Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.196
|
čitano: 12.694.427
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Je li ovo dobar deal? Honor 200 pro za 399 eura? Ili postoje bolje opcije za navedene novce?

https://www.bigbang.hr/mobitel-honor-200-pro-5g-ds-12gb-512gb-moonlight-white.html

1 0 hvala 0
11 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Jure123321 kaže...

Je li ovo dobar deal? Honor 200 pro za 399 eura? Ili postoje bolje opcije za navedene novce?

https://www.bigbang.hr/mobitel-honor-200-pro-5g-ds-12gb-512gb-moonlight-white.html

https://aloalo.hr/honor-200-pro-5g-12-512-moonlight-white-proizvod-24682/?search_q=honor%20200

376e na cash

15 godina
Jure123321 kaže...

Imao sam ga nekih mjesec dana. Ne vidim mu neke bitnije mane. Možda bi poželio malo bolju vidljivost ekrana na direktnom suncu. Baterija drži cijeli dan, proc nema problema s pregrijavanjem, kamere su neka srednja klasa iako je glavni senzor skoro isti kao na Magic 7 Pro....Te novce vrijedi sigurno.

5 godina

Ni BUG ni itko ne komentira ove nove Kineze, Vivo, Oppo, One+. Kao da je forumu splasnula želja za njima. Na Youtubeu već ima nekoliko videa o njima.

Za one koji vole kupovati iz Kine, mobitele za kinesko tržište, pogledajte neki od tih videa (npr. Flossy Carter o Oppo Find X9), pa ćete vidjeti što je sve na kineskom kada se koristi mobitel za njihovo tržište.

0 0 hvala 1
11 godina
zelenapaprika kaže...

Ni BUG ni itko ne komentira ove nove Kineze, Vivo, Oppo, One+. Kao da je forumu splasnula želja za njima. Na Youtubeu već ima nekoliko videa o njima.

Za one koji vole kupovati iz Kine, mobitele za kinesko tržište, pogledajte neki od tih videa (npr. Flossy Carter o Oppo Find X9), pa ćete vidjeti što je sve na kineskom kada se koristi mobitel za njihovo tržište.

Vivo x300 pro na putu, oppo korz tjdan dva.

5 godina
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...

Vivo x300 pro na putu, oppo korz tjdan dva.

Napiši svoje dojmove nakon što ih isprobaš.

Vidim da je BUG danas dodao članak o novom Oppu: https://www.bug.hr/mobiteli/oppo-find-x9-i-x9-pro-stizu-na-europsko-trziste-i-to-s-velikim-baterijama-54928

12 godina

Pozdrav ekipa.Uzeo sam Honor Magic 7 Pro koji naravno dolazi bez punjaca.Vidim da podrzava 100w punjenje.

E sad me brine koji punjac uzeti a da ne "sjebem" bateriju ako je to uopce moguce.Da li baterija brze degradira ako punim sa 100w.

Uzeo sam ga preko Ht akcije za magenta mjesec.Neracunajuci pretplatu koju svakako moram placati mobitel ispadne 360 eura sto je top deal.

Dosad sam uvijek imao Samsung pa se nadam da cu se naviknuti na Honor software. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

360 eura je zadnja cifra ili još na kraju pretplate moraš doplatiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zuper kaže...

360 eura je zadnja cifra ili još na kraju pretplate moraš doplatiti?

Sad sam tek vidio da ima ona opcija za vracanje uređaja ili placanje ostatka pa sa tim ispadne 360.

A ovako bez te opcije je 510 eura sto je opet 350 eura manje nego najeftiniji na nabavi.Tako da je svakako dobar deal.

8 godina
Za Honor telefone samo original Honor SuperCharge za punih 100W.
Nisam siguran bi li Huawei punjač radio jer bez obzira na sve rečeno, i dalje su ista firma...
10 godina

Ja za Magic Pro 6 koristim njegov pripadajući USB kabel, a za adapter koristim od Edge 40 68W. Ne vidim nikakve negativne posljedice u 8mj korištenja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
robogo kaže...
Za Honor telefone samo original Honor SuperCharge za punih 100W.
Nisam siguran bi li Huawei punjač radio jer bez obzira na sve rečeno, i dalje su ista firma...

I blago nama s odlukom EU-a da uz mobitele ne dođu punjači. Dok se svi dogovore oko univerzalno standarda 100W, mi ćemo još neko vrijeme kupovati punjače uz mobitele jer firme imaju svoje protokole za brzo punjenje (za sporo bi trebao raditi bilo koji punjač, ali tko zna). Imam Xiaomija s originalnim punjačem 67W (došao s mobitelom, mobitel kupljen prije odluke EU-a o izbacivanju punjača), a sada i Motorolu za koju sam morao dokupiti punjač od 68W jer ima svoj protokol brzog punjenja. Bezvezno trošenje novca na punjač.

15 godina
Svi Huawei i Honor punjači su međusobno kompatibilni jer su isti. Promjena se dogodila u nekadašnjoj BBK grupaciji koja se raspala 2023. vivo FlashCharge i Oppo/OnePlus Vooc punjači više nisu kompatibilni.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Dramite puno oko punjača. Uzeti dobar PD punjač i to je to. 

Možda neće puniti punom deklariranom brzinom mobitela, ali punit će ga brzo

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
zuper kaže...

Zanimljivo da ovo kažeš jer sam igrom slučaja baš danas spojio svoj Honor na PD3.0 punjač. I bome, kaže "SuperCharge". 

zelenapaprika kaže...
I blago nama s odlukom EU-a da uz mobitele ne dođu punjači. Dok se svi dogovore oko univerzalno standarda 100W, mi ćemo još neko vrijeme kupovati punjače uz mobitele jer firme imaju svoje protokole za brzo punjenje (za sporo bi trebao raditi bilo koji punjač, ali tko zna). Imam Xiaomija s originalnim punjačem 67W (došao s mobitelom, mobitel kupljen prije odluke EU-a o izbacivanju punjača), a sada i Motorolu za koju sam morao dokupiti punjač od 68W jer ima svoj protokol brzog punjenja. Bezvezno trošenje novca na punjač.

A vidi, ne mogu reći da ne razumijem EU. U kući imam tri moba i devet (9) punjača s različitih strana. S time da su ta tri moba došla bez punjača u kutiji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2025 13:06 (robogo).
5 godina
zuper kaže...

Zato sam kupio mobitel koji ima brzo punjenje i adekvatni punjač koji do maksimuma iskorištava to brzo punjenje. Da sam htio uzeti nešto drugo, uzeo bih Samsung ili još gore, Iphone (čak sam to namjeravao) i tješio bih se da je to tako i da brže ne može. A dao sam 1000+ eura za mobitel.

5 godina
robogo kaže...

A vidi, ne mogu reći da ne razumijem EU. U kući imam tri moba i devet (9) punjača s različitih strana. S time da su ta tri moba došla bez punjača u kutiji.

To su birokrati koji donose odluke samo da bi ih donijeli i zadržali fotelju. A mi trpimo posljedice. Kupiš mobitel izravno od Kineza i dobiješ punjač. I to onaj koji je proizvođač predvidio za tvoj mobitel. I tako zaobiđeš pravila EU.

Svatko sada ima više punjača, jer ih se tokom godina nakupilo. S tim da ja određene stare punjače ne mogu koristiti, jer im je kabel neodvojiv od glave punjača, a imaju proprietary konektor ili micro usb. To su mi najstariji mobiteli. Svi moji mobiteli tj. njihovi punjači od 2017. na ovamo imaju odvojivi kabel, što je dobro, jer su mi se kablovi znali raspasti nakon par godina kućne upotrebe. 

Da ne tupim, ima ljudi koji se kunu u sporo punjenje i to im je sve na svijetu. Glavna životna filozofija. On stavi mobitel na punjač u vrijeme dnevnika na tv-u, i sutra ujutro pred odlaskom od kuće mu je pun. Prava drama se odvija u jednoj Facebook grupi o Iphoneu. Isuse bože, zdravlje baterije mi je na 76%, što da radim? Svašta.

Ja volim ove brze punjače. Trenutni je 68W i fino dopuni bateriju za par minuta dok se brijem, tuširam, pojedem doručak i operem zube. Ako to netko ne želi, a sve u ime ekologije, to je njegov izbor. Ja sam u petak kupio novi punjač stvoren baš za novi mobitel i uživam u brzom punjenju do maksimuma koji mobitel predviđa. U svakom trenutku mogu isključiti brzo punjenje u mobitelu i nastaviti ga puniti sporo. Ali čemu? Zašto sam onda kupio mobitel koji nudi brzo punjenje? Bateriju je lako promijeniti u servisu. Najkraće trajanje baterije bilo mi je 2 godine i par dana (taman da prođe jamstvo), a najduže 7 ili 8 godina.

Ako odlučim prodati dosadašnji mobitel, s njime ide i punjač. Pa neću kupcu dati mobitel bez originalnog punjača, a da bih ga sebi ostavio za ovaj najnoviji mobitel.

15 godina
zuper kaže...

Ne nužno. PD jeste najrašireniji standard, ali nisu ga još svi prihvatili. Vooc 80W GaN punjač podržava PD 45W i spojio sam ga na Vivo x200 pro. Od 32% do 90% za dugih 49 minuta. FlashCharge podržava UFCS, QC i DCP standarde. Motorola također traži originalni punjač kako bi se punio maksimalnom brzinom. Huawei/Honor imaju vlastiti SCP standard i tek odnedavno podržavaju PD, ali prilično ograničeno. Za mene su originalni punjači ivijek najbolja opcija. Imao sam Ugreen 65W Gan punjač i krepao je nakon samo godinu dana. Slično je bilo i s Baseusom, trajao malo duže...

14 godina
zelenapaprika kaže...
zuper kaže...

Zato sam kupio mobitel koji ima brzo punjenje i adekvatni punjač koji do maksimuma iskorištava to brzo punjenje. Da sam htio uzeti nešto drugo, uzeo bih Samsung ili još gore, Iphone (čak sam to namjeravao) i tješio bih se da je to tako i da brže ne može. A dao sam 1000+ eura za mobitel.

Razumijem frustriranost, ali mislim da je malo pretjerano. Ja sam prešao sa OP12 na S25+ i niti u jednoj situaciji mi se nije desilo da moram u 10 minuta što prije napuniti mobitel. Čak i ubogi Samsung se napuni za sat vremena od 0, ali nitko ne stavlja tako puniti mobitel. Pogotovo što današnji smartphonei imaju sve bolju i bolju autonomiju.

Ali da je dobra stvar ultra brzo punjenje, naravno. Sad još više kad se povečavaju kapaciteti baterije

5 godina
zuper kaže...
zelenapaprika kaže...
zuper kaže...

Razumijem frustriranost, ali mislim da je malo pretjerano. Ja sam prešao sa OP12 na S25+ i niti u jednoj situaciji mi se nije desilo da moram u 10 minuta što prije napuniti mobitel. Čak i ubogi Samsung se napuni za sat vremena od 0, ali nitko ne stavlja tako puniti mobitel. Pogotovo što današnji smartphonei imaju sve bolju i bolju autonomiju.

Ali da je dobra stvar ultra brzo punjenje, naravno. Sad još više kad se povečavaju kapaciteti baterije

Očito je da svatko interpretira tuđe poruke kako njemu odgovara. Pa ti vidiš neku frustraciju koje nema. Mobitel sam kupio kako bih ga koristio, a ne gledao. Za koju godinu će taj isti mobitel nestati u moru elektroničkog otpada, nitko ga se više neće sjećati. Ako ga sada ne budem koristio do maksimuma, kada ću?

Možda se tebi nije dogodilo da moraš napuniti mobitel za 10 minuta, nekima jest. Ne vodimo svi jednake živote. Moja dva zadnja mobitela imaju baterije od 5000 mAh, što je najčešće dovoljno za jedan dan. Ako imaš puno razgovora, čekaš negdje, pa gledaš video na mobitelu, mobitel ti stalno dojavljuje o novom e-mailu, koristiš mobitel kao hotspot i sl. Onda će se baterija brzo isprazniti.

Youtube je pun videa o mobitelima. Jedan od najnovijih je o Motoroli X70 tj. Motoroli Edge 70. U Kini dolazi s punjačem (slika u prilogu). U EU neće doći s punjačem. Time ćemo jako doprinijeti ekologiji, a ovih 200 000 spaljenih guma u Sv. Nedelji će ubrzo svi zaboraviti, kao što su zaboravili sličan požar u Osijeku. Ali punjači...

Punjenje. U videu GSM Arene o Oppou Find X9 Pro, pametno su probali napuniti bateriju s USB PD punjačem i Super Vooc punjačem. Ovaj drugi je, očekivano, brže napunio bateriju do 100%. Znači, postoji prednost posebne tehnologije.

Samo što su birokrati odlučili uskratiti nam punjače. Pa sam sam dokupio novi punjač, zbog njih dao još 29 eura. Jer jednom kada prethodni mobitel ode od mene, više neću imati niti jedan brzi punjač, pa da nisam kupio ovaj novi brzi punjač, za novi mobitel, mogao bih ga puniti brzinom iz 2010. s nekim prastarim punjačem.

Da, ima freakova koji i danas pune mobitel punjačem snage do 5W i tako "produžuju život bateriji". O tome imam isto mišljenje kao osoba na drugoj slici dolje iz FB grupe o Appleu.

Nit imamo isto mišljenje o svemu, nit iskustva. Ali da su proizvođači elektronike htjeli dogovor, već bismo odavno imali taj jedan jedini punjač za bilo koji uređaj (EU common charger - https://commission.europa.eu/news-and-media/news/eu-common-charger-rules-power-all-your-devices-single-charger-2024-12-28_en). Jedva smo došli do USB C-a. Dok sve to ne zaživi u stvarnosti, morat ćemo dokupljivati razne punjače.

motox70 motox70
apple apple
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2025 22:10 (zelenapaprika).
14 godina

Ja bi rađe da prozvođači daju case uz mobitel jer to stvarno moram ići kupiti za razliku od punjača

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 mjeseci

Preporuka gdje kupiti masku za S25+ a da maska podržava bežično punjenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci
Silikonsku masku dijelili su huawei i Honor uz kupnju mobitela , ne znam dali je još tako.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
5 godina
Sirotanovic kaže...
Silikonsku masku dijelili su huawei i Honor uz kupnju mobitela , ne znam dali je još tako.

Još puno njih: Xiaomi, Motorola, Oppo, Vivo, (Nubia tech ex ZTE) Red magic... Ne daju najveće škrtice koje prodaju najviše mobitela.

5 godina
KTM kaže...

Uvijek preporučam Spigenove maske, te su mi se u praksi pokazale najboljima. Koštaju malo više, ali traju i štite.

https://www.spigen.com/products/galaxy-s25-series-case-ultra-hybrid-metal-ring-magfit?variant=43472094494767

https://www.nabava.net/search.php?q=spigen+s25+plus

5 godina
zuper kaže...

Ja bi rađe da prozvođači daju case uz mobitel jer to stvarno moram ići kupiti za razliku od punjača

Većina ih daje. Što je za početak dobro, a onda si sam tražiš dalje nešto bolje. 

11 mjeseci
zelenapaprika kaže...
KTM kaže...

Uvijek preporučam Spigenove maske, te su mi se u praksi pokazale najboljima. Koštaju malo više, ali traju i štite.

https://www.spigen.com/products/galaxy-s25-series-case-ultra-hybrid-metal-ring-magfit?variant=43472094494767

Hvala kolega, naručio njihovu masku i staklo.

Ako može još jedno pitanje - prebacivanje podataka sa starog mobitela (Xiaomi) na ovaj novi Samsung, da radim ručno ili preporučaš neki Samsungov app?

Puno puta sam čuo da iPhone to ima odlično rješeno, sad neznam kako je na Androidu?

2 godine
KTM kaže...
zelenapaprika kaže...
KTM kaže...

Ako može još jedno pitanje - prebacivanje podataka sa starog mobitela (Xiaomi) na ovaj novi Samsung, da radim ručno ili preporučaš neki Samsungov app?

Puno puta sam čuo da iPhone to ima odlično rješeno, sad neznam kako je na Androidu?

Google račun - backup

novi mob isti Google račun restore

isti kukumar kao na iPhoneu.

11 mjeseci
millennial kaže...
KTM kaže...
zelenapaprika kaže...
KTM kaže...

Google račun - backup

novi mob isti Google račun restore

isti kukumar kao na iPhoneu.

To mi je jasno za slike i kontakte. Što sa appovima i njihovim postavkama, appovi od banka i to? Nema kloniranja?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice