova?
našao sam amazafit active 2...jel realno da ispod 150e sve to u paketu ide s njim?
Pritom misleći na funkcionalnosti, nebitno za remenje
Ali plaćati s NFC-om bi se trebalo moći:
"Yes, the Xiaomi Watch S4 supports NFC for contactless payments. You can use it to make payments at any terminal that accepts Mastercard or Visa and supports NFC. Ensure your bank is compatible with Xiaomi Pay and that the NFC feature is enabled on your watch. "
Koje dodatne appove čovjek uopće treba na to sve?
kažem, sad sam na stratosu 2, nikad nisam osjetio potrebu za bilo što dodatno realno.
što se tiče active 2, možeš odgovarati, pričat, ima nfc, mjeri san i sportove, ok izgleda.
zasad ticka sve boxove i cijena je smiješna.
kažem, sad sam na stratosu 2, nikad nisam osjetio potrebu za bilo što dodatno realno.
što se tiče active 2, možeš odgovarati, pričat, ima nfc, mjeri san i sportove, ok izgleda.
Isto podržavaju kao Xiaomi samo Curve karticu
Taj curve je koliko sma skužio de facto neka simulacija kartice, dakle to je digitalna kartica, a pod nju dodaš svoje kartice, free verzija samo dve.
Huawei gt5=? Kakva je povezivst sa samsunzima, jel sve uredno stiže javlja može se pričat slat zvat?
jel se isplati dat 100e više od active 2 i ić na gt5?
Taj curve je koliko sma skužio de facto neka simulacija kartice, dakle to je digitalna kartica, a pod nju dodaš svoje kartice, free verzija samo dve.
Huawei gt5=? Kakva je povezivst sa samsunzima, jel sve uredno stiže javlja može se pričat slat zvat?
jel se isplati dat 100e više od active 2 i ić na gt5?
curve je wallet koji omogućuje povezivanje više kartica pod jednu virtualnu ili fizičku Curve karticu. osnovni plan je besplatan.
uz to bi trebao raditi i Xiaomi Pay.
Dvoumim se između xiaomi s4, i amazfit pace 2.
gt5 mi je shema, ali dosta skuplji, a ne igraju mi ulogu dodatni senzori i sportske sheme, nije mi to teški prioritet.
Napokon sam nabavil novi sat, nakon kaj mi je prošle godine kod tuširanja krepal neki jeftini Amazfit…
Za ovog piše 50m…iako znam da to "ne drži vodu".
Šteta je jedino kaj nema na hrvatskom, ne vidim niti u Xiaomi appu, koji je na HR, tu opciju skidanja našeg jezika.
Bil je na akciji u Mobisu, skoro 60€ uštede…
Napokon sam nabavil novi sat, nakon kaj mi je prošle godine kod tuširanja krepal neki jeftini Amazfit…
Za ovog piše 50m…iako znam da to "ne drži vodu".
Šteta je jedino kaj nema na hrvatskom, ne vidim niti u Xiaomi appu, koji je na HR, tu opciju skidanja našeg jezika.
Bil je na akciji u Mobisu, skoro 60€ uštede…
jel ima nfc?
možeš pričat na njega?
notifikacije poruke samo pogledat nema ni brzih odogovra?
Samo mislim da NFC plaćanje nije ostvarivo, ili je jako zeznuto za uključiti.
S4 koristi samo Curve pay za placanje u HR .. isto je i sa Amazfit modelima sata koji podrzavaju NFC placanje..za HR ,
Amazfit Balance je po meni bolji i kvalitetniji sat od S4 ! Istina nesto skuplji..
Bezeli ( dodatni ringovi ) za S4 u Hr kostaju cca 11-15Eur po komadu
Amazfit Balance koristi opciju skidanja Google maps u offline modu pa moze biti i dobra opcija za navigaciju u pokretu
Zepp app za Amazfit je odlicna i pregledna
Curve Pay je super app ..u free planu imam 6 povezanih kartica + fizicku karicu .. cca za 2 radna tj stigne u HR
Od kartica 2 HR banke + 2 inozemne + Aircash i Keksicu
Garmin Fenix 7 ..za placanje koristim Garmin pay [Revolut] + Curve fiz. karticu ,preko Curve app sam postavim primarnu karicu od ovih 6 sa koje zelim da se izvrsi placanje ( cca 1 min posla )
Curve Pay se moze povezati i karticom ( virtualna ili fizicka ili obje) na Google pay ili opcenito kao zamjena za Google pay
Nadam se da ce ove info nekome koristiti ..
Pozz
Kak onda točno spojiti S4 na taj Curve?
Imam HPB i mHPB banking.
UPDATE: niš od toga, prima samo Mastercard.
Kak onda točno spojiti S4 na taj Curve?
Imam HPB i mHPB banking.
UPDATE: niš od toga, prima samo Mastercard.
Curve is a payment card that allows users to link multiple debit and credit cards (Visa, Mastercard, Diners Club, and Discover) to a single Curve card. This means you can use your Curve card to pay, and the transaction will be charged to the underlying card you've selected within the Curve app. Curve does not support American Express, Maestro, JCB, or UnionPay cards.
ovdje kaže da ide i visa, dakle može se složit to prek curve.