Pizza, diskusija

poruka: 509
|
čitano: 217.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pizza, diskusija
Ziga kaže...

Nas pet je jelo i moram ti priznati da je zasitno, ali idealno bi sjela na četiri osobe

sto niste potrali tog petog?hahah inace pizza je vrh evo preko slike osjetim miris xD

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
11 godina
Ziga kaže...

Mr. Jack = XXL Jumbo... ogromna i fina

Da ne budem p.zda, ali izgleda prepečena malo.

http://steamcommunity.com/profiles/76561197984431248
13 godina
Pizza, diskusija

Čime sam se bavio pretprošle nedjelje, dne 19. februara 2017. ljeta? Izigravanjem "pica majstora"! Zaboravih što prije staviti pokoju fotku pa eto, ispravak upravo uslijedio.

Predstavljam vam caesarianu/cezarijanu i brutalianu te njenu varijaciju na temu naziva brutaliana*. Taj dan radih dvije veće (cezarijane) i dvije manje (brutalijana i brutalijana*; zaboravih koja je na fotkama brutalijana, a koja brutalijana*).

Donosim kratak pregled situacije što se sastojaka tiče, pa dakle:

Caesariana/cezarijana (sir, šunka, špek, šampinjoni, buđola, pečenica, bijela paprika, crvena paprika, feferoni),

Brutaliana (sir, šunka, šampinjoni),

Brutaliana* (sir, šunka, špek, šampinjoni).

Ne očekujem da ove moje "vrste" pizza postanu općeprihvaćene ili općeraširene kao npr. capricciosa ili margherita, zaista je bitno tek da sam sam kao njihov autor sasma i posvema zadovoljan.

brutaliana ili brutaliana*, treba je probati pa onda prokužiti (prva manja) brutaliana ili brutaliana*, treba je probati pa onda prokužiti (prva manja)
brutaliana ili brutaliana*, treba je probati pa onda prokužiti (druga manja) brutaliana ili brutaliana*, treba je probati pa onda prokužiti (druga manja)
cezarijana numero uno cezarijana numero uno
brutaliana, brutaliana* i cezarijana numero uno na okupu brutaliana, brutaliana* i cezarijana numero uno na okupu
brutaliana, brutaliana* i cezarijana numero uno na okupu (fotka prva) brutaliana, brutaliana* i cezarijana numero uno na okupu (fotka prva)
brutaliana, brutaliana* i cezarijana numero uno na okupu (fotka druga) brutaliana, brutaliana* i cezarijana numero uno na okupu (fotka druga)
cezarijana numero due, pečena malo iza prve ture (prethodne 3 pizze) cezarijana numero due, pečena malo iza prve ture (prethodne 3 pizze)
još jedna fotka cezarijane numero due još jedna fotka cezarijane numero due
Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
13 godina
protjeran
Pizza, diskusija

Pošto se zatvorio Rubikon catering na trešnjevci, a imao je odlične jeftine pizze od 30/35 kn, jel zna netko jel ima šta slično? Pizzeria Kum mi je malo predaleko. Lokacija zapad, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2022 19:13 (Cryogenic).
13 godina
Cryogenic kaže...

Pošto se zatvorio Rubikon catering na trešnjevci, a imao je odlične jeftine pizze od 30/35 kn, jel zna netko jel ima šta slično? Pizzeria Kum mi je malo predaleko. Lokacija zapad, hvala.

Imas na glovu il woltu svaki dan sigurno popuste na pizzu. Nade se dost dobrih za okej cijenu. Ja sam narucio bio prije nekih 2 tjedna mislim da se zvala Pikolina - oko 45 kn velika slavonska, za tu cijenu super.

VISCA BARCA
9 godina
Cryogenic kaže...

Dok sam živio u Zg Rubikon mi je bio na brzom biranju. Sjećam se da je margarita tad bila 19kn pa mi je čudno vidjeti da je 30/35kn jeftino.

Al dobro, kad vidim da mi je margarita tu u kvartu u Zadru 52kn onda 30kn i ne zvuči tako loše 😂

2 godine
protjeran
Fianona, Lanište
11 godina
Pizza, diskusija

Najbolje sto sam probao u Zgb je bilo u Frankos Bar,cijene su korektne za kvalitetu sastojaka.

Tijesto je dobro,directo metoda za Napoletanu kao i ostali u Zgb sa Napoletanom.

Ja preferiram divlju germu ili barem bigu ali i directo je ok iako ga koristi 99% Napoletano pizzeria.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 20:35 (MEGATAMA).
13 godina
protjeran
Pizza, diskusija

Sudeći po postovima na ovoj temi u dve godine cijena pizza skočila sa 3-6 eura na 8-13 eura a i više.   Večina picerija drma oko 10-13 eura. Tanjur tjestenine bolonjeza 10 eura . Prestrašno. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2024 21:18 (Cryogenic).
8 godina

Opcenito je enormno poskupjela cijena hrane, od restorana (gdje je to mozda i opravdano) sve do ulicnih pecenjarnica (gdje svakako nije opravdano).

Kuna vise nema, usporedbe nema, ostala je samo pohlepa.

Pizza sa 20-25kn na 60kn u "shitty pizza shopu"..... nedo bog da se zeznes pa odes negdje u neki "renomiraniji ugostiteljski objekt", ode preko 100kn za jednu pizzu. 

A kvaliteta boze sacuvaj, doslovce malo tijesta, par kapi "umaka - citaj obicni kecap", doslovce 5 listica salame, pola 1 manje gljive, i ozbiljni tragovi sira. 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2024 21:15 (Damir22).
4 godine
Damir22 kaže...

Opcenito je enormno poskupjela cijena hrane, od restorana (gdje je to mozda i opravdano) sve do ulicnih pecenjarnica (gdje svakako nije opravdano).

Kuna vise nema, usporedbe nema, ostala je samo pohlepa.

Pizza sa 20-25kn na 60kn u "shitty pizza shopu"..... nedo bog da se zeznes pa odes negdje u neki "renomiraniji ugostiteljski objekt", ode preko 100kn za jednu pizzu. 

A kvaliteta boze sacuvaj, doslovce malo tijesta, par kapi "umaka - citaj obicni kecap", doslovce 5 listica salame, pola 1 manje gljive, i ozbiljni tragovi sira. 

Pizza odavno nije jeftina. Imam društvo koje je nakada bilo brojnije no što je danas i kolektivno bismo otišli na pizzu u jednu sada već stariju ZG pizzeriju. Prije puno godina za 50 kuna mogli smo pojesti miješanu pizzu i popiti colu. Mic po mic cijena i pizze i cole je rasla. Pizza je tamo sada 10 EUR-a, cola 2,90 EUR-a. Znači 13 EUR-a ili 97,89 kuna. Duplo.

To je uvijek bilo jednostavno jelo koje si svatko može napraviti doma. Ja ju prilično često radim doma. Rijetko kad idem u pizzeriju od uvođenja EUR-a. Doma mogu sam odrediti koliko čega ću staviti na tijesto i to mi paše. I isto tako, odrediti kvalitetu tih sastojaka.

8 godina
Pizza, diskusija

Takodjer, izuzetno rijetko narucujem, radije napravim sam.

Ne zbog cijene toliko, ajde, 30 e za 3 pizze bih i prezivio jednom mjesecno, ali kvalitet je ovdje kod nas uzasan, to pizze nije vidjelo.

11 godina
Pizza, diskusija

colu si isto tad pio iz 0.5L bočice, a danas 0.25...

4 godine
60nine kaže...

Uvijek 0,25, staklena.

8 godina
Pizza, diskusija

nikad ispod 2 litre

11 godina
zelenapaprika kaže...
60nine kaže...

Uvijek 0,25, staklena.

da, ali nekad si imao u bircevima kolu od pola litre, a danas downsizing za puno više para :)

a i pizze su se smanjile, bar koliko sam primjetio unazad par godina...

4 godine
60nine kaže...
zelenapaprika kaže...
60nine kaže...

Uvijek 0,25, staklena.

da, ali nekad si imao u bircevima kolu od pola litre, a danas downsizing za puno više para :)

a i pizze su se smanjile, bar koliko sam primjetio unazad par godina...

Sad u trgovinama imaš one smiješne male bočice Cole (3 deci?). I na svemu ostalom se štedi. Na kraju ti narastu magareće uši ako ideš van na pizzu, osim ako glavni razlog nije društvo. Zato preferiram kućnu pizzu.

13 godina
Pizza, diskusija

Basta u centru Zagreba pizza extra i cjena uglavnom koliko i po vecini grada ali cjena piva 5.5 eur  nemam riječi 

11 godina
Cryogenic kaže...

Sudeći po postovima na ovoj temi u dve godine cijena pizza skočila sa 3-6 eura na 8-13 eura a i više.   Večina picerija drma oko 10-13 eura. Tanjur tjestenine bolonjeza 10 eura . Prestrašno. 

To su bolesne cijene.. U VG cijene pizze 7-8e (vesuvio, tj. sunka/sir) tanjur bolonjeza u jadranu 6 eura, lignje na zaru u Zrinskom (Crnkovec) 7-8 eura (u jadranu 12e sto je preskupo).

13 godina
Pizza, diskusija

Ako hoćete pravu i cjenovno prihvatljivu napoletanu, navratite u Ogulin u Anticu - def. najbolja pizza koju sam probao u posljednje vrijeme.

Napoletana je 7,50 mješanja 8,50, a ove sa dodatanom skalamerijom su 9-10.

Svaki put kad putujem kroz gorje obavezno svratim do njih i evo već u  4-5 godina nikad me nisu razočarali. Nemaju 101 pizzu u ponudi, mislim da ih ima možda 6-7, al ove kaj imaju, svaka je top.

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.
8 godina

@hahhaajaads 

Još se sjećam vremena kad je u jadranu plata za troje bila 100 kuna...

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2024 12:24 (fer-de-lance).
16 godina
Hornet_93 kaže...

Ako hoćete pravu i cjenovno prihvatljivu napoletanu, navratite u Ogulin u Anticu - def. najbolja pizza koju sam probao u posljednje vrijeme.

Napoletana je 7,50 mješanja 8,50, a ove sa dodatanom skalamerijom su 9-10.

Svaki put kad putujem kroz gorje obavezno svratim do njih i evo već u  4-5 godina nikad me nisu razočarali. Nemaju 101 pizzu u ponudi, mislim da ih ima možda 6-7, al ove kaj imaju, svaka je top.

Evo, da potvrdim post od kolege forumaša... bio sam tamo prije par mjeseci, svakako se isplati skrenuti sa puta...  

13 godina
Pizza, diskusija

Pizza bi trebala biti jeftina hrana uz tjesteninu.12e za lignje nije puno ako je pripremljeno kako treba.Bio sam u Poreču ove godine, dobio sam lignje iz kojih rusče kamenje dok se žvače (znači nisu očišćene ili isprane kako treba), isto tako pileći file nije bio istučen već samo odrezan i stavljen na gril... Cijenovno zavisi gdje se jede i kakva je kvaliteta, pošto smo u Europi i imamo prekrasno more i jak turizam treba stavit europske cijene ali i ljudima u unutrašnjoj Hrvatskoj a tako isto i ugostiteljima  europske plače.Nekad sam kupovao 50L bačvu piva za 100e danas ju kupujem za 140e + porez smo na nekih 160e + 12e porez na to skoro 200e bude.A prodajem veliko točno po 4,70e  (0.5) ne u RH vec Austrija pa sa vas pitam gdje je zarada ? Sve ide gore kakvo je stanje sa grafičkim karticama takvo je i u ugostiteljstvu, prehrambenoj industriji , građevinskoj industriji itd..Građevinski materijal nikad nije bio skuplji.Eno jučer pročitao da VW zatvara još par tvornica..Zahvalimo sve HDZ-u , EU politici koji podržavaju rat u Ukrajini.Kod mene u Grazu nema da prodes piće + hrana ispod 15-20e po osobi.Produzena kava 3,80e , Cappuccino preko 4e..Radije u Novskoj popijem za 1.20e LP i živi bili.

moje+šnicle+12.50e moje+šnicle+12.50e
pizze pizze
lignje sa žara lignje sa žara
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2024 16:50 (MGloc).
11 godina
Pizza, diskusija

aj da se malo pohvalim.. pizza pec, jedna od boljih investicija..

jednostavno se pizza u pizzeriji nemoze mjeriti s domacom.. sastojci koji ti pasu i deri..

10 godina
Pizza, diskusija

Moram pohvaliti Little Italy Pub u Daruvaru.

Prvi puta jeo kod njih ovo ljeto, ali definitivno se vraćam. 10 eura za ovu rusticu iliti slavonsku pizzu.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2024 18:10 (LLAMABOY).
16 godina
chorba69 kaže...

jednostavno se pizza u pizzeriji nemoze mjeriti s domacom.. sastojci koji ti pasu i deri..

Dobro izgleda. 

Tijesto na hladnoj fermentaciji 24h ili više?

Rvat katolik!
11 godina
Pizza, diskusija

tnakir 

tenks. fermentacija uglavnom 35h+, ovisi kak sam imao vremena, ali u svakom slucaju bar 24h.

10 godina
chorba69 kaže...

Top izgleda,daj proceduru za tijesto.

Origin_Steam: hrka11
6 godina
Pizza, diskusija

Pozdrav,

Pizze izgledaju fantastično.

Kak dobijete ove savršene rubove (korice), tako puffaste?

Ja sam ovo ljeto sam radio tijesto, pustio da odstoji cca 22h i opet niti slično ovome na slici.  

13 godina
Pizza, diskusija

Uf, od ove teme uvijek sline procure 

chorba69  - koja peć je u igri?

Halo Bing! Kako bratac?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice