Preporuka USB/eksterni disk

poruka: 5
|
čitano: 896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Tražim USB ili eksterni disk, 500GB/1TB primarno za gledanje filmova na TV-u. Ništa posebno, neke OK brzine da prebacivanje baš ne traje...Ako netko ima preporuku bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Preporuka USB/eksterni disk
Dosta ti je bilokoji disk ili ssd iako bi preporucio ssd jr su puno laganiji i manji. Format u exfat/ntfs i dobar si.

Lupi cim manji s cim vecim kapacitetom. Osobno imam Transcend esd220 i neki transcend nesto-nesto 1Tb. Oboje radi necujno i brzo i svaki vrti 4k hdr ezpz.
Moj PC  
0 1 hvala 2
11 godina

ako ćeš eksterni ssd, probaj uzet nešto s dobrom sustained brzinom pisanja, jer ih velika većina padne na brzine sporije od hdd kad im istekne keš ili zbog loših kontrolera svako malo osciliraju u brzini zapisivanja, pa krene brzo i svako malo stane na par sekundi,, pa opet krene, pa stane... užas

moja preporuka je samsung t7 shield, ako imaš usb 3.0 gen2×2 kreće sa nekih 900mbps write i kad istekne keš i da ga filaš do kraja brzina ne pada ispod 800mbps

jedan od rijetkih koliko toliko povoljnih, a da mu brzina ne pada drastično

meni na običnom usb 3.0 gen2 ne pada brzina zapisivanja na tom samsungu ispod cca 600mbps čak i kad ga filam sa 500-600gb filmova odjednom

nemoj se upecat na sranja poput kingstona xs2000 koji se kurči brzinama od skoro 2.000mbps, ali čim zapisuješ išta veće od 100gb brzina počne trokirat do brzina sporijih od hdd-a, pa na sekundu skoči i opet padne i tako dok god ne prestane write i dok ne odmori barem pola sata da se oporavi slc keš

ako zapisuješ uvijek manje fajlove, onda i nije toliko bitno, ali ako prebacuješ veće količine filmova sa kompa na ssd, takvo što će ti popit živce  

15 godina
Tako je. Obavezno pazi da ssd ima dram jer bez toga je banana.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako si u mogućnosti koristit Stremio/torentio na tv'u, prije bi preporucio to za gledat filmove online pa da sačuvaš živce sa čekanjem da se iskopira. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice