Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.918
|
čitano: 759.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Trenutno radi na 3.5ghz i napon je 1.23750

Koliko bi ga mogao overclockat i koji bi napon trebao stavit da bi to funkcioniralo?

0 0 hvala 0
11 godina

Na to ti niko ne moze odgovorit jer je svaki za sebe . probaj sa 1.25v i npr 4000 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2021 19:38 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Jesam, sada uopće ne mogu uci niti u BIOS niti upaliti PC, na monitoru uopće nema slike

0 0 hvala 0
11 godina

Savjet , ostavi se ćorava posla , nista neces puno dobiti osim komplikacija . 

Iskljuci sve , izvadi napojni kabel ,  pa  otvori kućište i izvadi bateriju ( ili uradi clearCMOS) , malo sacekaj pa upali ponovo i ne diraj  

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Jedva sam uspio restartati BIOS... Mislim da nema vise igranja sa overclockam 😄

2 0 hvala 0
14 godina

Imam 1600x i as rock x370 gaming x. 16 gb rama g.skičč mislim cl16 da imam sad neznam tocno koju memoriju morao bih pogledati.

Napravio sam dns.update biosa na 7.2 verziju. Imao sam nekad 2 mape napravljene za overclock ali nemam ih vise,neznam kako su nestale.

Nebi radio neki masovni overclock malo samo da ga tuniram 🤗😂 ako ima neko slicnu spec.da mi posalje podatke za overclock 😉

0 0 hvala 0
7 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
Update biosa brise sve postavke.....

A postavke su individualne i ovise o previse faktora da bi sluzile za ista vise od okvirne ideje.... ;)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2023 16:51 (Damir22).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Dajmo im da žive, stari Atlonac i dalje jaše nema penzije. Fino ide klasično surfanje čak i na 3gb rama, i na 2.5 disku sa mizernih 5200 okretaja.

Na stock CPU postavkama teško vrti Jubitu 1080p video, ili malo je preslab za bilo kakav online 1080p video.Ali ovak fino naklokan, jede 1080p video za gablec fučkaj ga sad.Dobit če uskoro malo više memorije, i jedan SSD od 128gb.Kupljen za 30kn prije godinu dana, i eto od onda radi ili nema odmora za CPU starce.

https://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X2%20220%20-%20ADX220OCK22GM.html

Kloka se bolje od Athlon II X2 240, kojeg sam nekad koristil ili malo bolja verzija sa duplo više L2 cache.

"Athlon II X2 220 "na skoro Defolt CPU naponu" dogura do 3.7ghz, u odnosu na Athlon II X2 240 koji na istim postavkama ne može dalje od 3.5ghz.

https://www.techpowerup.com/review/amd-athlon-ii-x2-240/2.html

Može on još i više od 3.7ghz(realno nema potrebe), ali ne na ovoj matičnoj koja je sve samo ne za bilo kakvo debelo CPU klokanje.Asrokača je bez prigovora, s obzirom da su nekad davno tvrdili da ne valja da je to krš itd.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2023 15:31 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice