Pa zapravo i nije baš tako jednostavno prema mojem iskustvu....Nvidia shield je odličan za gledanje, ali NUC je odličan za library radi HW encodinga itd (8 generacija nadalje)...
ja sam upravo prije 2mj napravio home setup...jer više nisam mogao izdržati gledati PLEX preko PS5 a "server" mi je bio na kompu (sve na lokalnoj wire mreži). I radilo je sve gore i gore, cukalo non stop.
Svkako je Nvidia shield sam po sebi jako dobra opcija...ali uparen sa NUC-om je apsolutna zvjer
Znam da to nikako nije jeftina opcija.
Dao sam 120eur za NUC 8 i3BEK2 - unutra je 8gb RAM-a (preko frenda; imao sam 1TB NVME) i dao sam 200eur za Nvidia Shield PRO.
dakle mene ispalo cca 350eur i niti kune mi nije žao...isprogramiirao sve u cca 2tj (jer nisam znao Ubuntu apsolutno ništa).
Na krau sam napisao i step-by-step manual za instalaciju svega...pa ako će nekome trebati neka se javi.
Sada 4K film proguta bez ikakvog zastajkivanje, prebacivanje naprijed/nazad super brzo...itd...ma radi kao urica!..a prije je znao zastajkivati na najobičnijem filmu/seriji/anime
1TB nije baš nešto puno, ali i više nego dovoljno za moju upotrebu....tako da ukoliko ti je ikako moguće, danas sutra si nadogradi sustav.
Kolega je stavio na NUC windows i njemu je to jako dobro funkcioniralo...pa možda i to vrijedi probati.