Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.400
|
čitano: 11.983.547
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Jack Black kaže...

Trebao bih preporuku mobitela - uglavnom sam basic korisnik (whatsapp, instagram, reddit, youtube i sl. rijetko kad nešto igram na mobitelu) ono što mi je bitno su baterija (nije bitna brzina punjenja nego trajnost), kvaliteta kamere (bez pretjeranog namještavanja) i AI. Pod AI mislim ono što ima Pixel ili Galaxy AI znači da mogu maknuti razne objekte sa slike, povećati ili smanjiti objekt na slici i slično, circle to search, chatgpt itd. Ne volim kada su mobiteli preveliki jer sam na poslu stalno na nogama, a mobitel držim u džepu pa da ne viri van ili da ne izgleda gromazno u džepu. Inače sam uvijek imao Samsung Galaxy S (1,3,6,10) i nisam bio zainteresiran za kineze ili iPhone, ali vidim da su ovi novi modeli preveliki što mi se nikako ne sviđa tako da može sve. Za oko mi je zapeo Pixel 8a. Budžet je tako negdje do 500e, može biti malo preko, ali može biti i manje jer kažem nisam baš neki zahtjevan korisnik. Svaki savjet je dobrodošao.

S24, novi na njuškalu

12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav ekipa

Molio bih vas za pomoć. Šogor mi traži pametni mobitel na pretplatu, po mogućnosti CAT pošto je puno "običnih mobitela" uništio, tipa ispadne mu sa veće visine i tome slično.

Bitno je da je mobitel otporan na udarce da i ne šteka prilikom rada.

Puno hvala na prijedlozima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može on kupiti normalan mobitel i staviti na njega rugged masku, kaljeno staklo i dobiva traženo

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
Gearbox kaže...

Pozdrav ekipa

Molio bih vas za pomoć. Šogor mi traži pametni mobitel na pretplatu, po mogućnosti CAT pošto je puno "običnih mobitela" uništio, tipa ispadne mu sa veće visine i tome slično.

Bitno je da je mobitel otporan na udarce da i ne šteka prilikom rada.

Puno hvala na prijedlozima :)

Honor Magic 7 Lite naprimjer...

15 godina

Pozdrav ekipa, u potrazi sam za novim android mobitelom. Pošto ne pratim stanje tržišta zanima me što je trenutno dostupno najbolje. Ne igram nikakve igrice, rijetko fotkam, a još rijeđe snimam. Nebitan budžet i ne želim Samsung. Hvala i svako dobro!

0 0 hvala 0
16 godina

U nekoj sam polupotrazi za mobitelom jer mi OnePlus 8 Pro pocinje pokazivat neke znakove da bi mogel lagano u vjecna lovista.

Vidim preporuca se Honor 200 Pro i ok. Ako sam dobro skuzio to nije tzv flaghip od Honora?

Dake, ako on radi odlicne fotke (laik sam i corav na boje i takve stvari) kakve fotke onda radi Honor Magic serija 6/7 i da li je Magic onda flagship i kak on stoji u odnosu na druge mobitele iste kategorije?

Kad kupujem mobitel bitne su mi stavke: IP68, baterija, wireles punjenje i da slika pristojne fotke.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2025 19:26 (smajlee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
smajlee kaže...

U nekoj sam polupotrazi za mobitelom jer mi OnePlus 8 Pro pocinje pokazivat neke znakove da bi mogel lagano u vjecna lovista.

Vidim preporuca se Honor 200 Pro i ok. Ako sam dobro skuzio to nije tzv flaghip od Honora?

Dake, ako on radi odlicne fotke (laik sam i corav na boje i takve stvari) kakve fotke onda radi Honor Magic serija 6/7 i da li je Magic onda flagship i kak on stoji u odnosu na druge mobitele iste kategorije?

Kad kupujem mobitel bitne su mi stavke: IP68, baterija, wireles punjenje i da slika pristojne fotke.

Hvala

Magic 6 pro s njuske i miran si 5 godina. 

15 godina

moj stari MI 10T Pro koji sam dao dragoj nazalost pokazuje znakove da ce krepati pa je vrijeme za novi mobitel, gledam nesto sa dobrom kamerom i imam nekakva 3 kandidata koji su priblizni sa cijenama (nije u RH i ne kupujem mobitel u RH) i to bi bili Honor 200 Pro, Xiaomi MI 14T Pro i Google Pixel 8 Pro. Koji bi bio best buy, ona koristi mobitele po 4 5 godina. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pa ak je koristio žaomi onda mu opet uzmi isto. Osim ako mu nije problem se prebacit na neki novi UI.

1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, moze preporuka mobitela do 200-300€ max., bitno je da ga mogu uzeti na 2 rate..
Imam Xiaomi redmi note 10 vec 4 godine al je počeo štekati lagano...
Bitno mi je kod mobitela da izdrzi barem 3+godina bez štekanja, dobra baterija,kamera donekle, po mogucnosti manji ekran (kolko tolko), (ne igram igrice na mobitelu), vecinom youtube, ig i poneke aplikacije.

Može preporuka xiaomi a moze i nesto drugo..

EDIT: Možda honor magic 7 lite? vidim za 300€ se prodaje

+Mobitel mora bit nov..

Hvala i lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2025 11:09 (hardrock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Uzmi Magic 7 Lite, ne možeš pogriješiti...
Moj PC  
2 0 hvala 1
6 tjedana

Jel bi Vivo x200 pro mini sa aliexpressa radio u HR? Koristim HT i a1.

0 0 hvala 0
5 mjeseci

Tražim neki mobitel za 180 - 230 eura , da ima malo kvalitetniju kameru te da "izdrži" jedno 3 godine (igrice ne igram) . I volio bih ako se može u dućanu kupiti ili online , ne bih htio preko oglasnika . Zahvaljujem 

0 0 hvala 0
19 mjeseci
hoki5 kaže...

Jel bi Vivo x200 pro mini sa aliexpressa radio u HR? Koristim HT i a1.

naravno da bi

15 godina

Samo pitanje kak ... nije da baš pokirva sve frekvencije.

1 0 hvala 0
19 mjeseci
Memphis kaže...

Samo pitanje kak ... nije da baš pokirva sve frekvencije.

totalno nebitno za 99% korisnika. imao hrpu tih kineskih mobitela i nikada nikakve razlike između njih i globalaca. to je samo još jedna od prerazvikanih tema jer neki ljudi pate od širenja "panike".

15 godina
Daj ne pisi gluposti. Za pozive ce svaki telefon biti dobar al za dobru brzinu neta nece. Pogotovo kad netko da soma eura za mob.

1 0 hvala 0
15 godina
Može li netko tko ima Vivo x200 pro prokomentirati ostale funkcije osim kamere koja je top?

0 0 hvala 0
15 godina
UI je jedan od najboljih po pitanju mogućnosti opcija/customizacije.

1 0 hvala 0
16 godina

može preporuka za oko 300-350 eur?

trenutno gledam A55 ... prioritet je dobra baterija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Funtouch?
15 godina
BoTiA kaže...

može preporuka za oko 300-350 eur?

trenutno gledam A55 ... prioritet je dobra baterija

Dobar je A55, ne bi pogriješio. Možeš pogledati i Honor 200. Koristim ga par dana i ugodno sam iznenađen.

12 godina

moto neo 50 naj budget phone 

Ja imam godinu dana neo 40 i nevjerovatan bang for bucks. Brz ,lagan , dobro izgleda,dobre fotke, totalno vodootporan. Imas moto geste di upalis flashlight karate chopom ili kameru ,sto mi je super korisno. 

Nikad nikakvih  problema u godinu i nesto vec

3 0 hvala 0
14 godina

Inače, Nord 3 sa 16/256GB je 309 eura preko oneplus stranice. To je dobra kupnja.

I 80W punjač je u paketu

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...

Inače, Nord 3 sa 16/256GB je 309 eura preko oneplus stranice. To je dobra kupnja.

I 80W punjač je u paketu

Poco x7 pro startni 8/256 je isto tu negdje.

Velika je gužva između 300 i 400e.

Note 14 pro je isto ok.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina

Pozdrav ekipa!

Koristim vec godinama Xiaomi Redmi liniju, sad imam Xiaomi Redmi 13 Pro 5G i uzasno me zivcira sta se jako brzo trosi baterija, sto kad pogledam Video u Galeriji na kraju reklame neke iskacu itd. 

Kupila sam na akciji Xiaomi Redmi 14 Pro+ 5G 12/512GB ali ga jos otvorila nisam i razmisljam cak da ga prodam tj. oba.

Nekako mi se cini da su doslovno ista kad ih koristim..u ducanu 14 Pro+ isprobavala...

Inace koristim mobitel za Internet, WhatsApp i eventualno da neki video pogledam ili bacim sliku...nista posebno..ima li smisla da si nesta drugo kupim? Tipa odusevljena sam sa Samsung Kalendarom (dizajn) ali mi previse davati 1000€ za njega, a A55 sporo puni..  help

0 0 hvala 0
7 godina
Honor 200 Pro.

A reklame zaobiđi tako da gledaš video preko VLC aplikacije.
13 godina

Kod honor mi se dizajn ne dopada (kamera) 🙈

6 godina

Ako se gleda sustav i glatkoca mislim da samsung ima prednost, ako se gleda neki all around onda redmi note, a ako se gleda suva snaga procesora (a s tim i da duze traje bez da pocne trzat u radu) onda poco (ako jos imaju onu seriju koja je imala flagship procesore)

Za nordove i nothingove ne znam jer nisam imao iskustva, virujem da su isto odlicni all arounderi

jk
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Mislim da sam bzvz kupila Xiaomi Redmi 14 Pro+ 5G, ne vidim razliku izmedu njega i Redmi 13 Pro 5G

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice