Restrikcije za odredene sajtove u firmi

poruka: 12
|
čitano: 4.419
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Restrikcije za odredene sajtove/adrese na poslu

Znaci kad u firmi postave restrikcije da se ne smije na youtube..rapidshare..sta ja znam... jel zna neko na cemu su bazirane ove restrikcije..ja se bas ne kuzim u to :S

Jel to ovisi do browsera ili.... jer ako je do browsera..jel bi mogle posluzit neke od portabilnih aplikacija..to mi sad prvo palo na pamet?? :)

0 0 hvala 0
17 godina

za cjelokupnu mrezu to se slaze na routerovima

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a tako znaci..jer frend kaze da je blokiran bilo kakav live stream..jel se moze to nekako onda rijesit??

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Restrikcije za odredene sajtove u firmi

nek proba ovo hidemyass.com, proxy.org, ili nekaj slicno nek proba napisati proxy u google, ja konkretno hidemyass preporucam

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan
Aki kaže...

za cjelokupnu mrezu to se slaze na routerovima

Da ,ali... to se da riješit baš kak čovjek pita! Treba samo imat USB stick ,valjda ti nisu blokirani USB portovi na PC-u ,jel su i to neke firme počele radit u zadnje vrijeme! Onda samo treba naistalirat neki portabilni browser i trebalo bi sve radit! Evo moj prijedlog
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 17:43 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

To sam i ja mislio..kaze frend da mu je blokiran bilo kakav live streaming..sad ne znam kak bi se to dalo rijesit..jel to mozda do flasha ili??

Btw kaze frend da ima i IE i FF tako da sumnjam da bi mu pomogao ovaj portabilni ff

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 17:47 (B-52).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Restrikcije za odredene sajtove/adrese na posl

Firma nije glupa. Takve restrikcije se postavljaju za cijelu mrežu. Znači tu nema zaobilaska.

Internet -> Router -> Komp {Standardni tok interneta (pojednostavljeno)}

Internet -> Router (Filter kaže da sadržaj nije dopušten)  -| Komp {U firmi}

Znači ako je tako postavljena mreža, nema teorije da se to može zaobići. A i bolje. Na poslu se radi, a ne surfa se YouTubeom ili downloada ne tako legalan sadržaj sa Rapidsharea.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Naravno da ima zaobilazka. Moze stavit proxy na port koji oce i zaobic bilo kakvu zastitu. Samo neka nadje neki proxy i stavi da sve ide na 80 ili 8080 pa ce imat sve. Rapidshare nije ilegalan niti sluzi samo ilegalnim stvarima, a jubito ima i edukativnih materijala ka sta su predavanja i tutorijali.

16 godina
neaktivan

Male su šanse da je blokirano preko Hosts datoteke....

Također se često blokiraju i proxy stranice....

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reka san proxy a ne proxy stranice. Znas li razliku?

17 godina
Žarko kaže...

Naravno da ima zaobilazka. Moze stavit proxy na port koji oce i zaobic bilo kakvu zastitu. Samo neka nadje neki proxy i stavi da sve ide na 80 ili 8080 pa ce imat sve. Rapidshare nije ilegalan niti sluzi samo ilegalnim stvarima, a jubito ima i edukativnih materijala ka sta su predavanja i tutorijali.

Žarko kaže...

Reka san proxy a ne proxy stranice. Znas li razliku?

e mene konkretno zanima kak se tak nekaj more zmisliti, samo prek proxy stranica znam
16 godina
neaktivan

Cao...

Jel mi neko moze reci kako na najjednostavniji nacin da stavim restrikcije na mrezu...

Radi se o tome da ima 7 racunara i server...

Zelim na svim racunarima,osim na serveru naravno,da budu neke stranice zabranjene...kao sto su facebook,youtube,dernek,bhmobile,msn...

jel postoji neki program koji bi se mogao insrtairati na server i sve to podesiti,molim vas javite mi i odmahmalo pojasnite kako to dfa uradim...ili ako ima jos laksi nacin,mozda na ruteru nesto...objasnite mi

ja znam da se moze preko acl--ali su to malo komplikovane stvari...i to je onaj pravi skolskiprincip koji skoro niko ne koristi vise...

voljela bih kad bi mi neko malo bolje objasnio kako to da uradim i koje je najbolje rjesenje...

p.s.

Ima 7 racunara i osmi racunar je server...ali...taj server nije direktno spojen na ruter,on je zakacen na switch...a neki drugi racunar

je zakacen na ruter...i on je samo obicni racunar...znaci nije on server...

Imam dva programa

1.access administrator pro

2.advanced parental control

Koji je bolji za koristenje...

Treba mi efikasniji a laksi za podesiti i instalirati...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 16:55 (budala).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice