Zamjenski punjači za mobitele?

poruka: 35
|
čitano: 7.510
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, Danny_HR, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Jel itko koristi kakav zamjenski punjac na svom pametnom mobitelu koji podrzava qc? Kupio sam na gearbestu neki no name punjac koji navodno podrzava qc3.0 ( slika je u prilogu ) ali bilo koji od 4 moba kaj imamo u kuci da spojim naravno preko usb testera struja ne prelazi 1.25A i stalno varira od 0.8-1.25A  predpostavljam da je to najobicniji drek a ovo kvalkom kaj pise na njemu je samo ukras. Kakva vi imate iskustva sa zamjenskim punjacima i koji od tih sa neta provjereno brzo puni? Pored toga imam jos jedan "fast charge" punjac sa 3 usb utora, prvi navodno daje 1A, drugi 2 i treci 3 al ni to ne sljaka tak kak pise. Taj nikad nije preso 1A pa neznam kaj im onda znaci to fast charge, isto neka marketinska fora ili? 

 

Inace orginalni punjac od moba ga puni sa 11.6V i 2A, zakaj onda i ovaj crni tak ne puni nego je na 5v i jadnih malo iznad 1 amper :/

 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Imao takav ali qc2.0 i bez problema radio godinu i pol, isprobano na G4, S6. Punjač pretpostavljam da radi i dalje jer sam ga dao skupa s mobitelom. Al mislim da to nije tolko do punjača kolko do mobitela. Kolega ima A5 2016 i njemu ni taj ni još par punjača nisu radila kak treba, tek kad je nabavio originalni onda je bilo sve oke.
6 godina
neaktivan
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?

Kupuj malo bolje punjaće

Blitzwolf

Aukey

Tronsmart

 

Ako nemaš quickcharge bilo bi dobro pogledati kakav je orginal, dali je 5v 2a, 5v 3a, 9v 2a, 5v 5a itd

 

 

7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Moja dva moba imaju QC, Lenovo P2 i Moto X style. Na lenova kad spojim org punjac pise na ekranu brzo punjenje ( 5V-2A, 7V-2A, 9V-2A, 12V-2A ) a sa svim ostalim punjacima samo "punjenje" i to traje cjelu vjecnost da se napuni, po 5-6 sati. Uz x style imam turbo punjac koji puni sa 3A i takoder koji god drugi spojim mob se umjesto 55min puni po 3-4 sata :( 

Danas mi bas postar donio BlitzWolf QC3.0 kaj sam uzo na banggoodu pa javim navecer kolko njemu treba da napuni i da li radi qc.

 
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?

To ovisi o posebnom chip-u , koji se nalazi u orig. punjaču , i koji se teško simulira kinezima

9 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Kupi punjač za 15$, ne za 5. Uz gore nabrojene dodao bi Ugreen i CRDC.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 14:12 (TTTT).
 
2 0 hvala 0
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Spojio lenova na blitzwolf, puni se sa 5.2V 2A. Dobar napredak sad cu samo vidjet kolko mu treba, ima osjecaj da mi sporije skace postotak baterije nego kad se puni na 12V. Zanimljivo je da i ovaj BW podrzava brzo punjenje na 9 i 12V ali ne puni se sa tolko vec sa 5V. Izgleda da sa vecom voltazom idu samo tvornicki punjaci kaj su dosi uz mob.

 

Dakle onaj drek za 5$ definitivno nema qc2.0-3.0 kak pise na njemu.

 
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Ne znam ja kako ti izmjeriš to i jel to validno.
Ja recimo imam dva usb mjerača napona i struje i nijedan ne može da pruži adekvatno punjenje za moj Oneplus 3.
Na Oneplus 3 ima ono Dash charge i svijetli plava ledica kad se puni,no kad uštekam usb mjerač ledica je crvena i puni se sporije...Tako da mjerači definitivno usporavaju punjenje.Bar ova dva što ja imam.
 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Al zanimljivo je kad spojim USB mjerač na orginalni punjač ništa ne usporava puni jednako brzo kao i bez njega pa mi nije jasno ako i BW ima punjenje na 9 i 12V zakaj ne puni sa tim nego samo sa 5V 

 

edit: zaboravio napisat da ga je BW napunio za 2 sata i 25min, dok sa orginalnim punjačem to bude 1 sat i 15 min, znaći ipak se brže puni dok je na 12V 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 19:40 (minarelli).
 
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Amperaža je tu nebitna.

9 i 12V služe za brzo punjenje a 5V za obično punjenje i to je sve.

Punjač MORA prepoznati podržava li uređaj brzo punjenje i njemu se sam prilagodi.

 

Vjerojatno je punjač šit koji to nije u stanju. 

Da, JA ! Osobno i lično.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 19:57 (Anđeo bez falinge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Izgleda da ni taj blitzwolf nije neko cvijeće kak se pise po netu kad nije prepozno da se moze mob punit brzo. Al dobro ajd i ovih 2h je bolje nego 5. Treba mi jedan punjac doma, drugi na poslu, treci kod bake da ne nosim stalno svoj sim tam.

 

Jos jedna stvar, takoder imam i auto punjac bas od blitzwolfa isto podrzava qc 2.0 ( tak bar pise ) i sva ova punjenja na 5,9,12v al banana, taj puni jos sporije od onog bezimenog kucnog. 

 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Onaj drek gore je meni jednakom brzinom punio G4 i G6 isto kao i blitzwolf tak da sam na kraju bezveze dao 50kn za bw, mislio sam da će bit brži od ovog no name al nije. Al opet velim, na nekim mobitelima radi kak se spada, na nekima očito ne.
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

:/ mozda ima i u tome nesto. Dobro da sam cuo jos necije iskustvo inace bi mislio da onaj drek fkt nevalja. Probat cu ga na jos nekim mobovima pa bumo vidli rezultate.

 
0 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Jbt kakvu muku mucite s punjacima, pa kak malu bateriju imas da trebas na 10 mjesta punit mob? I jos sa quick charge? Pa moj mob sa 4000mah baterijom se napuni za oko 2 sata, na obicnom 5v 2a punjacu, u autu se isto normalno puni... Izgleda da sa quick charge samo problemi... Ne moze bit da se puni 5h na 5v, kakav to mob imas? I jel koristis uvijek isti kabel?
 
1 0 hvala 0
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

nisi shvatio, sa nekim ljevim punjacima kaj nemaji qc se puni po 4-5 sati, mob ima bateriju od 5100mah. Ovaj no name qc 3.0 sa gearbesta uopce ne radi kao daje qc vec puni normalno sa 1A, tek ovaj BW puni sa 2A al na 5v, 2 i nes sati nije strasno al opet ako glupi punjac podrzava qc zakaj onda ne puni sa qc kao i tvornicki koji je doso uz mob. Sa org punjacem se tih 5100mah napuni za sat i 15min kaj je jebeno brzo, naviko sam na to i sve ovo ostalo mi je muka kad moram cekat :(

Zato sam otvorio temu da cujem tuda misljenja i iskustva, a za to i sluze forumi kaj ne?

 

edit: vidis sad razliku, imam vecu bateriju neg ti a sa org punjacem ju napunim prije nego ti, i sad mi je nezamislivo cekat duplo za istu stvar. :/ Probat cu jos sutra na S7 kak ce se ponasat, ak ni tam nebu brzo punilo onda su to sve drek punjaci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 22:00 (minarelli).
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Za 1h i 15min se ne moze napuniti da se postaviš na trepavice, neznam otkud si dodao do tog podatka. Struja punjenja se smanjuje cim je baterija punija. Meni za 5300Mah bateriju na mom mobu sa qc3 do 100% treba 2h i 10min, sa qc3 ces samo dobiti brze punjenje do odredenom postotka baterije. Ispod 2h nema sanse da napuni bateriju do kraja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Eto patriče neka ti znas bolje od mene kako se moj mob puni, ova tema je onda skroz beskorisna jer si nam ti sad objasnio da ja lazem. Po usb testeru amperaza se smanjuje kako je mob puniji, ali ne tak kak ti mislis, 2A puni sve do nekih 90% i tu pocne padat, na 98% je na 0.8A i kad dode na 100% padne na 0.04  Ako laze tester i sat na zidu il bilo koji drugi, onda tek lazem i ja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 22:06 (minarelli).
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Ne govoriš istinu, ni jedan jedini mobitel se ne moze napuniti za toliko vremena sa qc3 i tolikom baterijom, pogledaj malo review, a i imam mjerac punjenja (portapow premium)pa znam o čemu pricam, ti stvarno mislim da od 0-100 se pun istom brzinom? Prouči malo prije nego bubnes takvu glupost
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
7 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Ma da eto ti si pobro svu pamet svjeta ti znas bolje od mene

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Ti govoris da ti napuni bateriju od 5300 za 1:15min, a svi testovi po netu govore da je najmanje vrijeme sa kvalitetnim punjacem oko 1:50h, taj 1:15h moze jedno biti za moto x koji imas jer je baterija samo 3000Mah, koliko sam vidio ona se moze napuniti za 1:20h i to bez bilo ok da govoris za tu bateriju. Eto daj video pa dokazi da si u pravu pa da znaš bolje od svih ostalih recezenata
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
3 godine
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Nije on pobro svu pamet svijeta nego govori istinu. I na obicnim punjacima se smanjuje struja punjenja kak je baterija punija, smanjuje i ovisno o temperaturi....

Nego, zasto svi u reklamama stave npr 30min do 60% baterije? Zas ne stave 50min do 100%? Kad po tebi puni skoro pa istom brzinom..
 
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Ni matematicki ne moze napunit za 1:15h

5100mah/3000ma = 1.7h

 

Sa time da se brzina punjenja smanjuje na 90%. 

 

90-100 ti treba cca 30min.

 

Znaci nema matematicke sanse da se napuni za 1:15h osim ako imas qc 4.0 na originalnom punjacu.  >>> bome ocito da imas nesto 

 

 

1:41h 4-100%.

 

 

lenovo p2

----------------------

i have the phone and i can confirm it only uses the QC feature with the included CHARGER 

no way to use any qc 2/3.0 charger....mmhhh bad decision lenovo!

 

-

because i am against the proprietary charging algorithms..... dash charge is great? NOPE.... it forces you to use a special cable, a special charger, no 3rd part suppliers... high price of chargers, is it a good move for the customer?

same thing for this lenovo charging solution, ok the fastest one, but if i lose che official charger i am stucked with the NORMAL 5v 2a solution....

this is not a great thing imho, and all power banks i have qith 7/9/12v qc features are USELESS with the lenovo p2......

------------------------------

 

Hvala lipo.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 13:01 (Deutsch).
 
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?

Predlažem staviti aplikaciju ampere, tamo preciznije pokazuje u miliamperima koliko puni. 

 

Inače kupio sam jeftini kabel od 30cm na ebayu i izmenadio se da je punjenje na istom punjaču upola sporije od orignalnog 1m.  Tu treba isto pripaziti, Možda je kabel usko grlo. Kasnije kupio bolji kabel tj podebljani i kvalitetniji e taj puni kako treba. 

 

 

 

5 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Možda je kolegi baterija izgubila dio kapaciteta pa se i napuni za sat i 15, iako ni ja u to ne vjerujem, 5100 mah je too much.
 
0 0 hvala 0
4 godine
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

hint : Na baterijama punjacima i kablovima ne štedit. Jako velika vjerovatnost da nesto nece radit. Pogotovo oko tih par dolara cijena. 0 bodova. Kupio sam valjda 5 razlicitih kablova za prijasnji S3 koji sam imao i svi su radili ili kratko vrijeme kak spada ili uopce ne. Sad znam da Note linija ima duze kablove od S serije i radije cu dat 200kn za novi punjac koji ce 99% radit nego se vise ikad za*ebavat sa kineskim kopijama ičega.

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Si siguran da ampere tocnije kaze nego poseban "hardver" napravljen u tu svrhu?

Prije je bilo popularno prodavati "data" kablove, gdje je kabel dobar za prebacivanje podataka na komp, dok je za punjenje koristil max 5v i 0.5a..

Da si dal koju kunu vise bolje bi proso, ja imam crdc kabel koji koristim u autu da ne moram stalno nosat svoj kabel i puni istom brzinom ko orginalni.
9 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Kupujte kvalitetniju opremu i ne budete imali problema. Ne kosta bezveze CRDC, Aukey, Ugreen type C od metar cca 4$, QC 3.0 zidni punjac 15ak$, dok neki no name punjaci 4$ i kablovi po 1$. 

 
1 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Ne mora ni to biti uvijek prava odluka. Frend je uzeo aukey power bank s kojim je probao punit P9 i katastrofa je, užasno sporo puni, dok mu na nekom jeftinom samsungu puni kak treba. Zato sam već rekao, to je više do mobitela nego do punjača/kabla, bar je to moje mišljenje.
6 godina
neaktivan
offline
Re: Zamjenski punjači za mobitele?
Znaš, možda je poseban hardwer bolji i precizniji.
Ali kako budeš to mjerio??

Postoje ograničenja koliko mob može, i on bude povukao koliko mu je dosta. Kažu da je u mobu čip koji povuče onoliko amperatraže koliko smije max.

Ja saam preko ampere aplikacije testirao i qi bezićno punjenje, neki običan qi koji se ukopča u microusb i stavi ispod maske rezutati nisu mogli biti veći od 450mA, ponekad je bilo 200i nešto i to zato jer nisam pogodio pravi polozaj na punjaću i odustao od qi.



Možda bi netko trebao mjeriti sa oboje, čisto da vidimo koliko se rezutati razlikuju.
11 godina
offline
Zamjenski punjači za mobitele?

Nije mozda nego je hardwer uvijek precizniji od softwera. Lagano se izmjeri sa odgovarajucom opremom. Eto ja cu ovih dana izmerjetiti samo reci sta hoces

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice