Uvjek možete prodati pa kupiti bolje, zar ne
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
- poruka: 1.506
- |
- čitano: 324.565
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Na ljeto kupujem novu matičnu i onda ću malo E6600 protresti jezgre
Na ljeto kupujem novu matičnu i onda ću malo E6600 protresti jezgre
Ovako,imam 4x 1gb kingmax 800 mhz, i došao sam do 889 mhz stabilno(dalje nisam pokušavao) sa voltažom 1.9v. Ako netko zna do koje voltaže bih mogao ići molio bih da mi kaže.
A od proca imam q6600 @3.0 ghz( najviše sam uspio 3.2 stabilno).
Ovako,imam 4x 1gb kingmax 800 mhz, i došao sam do 889 mhz stabilno(dalje nisam pokušavao) sa voltažom 1.9v. Ako netko zna do koje voltaže bih mogao ići molio bih da mi kaže.
A od proca imam q6600 @3.0 ghz( najviše sam uspio 3.2 stabilno).
Što se tiče Kingmaxa ide on i puno više, ja sam svojih 4 modula od 2gige natjerao na 1000MHz s naponom od (ako me pamćenje dobro služi 2.25V) no naravno nisam ostavio na toj frekvenciji niti voltaži, nego jedno 4h tek toliko malo radi testiranja. Ali LUXX i još njih par s ovog foruma je Kingmax držao pri 960MHz na 2.2V na duže vrijeme tako da imaš još dosta prostora za clockanje memorije. Evo po ne znam koji put stavljam prt scr na ovaj forum.
Ja sam svog E4300 sa defaultnih 1.8Ghz uspio dignuti na 2.5Ghz i na toj frekvenciji ga držim. Ali interesantno je da nemože više nikako. Vjerujem da je matična kriva. Kad bih digao FSB samo za 1Mhz više komp neće da se boota. Čak štoviše, ne upali se nikako. Probao sam sve živo - od dizanja napona procesora do nebeskih visina, preko dizanja napona memorije i northbridga itd. Ništa, neće da mrdne. Znam da nije problem u memoriji jer sam testirao dokle ide bez diranja množitelja i radila je stabilno na 820 i kusur megaherza. Al dosta mi i ovoliko, ne pada mi na pamet mijenjati matičnu.
ja imam rame transcend 667 2x1gb i sada rade na 900mhz ali još nisam testirao
ja imam rame transcend 667 2x1gb i sada rade na 900mhz ali još nisam testirao
Kada smo kod memorija...moje voze na 1000Mhz....riječ je o OCZ platinum 800Mhz! Kupujem uvjek ocz jer su dosta jeftine, a daju se poprilično dizat....išle bi i još, ali sa mojom ds3 965 pločom jednostavno nejde više....nisam ni sam siguran je li baš do ploće ili memorije, jer ne mogu smanjit množitelj pa da vidim šta je ograničavajuć faktor, kada mi je množitelj memorije već stavljen na najmanje, odnosno na na 2.
kad smo kod mema ja imam supertalent 4gb, dobio ih na 1125(1140 max), a sad imam mushkin xp2 idu do 1170, ocekivo sam vise od mushkina ali nije ni ovo lose.....
Ajde da vas pitam...ali iz iskustva, neću odgovore iz reviewa....Vaša preporuka ploće sa p35 ili p45 chipsetom sa award biosom koja sigurno poteže preko 520 fsb??
Ja imam Asus P5Q-E i dere preko FSB600.
Dakle takvo što nebi bilo loše.
Ili eventualno neku DFI.
Biostar Tpower i45 također ide dobro(kod mene FSB575 max)
Da se tu nac dosta toga
Bilo što od npr Gigabytea a da je iz DS3 serije ili jače....
Možeš i DFI, al to i nisu baš ploče za svakog...
Hvala....gigabyte ima, ali za biostar i dfi ne znam imaju li award bi@s??
Gigabyte mi se sviđa zbog lakog flešanja biosa iz OS
Hvala na odgovoru!
sudeći po ploći ne puno dalje od toga!
A sa dizanjem voltaže, ali ist otako s stockom i otvorenim kucistem?
Posto nisam neki oc-eovac,zamolio bih misljenje iskusnijih.
Imam Gigabyte EP43-DS3
Core2Duo 7400 @ 2,8Ghz
Do koliko je otprilike sigurno oc-ati proc bez zamjene kulera i bez veceg zagrijavanja.Sada je temp oko 33 u crysis je oko 40
Nisam siguran ni dali bih ga klokao(tek sam kupio novu konfu) al me bas zanima
Thx
Meni je to baš teška satisfakcija.. Svaki dan poslej škole barem 3-4 puta otvorim kućište i nešto prčkam po ventovima i tako.. Baš mi je gušto izvlačit max, i moram reć da sam jako puno naučio na ovom forumu pa se ovim putem svima zahvaljujem na tome. Upravo sam q6600 stavio na 3.6, i sada cu ga testirat da vidim kolko je stabilan..
Kako vi imate raspoređene dodatno ventove?
Ja imam jedan 80mm sa strane, onda mi na grafičkoj pre više buči pa sam sa špagicom zavezao jedan drugi i temperature su jednake a punopuno tiše..
Imam dva 120mm jedan puše odiza u hard a jedan izvlači zrak odiza.
Jučer sam skužio da kad spajam ventove na matičnu na nekima brže radi ( to je 12v) a neki su 5 ili kolko već..
I sada mi je problem što više nema tih od 12v pa m zanima koj bi mi kabel neki poslužio da na jedan mogu staviti dva?
moze jedno brzinsko pitanje... imam doma jedan stariji komp sa MSI K9N Neo V2 (nForce 520, BIOS je neki American Megatrends version 2.2), proc je AMD X2 5600+ na 2.8 gh, 4gb rama, znam da je MBO jako slab ali do koliko bi on isao na stocku?
Eo jedno brzinsko od mene..jucer sam se nesto igrao sa postavkama opet i cini mi se da sam naletio na FSB wall na 450...smrzne se u lodanju windowsa svaki put..isto se dogodi i kad smanjim mnozitelj na cpu a fsb ostavim na 450...jedino ne znam da li da probam s voltazom maticne ili je to jednostavno to...znam da je za quad procesore drugacija situacija s max FSB frekvencijom, ali ocekivao sam da ce povuc do 475 recimo ili tu negdje..
Eo jedno brzinsko od mene..jucer sam se nesto igrao sa postavkama opet i cini mi se da sam naletio na FSB wall na 450...smrzne se u lodanju windowsa svaki put..isto se dogodi i kad smanjim mnozitelj na cpu a fsb ostavim na 450...jedino ne znam da li da probam s voltazom maticne ili je to jednostavno to...znam da je za quad procesore drugacija situacija s max FSB frekvencijom, ali ocekivao sam da ce povuc do 475 recimo ili tu negdje..
na kojem ratiu vam je bolje clockat?
1:1, 5:6.. šta ja znam..
ja sam 1:1 fan ;)
Posto nisam neki oc-eovac,zamolio bih misljenje iskusnijih.
Imam Gigabyte EP43-DS3
Core2Duo 7400 @ 2,8Ghz
Do koliko je otprilike sigurno oc-ati proc bez zamjene kulera i bez veceg zagrijavanja.Sada je temp oko 33 u crysis je oko 40
Nisam siguran ni dali bih ga klokao(tek sam kupio novu konfu) al me bas zanima
Thx
Ja svoj E2200 ni nemogu clockat
valjda zbog divlje matične :S