Moze li preporuka telefona do nekih 2500kn, ukoliko se bas isplati moglo bi se protegnuti i do 3000kn.
Osobi koja uzima telefon najbitnija je kamera i plus bi bio također da nije edge display.
Citajuci forum vidim da se dosta preporucuje A52s, mi smo gledali i OnePlus Nord 2, Redmi Note 10 Pro,.. ali i dalje nismo sigurni koji mob je najbolji s kamerama u ovom cjenovnom rangu.
Podijeljeno po cjenovnom rangu...
Samsung A52s za nekih 2000 s njuške a ako je bitan optički zoom x3 ima A72 za sličnu cijenu, Poco F3 cca 2600(kamera bi trebala biti ok), Samsung S20 FE(Snapdragon 4g ili 5g verzija) i Huawei P40 nešto preko 3000.
A72 se jako teško nalazi po oglasnicima nov, a kamoli za 2000 kn. Znam jer sam tražio za mamu do neki dan pa je na kraju kupljen A52s, vakumiran.
Poco f3 nikako ako je kamera najbitnija.
+ Ima dosta prijavljenih problema sa proximity senzorom. Mene bi to odbilo u startu.
A52s za jeftinije i kao vrlo zaokružen mobitel, P40 bez razmišljanja ako google nije problem, a OnePlus nord 2 je odličan izbor ako se može protegnuti.
.
Da, vidim da se i dostupnost i cijena promijenila za A72, nisam neko vrijeme gledao, više sam pratio A52(i ja za roditelje :) )...
Na kraju naručio obični A52 iz Italije za 249eur, njima nije potreban jači procesor iz A52s a obični 4g ima skoro 3put manji SAR(znam da neki ne vjeruju u to, ja ne znam što bih mislio ali zašto riskirat kad je tolika razlika a nebitan im jači procesor) + je bolji po pitanju baterije i jeftiniji.
A za F3, ubacio sam ga jer u tom cjenovnom rangu nema nešto pametnije a nisam siguran da je na A52s bolja kamera, nemam iskustva s F3 ali kladio bi se na njegovu kameru pored A52, pogotovo za video...
A52s se nije proslavio s kamerama, zvučalo je dobro radi OIS-a ali nisu ga baš iskoristili, pogotovo za video...
Ali naravno, u tom cjenovnom rangu(2000kn) A52s je najzaokruženiji.