Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.895
|
čitano: 11.519.098
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
robogo kaže...

Nije 13T tolika sreća kolikom se čini. Kamere su OK, slike su OK, no aplikacija kamere (barem meni u posljednje vrijeme) zna toliko sporo raditi da je jednostavno neupotrebljiva. Prvo viewfinder kasni za pokretima, a onda shutter kasni za pritiskom, i do 10-ak sekundi.

No, da budem fer, od 1.0.10.0 updatea ne vidim više taj problem, ali opet, update imam jedno 2-3 dana.

Ti si advanced user, moj stari slika pome u vrtu pod kutem od 30 stupnjeva sa zemljom, bit će njemu ok ovo.

P.S. taj mob je 10 miseci out, zamisli onda bugove tek na F6 

Divide et impera!
5 mjeseci
neaktivan
omeyer kaže...
Witcher1 kaže...

Nedavno je izašao OnePlus Nord 4 koji će imati 4 android ažuiranja i 6 godina sigurnosnih ažuiranja, a 12GB RAM-a +256GB košta 519 eura na službenoj stranici OnePlusa. Jedino 12GB RAM-a +256GB je dostupno u Oasis Green boji

https://www.oneplus.com/hr/oneplus-nord-4

Specifikacije OnePlus Nord 4

Nije dostupno trenutno, a danas uzimam.

Uzimam na kraju 1 komad Xiaomi 13T i 4 komada Redmi Note 13 4g.

Prevagnio je premium feel moba, kamerice (često slikaje svoju poljoprivredu i unuke), battery life, software support, itd.

Stari ne igra igrice pa mu taj soc sa F6 možda nije toliko bitan iako sigurno je dosta future proof i boli me duša što ga neće imat.

Hvala svima na pomoći!

Nemoj zaboraviti isključiti oglase na Xiaomi/Redmi mobitelima

5 godina
omeyer kaže...
robogo kaže...

Nije 13T tolika sreća kolikom se čini. Kamere su OK, slike su OK, no aplikacija kamere (barem meni u posljednje vrijeme) zna toliko sporo raditi da je jednostavno neupotrebljiva. Prvo viewfinder kasni za pokretima, a onda shutter kasni za pritiskom, i do 10-ak sekundi.

No, da budem fer, od 1.0.10.0 updatea ne vidim više taj problem, ali opet, update imam jedno 2-3 dana.

Ti si advanced user, moj stari slika pome u vrtu pod kutem od 30 stupnjeva sa zemljom, bit će njemu ok ovo.

P.S. taj mob je 10 miseci out, zamisli onda bugove tek na F6 

kao na primjer? Ja nisam primijetio niti jedan u mjesec dana koristenja.

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

U HT je S23 Ultra cca. 10 eura mjesečno od M tarife.

To je super ponuda za onoga tko može produžiti ugovor

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
zuper kaže...

Ovo čekam par mjeseci, napokon, hvala na infu 

EDIT: Trenutno nema na zalihama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2024 14:41 (Cryogenic).
14 godina
Cryogenic kaže...
zuper kaže...

10ak min nakon što je objavio post je već bilo nedostupno :/

13 godina
Nocio kaže...
Cryogenic kaže...
zuper kaže...

I još su osvanuli na njuškalu zapakirani za 800-900 eura .

7 godina

Pozdrav forumski zitelji!

Zamolio bih za pomoc.

Naime, moj trosni Mi11 je usao u cetvrtu godinu i vec mi je malo zreo za zamjenu. Nakon baterije i modula kamere, ne da mi se vise ulagati u njega, pa trazim nesto s cime bi ga zamijenio.

Moram primjetiti, a stvarno dugo nisam pratio, da je ponuda nesto sarena ali specke nisu nesto uznapredovale.

No, da skratim pricu, gledajuci Mi14 nisam se nesto odusevio, potovo sa manjin ekranom, a Mi14 Ultra mi je bacanje love. Sto uzeti u rangu 800-900€? Ciljam na nesto sa Snapdragonom 8v3, 512gb prostora za pohranu, pristojnom kamerom, bezicnim punjenjem i min 50W fast charge, a da ima dijagonalu 6,7"+.

Za sada gledam OnePlus 12 i Nubia Z60 Ultra, ali ne znam ima li jos nesto. Za brend mi je apsolutno svejedno, iako sam od 2017. na Xiaomiju.

0 0 hvala 0
15 godina
Nocio kaže...
Cryogenic kaže...
zuper kaže...

Pa zato kaj su imali svega nekoliko komada.

15 godina
Cryogenic kaže...
Nocio kaže...
Cryogenic kaže...
zuper kaže...

I još su osvanuli na njuškalu zapakirani za 800-900 eura .

Tolko ne bi platio ni S24

13 godina
Cogent kaže...

Pozdrav forumski zitelji!

Zamolio bih za pomoc.

Naime, moj trosni Mi11 je usao u cetvrtu godinu i vec mi je malo zreo za zamjenu. Nakon baterije i modula kamere, ne da mi se vise ulagati u njega, pa trazim nesto s cime bi ga zamijenio.

Moram primjetiti, a stvarno dugo nisam pratio, da je ponuda nesto sarena ali specke nisu nesto uznapredovale.

No, da skratim pricu, gledajuci Mi14 nisam se nesto odusevio, potovo sa manjin ekranom, a Mi14 Ultra mi je bacanje love. Sto uzeti u rangu 800-900€? Ciljam na nesto sa Snapdragonom 8v3, 512gb prostora za pohranu, pristojnom kamerom, bezicnim punjenjem i min 50W fast charge, a da ima dijagonalu 6,7"+.

Za sada gledam OnePlus 12 i Nubia Z60 Ultra, ali ne znam ima li jos nesto. Za brend mi je apsolutno svejedno, iako sam od 2017. na Xiaomiju.

OnePlus 12, Honor Magic 6 Pro ili Motorola Edge 50 Ultra

13 godina
Nocio kaže...
Cryogenic kaže...
zuper kaže...

Ima dostupan Xiaomi 13 za 7 eura mjesečno. Isto odličan deal, vrhunski mob

4 mjeseca

Pozdrav svima,

Novi sam na ovom forumu. Zanima me ima li iko ikakvog iskustva sa Nothing Phone. Konkretno me zanima 2(a) model. Cijena mi izgleda i više nego primamljivo za specifikacije koje nudi, pa me zanima da li to vrijedi tog novca.

0 0 hvala 0
7 godina
niz1988 kaže...

Pozdrav svima,

Novi sam na ovom forumu. Zanima me ima li iko ikakvog iskustva sa Nothing Phone. Konkretno me zanima 2(a) model. Cijena mi izgleda i više nego primamljivo za specifikacije koje nudi, pa me zanima da li to vrijedi tog novca.

Vrijedi. Solidan strojčić, novinari/recenzenti uglavnom imaju pohvale.

15 godina
robogo kaže...
niz1988 kaže...

Pozdrav svima,

Imaju oni pohvale i za Huawei kak je sad sve super i sve radi sa googleom ali ni jedan od njih privatno ne koristi huawei već samsung i ostale ... tak da pusti te priče, dok sad ne iskusiš ništa od toga.

4 mjeseca
Memphis kaže...
robogo kaže...
niz1988 kaže...

Pozdrav svima,

Imaju oni pohvale i za Huawei kak je sad sve super i sve radi sa googleom ali ni jedan od njih privatno ne koristi huawei već samsung i ostale ... tak da pusti te priče, dok sad ne iskusiš ništa od toga.

Zato me i zanima da li neko slučajno ima ličnog iskustva

13 godina

Kolko vidim košta 380 eura što je po meni malo preskupo jer to cijena Galaxy A55 kojeg bi ja prije odabrao

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Na amazon.de je 316€ 8/128, dobra cijena ako ne želiš nešto uobičajeno poput Samsunga ili Xiaomija.

Edit: sad vidim Nord 3 na mobileshopu za 299€ s EU jamstvom. Po meni bolje od A55 i Nothing.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2024 14:22 (vepar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Jel zna netko kad na HR trziste dolazi OnePlus Nord 4? Ovako na prvu sto sam vidio djeluje mi zanimjlivo.

Hvala.

0 0 hvala 0
9 godina

https://www.oneplus.com/hr

Naručiš sa storea.

0 0 hvala 0
12 godina
Kakav je Xiaomi 13 Pro? Trenutno sam na Google pixel 8, ali su mi interesantne kamere od 1" :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
mrbean kaže...
Kakav je Xiaomi 13 Pro? Trenutno sam na Google pixel 8, ali su mi interesantne kamere od 1" :D

Nije neka sreca ako ces iskreno.

15 godina
@bero666

Ima zanimljiva alternativa Realme GT 6T, u mobileshopu 384€. Isti proc kao na Nord 4, ali dosta jeftiniji....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
vepar kaže...
@bero666

Ima zanimljiva alternativa Realme GT 6T, u mobileshopu 384€. Isti proc kao na Nord 4, ali dosta jeftiniji....

Ma ima brdo tih mobitela, vise nisam pametan. Gledao sam jos Motorola Edge 50 Pro 12GB/512GB i Xiaomi POCO F6 Pro 5G 12GB/512GB.

14 godina

Nezahtjevan sam korisnik, od 2020-e imam i stalno koristim Galaxy S10e, koji me još dobro služi. Inače dobro čuvam mobitele i pazim da ih ne praznim do kraja, pa ih bez problema mogu koristiti bar 4-5 godina, a pošto sam s ovim zadovoljan, možda budem i zamjenio bateriju jednog dana.

Da sad kupujem mobitel kandidati bi mi bili iz Samsung i Xiaomi tabora, koje sam i dosad koristio.

Redmi Note 13 Pro 5G (4G ipak ima mali hendikep na duže staze, pošto nema 4K snimanje). Za ovog sa SD procesorom kao da sam naletio na neki video gdje su spomenuli nešto loše za taj procesor (da li da ga samsung proizvodi, ili da je za njih optimiziran hmmm). LINK ovdje na GsmArena testovima baterije je malo slabiji od Mediateka na 4G veziji mobitela (Mediatek Helio G99 Ultra).

Od ostalog sumnjivog tu je nedostatak pravog proximity senzora, što možda bude gnjavilo, i nekoliko komentara sam pročitao, a ima i videa na youtube, da im dolazi do prekida tijekom punjenja mobitela, a ispod videa su bili komentari da se takve stvari dogode samo u indijskim verzijama...

Inače nisam imao probleme sa Xiaomi mobitelima, za ono čuveno kašnjenje poruka obično je samo trebalo zaključati određene app u RAM, i za te iste bitne aplikacije ugasiti optimizaciju baterije, tako da ih pušta da aktivno rade i u pozadini.

Još sam si označio kao buduće kandidate S23 ako budem htio opet mali mobitel, i Xiaomi 14. Praktično svaki Samsung iz midrange serija je ili preširok ukupno (više od 75mm) ili ima široke rubove oko ekrana, pa mi otpadaju.

0 0 hvala 0
5 mjeseci
suspendiran

Poz,

Gledam na HT webshopu Honor 90:

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobitel-na-pretplatu/honor-90-5g-black-uz-honor-pad-x8?cti=mnp&entityid=o885cC-B1OPUFifrw9Lmwrn1IGEsxzor-xV6JuAAg9k1&noredirect=1&noredirect=1&gapt=4-536870912-1-1-0-0-0-13&categories=1181&groupdiscount=false&specialoffer=false&esim=false&5g=false&onoff24=true&onoffcash=false&scuserselected=true&thinkgreen=false&aidevice=false&maxrangevalue=80&price=80

Kad odaberem L tarifu i da uređaj želim platiti kreditnom karticom, a ne na mjesečnom računu, ispada da uređaj plaćam 166,30 eura, a mjesečna tarifa je 30,40 eura i još piše "Bez ugovora".

To mi sad nije baš jasno, jer ako je bez ugovora, znači li to da mogu nakon sklapanja pretplate prekinuti istu i zadržati taj mobitel po cijeni 166,30 ?

Ako može netko pojasniti, hvala.

0 0 hvala 0
10 godina

ako uzimaš samo tarifu onda ti je bez ugovora i možeš raskinuti kad god i ne plačaš ništa extra ako nisi dobio neki popust na samu tarifu.
Kada uzimaš mobitel uz tarifu onda ti je to ugovor. iako možeš odabrati da ga platiš jednokratno a ne na 24 mjeseca, jer su ti kod operatera svi mobiteli uz tarifu kao na popustu (i to nema veze sa ovim popustom koji sad daju 50% 60%,  tih 50% ide na već sniženu cijenu radi tarife) iako to nigdje ne piše i ne znaš koliki je taj popust dok ne potpišeš ugovor (može bit 10eura ili 1000 eura)
Jer previše im plačaš tarifu pa ti daju popust na mobitel. Taj popust ti moraš doplatiti ako odlučiš raskinuti ugovor.
Recimo kod motorole edge 40 je taj popust 300 eura dakle mjesecna pogodnost radi ugovora je 300/24 = 12,5 eura  i onda ako nakon 2mj zelim raskinuti morao bih doplatiti 12,5*22 = 275eur.

14 godina
neaktivan

Pozdrav, isplati li se vremešni Xiaomi 12 pro za 500 eura, ili još bolje,šta kupiti za 400+ eura.

Inače u kući koristimo samo xiaomi mobitele nižeg do srednjeg ranga.

Hvala 

God save flat rate

0 0 hvala 0
15 godina
juchinio kaže...

Pozdrav, isplati li se vremešni Xiaomi 12 pro za 500 eura, ili još bolje,šta kupiti za 400+ eura.

Hvala 

Ne isplati se. Al ak si žaomijev fan onda cijena nije bitna. Inače radi veličine prije 4 mjeseca sam kupio OP11 16/256GB za 490€ na nekoj akciji

5 mjeseci
neaktivan
juchinio kaže...

Hvala 

Xiaomi 13T

https://aloalo.hr/xiaomi-13t-5g-8-256-black-proizvod-22669/

Poco F6

https://aloalo.hr/xiaomi-poco-f6-12-512-black-proizvod-24725/

Poco X6 Pro

https://aloalo.hr/xiaomi-poco-x6pro-5g-12-512yel-proizvod-24890/

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2024 13:10 (Witcher1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice