Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.506
|
čitano: 324.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Za sada sigurno ostajem na 1060 neko vrijeme, i dalje je solidna i za novije igre. OC nije ni bio u planu vec cisto ako ikad u buducnosti budem razmisljao o tome.

Sama maticna je medu budgete z490, al kontam za gaming uz ostale komponente da ce raditi oke?!

5 godina
neaktivan

PS: imas prijedlog za neku maticnu koja ide uz ovaj proc i preporucljiva je za OC i da nije puno skuplja od ove ASRockove?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2021 17:21 (bastijan21).
15 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Bok svima. Jel ima tu tko od vas vlasnik i5-12600K procesora? I jel ste to probali klokati? 

0 0 hvala 0
2 godine
Goran kaže...

Bok svima. Jel ima tu tko od vas vlasnik i5-12600K procesora? I jel ste to probali klokati? 

Ima sam ga, clockao sam iz zabave, no ne treba ti to.

opet dobro.

Mora matična biti sposobna za OC, ali puno više struje koristi CPU, oko 240W, a nije baš neka korist.

Nekada je to bilo korisno, danas je po mome mišljenju bespotrebno.

合氣道 Paradoxically, the ability to be alone is the condition for the ability to love.
13 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Pozdrav svima, stigli su mi novi dijelovi koje sam naručio prošli tjedan (novi proc, nova matična i novi keks RAM-a, sve pod "moj pc")

Ono što me zanima je kakva je mogućnost overclocka za ryzen 7 1700 na asus prime b450 m-k ii? Bacio sam oko nakratko u BIOS, stock voltaža je na 1.192V na "Auto" i u postavkama ne mogu promijeniti na manual ili kako se već službeno kaže i upisati recimo 1.3V-1.35V, nego imam samo dvije opcije:

1. Auto

2. Offset voltage

Ako bi mi itko bio voljan objasniti kako da ručno unesem voltažu i što je potrebno napraviti?

uređivanje: zaboravio sam napisati da bih htio doći do 3.8 ili 3.9 GHz jer imam stock cooler pa ne bih pretjerivao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2023 4:12 (Marko_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Marko_95 kaže...

Pozdrav svima, stigli su mi novi dijelovi koje sam naručio prošli tjedan (novi proc, nova matična i novi keks RAM-a, sve pod "moj pc")

Ono što me zanima je kakva je mogućnost overclocka za ryzen 7 1700 na asus prime b450 m-k ii? Bacio sam oko nakratko u BIOS, stock voltaža je na 1.192V na "Auto" i u postavkama ne mogu promijeniti na manual ili kako se već službeno kaže i upisati recimo 1.3V-1.35V, nego imam samo dvije opcije:

1. Auto

2. Offset voltage

Ako bi mi itko bio voljan objasniti kako da ručno unesem voltažu i što je potrebno napraviti?

uređivanje: zaboravio sam napisati da bih htio doći do 3.8 ili 3.9 GHz jer imam stock cooler pa ne bih pretjerivao.

U biosu nadješ CPU Core Ratio i tu upišeš 39 za početak napon ostaviš na Auto pa vidi dali je stabilno i da li su ti temperature odgovarajuće tj. podnošljive, zavisno od primjerka moguće je da možda možeš undervoltati CPU napon preko Offset voltage ići u minus ili npr. lošiji primjerak pa mu trebaš dodati napona znaći ići u plus sa Offsetom.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice