Punjenje mob-a do koliko %?

poruka: 83
|
čitano: 21.640
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: Punjenje mob-a do koliko %?
Silent horror1992 kaže...
tomodeadpool kaže...
Ekipa pozdrav. Kupio sam novi mobitel redmi note 13 pro+
Zanima kako je najbolje napuniti prvi put
Hvala unaprijed

Uh... Prvi put je delikatno, komplicirano, nepredvidivo...

Team kineskih znanstvenika je nedavno dovršio dugodišnji istraživački program, to jest, istraživanje kodnog naziva "第一次充电", te je došao do sljedećeg zaključka.

Bateriju svog novog Xiaomi smartphonea po prvi put bi trebao napuniti na sljedeći način.

Obući na bose noge gumene čizme, na glavu staviti masku za varenje, isključiti apsolutno sve uređaje iz električne mreže u kući(možeš prvo isključiti uređaje pa onda obuti čizme i masku za varanje , lakše ti je), smartphone postaviti u ležeći položaj, adapter uključiti u utičnicu, nakon toga spojiti kabel u adapter, lijevom rukom držati smartphone, a desnom preciznim i blago oštrim pokretom pogoditi utor za punjenje, ako se pojavi signal u vidu animacije da je punjenje otpočeto na dobrom si tragu, tad na svakih 5% napunjene baterije skidaš smartphone sa punjača i nosiš ga u frižider u led na 60 sekundi, ponavljati proces dok ne dođeš do 80% napunjene baterije.

Da, imaš problem pošto si morao sve uređaje isključiti iz električne mreže pa tako i frižider.

A ništa, posudi agregat od susjeda dok obaviš to prvo punjenje.

Sretno!

E ovo je sarkazam, baš onako dobar 

11 godina

Punim do 100 posto uvijek i praznim do 1 posto...mećem punit kad krene odbrojavat da ce se ugasit

Prije cu ja njega prodat nego baterija riknit

1 0 hvala 0
6 godina
  • Ako se mobitel više ne koristi (na dulje vrijeme), napuniti (ili isprazniti) bateriju na 50% prije odlaganja. Tim postupkom se čuva baterija.
  • izbjegavati korištenje mobitela dok se baterija puni.
  • Koristiti fast charging samo kad je potrebno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2024 10:26 (gpd).

2 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi 13 pro. Imam od kad je izašao, znači skoro godinu i pol.
Uvijek 120W original punjač, punim nekad na 20%, nekad na 10, ovisno o potrebi. I dalje mi drži 2 dana poštenog korištenja kao i kad je bio nov.
Ne vidim svrhu picajzlat jer mi je jedini mob u gari trebao novu bateriju onaj koji se skoro 2h punio. Zašto ne koristiti ako može za malo više od 15min biti pun. Meni je to preporod.

Staroj sam dao stari Huawei P20pro, 6 godina star, 4 kod nje. Izdrži s prvom baterijom dan i pol, a često ga puni pre dugo. S tim da puno fotka. Više je do sreće, život je kratak da si čupate kosu oko baterije.
Moja iskustva.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina
Mobitel huawei mate 20 pro star 6 godina, cijedim mu bateriju ali drži se.

Nemojte ostavljati mobitel na vrućini i hladnoći (u autu recimo) to baterije ne podnose. Ostalo je nebitno, peri-deri.

Možeš ako si cicija sačuvati bateriju duže tako da jednom mjesečno ju isprazniš, nemoj dopustit da razina padne ispod 10%, puni na original punjaču i izbjegavaj kad je nepotrebno brzo punjene i ako ga dugo ne koristiš napuni bateriju na pola i ugasi ga.

Nek nam mob. živi dugo i uspješno 🖖

1 0 hvala 0
14 godina
ajimerej kaže...
Mobitel huawei mate 20 pro star 6 godina, cijedim mu bateriju ali drži se.

Nemojte ostavljati mobitel na vrućini i hladnoći (u autu recimo) to baterije ne podnose. Ostalo je nebitno, peri-deri.

Možeš ako si cicija sačuvati bateriju duže tako da jednom mjesečno ju isprazniš, nemoj dopustit da razina padne ispod 10%, puni na original punjaču i izbjegavaj kad je nepotrebno brzo punjene i ako ga dugo ne koristiš napuni bateriju na pola i ugasi ga.

Nek nam mob. živi dugo i uspješno 🖖

Ma i to je jako upitno s današnjim baterijama kolki ti je gain, čak bih rekao da su sugestije bile da se ne draina do kraja (isto kak i dizel auto da se ne vozi na rezervi) :)

5 godina

Neka teorija litij ionskih baterija je da se nejde ispod 20%, niti iznad 80%, ali praksa pokazuje kak je kolega vec gore naveo - peri deri. Ne isplati se o tome razmisljat s ozbzirom na cijenu mobova (high end 1k eura), u prvih dvije godine necete osjetit vecu degradaciju bez obzira na nacin koristenja, a nakon dvije godine cijena vjv padne za 50%+.

Bitnije je paziti na vanjske uvjete (da se mobitel ne ostavi na vrucem asfaltu, ili u snijegu, duzi period).

Osobno imam huawei p30 pro vec dugo (valjda 5 godina), izdrzi dan bez problema, a nikad nisam pazio na te sitnice. Ne znam kak je kod drugih, ali tipa Huawei ima posebni paket za stare serije di izmjena baterije kosta 30 - 40€, tak i da zagusti baterija se promjeni.

2 0 hvala 1
15 godina

Ono što mislim da svi zaboravljate, a mislim da su to u slučaju iphone-a potvrdili: Postoci koje uređaji prikazuju nisu pravo stanje baterije. Odnosno, proizvođači su sami napravili buffer kako bi user teže sjebao uređaj. Primjer na iphoneu kada baterija ode na 0% on će i dalje imati baterije jer mu usluge tipa Find My još uvijek rade. Znači moguće da na 0% je baterija realno na 5-10% (to možete i provjeriti jer kada je baterija ispražnjena, kada ga pokušate upaliti, uređaj baci sliku prazne baterije, znači ima još struje u sebi). Isto tako kada ga skinete punjača, od 100-90% pada iznimno sporo baterija, a onda krene brže (opet moguće jer možda naših 100% na ekranu je možda 95% stvarno stanje). 

Tako da logično mi je da su proizvođači danas ugradili dummy-proof sustave koji to drže pod kontrolom bez obzira na naš utjecaj. Ono što je točno je da ako je baterija skroz ispražnjena i onda tako stoji po nekoliko mjeseci u ladici, onda baterija brže degradira. I isto što su kolege rekli za vruće/ledene uvjete.

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Huawei ima vjerojatno najkvalitetnije baterije, a izmjena je smiješno jeftina, od 21-29€ original naravno....
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Da nekoliko puta su mi slali obavijest huawei akcija u ovlaštenom servisu baterija 20eura.
6 godina
protjeran
vepar kaže...
Huawei ima vjerojatno najkvalitetnije baterije, a izmjena je smiješno jeftina, od 21-29€ original naravno....

Može link na te cijene?

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Ja bih rekao da je zamjena baterije koju mnogi spominju i da nije skupo.... jedna velika lutrija.

Čak i ovlašteni serviseri ako mijenjaju za 20€? Čini se jaaakooo malo. Jako je upitan kapacitet te baterije, a loših kopija je more.

0 2 hvala 0
14 godina
To je tvoje mišljenje. Insignum je ovlašten za Huawei, i na nekoliko modela sam izmjenio bateriju. Nemam nikakvih zamjerki.
Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina
protjeran
vepar kaže...
To je tvoje mišljenje. Insignum je ovlašten za Huawei, i na nekoliko modela sam izmjenio bateriju. Nemam nikakvih zamjerki.

S napomenom da je ta cijena u promociji i naravno ne sudjeluju svi modeli, drugim riječima to je subvencionirano od strane Huawei-ja i nisu realne cijene.

14 godina
Ali ta promocija traje već duže vrijeme i stalno se produžuje, a ko to subvencionira zapravo nije bitno. Ne razumijem čemu sumnje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

100%

Svaki put, radi sve ok

joTHEgreen
6 godina
protjeran
Nisu sumnje, samo sam napomenuo da to nisu realne cijene na tržištu.
12 godina
Ne zamaraj se s glupostima, puniš ga kako god ti paše i sve bu Ocke. 👌👍🏻
*# @Frk #*/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Imam P30 pro već 4 godine i kao da popušta baterija polako. Baš bih mogao zamijeniti eto kod njih pa javim dojmove... vjerojatno iduće godine.

6 godina

Zaš' ne promjena baterije u kućnoj radinosti? Mislim, nije neizvedivo...

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
14 godina
Na dva P30 sam mijenjao bateriju. 20€ zamjena bez ostalih troškova....Šteta je to ne iskoristiti dok traje. Nedavno na Mate 40 Pro zamijenio.
15 godina
Al Crane kaže...

Zaš' ne promjena baterije u kućnoj radinosti? Mislim, nije neizvedivo...

A kako da znam da imam original bateriju. Mijenjao sam na Samsungu S2 i na tabletu Google Nexus koji su bili laki za doći do baterije, pa te baterije koje sam kupio nisu imale kapacitet originalne. Imale su možda 60-70% po odokativnoj procjeni. Da, više od crknute baterije, ali ni blizu normalne. Nisam ih puno platio, ali ono. Čak sam se i bavio resetom statistike baterije u OS ne bi li pomoglo. Jednostavno nije prava baterija. Lažna je. Ona odgovara veličinom i priključkom, ali deklaracija je lažna, proizvođač je lažan.

Sad, očito je to bilo davno. Možda netko ima pouzdanog dobavljača da se može dobiti original ili OEM baterija?

Druga stvar je onda kao neiskusan ne oštetiti ekran. Nije da imam drugih takvih mobitela za isprobavati.

A onda treba i dobro ljepilo nabaviti ili trakice ljepljive. Treba malo prakse, pretpostavljam. Nisam pokušavao.

Nevezano  za baterije. Imam oštećeni note s20. Oštećeno je samo staklo ekrana. Ekran je u redu. Ima za kupiti kit. Ali problem. Taj pokrov ekrana je zalijepljen na ekran. to ljepilo treba sastrugati staro i staviti novo. Nabavio kit pa kad sam shvatio što treba, procijenio sam da je to previše zafrkancije za tu pukotinu koja se ni ne vidi kad je ekran upaljen. Jer nemaš čime ostrugati ljepilo. A i kako nanijeti novo? Koje bi trebalo biti zapečeno ili UV osvijetljeno. Možda više štete napravim pa izgleda lošije popravljeno. 

Pitao u servisu, ne žele se s tim baviti. Prodaju novi ekran (sa poslom zamjene) cijenom većom nego što košta takav rabljeni mobitel. Naravno.

Pitao ljude koji nemaju servis nego eto hobi ili sa strane tako nešto rade. Isto. Kaže trebala bi mu termalna preša za tako nešto i valjda kalup specifičan za mobitel. Pa nema i ne misli se s tim baviti.

Naravno znam baterija je manji problem, daleko manji. Samo pričam da je sve izvedivo, pa ljudi koji se i bave takvim stvarima neke stvari ni ne pokušavaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice